Hur Ansluter Jag Ett USB -minne Till TV: N? Hur Aktiveras Och I Vilket Format Behöver Du Formatera? Varför Spelar Det Inte Ljud?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Ett USB -minne Till TV: N? Hur Aktiveras Och I Vilket Format Behöver Du Formatera? Varför Spelar Det Inte Ljud?

Video: Hur Ansluter Jag Ett USB -minne Till TV: N? Hur Aktiveras Och I Vilket Format Behöver Du Formatera? Varför Spelar Det Inte Ljud?
Video: LG OLED 2021 G1 och C1 Tips & tricks, dolda funktioner som ägare måste veta 2024, April
Hur Ansluter Jag Ett USB -minne Till TV: N? Hur Aktiveras Och I Vilket Format Behöver Du Formatera? Varför Spelar Det Inte Ljud?
Hur Ansluter Jag Ett USB -minne Till TV: N? Hur Aktiveras Och I Vilket Format Behöver Du Formatera? Varför Spelar Det Inte Ljud?
Anonim

USB -enheter har ersatt CD -skivor. De är praktiska och lättanvända enheter som säljs i ett brett sortiment till överkomliga priser. Huvuddragen i deras användning är att filer kan raderas och skrivas över ett obegränsat antal gånger. Det finns många sätt att ansluta USB -media till din TV.

Bild
Bild

Sätten

Om din TV har en inbyggd USB-kontakt behöver du bara placera den i motsvarande port för att ansluta en extern lagringsenhet. Tyvärr är det bara moderna modeller som har ett sådant gränssnitt. För att ansluta ett USB -minne eller annan enhet till äldre TV -mottagare kan du använda alternativa metoder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Via USB -utgång

Nuvarande TV-modeller har alla en inbyggd USB-port. I de flesta fall sitter den på bakpanelen. Det kan också vara på sidan. Så här ansluter du en gadget via denna kontakt.

Sätt in enheten i rätt port

Sedan måste du välja en ny signalkälla med fjärrkontrollen

Starta filhanteraren och hitta filmen eller någon annan video du vill titta på i önskad mapp. För att växla mellan mappar används spolningsknapparna som standard

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anteckningen! Som regel sorteras filer efter inspelningsdatum. Enheten visar alla filer som är tillgängliga för uppspelning på denna TV -mottagarmodell.

Genom prefixet

Du kan ansluta en extern digital lagringsenhet till din TV via en digitalbox. TV -lådor är mycket efterfrågade på grund av deras stora utbud av funktioner, enkel användning och överkomligt pris. Alla digitalboxar är utrustade med en USB-port.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna TV-modeller är ihopkopplade med en digitalbox med en HDMI-kabel. Gadgeten är ansluten till en gammal TV med hjälp av tulpaner. För att slå på en flash -enhet eller annan USB -enhet måste du följa dessa steg.

Set-top-boxen måste kopplas ihop med TV: n och vara påslagen

Anslut en extern enhet till din gadget med lämplig port

Slå på TV: n och gå till digitalbox-menyn

Markera videofilen i filhanteraren

Starta den genom att trycka på knappen Play på fjärrkontrollen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anteckningen! Med en digitalbox kan du inte bara spela upp video på en TV utan också köra ljudfiler och visa bilder. Moderna modeller stöder alla format.

Genom en DVD -spelare

Nästan alla nya DVD -spelare är utrustade med en USB -kontakt. I detta avseende används denna teknik aktivt för att ansluta flash -enheter till TV: n. Synkronisering sker enligt följande schema.

Sätt i den digitala lagringsenheten i lämpligt gränssnitt

Slå på din spelare och TV

Välj för att ta emot signalen från spelaren

När du har valt den önskade filen kan du se den via TV -skärmen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med att använda denna teknik är att de flesta TV -apparater känner automatiskt igen det . Om detta inte händer måste du välja en ny källa för signalmottagning. Detta kan göras med fjärrkontrollen genom att trycka på TV / AV -knappen.

Om filen du behöver inte är synlig eller inte spelas, är det troligtvis dess format stöder inte spelaren som används … Denna metod är utmärkt för att läsa data från flash -enheter, den enda nackdelen är anslutningen av ytterligare utrustning.

Bild
Bild

Använda en mediaspelare

Nästa alternativ, som också ofta används, är att synkronisera TV: n med ett USB -minne via en mediaspelare. Deras huvudsakliga skillnad mot DVD -spelare är att läsa alla nuvarande format . Denna praktiska och multifunktionella teknik gör att du inte bara kan se videor utan även foton utan att behöva konvertera. Funktionen för mediaspelaren är enkel och begriplig för alla användare, oavsett erfarenhet. Synkroniseringsprocessen är nästan densamma som beskrivits ovan.

Bild
Bild

Först måste du ansluta spelaren till TV -mottagaren genom att sätta in sladden i önskad kontakt. Därefter ansluts en digital enhet till USB -porten. Grundpaketet innehåller alla kablar som krävs för anslutning. Om du har problem med parning, försök med följande procedur igen.

Anslut USB -flashenheten till önskad kontakt

Öppna avsnittet "Video" med fjärrkontrollen

Använd återspolningsknapparna för att välja önskad fil

Tryck på "Ok" -knappen för att starta

Bild
Bild

Nu är prylarna klara att använda - du kan njuta av musik, filmer, tv -serier och annat mediematerial . Innan du använder utrustningen för första gången rekommenderas att du noggrant läser den tekniska dokumentationen och ser till att du har läst alla nödvändiga format. De flesta spelarmodeller läser USB -minnen med filsystemet FAT32. Tänk på detta när du formaterar digitala medier.

Bild
Bild

Obs: vissa användare är intresserade av hur praktiskt det är att använda en OTG -adapter (USB -ingång och HDMI -utgång).

Användare som personligen har testat det här alternativet noterar dess användarvänlighet och praktiska egenskaper. Behovet av att använda ytterligare prylar elimineras helt. Du kan köpa en sådan adapter i vilken elektronikbutik som helst till ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsregler

Vid synkronisering av digitala medier med TV: n och tillvalsutrustning följande funktioner måste beaktas.

  • Det är nödvändigt att formatera ett USB -minne eller någon annan enhet i ett specifikt filsystem . Denna procedur utförs på en dator och tar några minuter. Äldre TV -apparater behöver FAT16 -format. Om du förbereder din enhet för en ny modell för TV -mottagare väljer du FAT32. Kom ihåg att formatering raderar alla befintliga filer på media.
  • Om du tar bort USB -flashenheten korrekt fungerar gadgeten länge och korrekt . För att utföra extraktionen korrekt måste du trycka på knappen Stop på fjärrkontrollen och efter några sekunder ta bort enheten från kontakten.
  • Vissa video-, ljud- och fotoformat kanske inte kan spelas upp . Bruksanvisningen för utrustningen måste ange vilka tillägg som stöds av TV: n och ytterligare utrustning (digitalboxar, spelare och mycket mer).
  • Anslutningar bör kontrolleras och rengöras regelbundet . Damm och skräp kan orsaka funktionsstörningar i utrustningen.
  • När du ansluter, se till att enheten sitter ordentligt och säkert i porten . Om utrustningen inte ser den digitala enheten, men du är säker på dess funktion och korrekta inställningar, är det möjligt att USB -flashenheten inte är helt isatt i porten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur formaterar jag det?

Formateringen görs enligt följande

Anslut lagringsenheten till datorn

Starta "Den här datorn" och hitta en ny enhet

Klicka på den med höger musknapp och välj "Formatering"

  • Välj det filsystem du behöver i fönstret som öppnas.
  • Markera rutan "Snabbformat".

Efter att ha ställt in alla nödvändiga parametrar, klicka på "Start" -knappen

Enheten är nu klar att användas

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem och deras eliminering

Tillverkarna, som erbjuder köparen en praktisk och funktionell teknik, har tänkt på en enkel användning och en tydlig meny för alla användares bekvämlighet. Samtidigt kan du stöta på vissa problem under anslutningen av enheter. Låt oss ta en titt på de vanligaste problemen och hur man åtgärdar dem.

TV: n ser inte det externa lagringsutrymmet

Om TV -mottagaren slutade se flash -enheten eller andra USB -media efter formatering ligger problemet i fel filsystem. Vid formatering erbjuder operativsystemet på datorn användaren två alternativ - NTFS eller FAT … Utrustningen som används kanske helt enkelt inte stöder det valda formatet.

För att lösa problemet är det tillräckligt att formatera enheten igen, välj lämpligt filsystem.

Information om vilket alternativ du behöver finns i bruksanvisningen … Det är värt att notera att FAT32 -systemet har strikta begränsningar för storleken på de inspelade filerna. NTFS har inga begränsningar. Om du använder ett USB -minne för första gången kan du ha stött på en felaktig gadget. Kontrollera lagringsmediet på en annan enhet för att se vad problemet är.

Nästa anledning till att TV: n kanske inte ser USB -flashenheten är överdriven kapacitet … Varje TV -mottagare har begränsningar för storleken på minnet för de anslutna medierna, särskilt om du har att göra med en äldre modell. Om 64 GB lagringsutrymme inte syns på din TV väljer du en gadget med minskad minnesstorlek och försöker igen.

Bild
Bild

Enligt experter, problem kan uppstå om TV -mottagaren har ett USB -servicegränssnitt . Det är mycket sällsynt, men det rekommenderas att kontrollera dess närvaro. Tillverkare betecknar det med endast Service -etiketten.

Det kan inte heller uteslutas att hamnen är nere på grund av skador. Kudden kan vara smutsig eller oxiderad. Det rekommenderas att kontakta servicecenteret så att en specialist säkert kan lösa problemet . I vissa fall måste du återlödda de skadade områdena.

Bild
Bild

TV -signalmottagaren ser inte filerna på media

Det andra vanliga problemet som uppstår vid anslutning av USB -enheter är att hårdvaran inte stöder ett visst format. När du försöker läsa filer i ett olämpligt format kan du också stöta på följande problem.

  • Metod spelar inte ljud när du tittar på en film och annat videomaterial, eller vice versa (det finns ljud, men ingen bild).
  • Den nödvändiga filen är synlig i fillistan, den öppnas inte eller spelar upp och ner . Du kan expandera videon direkt under visning, om den här funktionen är tillgänglig i spelaren du använder.
  • Om du vill öppna presentationen på TV -skärmen, men utrustningen ser inte den nödvändiga filen , måste den sparas igen i önskat format. Välj de alternativ du vill ha när du sparar din presentation.
Bild
Bild

För att ändra filformat måste du använda specialprogramvara (omvandlare). Du kan ladda ner den gratis från Internet. De mest använda programmen är Format Factory, Freemake Video Converter, Any Video Converter. Tack vare den enkla och ryskspråkiga menyn är det mycket enkelt att använda programvaran. Arbetet utförs enligt följande.

Kör omvandlaren på din dator

Välj filen du vill konvertera

Bestäm vilket format du vill ha och starta processen

Vänta på att programmet ska göra jobbet

Efter avslutad, släpp den nya filen på USB -flashenheten och försök att starta den igen

Anteckningen! Kom ihåg att använda funktionen Säker borttagning när du ansluter digitala medier till din dator.

Bild
Bild

Modifiering

När du ansluter en digital lagringsenhet till TV: n, var noga med att överväga ändringen av gränssnittet. Problemet kan uppstå om typen av USB -kontakt på TV: n är 2.0 och flashminnet använder en annan version - 3.0. Enligt experter borde det inte finnas några problem, men i praktiken börjar tekniken ofta att konflikta. Det är enkelt att bestämma vilken typ av modifiering som används.

  • Plastfärg - svart … Antal kontakter - 4. Version - 2.0
  • Färgen på plasten är blå eller röd . Antal kontakter - 9. Version - 3.0.

Lösningen på detta problem är ganska enkel. Du kan använda andra digitala lagringsmedier. Det rekommenderas också att ansluta USB -flashenheten via ytterligare utrustning.

Rekommenderad: