Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En TV Via Wi-Fi? Hur Ansluter Och Visar En Bild?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En TV Via Wi-Fi? Hur Ansluter Och Visar En Bild?

Video: Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En TV Via Wi-Fi? Hur Ansluter Och Visar En Bild?
Video: Ansluta till ett trådlöst nätverk med Android 4.1 Jelly Bean (HP Slate 7 surfplatta) 2024, April
Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En TV Via Wi-Fi? Hur Ansluter Och Visar En Bild?
Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En TV Via Wi-Fi? Hur Ansluter Och Visar En Bild?
Anonim

I livet uppstår situationer ofta när du behöver ansluta en surfplatta till en TV. Till exempel för mer bekväm sändning av foton eller videofiler. Du kan ansluta med en speciell kabel, men om den inte är tillgänglig finns det ett billigare sätt att synkronisera enheter med varandra - via ett trådlöst Wi -Fi -nätverk.

Bild
Bild

Vad är det för?

Det första du ska bestämma innan anslutningsproceduren är detta är vad det faktiskt behövs för . I de flesta fall försöker surfplattanvändare ansluta sina enheter till TV: n för att se foton, videor eller filmer, för att titta på dem på den stora skärmen är mycket mer intressant. Det händer också att anslutningen av surfplattan är nödvändig för bekvämlighet under spelet.

Bild
Bild

Men i alla fall kommer användarens uppgift i anslutningsprocessen att reduceras till att visa bilden från surfplattan på TV -skärmen.

Trådlösa anslutningsmetoder

Det är inte alltid möjligt att ansluta två enheter trådlöst. Detta beror på deras första inkompatibilitet. Men om surfplattan och TV: n uppfyller moderna tekniska krav, är deras synkronisering med varandra fullt möjligt.

Det finns flera trådlösa alternativ tillgängliga:

  • Wi-Fi Direct;
  • Miracast;
  • DLNA -servrar;
  • tredjepartsapplikationer, som ofta utvecklas av TV-tillverkare;
  • AirPlay (endast relevant för iPad -ägare).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje anslutningsalternativ kräver mer detaljerad övervägning. Det är bättre att börja med det enklaste - Wi -Fi Direct. Denna anslutningsmetod är den mest optimala för ägare av surfplattor som kör Android.

Först måste alla nödvändiga inställningar göras på själva surfplattan. D För att göra detta måste du slå på enheten och gå till menyn "Inställningar". Hitta en flik som heter "Trådlöst och nätverk" och anslut till ett tillgängligt Wi-Fi-nätverk.

Sedan måste du klicka på fliken "Ytterligare inställningar" i samma meny. Efter att ha rullat igenom alla tillgängliga alternativ måste du stanna vid "Wi-Fi Direct" och välja det.

Bild
Bild

Detta slutför tablettkonfigurationen. Du kan gå till TV: n och göra följande där:

  • hitta alternativet "Wi-Fi Direct" i inställningarna;
  • aktivera den;
  • om aktiveringen lyckades, borde surfplattan som synkroniseringen utförs visas på de tillgängliga enheterna.

Anslutningsalgoritmen blir exakt densamma vid användning av Miracast.

Du kan ansluta din surfplatta med DLNA -teknik . Men detta är bara möjligt om TV: n stöder det. Om detta inte anges i instruktionerna för tekniken ska du inte ens försöka.

Bild
Bild

DLNA är en medietjänstteknik som gör att titta på videor på TV mycket bekvämt . För att ansluta måste du ladda ner en av flera applikationer till surfplattan (valet är rent individuellt): BubbleUPnP, MediaServer, AirWire och några andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste programmet startas och filerna som måste visas på TV: n är avsedda för det. Redan i själva TV: n måste du gå till lämpligt avsnitt (DLNA) och slå på uppspelning. Du kan skicka ett uppspelningskommando direkt från din surfplatta . I det här fallet är det enda som finns kvar på datorn att bekräfta uppspelningen.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt att använda tredjepartsprogram, som också måste vara förinstallerade på surfplattan. Typen av applikation beror på märket för tillverkaren av TV: n du har. De vanligaste alternativen är:

  • Philips MyRemote;
  • Panasonic TV Remote 2;
  • LG TV fjärrkontroll;
  • Sony TV SideView;
  • Samsung Smart View.

Vilka som helst av dessa program kan laddas ner från Play Market. Vidare kommer åtgärdsalgoritmen att vara exakt densamma som vid användning av DLNA -teknik.

Bild
Bild

Men här minskar chansen att misslyckas avsevärt utvecklare skapade appar för ett specifikt TV -märke.

Allt detta är för dem som har surfplattor som körs på Android. Apple -ägare bör känna till stegen att följa när de använder AirPlay. Allt är inte så enkelt här, för förutom iPod måste du dessutom köpa en Apple TV-mottagare (till en kostnad av cirka 12 tusen rubel).

Men om du har all nödvändig utrustning kan du ansluta på några sekunder. När digitalboxen är påslagen kommer iPod att identifiera TV: n och meddela om den. Det räcker bara för att bekräfta några åtgärder.

Bild
Bild

Möjliga problem

Även om det finns potentiella problem med att synkronisera din TV och surfplatta, finns det inte många. Låt oss ta en titt på de vanligaste.

  1. Ingen anslutning till ett trådlöst Wi-Fi-nätverk . I det här fallet behöver du bara kontrollera nätverkets tillgänglighet och försöka ansluta igen.
  2. Oförenlighet mellan surfplatta och TV . Här hjälper det tyvärr bara att byta ut en av enheterna.
  3. Fel tredjepartsapp installerad … Till exempel för en LG -TV har en användare laddat ner och installerat Philips MyRemote på en surfplatta. Du måste installera om programmet.
  4. Filerna som spelas kan inte läsas . De kan skadas. Men här är problemet inte längre i fel anslutning, utan i själva filerna.
Bild
Bild

Oavsett vilken typ av anslutning du väljer, anses Wi-Fi-synkronisering vara en av de enklaste. Den kan användas både hemma och på en fest utan att använda extra ledningar.

Rekommenderad: