Hur Tar Jag Bort Repor Från En TV -skärm? Vad Ska Man Göra Och Hur Man Tar Bort Repor Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tar Jag Bort Repor Från En TV -skärm? Vad Ska Man Göra Och Hur Man Tar Bort Repor Hemma?

Video: Hur Tar Jag Bort Repor Från En TV -skärm? Vad Ska Man Göra Och Hur Man Tar Bort Repor Hemma?
Video: Сводные таблицы Excel с нуля до профи за полчаса + Дэшборды! | 1-ое Видео курса "Сводные Таблицы" 2024, April
Hur Tar Jag Bort Repor Från En TV -skärm? Vad Ska Man Göra Och Hur Man Tar Bort Repor Hemma?
Hur Tar Jag Bort Repor Från En TV -skärm? Vad Ska Man Göra Och Hur Man Tar Bort Repor Hemma?
Anonim

Vid vårdslös användning av TV -apparater kan du märka att det uppstår defekter på den. Stora repor är inte lätta att fixa, men små kan repareras utan problem.

Varför dök de upp?

Det kan uppstå repor på TV -skärmen av vissa skäl

  1. Felaktig funktion … Detta händer ofta med små enheter, nära vilka det finns andra hushållsartiklar som kan skada TV -skärmen. Ofta klagar användarna på att en katt eller en hund repat TV: n, därför bör sådan utrustning installeras på platser som är svåra att nå för husdjur.
  2. Fel vårdåtgärder . Skärmfel kan uppstå vid användning av grova svampar, tvättmedel med fasta beståndsdelar eller sådana som inte ska användas på glasytor.
Bild
Bild

Trots orsakerna som orsakade skadan på enheten, bör ägaren försöka maskera defekterna på egen hand för att inte spendera mycket pengar på att reparera eller byta ut TV: n.

För att förhindra att det uppstår defekter på TV -utrustningens yta, det är värt att ta hand om henne ordentligt . För att göra detta måste du regelbundet torka av enheten med flytande ämnen som inte innehåller alkohol. De kan inte bara rengöra ytan utan också ha en antistatisk effekt, på grund av vilken sannolikheten för repor minskar. När du tar hand om TV -utrustning är det värt att använda endast mjuka, luddfria våtservetter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man bort det med huskurer?

Du kan ta bort repor från TV -skärmen med hjälp av billiga verktyg till hands. Detta alternativ för polering är inte bara billigt, utan helt säkert både för utrustning och för människor och djur. Alla kan göra det här hemma. Vissa lösningar kan användas.

Etanol

Du kan försöka bli av med mindre defekter från TV: n med användning av en svagt koncentrerad etanollösning … För att göra detta måste du köpa ett ämne på 70 procent på ett apotek och späda ut det med vatten. 1 av 20 . Efter det måste värdinnan blöta ett tygstycke i lösningen och torka av skärmen i en cirkelrörelse vid repplatsen. Slipningen ska fortsätta tills repen knappt syns.

Förutsatt att ingen särskild effekt observeras under borttagningsprocessen kan du öka koncentrationen av lösningen något. I slutet av proceduren måste du fukta en trasa med destillerat vatten och eliminera återstående alkohol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torkmedel för lack

Ett lacktorkmedel maskerar repor på TV ganska bra. Innan du använder den är det dock värt att avfetta ytan .… För detta ändamål kan du använda alkohol och torka av skärmen med den. I slutet av avdunstningen av alkohol och torkning av ytan doppas en bomullspinne i "torken" och medlet appliceras på reporna. Med samma enhet är det värt att ta bort överskottet av medel. En sådan förklädnad hjälper till att bli av med tekniken för defekter.

Bild
Bild

Tandkräm, vaselin

Avlägsnande av mindre skador på skärmen kan göras med vaselin och pasta. I det här fallet är det värt att använda uteslutande vit tandkräm, som inte innehåller färgämne.

Steg i proceduren:

  • avfettning av ytan med alkohol;
  • pressa ut tandkräm över hela ytan av defekten;
  • gnugga försiktigt produkten med en mjuk trasa;
  • ta bort den återstående produkten med en torr ren trasa, medan tandkräm bara ska vara inuti reporna;
  • applicera vaselin och sprida den med en bomullspinne över sprickornas yta.

Om vaselin är märkbar, rekommenderas att upprepa proceduren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brevpapper suddgummi

Detta är brevpapper som nästan alla i huset har. Det enda du ska komma ihåg är att föremålet måste vara vitt . Innan elimineringen av skärmfel påbörjas bör enheten torkas noggrant av damm. Efter det, med hjälp av ett suddgummi, gå över ytan och gnugga in i sprickan. När proceduren är över, torka av skärmen med en torr trasa.

Bild
Bild

Rengöring med hushållskemikalier

För personer som köper en TV rekommenderar experter att köpa speciella ämnen för att ta hand om den. De mest populära verktygen för att städa upp skärmen inkluderar de som presenteras nedan.

  1. Novus Plastic Polish … Det är en pasta som används för att polera plast och även för att ta bort repor från TV -skärmen. Den innehåller inga aggressiva, slipande produkter. Appliceringen av produkten består i att applicera den på en mjuk, luddfri trasa. Efter proceduren rekommenderas att gnugga ytan med en trasa i en cirkelrörelse.
  2. Displex display - det här verktyget har visat sig bra för att eliminera repor från glansiga och glasytor. För att applicera det på det defekta området är det värt att använda en bomullsrondell. Det är nödvändigt att noggrant gnugga skärmen tills defekterna försvinner helt. Detta ämne kan inte eliminera repor, men det maskerar dem väl.
Bild
Bild
Bild
Bild

Även på rea kan du hitta en blandning som är speciellt gjord för att reparera skador på TV: n. I satsen för en sådan produkt kan du vanligtvis hitta ett ämne som behövs för att torka av skärmen, ett lack som fyller på repor och våtservetter.

När du köper en produkt rekommenderas att säljaren meddelar modellen på din TV så att han kan välja det lämpligaste ämnet

Experter rekommenderar att förebygga repor genom att ta hand om och respektera utrustningen. Om repor uppstår bör de elimineras medan de är små, eftersom det är svårt och dyrt att eliminera stora defekter.

Rekommenderad: