Hur Rengör Jag TV -skärmen? Vad Kan Du Tvätta Din LCD -skärm Med Hemma? Hur Torkar Man Utan Ränder?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Rengör Jag TV -skärmen? Vad Kan Du Tvätta Din LCD -skärm Med Hemma? Hur Torkar Man Utan Ränder?

Video: Hur Rengör Jag TV -skärmen? Vad Kan Du Tvätta Din LCD -skärm Med Hemma? Hur Torkar Man Utan Ränder?
Video: Löss på huvudet! Där gör löss kommer från? Hur bli av med löss! 2024, April
Hur Rengör Jag TV -skärmen? Vad Kan Du Tvätta Din LCD -skärm Med Hemma? Hur Torkar Man Utan Ränder?
Hur Rengör Jag TV -skärmen? Vad Kan Du Tvätta Din LCD -skärm Med Hemma? Hur Torkar Man Utan Ränder?
Anonim

De flesta moderna TV -apparater har en LCD -skärm. Fläckar, ränder och andra föroreningar börjar synas mycket snabbt på LCD -monitorn. På grund av dess höga känslighet kan inte torkas med tillgängliga medel annars kan det bli oåterkalleligt förstört. Det rekommenderas att använda skonsamma och samtidigt enkla tekniker.

Bild
Bild

Vilken typ av tyg kan jag använda?

Ytan på LCD -skärmen är gjord av ett tunt material som lätt kan skadas även med lätt mekanisk påfrestning. Följande typer av tyger kan användas för att ta bort smuts från LCD -monitorn:

  • våtservetter speciellt utformade för att torka av den här typen av bildskärmar (detta inkluderar inte babyservetter eller kosmetiska servetter);
  • lätt torkade vanliga våtservetter;
  • antistatiska medel, som ofta säljs i kit (det finns både våtservetter och en produkt);
  • mjuka, luddfria tyger;
  • servetter tillverkade av ett material som kallas mikrofiber - de absorberar fukt väl, samtidigt som de inte kan skada den känsliga ytan;
  • kit för vård av LCD -skärmar (innehåller allt du behöver: aerosol, mikrofiberduk, antistatisk borste).
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att torka av bildskärmen med en fuktig mjuk trasa, var noga med att ta bort överflödig fukt från skärmen med en trasa.

Urval av medel

En servett doppad i vanligt vatten kan bara bli av med dammet som har lagt sig på monitorn. För att avlägsna svårare smuts rekommenderas att använda speciella ämnen. Här kan tillämpas som kemiska kompositioner som säljs i butiken och improviserade medel.

Professionell

LCD -skärm rengöringsprodukter säljs i olika former. Det kan vara:

  • pneumatisk rengöring;
  • spray;
  • skumspray;
  • servetter dränkta i speciella föreningar och alkohol.
Bild
Bild

De mest populära och effektiva produkterna för detta ändamål presenteras nedan

  1. Colorway 3333 - ser ut som en burk med ett rör. Det finns luft under tryck inuti, som, när ventilen trycks in, bryter ut. Den kan användas för att blåsa bort damm från skärmen, samt ta bort det från svåråtkomliga platser i hushållsapparater.
  2. Beskyddare F3-029 - detta är ett speciellt skum, med vilket du på några minuter kan bli av med skärmen från spår av damm och smuts, samt ta bort fingeravtryck.
  3. Colorway 1032 - denna spray är inte så avsedd att rengöra skärmen som för att förhindra smuts. Faktum är att när produkten appliceras på skärmen skapas en speciell antistatisk beläggning som förhindrar att damm lägger sig. Men på samma sätt kan damm tas bort med denna spray. Du behöver bara applicera den på monitorn i en liten mängd och torka den sedan med en servett eller en mjuk trasa.
  4. Data Flash 1620 - en effektiv spray som snabbt och enkelt kan ta bort all slags smuts från LCD -skärmen.
  5. Beskyddare F4-001 - det här är servetter gjorda av krepppapper, impregnerade med en speciell komposition (utan alkohol och dofter). Du kan snabbt rensa skärmen utan att röra sig. Efter proceduren torkar ytan av sig själv på några sekunder.
  6. Färgväg 1071 - universella rengöringsdukar som kan avlägsna LCD -monitorn från damm, fettfläckar och kan också bekämpa mindre nötningar.
  7. Colorway 6108 - mikrofiber servetter med silikoninnehåll. Tack vare den unika kompositionen ger de en noggrann och noggrann rengöring av ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ovanstående produkter är ofarliga för hälsan och effektiva. De konsumeras ganska ekonomiskt. Även med regelbunden användning kommer de att hålla i flera månader.

Folk

Om det av någon anledning inte är möjligt att köpa kemiska produkter för rengöring av LCD -skärmar, du kan använda improviserade kompositioner … Deras främsta fördel är deras låga kostnad. Och nackdelen är att om du inte följer ett tydligt recept för matlagning kan du lämnas utan resultat, och i svårare fall, till och med förstöra bildskärmen.

Bild
Bild

Hemma är det bäst att använda produkter som ättika, tvålvatten och isopropylalkohol. Recepten för framställning av kompositionerna är följande.

För att förbereda ett sådant husmedel behöver du bordsvinäger med en koncentration av 3% … Det måste spädas 1: 1. med vatten. Du kan till exempel ta ett glas ättika och ett glas vatten (beroende på hur mycket du behöver). Båda vätskorna måste blandas väl, varefter i den resulterande kompositionen fukta en mjuk mikrofiberduk, klämma väl och torka av TV -skärmen. Detta måste göras noggrant, utan mycket ansträngning. Sedan bör du torka av skärmen med exakt samma mjuka trasa. Verktyget klarar perfekt damm, fläckar och tar också bort fingeravtryck.

Bild
Bild

Om det finns oljiga fläckar på skärmens yta är det bäst att hantera dem tvålösning … Vi rekommenderar att du använder tvätttvål och destillerat vatten. För att förbereda denna produkt måste du späda ut en liten tvålbit i en liten mängd varmt vatten. För att påskynda upplösningen av tvålen kan du först riva den. Lösningen ska inte appliceras på hela skärmen, utan endast på förorenade områden. När de feta märkena tvättas bort, torka av hela skärmen med en fuktig trasa eller mjuk trasa.

Den viktiga punkten är att inte lägga till för mycket tvål. En sådan lösning kommer inte att öka effektiviteten, men det kommer att ta lång tid att tvätta bort tvålfläckar.

Bild
Bild

Isopropylalkohol är ett effektivt botemedel som ofta används för antibakteriell behandling av sår. Du kan köpa den på vilket apotek som helst till ett obetydligt pris. Om det finns fettspår på TV -skärmen, liksom torkad smuts, rekommenderas att du använder isopropylalkohol. Det måste spädas med vatten i ett förhållande 1: 1 och fukta sedan en trasa i det och torka av skärmen. Resterna av produkten kan avlägsnas med en fuktig trasa och torka av skärmen efter proceduren.

Bild
Bild

Var försiktig när du använder något av ovanstående, eftersom det kan förstöra skärmen.

Ta hand om olika skärmar

För att ta reda på vilket verktyg som är bäst att använda måste du fokusera på skärmtypen. Beroende på detta måste du agera enligt följande.

  1. För LED -paneler bättre att köpa en hel uppsättning. Den innehåller allt du behöver: en mjuk trasa och ett rengöringsmedel som inte ens innehåller en liten mängd alkohol. Efter användning av en sådan uppsättning finns en speciell beläggning kvar på skärmen, som avvisar damm. Om det är omöjligt att köpa en sådan uppsättning, rekommenderas det att använda en luddfri servett och någon mild komposition.
  2. LCD-skärm måste behandlas med en servett doppad i ett speciellt desinfektionsmedel. Det är bättre att bearbeta lederna med en bomullspinne (utan mycket tryck).
  3. För plasmaskärmar det är helt acceptabelt att använda tvålvatten, särskilt om TV: n är i köket och mycket fett lägger sig på den. Mikrofiber servetter, en mjuk, luddfri trasa är väl lämpade för bearbetning. För svåråtkomliga områden kan du använda en dammsugare med ett speciellt fäste och alla samma bomullspinnar.
  4. LCD -TV är mycket ömtåliga enheter som lätt kan skadas. Det är därför det rekommenderas att torka dem med en exceptionellt torr trasa. Det är strängt förbjudet att tillåta ämnen, inklusive vatten, att komma in i LCD -skärmen.
Bild
Bild

Kom ihåg att TV: n måste vara urkopplad under rengöring. Innan proceduren är det bättre att ta bort ringar, armband och klockor från dina händer - de kan av misstag repa ytan.

Vad ska man inte göra?

LCD -skärmen ger högkvalitativa och realistiska bilder. För att inte förstöra denna effekt permanent rekommenderas att du tar hand om LCD -monitorn ordentligt. Använd endast godkända material och medel för att rengöra ytan. Det är strängt förbjudet att göra följande.

  1. Rengör skärmen medan TV: n är på. Det måste stängas av innan rengöring. Annars kan du förstöra den sköra matrisen.
  2. Efter att du har torkat skärmen, låt den torka ordentligt i några minuter. Omedelbar aktivering kan också vara skadlig, eftersom kristaller är mycket känsliga för fukt.
  3. När de utsätts för alkohol blir matriselementen vita och misslyckas. Det är därför det är strängt förbjudet att desinficera med alkohol.
  4. Torka av skärmen med vanliga våtservetter. De är tillräckligt bra för att samla damm, men är helt olämpliga för hantering av LCD -skärmar. För det första kan de vara skadliga, och för det andra kommer de definitivt att lämna ränder som kommer att vara tydligt synliga på skärmens mörka yta.
  5. För rengöring, använd produkter som vanligtvis används för behandling av andra ytor. Det kan vara bilkosmetik, fönster och diskmedel. Allt detta hör inte till kategorin känsliga rengöringsmedel med vilka LCD -skärmar kan behandlas.
  6. Torka av skärmen med en tidning. Detta är full av repor, eftersom även mjukt papper tenderar att lämna dem. Dessutom kan tidningspapper fibrer skala av och komma in i skärmen. Även detta kommer säkert att leda till brott.
  7. Spraya vatten och andra vätskor från en sprayflaska på skärmen. Det är mycket oönskat att göra detta, eftersom stänk (även små) kan komma in i TV: ns insida. Detta kan inte bara leda till kortslutning, utan också till haverier av en annan karaktär.
  8. Försöker skrubba torr smuts på tv -skärmen med bakpulver. Detta är förbjudet eftersom bakpulver, precis som alla andra slipande ämnen, kan repa känsliga ytor. Även lätt bakpulver kommer att skapa repor som förstör din LCD -skärm permanent.
  9. Skrapa bort smuts med spikar eller föremål. I det här fallet finns det definitivt risk för skador på skärmen. Djupa repor kommer att störa visningen varje gång.
  10. Torka av skärmen med luddfria dukar och använd även material som siden, ull, syntet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också avstå från att torka av skärmen med toalettpapper, grova material, en trasa fuktad med alkohol, nagellackborttagare eller andra liknande ämnen.

Det viktigaste att tänka på vid bearbetning av en LCD -skärm är dess höga känslighet. Detta måste beaktas och i processen, använd endast mjuka dukar samt skonsamma rengöringsmedel.

Det rekommenderas inte att låta skärmen vara mycket smutsig, eftersom det är extremt svårt att rengöra gamla fläckar. För att hålla ytan ren längre det rekommenderas att inte sätta krukor med inomhusväxter bredvid TV: n … Faktum är att vid vattning kan droppar falla på skärmen och efter självtorkning lämnar synliga spår.

Rör inte heller skärmen med händerna, eftersom fingeravtryck är svåra att torka bort. Bättre placera TV: n så att barn inte kan nå den - till exempel, fixa det på väggen med en speciell konsol. Dessutom kan insekter fläcka skärmens yta, så det är bättre att inte låta dem visas på utrustningen. Om du följer enkla regler kommer TV: n alltid att vara ren och hålla i mer än ett år.

Rekommenderad: