HDMI ARC På TV: Vad är Det? Vad är HDMI ARC -ingång För? Var Finns Den Och Hur Man Ansluter?

Innehållsförteckning:

Video: HDMI ARC På TV: Vad är Det? Vad är HDMI ARC -ingång För? Var Finns Den Och Hur Man Ansluter?

Video: HDMI ARC På TV: Vad är Det? Vad är HDMI ARC -ingång För? Var Finns Den Och Hur Man Ansluter?
Video: What is HDMI ARC? How to connect soundbar to TV? Everything you need to know right now 2024, April
HDMI ARC På TV: Vad är Det? Vad är HDMI ARC -ingång För? Var Finns Den Och Hur Man Ansluter?
HDMI ARC På TV: Vad är Det? Vad är HDMI ARC -ingång För? Var Finns Den Och Hur Man Ansluter?
Anonim

Teknik som tv -apparater utvecklas snabbt och blir mer funktionell och "smart". Även budgetmodeller förvärvar nya funktioner som inte är begripliga för varje användare. Något liknande är fallet med HDMI ARC -kontakten. Varför finns den på TV -apparater, vad är anslutet via den och hur man använder den korrekt - vi kommer att förstå artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Förkortningen H. D. M. I. döljer konceptet med ett högupplöst mediagränssnitt. Det är inte bara ett sätt att ansluta olika enheter. Detta gränssnitt är en komplett teknikstandard som är utformad för att förbättra överföringen av video- och ljudsignaler av hög kvalitet utan behov av komprimering.

ARC står i sin tur för Audio Return Channel . Skapandet av denna teknik har gjort det möjligt att förenkla mediasystem. ARC hänvisar till användningen av en enda HDMI -anslutning för att överföra ljudsignaler mellan olika enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

HDMI ARC började visas på TV efter 2002. Det spred sig snabbt och började nästan omedelbart introduceras i modeller från olika budgetkategorier. Med det kan användaren spara utrymme genom att minska antalet kablar som är involverade i anslutningen . När allt kommer omkring behövs bara en tråd för att överföra video- och ljudsignaler.

Med dessa funktioner får användaren bild och ljud av hög kvalitet. Bildupplösningen är cirka 1080p. Ljudsignalen vid denna ingång ger 8 kanaler, medan frekvensen är 182 kilohertz. Sådana indikatorer räcker tillräckligt för de höga krav som dikteras av standarderna för modernt medieinnehåll.

Bild
Bild

HDMI ARC har ett antal funktioner:

  • hög överföringskapacitet;
  • tillräcklig kabellängd (standarden är 10 meter, men det finns fall med en längd på upp till 35 meter);
  • stöd för CEC- och AV -standarder. länk;
  • kompatibilitet med DVI -gränssnittet;
  • förekomsten av olika adaptrar som gör det möjligt att ansluta utrustning utan en sådan kontakt.

Hantverkare har lärt sig att skapa skydd mot störningar genom att installera ringar på kabeln.

De avbryter störningar av olika slag, vilket innebär att signalen blir tydligare. Och du kan också öka signalöverföringsområdet tack vare speciella videosändare och förstärkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

HDMI ARC -kontakten finns i tre smaker:

  • Typ A är standardalternativet som används i tv -apparater;
  • Typ C är en minikontakt som finns i Android-lådor och bärbara datorer;
  • Typ D är en mikrokontakt som smartphones är utrustade med.

Skillnaden mellan dessa kontakter är bara i storlek. Informationsöverföring utförs enligt ett enda schema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var är?

Du kan hitta denna ingång på baksidan av TV: n, bara i vissa modeller kan den vara på sidan. När det gäller externa parametrar är denna kontakt mycket lik USB, men bara med fasade hörn. En del av entrén är gjord av metall, som kan ha, förutom den vanliga metalliska nyansen, gyllene.

Vissa konsulter tar hänsyn till denna funktion och utbildar oerfarna köpare om överlägsenheten hos en guldfärgad kontakt över en metallisk nyans. Denna funktion påverkar inte någon av egenskaperna hos kontakten. Allt hans arbetsstopp är inuti.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Signaler som passerar via HDMI ARC komprimeras eller konverteras inte. Alla gränssnitt som användes tidigare kunde bara överföra analoga signaler. Att skicka en ren digital källa genom ett analogt gränssnitt innebär att den omvandlas till en så exakt analog.

Sedan skickas den till TV: n och konverteras tillbaka till en digital signal, vilket gör att den kan visas på skärmen. Varje sådan transformation är förknippad med förlust av integritet, snedvridning och försämrad kvalitet. Signalöverföring via HDMI ARC håller den original.

Bild
Bild

HDMI ARC -kabeln har en ovanlig design:

  • ett speciellt mjukt men hållbart skal används som skydd mot yttre mekanisk påfrestning;
  • sedan finns det en kopparfläta för skärmning, en aluminiumskärm och en polypropylenmantel;
  • den inre delen av tråden består av kablar för kommunikation i form av "tvinnat par";
  • och det finns också en separat ledning som ger ström och andra signaler.
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Att använda HDMI ARC kan inte vara enklare. Och nu kommer du att bli övertygad om detta. För att överföra data på detta sätt krävs bara tre element:

  1. kontakt på TV: n / bildskärmen;
  2. överföringsanordning;
  3. anslutningskabel.

Ena sidan av kabeln sätts in i uttaget på sändarenheten, och den andra änden av tråden är ansluten till den mottagande enheten. Det återstår bara att ange inställningarna, och för detta måste du gå till menyn "Inställningar" på TV: n. Välj fliken "Ljud" och Ljudutmatning.

Som standard är TV -högtalaren aktiv, du behöver bara välja HDMI -mottagare. Håller med, det är inget komplicerat i den här processen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis används denna typ av anslutning för att synkronisera TV: n och datorn. TV -apparater kännetecknas av en stor diagonal storlek i jämförelse med datorer, som aktivt används för att skapa en "hemmabio".

När du ansluter måste du först stänga av mottagande och sändande enheter, vilket inte kommer att bränna portarna . Och experter rekommenderar inte att du använder adaptrar, vilket kommer att påverka signalkvaliteten negativt.

Rekommenderad: