Hur Ansluter Jag Min Bärbara Dator Till En TV Med En Kabel? Anslutning Via VGA, USB Och "tulpaner", Välj Kabeln För Anslutningen

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Bärbara Dator Till En TV Med En Kabel? Anslutning Via VGA, USB Och "tulpaner", Välj Kabeln För Anslutningen

Video: Hur Ansluter Jag Min Bärbara Dator Till En TV Med En Kabel? Anslutning Via VGA, USB Och
Video: Data General One Model 2T #DOScember 2024, April
Hur Ansluter Jag Min Bärbara Dator Till En TV Med En Kabel? Anslutning Via VGA, USB Och "tulpaner", Välj Kabeln För Anslutningen
Hur Ansluter Jag Min Bärbara Dator Till En TV Med En Kabel? Anslutning Via VGA, USB Och "tulpaner", Välj Kabeln För Anslutningen
Anonim

Att visa en bild från en bärbar dator på en stor TV -skärm förenklar många uppgifter. Genomförandet av detta förfarande är möjligt på flera sätt.

Bild
Bild

Varför behöver du det?

Oftast är en bärbar dator ansluten till en TV för att visa en foto- eller videobild på en stor skärm. Till exempel kan detta vara användbart för kollektiv visning av foton eller för att hålla ett hemmabiomaraton. Anslutningen mellan TV och bärbar dator skapas också för att organisera presentationer och konferenser, samt kommunikation i program som Skype . Naturligtvis kommer ivriga spelare att göra det de älskar på den stora skärmen.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Möjligheten att ansluta en bärbar dator till en TV på flera sätt gör att du framgångsrikt kan lösa problemet med minimala kostnader. Det vanligaste är anslutningen med en HDMI -kabel . Detta gränssnitt har möjlighet att överföra digital videodata med högkvalitativ HD-upplösning och högre, samt kopieringsskyddade ljudsignaler med flera strömmar. Dessutom finns HDMI -kontakten idag i nästan alla TV -apparater och bärbara datorer - från 15 "till 100" skärmar. En vanlig HDMI -kabel har liknande kontakter på båda sidor.

Bild
Bild

Den maximala längden på sladden är 10 meter - om denna indikator överskrids hindras signalöverföringen av störningar.

Du kan köpa en kabel med en längd på mindre än en meter, en meter, en längd på 1, 5 meter, 2 meter, 2, 5 meter, 3, 5 och 10 meter . Du kan bara ansluta en TV och en bärbar dator med varandra när båda enheterna är avstängda. Brist på ström vid denna tidpunkt sparar HDMI -kontakter från att brinna. Genom att sätta in båda ändarna av kabeln i motsvarande uttag kan du slå på TV: n och använda fjärrkontrollen för att välja HDMI som uppspelningskanal.

Bild
Bild

I nästa steg är den bärbara datorn ansluten. När operativsystemet är laddat visar TV -skärmen det aktuella tillståndet för datorskärmen. Genom att högerklicka på en tom del av skrivbordet måste du välja avsnittet "Visningsalternativ" och sedan gå till fliken "Flera bildskärmar ".

Det är här som användaren konfigurerar driftsättet för båda skärmarna, till och med stänger av en av dem efter behag. Om bilden går utöver kanten på själva TV -skärmen kan du ändra upplösningen eller personligen skala en av skärmarna.

Bild
Bild

Ett annat ganska vanligt sätt är att ansluta via Wi -Fi eller Ethernet - det vill säga skapa en trådbunden eller trådlös internetanslutning. När du väljer Wi-Fi behöver användaren inte ens hantera ytterligare sladdar . I båda fallen kommer bilden att ha högsta kvalitet, det kommer att vara möjligt att samtidigt överföra både ljud och video, dessutom kommer det att vara möjligt att arbeta direkt från TV: n med filer lagrade på en bärbar dator.

Den största nackdelen här är en-inte alla TV-apparater är utrustade med en inbyggd Wi-Fi-modul eller en Ethernet-port.

Kärnan i anslutningen är att både TV: n och den bärbara datorn samtidigt är anslutna till routern, varefter kontrollen utförs med en konventionell fjärrkontroll. TV: n kan anslutas till routern med en kabel eller via Wi-Fi, samma kan sägas om en bärbar dator.

Bild
Bild

Via DVI

Det är möjligt att ansluta en bärbar dator till TV: n via en DVI -kabel, men bara om den personliga enheten har en lämplig kontakt. Vanligtvis är den nödvändiga utmatningen tillgänglig på stationära datorer, men bärbara datorer är långt ifrån alltid utrustade med den. I alla fall, för att ansluta två enheter via en DVI-kabel kan du använda en speciell adapter DVI-VGA eller HDMI-DVI.

Bild
Bild

Fördelarna med en sådan anslutning är enkel anslutning, liksom möjligheten att se videor i högupplöst Full HD - 1920x1080 pixlar.

Anslutningens specificitet ändras inte beroende på vilken utrustning som används . Nackdelen är bara ovanligheten i att använda kontakten på bärbara datorer, liksom omöjligheten med ljudöverföring.

Bild
Bild

Anslutningskabelns längd är inte begränsad av någonting, men det bör komma ihåg att en DVI -kabel mindre än 10,5 meter kan överföra digital videodata med en upplösning på 1920x1200, medan en längd på mer än 15 meter ger normal överföring av endast 1280x1024 pixlar.

Bild
Bild

Vissa moderna modeller säljs med ett Dual Link DVI-I-gränssnitt . Det låter dig titta på videor med 2560x1600 pixlar, men kräver en separat ljudanslutning. Det bör också komma ihåg att DVI-A-specifikationen endast är ansvarig för analog överföring, DVI-I hanterar analog och digital överföring, medan DVI-D bara kan hantera digitala signaler.

Bild
Bild

DVI-D till DVI-D fungerar på båda sätten, och DVI-I till DVI-D fungerar bara via en kabelanslutning med DVI-D-kontakter. Du kan ansluta DVI-D och DVI-I med en DVI-D-kabel. DVI-A med DVI-D kommer sannolikt inte att fungera alls.

Bild
Bild

I allmänhet utförs varje anslutning enligt följande: utrustningen stängs av och ansluts till varandra med hjälp av en kabel. Sedan, med fjärrkontrollen, väljs den använda anslutningskanalen, och därefter slås den bärbara datorn på. Om bilden inte visas på skärmen måste du gå till menyn "Skärminställningar" och sedan välja "Upptäck" -funktionen.

Bild
Bild

Via USB

Trots att många moderna TV -modeller har en USB -ingång är den inte lämplig för direktanslutning av en bärbar dator. Men samma kontakt på den bärbara datorn kan lösa problemet. Det är inte möjligt att ansluta en USB -port till en USB -port, men du kan göra detta med ett speciellt externt USB -grafikkort som kan konvertera en signal från en dator till HDMI eller VGA . Istället för en omvandlare kan du också använda en enhet som heter Q-Waves Wireless USB AV och används för trådlös signalöverföring.

Denna enhet är också utrustad med både VGA- och HDMI -utgångar.

Bild
Bild

Båda enheterna kan bara användas om den bärbara datorn har en USB 3.0 -port.

Jag måste säga att den trådlösa gadgeten bara fungerar inom 10 meter, så för korrekt drift behöver du fortfarande en konventionell omvandlare.

För att skapa en anslutning är USB -kabeln ansluten till den bärbara datorn på ena sidan och till omvandlaren på den andra sidan. Ytterligare Dessutom är gadgeten ansluten till en dubbel HDMI -kabel, vars andra ände redan är ansluten till TV: n.

Bild
Bild

För att konfigurera måste du slå på TV: n, trycka på knappen på fjärrkontrollen som heter "Ingång" eller "Källa" och sedan, i menyn som öppnas, tilldela HDMI -porten som en signalkälla. På en bärbar dator kan du under tiden ändra upplösningen och justera visningsläget.

Bild
Bild

Via VGA

Om TV: n är utrustad med en VGA -utgång behöver du bara köpa den vanligaste kabeln och ansluta båda enheterna. I en situation där den nödvändiga kontakten saknas måste du köpa en adapter . Det accepteras att använda VGA-HDMI eller VGA-Scart. Eftersom VGA endast ansvarar för överföring av videosignaler måste du köpa en extra kabel för att överföra ljud.

Bild
Bild

I grund och botten, den här kabeln rekommenderas mer för visning av fotografiska bilder eller allmänna presentationer på en stor LCD -skärm … Den maximala upplösningen i detta fall är 1600x1200 pixlar. Om du har hörlurar är det också bekvämt att spela videospel.

Bild
Bild

En otvetydig fördel med att ansluta med en VGA -kabel är en ganska bred upplösning, enkel användning och närvaron av detta gränssnitt på många bärbara datorer. Nackdelarna, som nämnts ovan, inkluderar behovet av en extra kabel för ljud och sannolikheten för att det inte finns något gränssnitt på TV: n.

Bild
Bild

Genom "tulpanerna"

När det gäller att ansluta genom "tulpanerna" måste du förstå att RCA- och S-Video-gränssnitten är avsedda, som idag bara finns på gammal utrustning. Dessutom har bärbara datorer med denna anslutning praktiskt taget gått ur cirkulation, så speciella omvandlare och adaptrar är oumbärliga. Det är också nödvändigt att förstå att föråldrad teknik inte ger en högkvalitativ bild.

Tulpanerna själva - RCA -kontakten - sätts in i TV -panelen och omvandlaren ansluts till den bärbara datorn.

Bild
Bild

RCA har tre kontakter: gul för video och vit och röd för tvåkanals stereo . Det enklaste sättet i detta fall är att använda en VGA -adapter som kan anslutas till en bärbar dator.

Bild
Bild

Efter att ha anslutit de avstängda enheterna till varandra är det nödvändigt att slå på enheterna och välja signaluppspelning via RCA / S-Video med hjälp av TV: ns fjärrkontroll. För närvarande är den bärbara datorn inställd på en skärmupplösning som inte överstiger 640x480, varefter det är bättre att starta om enheten.

Bild
Bild

Typiska problem

När man tittar på videor på en stor skärm står många användare inför det faktum att det finns en bild, men det finns inget ljud. Oftast löses detta bara genom att köpa och ansluta en extra kabel för att överföra en ljudsignal, eftersom kabeln som används inte har möjlighet att överföra ljud.

Bild
Bild

En HDMI -kabel bör dock göra detta, så bristen på ljud bör elimineras snabbt och enkelt. Börja med att högerklicka på ljudikonen i meddelandefältet och välj avsnittet "Uppspelningsenheter ". Därefter finns den nödvändiga TV: n i listan, högerklickar på den och objektet "Använd som standard" aktiveras.

Bild
Bild

Isåfall, när TV: n inte ser, och därför inte visar data från den bärbara datorn, kan du "gräva" i inställningarna för den senare . Efter att ha hittat "Display Settings" måste du ange en extra bildskärm i dem och sedan använda "Expand" -funktionen. Dessutom kan den andra bildskärmens upplösning ställas in.

Rekommenderad: