Hur Väljer Jag En TV Enligt Rummets Storlek? Hur Man Hämtar Det I Rum På 15-18 Kvm. M Och 20 Kvm. M? Hur Storleksanpassas För Andra Rum? Tabell

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Jag En TV Enligt Rummets Storlek? Hur Man Hämtar Det I Rum På 15-18 Kvm. M Och 20 Kvm. M? Hur Storleksanpassas För Andra Rum? Tabell

Video: Hur Väljer Jag En TV Enligt Rummets Storlek? Hur Man Hämtar Det I Rum På 15-18 Kvm. M Och 20 Kvm. M? Hur Storleksanpassas För Andra Rum? Tabell
Video: BO PÅ 20 KVM? 2024, April
Hur Väljer Jag En TV Enligt Rummets Storlek? Hur Man Hämtar Det I Rum På 15-18 Kvm. M Och 20 Kvm. M? Hur Storleksanpassas För Andra Rum? Tabell
Hur Väljer Jag En TV Enligt Rummets Storlek? Hur Man Hämtar Det I Rum På 15-18 Kvm. M Och 20 Kvm. M? Hur Storleksanpassas För Andra Rum? Tabell
Anonim

Det är ibland svårt att välja en TV - storleken på rummet tillåter dig inte alltid att köpa en stor. I den här artikeln kan du lära dig om tv: ns huvudkarakteristika, som är viktiga när du placerar modellen i ett litet rum.

Bild
Bild

Grundläggande regler

Först måste du bestämma var TV: n ska placeras, det vill säga hur du fixar den, installerar den . Med nödvändiga tillbehör kan TV: n monteras på vägg och tak, samt placeras på en yta.

Den vanligaste typen av TV -fäste är vägg … Dess nackdelar inkluderar behovet av att täcka trådarna och deformation av väggen efter att enheten har tagits bort. Att hänga din TV på väggen är dock ett bra sätt att spara utrymme i ett litet rum. Om installera TV: n på en yta , det är värt att använda skåp med en speciell nisch - detta gör att du kan ordna utrustningen med en minimal mängd slösat utrymme.

Det är viktigt att inte bara överväga monteringsmetoden, utan också storleken på den inköpta utrustningen.

Det utvärderas av markeringens första siffror, det vill säga av diagonalens längd. Detta värde mäts i tum, så det är värt att komma ihåg att en tum är 2,54 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nedan finns en tabell över förhållandet mellan storlekar för att installera en TV utan att äventyra din hälsa

Skärmstorlek, tum avstånd från skärmen, m
26 1, 0 - 2, 0
30 1, 2 - 2, 3
34 1, 3 - 2, 6
42 1, 6 - 3, 2
47 1, 8 - 3, 6
50 1, 9 - 3, 8
55 2, 1 - 3, 9
60 2, 3 - 4, 6
65 2, 6 - 4, 9

I enkla ord - TV: ns diagonal bör vara tre gånger mindre än avståndet till betraktaren.

Du kan välja stora enheter om du kan placera dem på det optimala avståndet från soffan, stolen, där du planerar att titta på TV.

Bild
Bild

Ett annat kriterium är modellramens storlek . Ju mindre den är, desto större är det användbara området på skärmen och desto bekvämare är det att fördjupa dig i händelserna som äger rum på skärmen.

Valet av modell påverkas inte bara av pris men också på rumsstil … Även om det finns många alternativ för att spara rum och förbättra uppfattningen, är det viktigt att välja en TV baserad på din rumsmiljö. Det är osannolikt att en modern modell kommer att se bra ut mot bakgrunden av en matta på väggen eller en skrymmande TV med ett bildrör omgiven av annan modern teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att ta hänsyn till en sådan faktor som skärmupplösning. Det finns 3 typer.

  • 1366 X 768 HD - upp till 32 tum. TV -apparater med sådana parametrar är lämpliga för ett barnrum eller kök.
  • 1920 X 1080 Full HD - upp till 50-60 tum. Tillräckligt hög upplösning, lämplig för ett stort rum, sovrum.
  • 3840 X 2160 4K (Ultra HD) - över 50 tum. Ultrahög definition, lämplig för stora lokaler - hall, kontor, hem, karaokebar.
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt TV måste du tänka på:

  • skydd mot barn, djur, mekanisk skada;
  • spara utrymme i rummet;
  • förmågan att se på ett bekvämt och säkert avstånd;
  • område i rummet.
Bild
Bild

Först och främst är det värt visuellt presentera en mängd olika modeller i rummet och utvärdera hur bekvämt det kommer att vara att spendera tid på att titta på TV: n … Det är viktigt att utvärdera här betraktningsvinkel . I de flesta modeller är det 178 grader, vilket gör att hela familjen kan titta på TV från olika platser i rummet. Om du hänger TV: n på väggen måste du vara uppmärksam på möjligheten att luta modellen - detta kommer att göra visningen mer bekväm.

Nästa steg - mäta avståndet från avsedd plats för TV: n och jämföra det med diagonalen (Detta kan göras med hjälp av tabellen ovan).

Bild
Bild

Sedan beror allt på rummet. Om det här är ett vardagsrum är det bättre att installera en större enhet .… I de flesta fallen vardagsrum är det största rummet där alla samlas på kvällarna, och en stor TV är bekvämare än en liten. I sovrummet Det är mer bekvämt att hänga TV: n på väggen, eftersom de ser den ligga på sängen. Den diagonala storleken ska vara mindre än i vardagsrummet (22 till 32 tum). I ett litet kök enheten bör inte störa beredning och konsumtion av mat. Bättre att ta en liten TV med låg skärmupplösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Enligt rekommendationer från experter anses det bekvämt att se avståndet från golvet till mitten av skärmen hemma - 1,35 meter, för ett rum på 20 kvadratmeter. meter . Med storlekar från 12 till 15 kvm. meter, bör avståndet reduceras till 1 meter, vid 16-18 blir det mer bekvämt att titta på TV på ett avstånd av 1, 15 m. Med stora dimensioner av bostadsutrymmet kan avståndet öka till nivån 1, 5-1, 7 meter.

Det är omöjligt för livmoderhalsen att uppleva stress . Tittandet ska vara bekvämt, bekvämt om huvudet inte är i ett jämnt läge - detta är anledningen till att ändra platsen för TV: n eller visningspositionen.

Rekommenderad: