Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV Via HDMI? Hur Matar Man Ut Ljud Och Bild Med En Tråd?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV Via HDMI? Hur Matar Man Ut Ljud Och Bild Med En Tråd?

Video: Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV Via HDMI? Hur Matar Man Ut Ljud Och Bild Med En Tråd?
Video: Connect Computer to TV With HDMI With AUDIO/Sound 2024, Mars
Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV Via HDMI? Hur Matar Man Ut Ljud Och Bild Med En Tråd?
Hur Ansluter Jag Min Dator Till En TV Via HDMI? Hur Matar Man Ut Ljud Och Bild Med En Tråd?
Anonim

Som ett resultat av att en persondator kopplas ihop med en TV kommer den senare att fungera som en bildskärm. Detta är viktigast för dem som vill spela upp video med maximal kvalitet för bekväm visning på en stor skärm. Om en användare kan se till exempel en film på en dator, kommer det att vara obekvämt för företaget. Det är av denna anledning som många är intresserade av hur man ansluter en dator till en TV via en HDMI -kabel, och vilka funktioner denna metod för att para ihop enheter har.

Bild
Bild

Val av kabel

Inledningsvis bör det noteras att huvudsyftet med den beskrivna typen av ledningar och kontakter är den operativa överföringen av ljud- och videosignaler med maximal kvalitet. För att välja rätt kabel i varje specifikt fall bör du veta vad dess sorter finns. Dessa är följande HDMI -kabelalternativ på marknaden idag.

  1. Standard och standard med Ethernet.
  2. Hög hastighet och hög hastighet med Ethernet.
  3. Standardbil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av de listade arterna ser olika ut och har vissa egenskaper. Först och främst talar vi om överföringshastigheten och signalkvaliteten. När du väljer är det viktigt att ta hänsyn till TV: ns egenskaper, så om enheten stöder alla befintliga format, inklusive 4K och 8K, behöver en HDMI -ledare också en lämplig (serie minst 2.0). Dessutom innehåller listan över kriterier följande viktiga punkter.

  • Material från vilken sladden är gjord, vilket direkt påverkar ledarens prestanda.
  • Anslutningens bearbetningsmetod . Det finns en uppfattning att det bästa alternativet är förgyllning, som effektivt skyddar mot oxidation. Man bör komma ihåg att detta material kan störa signalens passage på grund av ökat motstånd. Dessutom är guld inte hållbart. Kablar med titannitridbelagda kontakter är nu efterfrågade.
  • Område för överföring (överföring) av signaler . Tillverkarna garanterar hög hastighet och konsekvent ljud- och bildkvalitet med en sladdlängd på upp till 10 meter. Om denna parameter överskrider det angivna värdet krävs en signalförstärkare.
  • Kvaliteten på trådens yttermantel . I de flesta fall talar vi om ett PVC -lager, som är ett ganska starkt material, men som inte kännetecknas av hög flexibilitet. Detta är det bästa alternativet för hemmabruk, och i andra fall rekommenderas det att välja en nylonflätad kabel.
  • Anslutningstyp, som är en av de viktigaste egenskaperna . Så, om du vill ansluta en vanlig dator och TV, behöver du en serie "A" -kontakt. Om du behöver synkronisera bilenheter bör du välja "E" -serien. I situationer med surfplattor eller smartphones behöver du ledningar med kontakter i kategorierna "C" och "D".
  • Index och serier vars val bestäms av parametrarna för den överförda signalen.
Bild
Bild

För att välja rätt HDMI -kabel bör du vara särskilt uppmärksam på ytförhållandet när du köper den ., på vilka även mindre böjningar och veck bör saknas. I annat fall ökar risken för skador på trådkärnorna. För många är kostnad ett viktigt kriterium. I grund och botten kan du köpa en billig kabel för att ansluta din dator till din TV. Det bör dock noteras att för 3D -läge behöver du en kabel med version 1.4 eller högre.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Först och främst är det värt att uppmärksamma kraven för anslutningen i fråga. Så det är möjligt att ansluta en dator till en TV om följande villkor är uppfyllda:

  • närvaron av en HDMI -utgång i datorn;
  • närvaron av motsvarande ingång på TV -kortet eller närvaron av adaptrar;
  • närvaron av en HDMI -kabel i erforderlig serie;
  • stöd för samma expansion av parade enheter;
  • fullt fungerande PC -operativsystem Windows 7 och senare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland annat bör rätt längd på ledaren väljas. Nu kan du köpa ledningar, vars längd når 20 meter . Men i sådana situationer är det viktigt att överväga risken att försämra kvaliteten på den överförda signalen. I vissa fall är det nödvändigt att flytta TV: n till väggen, vilket i sig kan komplicera anslutningen av datorn. Oftast finns det inte tillräckligt med utrymme för att ansluta kontakten. Men detta är inte en anledning att söka efter en ny plats för utrustning.

Hittills finns en hel lista med adaptrar som hjälper dig att hitta en väg ut ur en svår situation . Oftast kan du klara dig med en adapter med vänster eller höger utgång. Ett annat ganska vanligt alternativ är användningen av så kallade svivlar. Dessa är svängbara adaptrar som kan rotera 360 grader.

En sådan gångjärnsförbindelse har lyckats bevisa sig från en extremt positiv sida på grund av dess mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till en TV med HDMI -utgång

Först och främst måste du stänga av strömmen till båda enheterna innan du ansluter datorn till TV: n. Annars finns det risk för skador på HDMI -gränssnitten, vilket gör det omöjligt att ta emot en signal från datorn. Risken för fel på TV -kortet eller datorns grafikkort utesluts inte heller.

Om det finns en motsvarande ingång är proceduren för att ansluta både dyra och budget -TV -modeller densamma. Du måste ansluta kabeln till rätt uttag på TV -kortet. Det är viktigt att komma ihåg att vissa modeller har flera HDMI -portar. Efter det, efter att ha kontrollerat anslutningstätheten, slå på de parade enheterna och analysera bilderna som visas på de två skärmarna. I en TV -situation är följande alternativ möjliga.

  • "Kabeln är inte ansluten till TV: n."
  • "Svag signal eller ingen signal."
  • "Kräver PC -signalkontroll och trådanslutning."
Bild
Bild

Att rätta till denna situation är ganska enkelt. För att göra detta, med fjärrkontrollen, måste du byta signalkälla på TV: n. I motsvarande meny måste du välja "Extern" och sedan "HDMI ". Det återstår bara att bekräfta dina handlingar genom att klicka på "OK". Om alla beskrivna manipulationer utfördes korrekt, borde datorns skrivbord visas på TV -skärmen. Annars krävs ytterligare inställningar.

Bild
Bild

Använda adaptrar

Ibland, när de försöker para ihop de beskrivna enheterna, stöter användarna på vissa problem. Vi pratar i synnerhet om bristen på utdata och inmatningar av lämpligt format . Detta gäller både en persondator och en TV. I det första fallet, om det inte var möjligt att hitta önskad utdata på datorns moderkort, kommer användningen av en HDMI-DVI-formatadapter att hjälpa till att lösa problemet.

Situationen där det bara finns en ingång på TV -kortet, och flera enheter måste anslutas samtidigt, förtjänar särskild uppmärksamhet . En speciell adapter i form av en HDMI-switch set-top box kommer att rädda här. Det är värt att överväga att den här gadgeten har sin egen fjärrkontroll. Med denna enhet kan du snabbt och bekvämt växla mellan signalkällor.

I praktiken måste du oftast hantera bristen på önskad port på TV: n, vilket är viktigast för äldre modeller. I sådana fall kan man inte klara sig utan adaptrar, som är kompakta enheter. Deras installation kräver inga speciella färdigheter och är intuitiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag erbjuder tillverkare på marknaden potentiella köpare mer än ett brett utbud av adaptrar

  • HDMI - HDMI, som låter dig överföra en signal mellan parade enheter utan störningar och med maximal renhet.
  • HDMI till DVI är en adapter för att ansluta mer innovativa kontakter med tidigare generations tekniska lösningar. Det senare är DVI -formatet.
  • HDMI - Mini HDMI och - micro HDMI för anslutning av bärbara datorer, surfplattor, smartphones, kameror, videokameror och andra prylar.
  • HDMI - DisplayPort är en adapter avsedd att ansluta enheter via HDMI till TV -apparater med DisplayPort -kontakter. Samtidigt tillhandahålls högkvalitativt stöd för upplösningar upp till 1920X1200. Som ett resultat får användaren full tillgång till ny teknik när han använder gamla modeller av utrustning.
  • HDMI - Mini DisplayPort är en adapter som du framgångsrikt kan koppla ihop din dator och HDTV med.
  • HDMI - USB 2.0.

Förutom allt ovan kan du hitta HDMI - VGA- och HDMI - RCA -adaptrar till salu. Baserat på namnen kan du förstå att vi i det första fallet talar om att ansluta enheter med VGA-ingång. Den andra typen av adaptrar är utformad för att ansluta en dator och gamla CRT -TV -modeller.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

I de allra flesta fall, efter att kablarna är anslutna, måste du konfigurera den ihopkopplade datorn och TV: n. I detta fall kan kontrollen av parametrar, beroende på situationen, utföras både från den ena eller den andra enheten. Du bör också ta hänsyn till antalet skärmar som du behöver för att växla bilden från skrivbordet.

Om bara en TV är ansluten sker signalöverföringen som regel omedelbart . I sådana situationer rekommenderas att koppla bort PC -monitorn från systemenheten. I vissa fall är det nödvändigt att dela upp bilden i flera externa TV -skärmar, vilket kräver speciella parameterinställningar.

En display

I denna situation, efter att operativsystemet har laddats, kommer det att vara nödvändigt att besluta om rätt val av skärmupplösning. För att göra detta, högerklicka bara på skrivbordets fria zon och välj önskad parameter. Det är viktigt att ta hänsyn till att ju högre denna indikator är, desto tydligare blir bilden . Detta kommer dock att göra skärmbilderna mindre. Förresten, systemet själv ställer automatiskt in den maximala upplösning som stöds av datorn.

LCD -TV, precis som datorskärmar, är utformade för att visa en bild med ett visst antal pixlar vertikalt och horisontellt, vilket i båda fallen är matrisupplösningen . När du ställer in icke-standardparametrar börjar TV: n automatiskt att skala upplösningen. Detta i sig kan försämra bildkvaliteten, vilket i slutändan kan visa sig vara suddig (suddig).

Bild
Bild

Om TV: n stöder det nu populära Full HD -formatet (upplösning 1920x1080), kommer det normalt att visa bilder i storleken 1280x720 . Men i detta fall kommer alla detaljer i bilden, liksom teckensnittet att förstoras. På HD Ready -modeller är det meningslöst att ställa in den nämnda upplösningen som motsvarar Full HD -formatet, eftersom dess riktiga indikatorer är 1366x768. Det rekommenderas dock att gå till flikarna "Avancerade inställningar" och "Monitor" för att ställa in uppdateringsfrekvensen (med TV -stöd är det bästa alternativet från 60Hz).

Det bör noteras att i de angivna menyalternativen kanske den parade TV: n inte listas under sitt eget namn . Ett alternativ som till exempel "Generic PnP Monitor" är möjligt. Förresten, med hjälp av funktionerna på dessa flikar kan du justera kvaliteten på den överförda signalen. Så om bilden ryckar bör du försöka välja objektet "True color (32 bit)".

Det är viktigt att komma ihåg att när du gör några justeringar kommer systemet automatiskt att be om bekräftelse av åtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flera bildskärmar

Det finns två alternativ för samtidig drift av flera skärmar. Användaren kan välja att kopiera (klona) eller förlänga skrivbordet på sin persondator . Förresten, i det första skedet kommer upplösningen för alla bildskärmar (så här uppfattar PC -operativsystemet anslutna TV -apparater) att vara densamma, och det är troligt att det inte fungerar att ställa in individuella parametrar.

Med hänsyn till ovanstående kan det förstås att det bästa alternativet är att koppla ihop en dator och en TV med samma parametrar . Annars kommer en av de inblandade enheterna att behöva fungera utan sin våg. Utrustningen bör åtminstone ha samma format (till exempel en bildskärm och en TV kan vara widescreen). Om skärmen visar sig vara fyrkantig med ett bildförhållande på 5: 4 eller 3: 4, och liknande parametrar på TV -skärmen är 16: 9, så kommer det att finnas svarta ränder på sidorna av den senare.

Med skrivbordets förlängningsfunktion kan du använda den parallellt på monitorn och på skärmen på en TV ansluten via en HDMI -kabel . Dessutom kommer de att representera en helhet. Det betyder att om du lägger två bildskärmar sida vid sida, kommer markören att flytta från en skärm till en annan under skrivbordet. I denna situation kommer systemet att tilldela var och en av dem ett nummer som kommer att vara synligt framför dess namn. Du kan ta reda på numret genom att klicka på "definiera", varefter motsvarande siffra visas på hela displayen.

Bild
Bild

På bilderna med bilden av bildskärmar visas deras position i rymden under serienumren . Du kan ändra den genom att dra motsvarande ikon med musen. Därefter måste du klicka på "Apply" för att slutföra manipulationen. I det här fallet kan en av enheterna anges som den huvudsakliga, och menyn "Start" visas på den.

Efter parning och inställning för PC och TV kan du ställa in individuella tilläggs- och frekvensparametrar . Man bör komma ihåg att i inställningarna för videoadaptrar från nästan alla kända märken tillhandahålls aktivering av flera skärmar. I situationer med grafikkort i GeForce-serien behöver du till exempel bara högerklicka på ett tomt utrymme på skrivbordet och välja "NVidia Control Panel" och sedan gå till "Display" -fliken, där du kan välja önskat objekt.

Bild
Bild

Ljudutmatning

Uppgiften att para ihop en dator och TV via en HDMI -kabel är att överföra både video- och ljudsignaler. Det kommer att vara möjligt att överföra högkvalitativt ljud till TV-högtalarna för ytterligare uppspelning endast om det finns ett ljudkort på datorn som stöder High Definition Audio . För att kontrollera detta objekt måste du gå till "Enhetshanteraren" och välja "Ljud-, spel- och videoenheter" från listan. Tyvärr måste man hantera bristen på ljud när man kopplar den beskrivna tekniken ganska ofta. Samtidigt pratar vi i de överväldigande majoriteten av fallen inte om tekniska problem. Som regel ligger orsakerna i felaktiga inställningar av enheter och i synnerhet operativsystemet på en persondator.

För att felsöka problemet behöver du följande

  1. Gå till "Start" -menyn och skriv "Ljud" i sökfältet.
  2. Öppna ett objekt med en högtalarikon i listan som visas.
  3. Undersök listan över enheter i fönstret som öppnas.
  4. I avsaknad av nödvändig utrustning, öppna menyn i det lediga utrymmet i fönstret som visas och välj det objekt som visar de funktionshindrade enheterna.
  5. Se till att listan innehåller en TV ansluten till datorn.
  6. Aktivera den ihopkopplade enheten med funktionen "Aktivera".
  7. Inaktivera alla andra enheter på listan.
  8. Bekräfta dina handlingar.
Bild
Bild

Ljudproblem kan bero på brist på högfrekvent ljudstöd. I en sådan situation kommer det att vara nödvändigt att se till att motsvarande funktion är tillgänglig och dess aktivitet. För att göra detta, följ dessa steg.

  1. Högerklicka på "Den här datorn".
  2. Öppna objektet "Egenskaper" och gå till "Enhetshanteraren" -fliken. Ett alternativt sätt att ringa det önskade alternativet är att använda knappkombinationerna Win och Pause Break.
  3. Hitta menygrenen som är ansvarig för alla ljud-, spel- och videoenheter på din dator.

Om det till följd av sökningar visar sig att det önskade objektet saknas, måste du installera om de fungerande, nya drivrutinerna för videoadaptern eller uppdatera dem. Förutom allt ovan kan ljudet på TV: n efter anslutning till datorn saknas på grund av felaktigt val av kontakt. Vissa moderna TV -modeller har flera HDMI -portar.

Som standard måste den som anges först stödja ljudöverföring. Resten av kortplatserna kommer troligen att behöva konfigureras ytterligare för full användning. Som regel låter TV -inställningsmenyn, inklusive val av önskat driftläge, dig klara av en sådan uppgift ganska snabbt.

Bild
Bild

Eliminering av eventuella problem

Förutom bristen på ljudsignal som redan beskrivits ovan, måste användare vid följande anslutningar möta följande problem

  • Dålig (förvrängd) bild när du ansluter en skärm med hög bildförhållande.
  • Det finns en bild på monitorn, men ett meddelande visas på TV: n att kabeln påstås inte vara ansluten. Ibland finns det situationer där TV: n slutade se datorn, som åtföljs av liknande inskriptioner.

Problem med en felaktig anknytning är oftast förknippade med en felaktig överensstämmelse i parametrarna för de anslutna enheterna. Tyvärr är det i sådana fall inte möjligt att få samma högkvalitativa bild på två skärmar samtidigt . Som ett resultat måste du bestämma vilken av bildskärmarna som är mest relevant någon gång, och det är för den att ställa in det optimala expansionsvärdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ skulle vara att köpa en bildskärm för en persondator som stöder lämpligt format (till exempel Full HD), vilket i sig eliminerar alla problem med kvaliteten på sändningssignalen.

Sammanfattningsvis bör det noteras att att ansluta en dator till en TV via en HDMI -kabel i sig är en ganska enkel process . Å ena sidan är det tillräckligt att bara ansluta kabeln till motsvarande uttag direkt eller genom speciella adaptrar. Samtidigt löses de flesta problemen som är förknippade med överföring av video- och ljudsignaler, liksom deras kvalitet, med de korrekta inställningarna för enheterna och operativsystemet på den anslutna datorn.

Rekommenderad: