TV: N Slås På Och Stängs Av Omedelbart: Orsakerna Till Att TV -skärmen Slocknar Efter Att Den Slås På

Innehållsförteckning:

Video: TV: N Slås På Och Stängs Av Omedelbart: Orsakerna Till Att TV -skärmen Slocknar Efter Att Den Slås På

Video: TV: N Slås På Och Stängs Av Omedelbart: Orsakerna Till Att TV -skärmen Slocknar Efter Att Den Slås På
Video: VIDEO MED SPÖRJAN AV ETT GAMMELT SLOTT OCH HAN ... 2024, Mars
TV: N Slås På Och Stängs Av Omedelbart: Orsakerna Till Att TV -skärmen Slocknar Efter Att Den Slås På
TV: N Slås På Och Stängs Av Omedelbart: Orsakerna Till Att TV -skärmen Slocknar Efter Att Den Slås På
Anonim

En modern människas liv är oupplösligt kopplat till vetenskapliga och tekniska framsteg, varav en är tv. Det är utan denna typ av utrustning som inte ett enda vardags- och arbetsrum kan göra. Med tanke på den ökade efterfrågan på TV -apparater arbetar tillverkarna ständigt med att förbättra dem och introducera nya funktioner som gör enheten oumbärlig i processen att få information och organisera fritidsaktiviteter.

En intensiv användning leder ofta till att det uppstår olika tekniska svårigheter och till och med att TV: n går sönder. Ett av de vanligaste problemen är att stänga av enheten direkt efter att den slagits på. Det här problemet kan ha flera orsaker, varav några kan du åtgärda själv, och för att åtgärda andra problem måste du kontakta särskilda servicecenter.

Bild
Bild

Möjliga problem

Det kan finnas ett stort antal fel som kan göra att TV: n slås på och av omedelbart. Experter rekommenderar att inte få panik om enheten slås av och skärmen slocknar när den slås på. I de flesta fall är orsaken till felet ett mindre problem som du snabbt kan åtgärda själv. Tv -mästare rekommenderar att uppmärksamma följande lista över sådana faktorer:

  • programvaruavbrott;
  • förorening av inre delar och en stor ansamling av damm;
  • inverterare sammanbrott;
  • spänningsfall;
  • fel på strömförsörjningen;
  • inställning av viloläge;
  • nedbrytning av kontrollpanelen;
  • fel på knapparna på panelen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att ägna särskild uppmärksamhet åt de ögonblick som leder till ett fel på växelriktaren och uppkomsten av mikrosprickor i spåren längs strömkretsen:

  • plötsliga spänningsfall;
  • hög luftfuktighet;
  • stark överhettning av enheten;
  • mekaniskt slitage på komponenter.

Tecken på en skadad strömförsörjning är följande symptom:

  • brist på reaktion när du trycker på knappar;
  • okontrollerad till- och frånkoppling av enheten;
  • snabb utrotning och blinkning av informationssystemet.

Mänskliga fel ska inte ignoreras som orsaken till problemet, vilket inkluderar teknisk defekt, fallande under transport, felaktig användning av enheten, skador på nätkabeln och uttaget samt vätska och främmande föremål som kommer in i enheten . Det är dessa faktorer som ofta blir orsakerna till att enheten går sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fixar man det?

Innan du går till specialiserade workshops för hjälp, experter rekommenderar att du försöker lösa problemet själv . Moderna TV-apparater är högteknologiska enheter som har ett stort antal inställningar, och det kan vara svårt för en vanlig användare att förstå dem. Om problemet med att stänga av enheten har fel inställning av läget måste du noggrant studera tillverkarens instruktioner och ställa in alla nödvändiga parametrar korrekt. Det är också nödvändigt att kontrollera mängden och kvaliteten på automatiska uppdateringar som enheten självständigt utför via Internet.

Trots den höga efterfrågan, enhetens ägare övervakar mycket sällan renheten på insidan av enheten , tror att det är tillräckligt för att bara torka av det. Denna position är i grunden felaktig, och överdriven ansamling av damm och smuts på de inre delarna kan få dem att överhettas, samt bilda gnistor och kortslutningar. För att förhindra och åtgärda detta problem det är nödvändigt att regelbundet ta bort smuts och rengöra enhetens insida.

En lika vanlig orsak till problemet kan vara fel på omformaren och utseendet på sprickor på den … Dessa problem kan orsakas av frekventa överspänningar, överhettning, hög luftfuktighet, utbrott i eluttaget och elektriska komponenter. För att återställa enhetens prestanda på egen hand måste du först kontrollera alla moduler och effektutgångar, samt integriteten hos kontakterna.

Vid behov är det värt att rengöra dem från damm, smuts och frätande avlagringar. Trots den tekniska primitiviteten hos denna typ av arbete rekommenderar experter inte att utföra dem på egen hand i avsaknad av praktiska färdigheter.

Bild
Bild

Instabil spänning är ett farligt fenomen som inte bara kan orsaka avstängning av enheten, utan också dess fullständiga driftstörning . Om tillverkaren inte har installerat något särskilt elektroniskt skydd på den köpta modellen, är det absolut nödvändigt att köpa och installera en speciell spänningsstabilisator som styr frekvensen för strömmen som levereras till enheten.

Det är därför nästan omöjligt att själv återställa driften av strömförsörjningen experter rekommenderar att du kontaktar specialiserade verkstäder för att få hjälp … Endast om säkringen går sönder kan du lösa problemet själv. Om elementet är svullet och benet är utbränt rekommenderar experter att försiktigt avdunsta det och installera en ny enhet. Det är strängt förbjudet att utföra andra lödningsarbeten. Olämplig hantering av lödkolven kan leda till en kränkning av spårens integritet, liksom skada på närliggande element. Om problemet ligger i den felaktiga inställningen av viloläget, då det är nödvändigt med hjälp av instruktionerna för att göra alla nödvändiga justeringar av TV -inställningarna.

Intensiv användning av kontrollpanelen leder ofta till olika typer av haverier. Om knapparna i enheten är slitna och sjunker kan du återanvända den hemma. Experter rekommenderar att rengöra kontakterna och spåren med en speciell alkoholbaserad lösning 2 gånger per år . Om händelserna inte gav önskat resultat är det bättre att köpa en ny kontrollpanel.

Endast specialister från speciella servicecenter kan återställa funktionerna hos knapparna på själva enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

För att undvika problem under TV: ns användning och för att minska antalet störningar rekommenderar experter att du noggrant läser tillverkarens instruktioner innan du använder den. Och det är också nödvändigt att utföra följande förebyggande åtgärder:

  • regelbunden dammborttagning och rengöring av inre delar från föroreningar;
  • installation av en spänningsstabilisator;
  • att ta ut kontakten ur uttaget under perioden då enheten är inaktiv.

Experter förbjuder kategoriskt långvarig användning av TV: n i ett fuktigt rum, samt stökar upp utrymmet runt den med främmande föremål som hindrar den naturliga cirkulationen av luftströmmar . Det minskar avsevärt enhetens driftstid genom att installera den i speciella nischer, vilket orsakar överdriven uppvärmning av delar.

Erfarna hemmafruar rekommenderar inte att placera inomhusblommor och burar med husdjur nära enheten. Vatten, mat och rester av vital aktivitet kommer säkert att falla på ytan av de inre elementen och leda till en nedbrytning av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diagnostik minst en gång om året hjälper inte bara till att identifiera problemet i början av dess utseende, utan också återigen ta bort damm och smuts från delarna . Dessa aktiviteter kommer att hjälpa till att spara en betydande mängd ekonomiska resurser för reparation av enheten och inköp av nya delar.

Installera inte heller kraftfulla högtalare nära skärmen, inuti vilken det finns magneter. Dessa enheter kan framkalla magnetisering av elementen, vilket i sin tur kommer att ha en negativ effekt på hela enhetens funktion. Och naturligtvis bör man inte glömma att koppla bort enheten från elnätet innan man lämnar hemmet under en längre period. Det är strängt förbjudet att slå på TV: n till ett nätverk, vars spänningsintervall är över 170 … 260 volt, och även att anförtro kontrollen över enheten till små barn.

TV är en efterfrågad och populär utveckling som fungerar som källa till både underhållning och nyhetsinformation .… Trots långvarig användning gör många ägare fortfarande ett stort antal fel under drift, vilket leder till haverier och tekniska problem. Innan du sätter på en ny enhet måste du noggrant studera bruksanvisningen och lyssna på rekommendationer från specialister.

Om ett fel upptäcks i enhetens användning rekommenderar experter inte att lösa problemet på egen hand, men förebyggande åtgärder kan vidtas hemma. Förebyggande hjälper till att förlänga TV: ns livslängd.

Rekommenderad: