Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV Med En Kabel? VGA- Och LAN -anslutning, Komponent- Och Kompositkablar För TV

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV Med En Kabel? VGA- Och LAN -anslutning, Komponent- Och Kompositkablar För TV

Video: Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV Med En Kabel? VGA- Och LAN -anslutning, Komponent- Och Kompositkablar För TV
Video: How to Connect Laptop to TV using VGA Cable!!! (No HDMI) - Quick & Easy 2024, April
Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV Med En Kabel? VGA- Och LAN -anslutning, Komponent- Och Kompositkablar För TV
Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV Med En Kabel? VGA- Och LAN -anslutning, Komponent- Och Kompositkablar För TV
Anonim

Modern teknik är utformad på ett sådant sätt att det är bekvämt att para den med varandra för att få nya möjligheter. Genom att ansluta en dator till en TV kan användaren se videoinnehåll på en stor skärm och använda andra funktioner. Det finns många möjligheter att synkronisera utrustning. Låt oss titta närmare på hur anslut datorn till TV: n via kabel.

Bild
Bild

Vad är det för?

TV -mottagaren fungerar som en bildskärm när du kopplar ihop en dator (eller bärbar dator) och en TV. Användaren kan organisera en personlig bio hemma speciellt om du fortfarande har en högtalare ansluten. Att titta på filmer, tv -serier, tecknade serier och andra videor på en stor skärm ger helt andra känslor än att titta på en liten datorskärm. Detta är ett bra alternativ för att spendera tid med din familj eller en grupp vänner. TV: n kan ersätta en trasig bildskärm tills reparationen är klar eller köp av ny utrustning.

Kanske, efter att ha anslutit för första gången, kommer användaren att uppskatta fördelarna med den stora skärmen och använda den oftare.

Bild
Bild

Genom att ansluta tekniken kan du förvandla en vanlig dator till en bekväm spelkonsol för hela familjen … Om bildskärmens storlek och kvalitet inte låter dig fullt ut uppskatta spelet kan du öka spelglädjen med hjälp av en modern TV. Spel med höga detaljer och utmärkt grafik är önskvärt att köra genom en skärm med en bred upplösning. Kom ihåg att anslutning av en TV inte förbättrar datorns prestanda. Tittar på foton och hempresentationer på den stora skärmen - ett underbart tidsfördriv i kretsen av nära och kära. Det kommer att lysa upp och komplettera din vanliga kväll.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Det finns flera sätt att ansluta din dator till din TV. Varje användare väljer det mest bekväma alternativet för sig själv från alla möjliga. För anslutning av PC och TV -mottagare speciella kablar används … Innan du synkroniserar utrustning måste du noggrant studera förekomsten av kontakter.

Bild
Bild

Via HDMI

Det mest praktiska, praktiska och mest använda alternativet för att ansluta teknik - med HDMI -portar och kabel … Experter rekommenderar att du inte sparar på kabeln, eftersom kvaliteten på den överförda bilden och ljudet beror på den. Detta format bevarar bildmättnad och ljudklarhet så mycket som möjligt. Huvuddragen i det här alternativet är att både bilden och ljudsignalen överförs via HDMI. Endast moderna TV -modeller är utrustade med den port som krävs för anslutning, och även om den inte finns på datorn är det möjligt att synkronisera.

Bild
Bild

Om din dator bara har en VGA- eller DVI -port måste du använda en speciell adapter som du kan köpa i vilken elektronikbutik som helst. Tillsammans med det kommer satsen med en 3,5-3,5 mm kabel för ljudsignalöverföring. HDMI -kablar är valda från olika typer. I de flesta fall används alternativen High Speed och Standard .… Skillnaden mellan dem ligger i bild- och ljudöverföringens kvalitet.

  • Standard … Med denna kabel kan du sända video- och fotografiskt material med en förlängning på 1080i eller 720p. Detta alternativ är billigare.
  • Hög hastighet … Det andra alternativet kommer att kosta mer, men genom det kan du överföra en signal i bred upplösning, inklusive 4K. Om du ska titta på 3D -videor är denna kabel oumbärlig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och du måste också vara uppmärksam på längden. Den optimala indikatorn är 5 meter. Det är tillräckligt för en bekväm anslutning, utan att använda en repeater och förlust av bildkvalitet.

När du väljer en längre kabel du måste definitivt uppmärksamma dess tekniska egenskaper … I detta fall måste tråden vara utrustad med en repeater som förbättrar signalen. Annars blir bilden bullrig och ljudsignalen kan ibland försvinna.

Bild
Bild

När du synkroniserar en TV och en bärbar dator som är utrustad med en mikro-HDM-port måste du antingen köpa en kabel av detta format eller använda en adapter för att ansluta. Anslutningsprocessen innehåller flera steg.

  1. Först måste du stänga av utrustningen du använder. Om båda enheterna är utrustade med HDMI -portar behöver du bara ansluta dem med lämplig kabel. När du använder en adapter, anslut HDMI -kabeln från TV: n till OUTPUT -adapterporten och anslut kabeln från datorn till INPUT -uttaget.
  2. Om en extra kabel krävs för ljudutmatning utförs synkronisering med en 3,5 mm kabel. De är anslutna till datorhögtalare och en adapter ansluten till TV: n.
  3. När den fysiska parningen är klar måste du slå på tekniken. Med fjärrkontrollen öppnar du TV-menyn, väljer "Anslutningar" och hittar HDMI-PC i listan som öppnas. Om allt görs korrekt kopieras bilden från datorskärmen på TV -mottagarens skärm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Via VGA

Trots att detta alternativ anses vara föråldrat, fortsätter det att användas av vissa användare. Nästan alla TV -apparater är utrustade med en sådan kontakt, men den finns ofta på datorer också. Om det finns en VGA -port på PC- och TV -utrustning är denna parningsmetod den mest praktiska och enkla. Den största nackdelen med att använda VGA -porten är den dåliga bildkvaliteten . Den högsta upplösningen som stöds är endast 1360x768 pixlar, så du kommer inte att kunna titta på filmer i modernt format. Och även med denna parningsmetod kan du inte överföra en ljudsignal. När du använder en VGA -kabel spelas ljudet upp via de högtalare som är anslutna till datorn.

Bild
Bild

Parningsprocessen utförs enligt följande:

  1. om du använder en stationär dator utrustad med en VGA -kontakt, är en bildskärm som regel redan ansluten till den via denna port;
  2. koppla bort kabeln från bildskärmen och anslut den till datorn;
  3. om systemenheten har en extra kontakt, använd den för synkronisering;
  4. öppna TV-inställningsmenyn och välj en ny typ av VGA-PC-anslutning, då visas bilden från monitorn på TV-skärmen.
Bild
Bild

Via DVI

Du kan också välja DVI -format för anslutning av utrustning. Detta alternativ, precis som HDMI, kan överföra video i bred upplösning (1980x1080 pixlar). I detta fall överför DVI endast bilden, inget ljud. Den nödvändiga kontakten finns sällan på TV -apparater, så du behöver en DVI-HDMI-kabel … Kostnaden för en sådan sladd är ganska överkomlig (cirka 200-300 rubel) på grund av det faktum att båda ovanstående format använder en identisk krypteringsalgoritm. Dessutom är de kontakt och elektriskt kompatibla.

Synkroniseringen är densamma som när du använder en HDMI -kabel. Det sker enligt följande:

utrustningen måste vara avstängd

anslut kabeln till den kopplade utrustningen genom att sätta in den i de nödvändiga kontakterna

slå på din dator och TV

öppna TV-mottagarens meny, starta SOURCE- eller OUTPUT-objektet och välj DVI-PC

Bild
Bild

Via LAN

Förutom alternativen ovan kan du ansluta utrustningen med trådlöst internet. Wi-Fi-signal sänds via routern via LAN -kabel … För att ansluta behöver du en nätverkskabel och nödvändiga kontakter. Och du måste också installera en mediaserver. Arbetet utförs enligt följande schema:

  • TV: n är ansluten till routern med en nätverkskabel och en LAN -kontakt; efter det måste du installera en mediaserver: du kan ladda ner det nödvändiga programmet på Internet, det är i det offentliga området (verktyget Home Media Server är mycket efterfrågat);
  • då måste du gå till verktygsinställningarna och välja TV: n;
  • nästa steg är att markera de avsnitt på datorn som du vill visa på den stora skärmen;
  • köra programvaran;
  • slå på TV -mottagaren, gå till parametrarna och sedan till avsnittet "Källa"; TV: n laddar ner en lista där ett program för visning av filer från en dator visas.
  • du kan ansluta utrustningen utan att använda en router, direkt via LAN -kontakterna - sätt bara in ena änden av kabeln i TV: n och den andra i datorn; När du kopplar en systemenhet måste du leta efter önskad port på bakpanelen; på en bärbar dator är kontakten på sidan.
Bild
Bild

Viktig! Om du bestämmer dig för att använda ett av ovanstående två alternativ för parning måste du ställa in nödvändiga nätverksinställningar på TV: n - DHCP.

Ytterligare anslutningsalternativ kan användas

Du kan ansluta en föråldrad TV -modell till din dator om du använder en kompositkabel ("tulpaner"). Denna metod rekommenderas inte på grund av otillräcklig hög bildkvalitet, men i vissa fall kan det vara det enda tillgängliga alternativet

En komponentkabel har en liknande konfiguration. Dess karakteristiska skillnad är 5 färgade "tulpaner" istället för standard tre

Bild
Bild

Möjliga problem

Inget ljud vid anslutning via HDMI

Vid parning av utrustning via HDMI -port det kan finnas problem med ljudöverföring … I de flesta fall är problemet med felaktiga datorinställningar. Du måste ställa in nödvändiga parametrar utan att koppla bort kabeln. Steg-för-steg-installationsprocessen för Windows-operativsystemet är följande:

  • gå till ljudinställningarna på din dator, för detta måste du hitta ikonen i form av en högtalare eller högtalare; den ligger i det högra hörnet av aktivitetsfältet;
  • högerklicka på den och välj alternativet "Uppspelningsenheter" i menyn som öppnas (det kan också kallas "Ljudparametrar");
  • då visas ett fönster med en lista över ansluten utrustning på monitorn; du måste välja en TV i listan, den kommer att visas med varumärket;
  • högerklicka på den en gång och välj "Använd den här enheten som standard";
  • bekräfta åtgärderna genom att klicka på alternativet "OK" och stäng fliken.
Bild
Bild

För att åtgärda problemet på MacOS måste du göra följande:

  • i det övre vänstra hörnet hittar du den märkta äppelikonen. önskat objekt är "Systeminställningar";
  • nästa parameter är "Sound";
  • då måste du öppna fliken "Output" och hitta TV: n som måste anslutas till datorn;
  • klicka på namnet på TV -mottagaren en gång och stäng sedan inställningarna; systemet kommer att utföra resten av åtgärderna på egen hand.
Bild
Bild

Lov

Ett annat vanligt problem som användare ofta stöter på är fel skärmupplösning. I det här fallet kommer bilden att beskäras eller inte vara tillräckligt tydlig. Låt oss överväga lösningen på problemet på den tionde versionen av Windows:

  1. I Start-menyn måste du hitta den kugghjulsformade ikonen.
  2. Gå sedan till avsnittet "Skärm".
  3. I sökfältet måste du ange ordet "Upplösning" för att snabbt hitta de nödvändiga inställningarna; klicka en gång på fliken "Ändra skärmupplösning" och välj önskade alternativ.
Bild
Bild

För Windows 7 -användare utförs arbetet enligt följande:

  1. Högerklicka på valfritt ledigt utrymme på skrivbordet.
  2. Nästa steg är "Anpassning".
  3. Sedan måste du välja fliken "Skärm" och "Inställningar för skärmupplösning".
  4. Du måste slutföra arbetet genom att trycka på "OK" -knappen.
Bild
Bild

För MacOS -ägare görs installationen enligt följande:

  • först måste du besöka avsnittet "Systeminställningar" och välja alternativet "Bildskärmar";
  • alla anslutna bildskärmar visas i fönstret som öppnas; som regel visas TV -mottagaren som "Monitor 2";
  • du måste klicka på den och sedan välja önskad upplösning.

Rekommenderad: