Hur Ansluter Jag En Bärbar Dator Till En TV Via USB? Hur Kan Jag Ansluta Via USB? Möjliga Anslutningsproblem

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Bärbar Dator Till En TV Via USB? Hur Kan Jag Ansluta Via USB? Möjliga Anslutningsproblem

Video: Hur Ansluter Jag En Bärbar Dator Till En TV Via USB? Hur Kan Jag Ansluta Via USB? Möjliga Anslutningsproblem
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, April
Hur Ansluter Jag En Bärbar Dator Till En TV Via USB? Hur Kan Jag Ansluta Via USB? Möjliga Anslutningsproblem
Hur Ansluter Jag En Bärbar Dator Till En TV Via USB? Hur Kan Jag Ansluta Via USB? Möjliga Anslutningsproblem
Anonim

Modern teknik gör det möjligt att använda en TV inte bara för det avsedda syftet, utan också som en huvudskärm eller till och med en extra bildskärm för en bärbar dator; du kan ansluta den till en TV via USB, medan du kan överföra både bild och ljud för att titta på filmer eller dataspel.

Vad är det för?

Den mest optimala och populära anslutningen är HDMI -anslutningen. men inte alltid, även på nya enheter, finns det en motsvarande kontakt, och ibland kan den helt enkelt skadas . I det här fallet är det användbart att veta hur man ansluter en bärbar dator till en TV via USB.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

På så sätt kan du ansluta en inte särskilt gammal TV som har en USB -kontakt.

Du kan inte ansluta en bärbar dator till en TV via USB direkt med en vändbar kabel, den här anslutningen fungerar inte.

Bild
Bild

Träning

Eftersom TV: n bara kan hämta HDMI- eller VGA -signaler kräver anslutningen en enhet som kan konvertera USB till dessa kontakter. Denna omvandlare kan antingen vara ett externt grafikkort eller en trådlös adapterenhet. Således, för att ansluta en bärbar dator till en TV behöver du en bärbar dator med en fungerande USB 3.0 -kontakt , en relativt ny TV med HDMI -utgång och omvandlare, tillgänglig i en maskinvaruhandel.

När om du använder ett USB -grafikkort behöver du en vändbar USB -kabel … Förresten, en sådan sladd kan vara inbyggd i omvandlaren; du behöver inte köpa den separat. En tvåvägs HDMI-kabel krävs också för att ansluta till en TV. För en trådlös anslutning behöver du bara själva adaptern.

Dessutom, om anslutningen via omvandlaren endast begränsas av trådens längd, kan adaptern överföra en signal från en bärbar dator till en TV på ett avstånd av högst 10 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbindelse

Anslutningsprocessen tar bara några minuter

Anslutning med ett grafikkort . Stäng först av både TV: n och den bärbara datorn för att undvika överspänning och utbränning av adaptern. Sätt i ena änden av USB -kabeln i USB -kontakten på den bärbara datorn och anslut den andra till grafikkortet. På samma sätt ansluter vi TV: n till grafikkortet med en HDMI -kabel. Vanligtvis har TV -apparater flera HDMI -ingångar. Du kan välja vilken du gillar bäst, du behöver bara komma ihåg numret på denna kontakt för ytterligare anslutningsinställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutning med en valfri adapter . I det här fallet stänger vi också av enheterna först. Sedan måste du ansluta HDMI -kabeln till valfritt fungerande HDMI -uttag på TV: n. Vi ansluter den andra änden av kabeln till adaptern och ansluter den till ett uttag, eftersom den fungerar med en 220 V. nätspänning. För att ansluta adaptern till en bärbar dator använder vi den lilla trådlösa USB -signaladaptern som medföljer den. Vi slår på den bärbara datorn, varefter drivrutinerna installeras. Alla nya versioner av Windows är utrustade med program som gör detta automatiskt. Om detta inte händer kan drivrutinerna installeras från det optiska mediet genom att sätta in det i den bärbara datorns enhet och följa alla ytterligare instruktioner. Efter förberedelserna kan du börja konfigurera programvaran för enheterna och själva anslutningen.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Konfigurera din TV

Fjärrkontrollen har alltid en anslutningsknapp, vanligtvis överst. Klicka på den här knappen och välj bland alla alternativen HDMI -anslutningen med det nödvändiga anslutningsnumret som kabeln var ansluten till och byt därigenom prioritetskällan.

Det är lämpligt att stänga av kabel -TV helt för denna tid, varefter TV -installationen är klar.

Bild
Bild

Konfigurera din bärbara dator

Att installera en dator inkluderar först och främst inställning av bildtyp och dess tillägg. Expansionen begränsas endast av bildskärmens funktioner, det vill säga TV: n. I Windows OS, med höger musknapp på skrivbordet, välj objektet "Skärmkontroll" och ställ sedan in alla nödvändiga parametrar . Därefter kan du konfigurera nödvändiga alternativ för bilden.

Med spegelfunktionen används TV -skärmen som en extra bildskärm, det vill säga den upprepar alla åtgärder som utförs på den bärbara datorn, expansionsmetoden hjälper till att placera flera arbetsfönster, båda enheterna fungerar som en stor bildskärm, projektionsfunktionen stänger av den bärbara datorns skärm och överför bilden helt till TV -skärmen, vilket är bekvämt för till exempel datorspel.

Detta görs med fönstret för inställning av bildutmatningsmetoder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en USB -anslutning kan du alltså ansluta vilken enhet som helst till din bärbara dator, vare sig det är en TV, en extra bildskärm eller en projektor.

Rekommenderad: