TV: N Visar En Svartvit Bild: Hur Fixar Och Fixar Jag Färgen? Kontroll Av Färgsystem

Innehållsförteckning:

Video: TV: N Visar En Svartvit Bild: Hur Fixar Och Fixar Jag Färgen? Kontroll Av Färgsystem

Video: TV: N Visar En Svartvit Bild: Hur Fixar Och Fixar Jag Färgen? Kontroll Av Färgsystem
Video: Hur man redigerar fram färg ifrån svartvitt bild.mp4 2024, Mars
TV: N Visar En Svartvit Bild: Hur Fixar Och Fixar Jag Färgen? Kontroll Av Färgsystem
TV: N Visar En Svartvit Bild: Hur Fixar Och Fixar Jag Färgen? Kontroll Av Färgsystem
Anonim

TV är ett viktigt attribut för alla interiörer. Ibland kan det uppstå problem med TV: n, till exempel börjar färgen visa svartvitt. Låt oss försöka ta reda på orsakerna till detta problem på egen hand och hur vi åtgärdar det.

Bild
Bild

Orsaker till fel

Få människor tröstas av att svart och vitt är allt raseri just nu. Om färgskärmen har blivit monokrom måste du prova olika metoder, eftersom det kan finnas många varianter av problemet:

  • återställa;
  • signal av dålig kvalitet;
  • elektromagnetisk störning;
  • defekter i firmware;
  • felaktig färgkort.
Bild
Bild

Varje problem har sina egna lösningar . Om inställningarna återställs och färgåtergivningen saknas endast på en specifik kanal blir bilden svartvit. Problemet kan lösas så enkelt som att pärla päron. Om så inte är fallet blir det omedelbart klart, för efter att färgen har ställts in i menyn bör färgåtergivningen genast återställas.

Råd! Vissa tycker att det är bra att aktivera autotuning - prova.

Bild
Bild

Kontrollerar anslutningen

Vissa modeller, särskilt Samsung och Philips, ger inte möjlighet att direkt ansluta T2 -tunern till TV: n med "tulpaner" (förresten, "tulpaner" är en RCA -kabel), eftersom de inte har en RCA -kontakt. I detta fall är en komponentanslutning ofta närvarande. Anslutning av den gula kabeln till den gröna ingången (hålet är bakom TV: n) ger en svartvit bild.

Bild
Bild

Som en konsekvens av problemet - felaktig kabelanslutning . Det finns en vanlig gul tråd för videoöverföring och tre kablar bakom TV: n för videosignal: gul, blå och röd. På moderna TV -apparater representeras det gröna komponentuttaget av en gul cirkel. Du kan försöka justera bilden genom att ansluta RCA -kabeln korrekt.

Bild
Bild

Hur man fixar

Varje problem måste betraktas separat. Det vanligaste kan vara en fabriksåterställning . Då är det bara att gå till menyn och justera färgen. Om orsaken är ett fel på antennen kan problemet vara att kontakten är isatt halvvägs (inte helt) eller något problem med antennen. Du kan kontrollera kontakten först.

Om antennen är inomhus kan du vrida den, försöka omorganisera den från en plats till en annan för att hitta den bästa signalmottagningspunkten.

Bild
Bild

Om antennen är på gatan är det stor sannolikhet att den går sönder - på grund av starka vindar kan den förskjutas eller skadas . Dessutom kan en defekt tuner ge en signal av dålig kvalitet, i det här fallet kan bara en sak göras - att reparera enheten.

Bild
Bild

Problemet med moderna TV -apparater kan också ligga i firmware . Om det finns ett spänningshopp eller kortslutning blir den fasta programvaran defekt. I det här fallet, för att åtgärda problemet, kan du ansluta TV: n till Internet, gå till tillverkarens officiella webbplats och ladda ner uppdateringar därifrån. Om detta inte hjälper är det enda som kan göras att kontakta befälhavaren.

Bild
Bild

Skärmen blir svart och vit när TV: n utsätts för elektromagnetiska fält från en enhet i närheten. För att lösa problemet måste du först ta bort det ytterligare. Därefter måste du stänga av TV: n ett tag och sedan slå på den igen. Om allt är förgäves kan du leta efter avmagnetiseringsknappen (finns på fodralet) och trycka på den.

Som referens! Om problemet är ett fel på färgåtergivningskortet är det bara mastern som kan åtgärda störningen. I detta fall är byte av delen nödvändig.

Bild
Bild

Först och främst, när TV: n började visa i svartvitt, är det nödvändigt att kontrollera ledningarna för förekomst eller frånvaro av skada. Det mest effektiva sättet är att byta ut din gamla sladd mot en modern . Om ingen av metoderna hjälpte kan du försöka återställa prefixinställningarna och återgå till fabriksinställningarna. Det viktigaste är att inte bli upprörd, även om du själv inte kan hantera problemet, hjälper servicecentermästarna dig gärna.

Rekommenderad: