Samsung Smart TV -tangentbord: Hur Man Ansluter? Vilket Trådlöst Tangentbord är Lämpligt? Vad Händer Om Tangentbordet "försvann" På TV: N?

Innehållsförteckning:

Video: Samsung Smart TV -tangentbord: Hur Man Ansluter? Vilket Trådlöst Tangentbord är Lämpligt? Vad Händer Om Tangentbordet "försvann" På TV: N?

Video: Samsung Smart TV -tangentbord: Hur Man Ansluter? Vilket Trådlöst Tangentbord är Lämpligt? Vad Händer Om Tangentbordet
Video: How to fix samsung keyboard not showing | samsung keyboard not working 2024, April
Samsung Smart TV -tangentbord: Hur Man Ansluter? Vilket Trådlöst Tangentbord är Lämpligt? Vad Händer Om Tangentbordet "försvann" På TV: N?
Samsung Smart TV -tangentbord: Hur Man Ansluter? Vilket Trådlöst Tangentbord är Lämpligt? Vad Händer Om Tangentbordet "försvann" På TV: N?
Anonim

Idag måste även människor som är långt från den tekniska utvecklingsvärlden lära sig vilket trådlöst tangentbord som är lämpligt för Samsung Smart TV, hur man ansluter och använder det. Med detta användbara tillbehör kan du verkligen utöka funktionaliteten för "smart" TV och göra den till en bekväm enhet för internetsurfning, kommunikation och informationshämtning.

För att använda alla dess funktioner till 100%, för att veta vad man ska göra om tangentbordet "försvann" på TV: n, är det värt att lära sig lite mer om enheten och funktionen för denna Smart TV -komponent.

Bild
Bild

Vilken är rätt?

Bästa trådlösa tangentbordet för TV Samsung Smart TV - den som tillverkas av tillverkaren av själva tv -utrustningen. Märket säljer G-KBD 1000-tangentbordet med pekplatta och alla knappar . Dessutom stöder tekniken även andra trådlösa tillbehörsmodeller med anslutning via Bluetooth eller via en USB -adapter.

Det ska noteras att du kan bara ansluta tangentbordet till de TV -modeller som producerades efter 2013 . När du väljer ett tangentbord är det bättre att först kontrollera dess kompatibilitet med enheten. I de flesta fall uppstår problem med icke namngivna kinesiska varor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja universella modeller med Bluetooth för surfplattor - de är också ganska kompatibla med TV -apparater, men specialiserade tillbehör har dessutom ett block med en pekplatta som ersätter en mus. Och till salu finns det universella fjärrkontroller med ett inbyggt QWERTY-block på baksidan-det här alternativet kan betraktas som en kompromiss mellan att köpa ett separat tangentbord och fjärrkontroll.

Förutom , nästan alla trådlösa tangentbord kan anslutas till Smart TV via USB -porten, det kommer också att fungera . Funktionaliteten och kontrollen av ett sådant tillbehör kommer emellertid att vara kraftigt begränsad.

Bild
Bild

Vad används det till?

När det gäller Smart TV verkar ett mer användbart och funktionellt tillbehör utöver standardutrustningen vara en mus som låter dig styra markören. Tangentbordets funktioner är inte så uppenbara, men deras relevans är inte i tvivel om vi överväger möjligheterna med en sådan enhet mer detaljerat. Med dess hjälp kan du göra många användbara saker på din Smart TV.

  • Skriv text. Det här alternativet gör det mycket lättare att hitta de filer du behöver i biblioteket med filmer, tv -serier, på videohotellsajter. Oavsett om du behöver chatta på sociala medier eller använda andra appar som stöder den här funktionen, är bekvämligheten med ett trådlöst tangentbord definitivt oslagbar.
  • Utför musfunktioner. Även i avsaknad av en pekplatta kan vissa tangentkombinationer hantera detta ganska enkelt. Men en beröringskänslig enhet finns nu i nästan alla bärbara tangentbord. Att styra applikationer och funktioner på skärmen med markören är mycket snabbare och bekvämare än med fjärrkontrollen.
  • Få snabb åtkomst till medieinnehåll, pausa, spola tillbaka, starta nästa spår eller video. På tangentbordet är dessa knappar bekvämt placerade och med trådlös åtkomst kan du enkelt utföra åtgärder från din plats, även när fjärrkontrollen är långt borta.
  • Öppna arbetsfiler på skärmen, redigera, arbeta på distans med dokument, tabeller, presentationer.

Tillverkare lägger hela tiden till nya funktioner och funktioner till trådlösa TV -tangentbord. Till exempel finns det idag modeller med ett gyroskop som fungerar på principen om en joystick och ersätter musen. Det är inte förvånande att Samsung Smart TV -ägare tänker på att köpa ett sådant tillbehör ganska ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärken

Bland de tillverkare som tillverkar specialtangentbord för Smart TV eller deras analoger för alla "smarta" enheter kan vi nämna Samsung. Tangentbordet från det koreanska märket är bäst lämpad för sina märkta Smart -TV, det finns inga problem med kompatibilitet. Modell VG-KBD 1000 stöder musfunktioner, skriver, byter enkelt ut standardkontrollpanelen. Modellen stöder Bluetooth, har snabbknappar och drivs av två AA -batterier.

Logitech - Samsungs främsta konkurrent i kampen om användarens uppmärksamhet på marknaden för trådlösa tangentbord. Den kinesiska tillverkaren utmärks av en lojal prispolicy, lägger stor vikt vid tillgängligheten och mångsidigheten hos sina produkter.

Tangentbordet i detta märke har också en pekplatta, stöd för olika operativsystem, ytterligare nycklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rii är ett kinesiskt varumärke som levererar kompakta QWERTY -tangentbord som är kompatibla med olika operativsystem. Enheterna är kompakta, Rii mini K12 + har en pekplatta, rysk layout. Vid användning stöds en borttagningsradie på upp till 10 m.

Bild
Bild

Rapoo - ett lika respekterat företag som skapar tangentbord med en trådlös kommunikationsmodul, en pekplatta och andra användbara komponenter. K2600 -pekplattan har en bekväm layout, hållbarhet och enkel anpassning. Enheten har ett rimligt pris och en bra uppsättning nycklar.

Bild
Bild

Anslutning och drift

För att ansluta tangentbordet till en Samsung Smart TV är det värt att i detalj studera funktionaliteten hos själva TV: n och tillbehöret. Om vi talar om en trådbunden enhet, sätt bara in kabeln med en kontakt i USB -porten och konfigurera sedan parametrarna för dess användning i menyn "Språk och ingång". Om det inte finns någon ytterligare enhet i listan kan vi prata om tv: ns inkompatibilitet med tangentbord av denna typ.

Med en Bluetooth -modul i TV: n och tangentbordet är allt så enkelt som möjligt

  • Tangentbordet slår på strömmen (du kan behöva ladda det eller sätta i batterierna först). Den är installerad så att indikatorerna är riktade mot TV: n. TV: n måste vara påslagen.
  • På kontrollpanelen måste du hålla en knapp intryckt i 2 sekunder, utom Ctrl, Alt, Meny. Bluetooth- och batteristatusindikatorn på fodralet blinkar när du söker efter kompatibla enheter.
  • Vänta cirka 5 minuter tills parkopplingen är klar. Detta indikeras av två blinkande indikatorer samtidigt på tangentbordet. Efter det kommer de inte att pipa.
  • Om båda lamporna lyser har ett fel uppstått. Du måste stänga av och slå på enheten igen. Försök igen.
  • När tangentbordet är anslutet kan det konfigureras via TV -menyn. I posten "System" måste du hitta "Ytterligare enheter", välj enhetens namn och ändra parametrarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har en kontakt behöver du bara sätta in den i USB-kontakten på TV: n och slå på tangentbordet. Så snart meddelandet om den upptäckta externa enheten visas på skärmen kan du börja använda den.

Det händer, att ett tidigare fungerande tangentbord plötsligt "försvann" från listan och inte ansluter … Orsakerna till ett sådant fel kan vara både i programvaran och i maskinvaran på enheten. Det första steget är att kontrollera USB -portens tillstånd - anslut en flash -enhet eller ett trådbundet tangentbord till den. Om vi pratar om en Bluetooth -anslutning kan orsaken vara att den trådlösa modulen är avstängd, batteriet i själva enheten är urladdat.

Ibland, efter en fabriksåterställning eller programuppdatering, måste alla externa enheter sökas igen eftersom data raderas.

Rekommenderad: