Extern Hårddisk För TV: Varför Kan Inte TV: N Se Den? Hur Kan Jag Ansluta Via USB? Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Extern Hårddisk För TV: Varför Kan Inte TV: N Se Den? Hur Kan Jag Ansluta Via USB? Hur Väljer Man?

Video: Extern Hårddisk För TV: Varför Kan Inte TV: N Se Den? Hur Kan Jag Ansluta Via USB? Hur Väljer Man?
Video: Solved: Smart Tv and External Hard Drive | USB drive - FIX 2024, April
Extern Hårddisk För TV: Varför Kan Inte TV: N Se Den? Hur Kan Jag Ansluta Via USB? Hur Väljer Man?
Extern Hårddisk För TV: Varför Kan Inte TV: N Se Den? Hur Kan Jag Ansluta Via USB? Hur Väljer Man?
Anonim

Moderna TV -apparater stöder många kringutrustning, inklusive flyttbara medier (de är: externa enheter; hårddiskar; hårddiskar och så vidare), utformade för att lagra en enorm mängd information (text, video, musik, animering, foton, bilder) och annat innehåll). Här kommer vi att prata om hur du ansluter en sådan enhet till en TV -mottagare, dessutom kommer rekommendationer att ges om TV -mottagaren inte ser eller har slutat se ett externt medium.

Bild
Bild

Vilka är lämpliga?

För användning som en extern lagringsenhet kan två typer av hårddiskar användas:

  • extern;
  • inre.

Externa enheter är hårddiskar som inte kräver extra ström för att starta och använda - energi i önskad mängd levereras från TV -mottagaren efter anslutning. Denna typ av skiva är ansluten till TV: n via en USB -kabel, som vanligtvis ingår i satsen.

Interna enheter är enheter som ursprungligen är avsedda för en bärbar dator eller dator . För att ansluta denna enhet till TV: n behöver du en adapter med en USB -adapter. För hårddiskar med en minneskapacitet på 2 TB och mer kommer dessutom ytterligare energi att krävas. Den kan tas från den andra USB-kontakten på TV-apparaten (med hjälp av en splitter) eller från ett eluttag (med en laddare från en mobiltelefon eller annan utrustning).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Det är möjligt att ansluta en intern eller extern hårddisk till en TV -mottagare med tre metoder.

Bild
Bild

Via USB

Alla moderna TV -mottagare är utrustade med HDMI- eller USB -portar. Därför är det mycket lättare att ansluta en hårddisk till TV: n med en USB -kabel. Metoden är endast lämplig för externa hårddiskar. Operationssekvensen är följande.

  1. Anslut USB -kabeln till enheten … För att göra detta, använd standardkabeln som medföljer enheten.
  2. Anslut hårddisken till TV -mottagaren . Vanligtvis finns USB -uttaget på baksidan eller sidan av TV -enheten.
  3. Om den har mer än en USB -port , använd sedan den med HDD IN -märket.
  4. Slå på din TV och gå till alternativ för att hitta ett lämpligt gränssnitt . Tryck på knappen Källa eller Meny på det här alternativet på fjärrkontrollen.
  5. Ange USB i listan över signalkällor , därefter öppnas ett fönster med alla filer och mappar på enheten.
  6. Arbeta med kataloger med hjälp av fjärrkontrollen och inkludera en film eller något innehåll.

Vissa märken av tv -mottagare fungerar bara med specifika filformat.

Av denna anledning, även efter att du har anslutit hårddisken till TV: n, kanske vissa musikspår och filmer inte spelas upp.

Bild
Bild

Genom adapter

Om du vill ansluta en seriell enhet till TV -mottagaren, använd en speciell adapter. Sedan kan hårddisken anslutas via ett USB -uttag. Funktionerna är följande.

  1. När den ska ansluta en hårddisk med en kapacitet på mer än 2 TB , då måste du använda en adapter med funktionen extra strömförsörjning (via USB eller via en individuell nätverkskabel).
  2. När enheten är monterad i en specialadapter, den kan anslutas till en TV -apparat via USB .
  3. Om järnvägen inte känns igen är det troligtvis det måste formateras först .

Användningen av en adapter kan signifikant försämra signalstyrkan. Dessutom kan detta orsaka problem med ljudåtergivning.

I det här fallet måste du dessutom ansluta högtalarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom en annan enhet

Om du vill ansluta enheten till en ganska gammal modifiering av TV: n är det mycket lättare att använda en extra enhet för detta ändamål. Låt oss beskriva alla möjliga metoder.

  1. Om det inte finns något USB -uttag på TV: n eller inte fungerar, är det möjligt att ansluta en hårddisk via bärbar dator via HDMI .
  2. Använd en TV-, SMART- eller Android -mottagare … Detta är en specialiserad enhet som ansluts till en TV -mottagare via en AV -kontakt eller "tulpaner". Sedan kan du ansluta ett USB -minne, hårddisk eller annan flyttbar lagringsenhet till den.

Alla externa enheter är anslutna via HDMI eller via AV -uttag. I detta avseende är närvaron av ett USB -uttag på TV -mottagaren inte särskilt nödvändig. Dessutom kan TV -mottagare användas för att ta emot IPTV och DTV.

Bild
Bild

Varför ser han inte?

När TV -mottagaren inte känner igen hårddisken som är ansluten via USB, orsakerna till detta kan ligga i följande:

  • disken har otillräcklig ström;
  • gammal programvara för TV -mottagaren;
  • TV: n stöder inte mediefilsystemet;
  • det finns virus.

Kom ihåg! Det är nödvändigt att starta diagnostiken genom att ta reda på funktionaliteten hos den TV-mottagare som den externa enheten är ansluten till. För att göra detta måste du koppla bort hårddisken och sätta in flash -enheten.

Om det upptäcks av TV -mottagaren och filerna på den läses betyder det att uttaget fungerar.

Bild
Bild

Otillräcklig effekt

Vanligtvis visas detta när järnvägen inte har tillräckligt med ström för korrekt drift, därför syns den inte av TV -mottagaren. Detta är typiskt för äldre versioner av TV -apparater, där den nödvändiga spänningen som krävs för att disken ska fungera inte levereras till USB -kontakten. Moderna enheter är indelade i 3 klasser, var och en behöver en annan mängd elektricitet:

  • USB1 - 500 mA, 5 V;
  • USB2 - 500mA, 5V;
  • USB3 - 2000 mA (enligt viss information, 900 mA), 5 V.

Det är möjligt att eliminera problemet med låg effekt med hjälp av en sladd för anslutning av en enhet med en Y-formad avdelare. Detta beslut är dock aktuellt när det finns mer än ett USB -uttag på TV: n. Sedan är disken ansluten till 2 USB -kontakter - ström från 2 uttag räcker för att hårddisken ska fungera normalt.

Rekommendation! När det bara finns en USB-port på TV-panelen, är den Y-formade avdelaren ansluten med den första sladden till uttaget, och den andra till eluttaget med en laddare från en mobil eller annan teknik. Som ett resultat kommer strömmen att strömma till hårddisken från elnätet, och filer kommer att läsas från hårddisken via TV: ns USB-uttag.

Bild
Bild

Utdaterad mjukvara

Nästa kända anledning till varför TV -mottagaren inte ser det hårda mediet är detta är en irrelevant version av TV -mottagarens firmware … När användaren har fastställt att uttaget är normalt och hårddisken har tillräckligt med ström måste han installera den senaste programvaruversionen för sin TV. För att göra detta, gå till den officiella webbplatsen för tillverkaren av utrustningen och ladda ner den senaste firmware för din TV -mottagarmodell. Du kan uppdatera programvaran från en flash -enhet.

Ett annat sätt att uppdatera firmware är att göra det med hjälp av menyn . Denna funktion innehåller olika vägar för olika tillverkare. Så för Samsung TV -utrustning måste du öppna menyn, gå till avsnittet "Support" och välj "Uppdatera programvara". På samma sätt finns det ett uppgraderingsalternativ i LG -hårdvara.

Om den fasta programvaran inte gav resultat och TV: n, som tidigare, inte känner igen hårddisken, anledningen är möjlig i storleken på det hårda mediets minne, som bestäms av mottagaren maximalt . Till exempel kan en TV som stöder mediekapacitet upp till 500 MB inte se 1 TB WD -media eftersom den överskrider den acceptabla kapaciteten. För att ta reda på exakt om detta är ett problem måste du använda bruksanvisningen.

Där beskrivs i alla detaljer vilken volym hårddiskar detta TV -märke kan känna igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inkompatibla filsystemformat

En annan punkt att vara uppmärksam på är hur diskfilerna är organiserade . Även numera upptäcker många högteknologiska TV-mottagare inte hårda medier om de inte är formaterade i FAT32 utan NTFS. Denna situation beror på att TV -apparater från början var utformade för att fungera med flash -enheter, vars kapacitet inte var mer än 64 GB.

Och eftersom mängden minne är liten, praktiseras FAT32 -systemet för sådana USB -enheter, eftersom det har en liten gruppstorlek och gör det möjligt att rationellt utnyttja det tillgängliga utrymmet. Idag, när du köper en TV -mottagare, måste du göra ditt val till förmån för en enhet som känner igen hårddiskar med alla filsystem. Ett antal tv -utrustningar från Samsung, Sony och LG har detta alternativ. Du hittar denna information i konsumentinstruktionerna.

Fördelen med hur NTFS -filer organiseras motiveras av egenskaper som hög läshastighet, liksom förbättrade säkerhetsåtgärder vid överföring av data till en dator eller annan utrustning. Om du behöver kopiera stora filer till ett medium behöver du definitivt en hårddisk med ett NTFS -system, eftersom FAT32 fungerar med en volym på högst 4 GB. För att lösa problemet med formatmatchning är det därför nödvändigt att ändra filsystemet på media.

Uppmärksamhet! Om felsökaren inte försvann efter omformateringen måste du diagnostisera media och de kopierade filerna för virus som inte bara kan skada data på disken utan också filsystemet.

Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du väljer en USB 3.0 extern hårddisk 2019 nedan.

Rekommenderad: