"Tulpaner" På TV: Hur Man Ansluter? VGA, USB Och Andra Adaptrar. Korrekt Anslutning Av Tv -tulpaner

Innehållsförteckning:

Video: "Tulpaner" På TV: Hur Man Ansluter? VGA, USB Och Andra Adaptrar. Korrekt Anslutning Av Tv -tulpaner

Video: "Tulpaner" På TV: Hur Man Ansluter? VGA, USB Och Andra Adaptrar. Korrekt Anslutning Av Tv -tulpaner
Video: How to add a monitor to a #Yamaha #Genos #SX700 #SX900 & #Tyros 2024, Mars
"Tulpaner" På TV: Hur Man Ansluter? VGA, USB Och Andra Adaptrar. Korrekt Anslutning Av Tv -tulpaner
"Tulpaner" På TV: Hur Man Ansluter? VGA, USB Och Andra Adaptrar. Korrekt Anslutning Av Tv -tulpaner
Anonim

För närvarande är den mesta ljud- och videoutrustningen ansluten till nätverket med hjälp av speciella kablar och kontakter. "Tulpan" anses vara en av de mest populära, så konsumenten bör känna till särdragen i dess anslutning. Det kommer inte att vara svårt att bemästra proceduren, men i vissa fall kan du bjuda in en mästare till jobbet.

Bild
Bild

Vad är en tulpan?

Tulpan är en speciell typ av kontaktdon som sitter i slutet av kabeln. Enheten uppfyller markörens syfte, eftersom den kan målas i olika färger, ofta finns det tre av dem:

  • vit är ansvarig för monosignalen;
  • gul - för videon;
  • röd - tvåkanals ljudsignal.

Ibland kallas denna kabelanslutning för en "klocka" och har en cylindrisk form.

Bild
Bild

Den används för att ansluta alla typer av enheter till tv -utrustning, till exempel ljudutrustning, videokameror, videospelare, spelkonsoler, DVD -spelare, videoinspelare. Denna kompositarmatur ger utmärkt ljud- och bildkvalitet.

Bild
Bild

Översikt över arter

RCA -kontakter är av två typer

  1. " Pappa " Är en standardkontakt som är en metallstift med en diameter på 3,2 mm. Storleken på det inre hålrummet är 6 + 9 mm. Fälgen på denna typ av kontaktdon kan vara olika, liksom diametern.
  2. " Mor " Är ett paneluttag med en speciell kant. Den har ett djup på 7,5 mm och en ytterdiameter på 8 millimeter. Käftarna som kramar fälgen har en något större diameter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Adapter

"Tulpan" kan anslutas direkt till enheten eller via adaptrar

VGA Är en adapterkabel som används för att ansluta DVD -spelare, satellitmottagare som är utrustade med analoga komponentvideoutgångar. Denna armatur ska inte användas för montering av en datorskärm. För att säkerställa funktionen hos denna kontakt måste du använda en speciell omkodare.

Bild
Bild

SCART . Adaptern har formen av en 21-polig kontakt, med hjälp av vilken konsumenter ansluter olika typer av TV-utrustning och mediaenheter. De flesta utrustningstillverkare använder just denna enhet i sina produkter. Olika typer av videoprogram kan spelas upp med en kabel. När det gäller ljud och bildkvalitet överträffar denna adapter HF -modulatorn. Tack vare denna enhet kan användare styra TV -lägen.

Bild
Bild

USB . Anslutning med denna typ av adapter förutsätter att det finns en liknande kontakt i enhetens design. I det här fallet är den enhet som vanligtvis levereras med alla Android -enheter lämplig.

Bild
Bild

Hur ansluter man till tv?

Ofta, när man köper en TV, har användaren en fråga om hur man korrekt ansluter två enheter: teknik och "tulpan". Proceduren för att ansluta en kontakt till en ny TV innebär inte något komplicerat, och anslutningen är snabb och enkel.

Träning

Det nuvarande sättet att konvertera en tv -signal från en dator är att använda en omvandlare. Det mest acceptabla alternativet i detta fall är HDMI-RCA, eftersom de allra flesta grafikkort är utrustade på detta sätt. VGA-RCA kostar mindre än de tidigare, men kvaliteten på deras funktionalitet är lägre.

Efter att gränssnittet har valts är det värt att köpa en kabel för anslutning av utrustningen, som tillval kan du köpa en dubbel VGA eller HDMI.

Bild
Bild

TV: n har 3 kontakter, var och en av dem ansvarar för överföringen av en av signalerna . Oavsett vilken omvandlare som väljs kommer enheten att behöva en separat strömförsörjning för att kunna ta emot den nödvändiga mängden elektricitet direkt från datorn via en kabel.

Förbindelse

Anslutningsalgoritmen är ganska enkel. Användaren måste sätta in kontakterna i de nödvändiga ingångarna, som är färgkodade. Det finns dock modeller på marknaden där alla armaturer har samma färg. I det här fallet är det värt att utföra följande aktiviteter:

  • hitta "tulpaner", som är markerade med IN eller två pilar;
  • hitta en grupp på enheten med AV2 -tecknet - och anslut strålen;
  • identifiera kontakter på TV -utrustning i enlighet med följande tecken: V - video, L - vänster ljudingång, R - höger ljudingång.

Endast monoljud stöds på modeller med ett par kontakter. I det här fallet är det värt att ansluta de gula och vita enheterna, och den röda ska lämnas oansluten. Vanligtvis används "tulpaner" när de är anslutna till små skärmar, annars erhålls en förvrängd suddig bild.

Bild
Bild

Anpassning

För att ansluta och konfigurera en extern enhet bör du följa dessa steg:

  • anslut kabeln till utomhusenheten - gul till videoutgången och resten till ljudet;
  • anslut kablar till TV -utrustning;
  • hitta beteckningen AV, medan du på fjärrkontrollen kan trycka på Source, och i popup-benämningarna AV;
  • kontrollera strömförsörjningen till den anslutna enheten;
  • vänta tills en signal visas på skärmen;
  • använd fjärrkontrollen för avsett ändamål.
Bild
Bild

Möjliga problem

Vissa problem kan uppstå när du ansluter tulpanen till TV: n. I vissa fall klagar användarna på att det inte finns några kontakter, eller så kan de inte dra ut den trasiga ur uttaget.

Det är bra när apparaten med TV -utrustning har en "tulpan", då är anslutningsprocessen mycket förenklad.

Bild
Bild

De vanligaste obehagliga stunderna är följande:

  • plötslig urkoppling av kontakten;
  • elektronik brann ut;
  • det finns ingen bild;
  • det finns ingen gul kontakt på TV: n;
  • enheten har ingen ingång och utgång för "tulpanen".

För att eliminera de ovannämnda problemen är det värt att titta på om kontakten har kommit ut ur hålet, anslut bara "tulpanen" när utrustningen är avstängd, sätt bara i kontakterna i lämpliga fack. Och även vid anslutningstillfället bör du vara extremt försiktig och observera säkerhetsåtgärder.

Om du inte klarar proceduren på egen hand, bör du bjuda in en mästare. Rätt ansluten TV är en garanti för utmärkt kvalitetsvisning av dina favoritprogram, filmer, tv -serier.

Rekommenderad: