Miracast Display På TV: Vad är Det Och Hur Man Slår På Det? Möjliga Problem

Innehållsförteckning:

Video: Miracast Display På TV: Vad är Det Och Hur Man Slår På Det? Möjliga Problem

Video: Miracast Display På TV: Vad är Det Och Hur Man Slår På Det? Möjliga Problem
Video: Hindi || How to fix Screen cast & Screen mirroring issue on Android TV Chromecast built in 2024, April
Miracast Display På TV: Vad är Det Och Hur Man Slår På Det? Möjliga Problem
Miracast Display På TV: Vad är Det Och Hur Man Slår På Det? Möjliga Problem
Anonim

Moderna TV-apparater är högteknologiska enheter med bred kapacitet och rik funktionalitet. När det gäller deras möjligheter kan de likställas med datorer, eftersom de är utrustade med ett operativsystem kan de komma åt Internet och låta dig installera applikationer. Tv -apparaternas möjligheter expanderar ständigt. En av de senaste innovationerna var Miracast Display -tekniken, som många användare gillade.

Bild
Bild

Vad det är?

Miracast Display dök upp som ett gränssnitt i TV -apparater 2012 . Sedan dess har denna funktion hittats i alla moderna TV -modeller. Miracast är en speciell teknik som skapades baserat på WiFi Direct. Med dess hjälp kan du överföra bilden från mobila enheter till TV: n.

Det särdrag med denna teknik är att det inte finns något behov av att använda ledningar och routrar.

Streaming av video från mobila enheter utförs tack vare en separat luftkanal . Denna lösning låter dig minska belastningen som routern upplever.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Miracast Display -tekniken har positiva och negativa egenskaper som kommer att vara intressanta för alla att lära sig. Låt oss börja med de trevliga stunderna:

  • inget behov av att använda ett separat Wi-Fi-nätverk;
  • bevarande av videofiler av hög kvalitet;
  • utmärkt dataöverföringshastighet;
  • organisation av ett internt nätverk utan att använda en router;
  • inget behov av att installera och använda speciella applikationer;
  • överföring av 3D -videofiler. Full HD;
  • närvaro i de flesta enheter;
  • enkel installation och intuitivt gränssnitt.
Bild
Bild

Utöver dessa fördelar finns negativa punkter:

  • brist på förmåga att överföra data i Ultra HD , vilket förklaras av storleken på den maximala expansionen vid 1952x1200 -nivån;
  • noteras ofta anslutningsproblem mellan TV: n och den mobila enheten;
  • normal funktion är möjlig endast med H. 264 -codec;
  • en liten fördröjning på en bråkdel av en sekund , vilket är avgörande bara för spel, men det stör inte att titta på videor, presentationer och foton.

I allmänhet erkänns Miracast -tekniken som det bästa sättet att ansluta mobila prylar till operativsystemet Android. Denna funktion används i stor utsträckning i affärs- och hemmiljöer.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

I de flesta fall utförs aktiveringen av funktionen för trådlös dataöverföring enligt ett enda schema. Ägare av enheter från Samsung, Toshiba, Philips, Sony och andra välkända företag kan säkert använda den praktiska guiden nedan.

  1. Öppnar Smart -applikationen , för vilken du måste trycka på knappen med motsvarande inskription på standardfjärrkontrollen. Ägare till Magic Fjärrkontroller måste trycka på knappen med bilden av huset (Hem).
  2. Öppna hela programmenyn och välj Screen Share .
Bild
Bild

TV -inställningen är klar, men för att aktivera Miracast Display måste du konfigurera din mobila Android -enhet korrekt. Detta arbete utförs enligt följande schema.

  1. Vi aktiverar Wi-Fi genom inställningsavsnittet . Du behöver bara flytta omkopplaren till det aktiva läget.
  2. Miracast -anslutningen varierar beroende på enhetsmodell, skal och version av operativsystem . Funktionen aktiveras i avsnittet "Inställningar". I ett fall måste du välja avsnittet "Skärm" och "Trådlös skärm". Alternativt måste du gå till avsnittet "Trådlösa nätverk" och välja fältet "Mer". Det återstår att aktivera Play To, vilket innebär en trådlös anslutning till displayen.
  3. Efter dessa manipulationer börjar enheten söka efter TV: n . Denna procedur tar vanligtvis några sekunder. Välj TV efter modell från den uppdaterade listan över tillgängliga enheter för anslutning.
  4. På TV -skärmen innehållet på skärmen på den mobila enheten visas .
Bild
Bild

Inaktivering av funktionen utförs i omvänd ordning. Det finns inga svårigheter med detta.

Möjliga problem

I de flesta fall fungerar Miracast Display -funktionen felfritt. Vissa användare klagar över svårigheter i anslutningen på grund av att den mobila enheten inte ser TV: n i listan över tillgängliga objekt för anslutning. Problem av denna karaktär löses på flera sätt:

  • i vissa fall hjälper uppdatering av drivrutiner och fast programvara;
  • du kan också återställa TV: n hårt;
  • återanslutning hjälper ofta till att hantera problemet;
  • vid den första anslutningen kan det hjälpa att starta om en av de enheter som deltar i synkroniseringen.
Bild
Bild

Ägare av TV -apparater som köptes före skapandet av Miracast kan inte njuta av dess fördelar eftersom TV: n inte stöder den här funktionen … För detta problem har en lösning hittats i form av små enheter som ansluts till TV: n. Externa adaptrar Miracast Display är anslutna via HDMI -port. De är utrustade med all funktionalitet du behöver för att trådlöst ansluta din TV till dina mobila enheter. Kostnaden för sådana enheter är mer än överkomlig, de produceras av många företag, så köp av en sådan adapter kommer inte att vara ett problem för någon . När du har anslutit enheten till TV: n måste du välja HDMI -porten som signalkälla - och du kan enkelt använda alla möjligheter som Miracast Display -tekniken öppnar.

Rekommenderad: