Undervattenskameror: De Bästa Små Och Stora Vattentäta Modellerna. Hur Väljer Jag En Kamera För Undervattenssimning Och Resor?

Innehållsförteckning:

Video: Undervattenskameror: De Bästa Små Och Stora Vattentäta Modellerna. Hur Väljer Jag En Kamera För Undervattenssimning Och Resor?

Video: Undervattenskameror: De Bästa Små Och Stora Vattentäta Modellerna. Hur Väljer Jag En Kamera För Undervattenssimning Och Resor?
Video: Hur man ska välja rätt slags kamera - Elgiganten förklarar 2024, April
Undervattenskameror: De Bästa Små Och Stora Vattentäta Modellerna. Hur Väljer Jag En Kamera För Undervattenssimning Och Resor?
Undervattenskameror: De Bästa Små Och Stora Vattentäta Modellerna. Hur Väljer Jag En Kamera För Undervattenssimning Och Resor?
Anonim

Undervattensdjupet fascinerar och lockar människor, men under många århundraden hade människor ingen möjlighet att ta bilder i vattenpelaren, eftersom alla videokameror under sådana förhållanden snabbt skulle misslyckas. Situationen förändrades dramatiskt så snart vattentäta kameror utvecklades, och nu finns det ett brett utbud av dem i butiker. Men du kan bara ta riktigt högkvalitativa bilder om du har bra teknik och väljer vilken du ska ta hänsyn till många olika faktorer. De kommer att diskuteras i vår recension.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Enheter avsedda för video och fotografering i vattenspelaren blir mer och mer populär för varje år. De introducerades först på marknaden 2012, de uppfanns av ingenjörerna i det amerikanska företaget GoPro.

Under de senaste decennierna har många andra företag också tagit fram undervattenskameror, dessutom har de gjort enheter mer avancerade - som ett resultat har fotografer kunnat ta verkligt unika bilder.

Bild
Bild

Bland de karakteristiska egenskaperna hos en sådan teknik är:

  • kompakthet och låg vikt;
  • höljena är resistenta mot yttre påverkan;
  • höga parametrar för skydd mot smuts, damm, stötar samt fukt;
  • bra betraktningsvinkel;
  • tillgång till ytterligare alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana videokameror köps inte bara av proffs, utan också av amatörer som sysslar med dykning eller fiske. Med den här enheten kan du förmedla hela skönheten i undervattensvärlden utan att förvränga videosekvensen.

Det finns flera varianter av djupdykande actionkameror . De mest populära på marknaden är vattenlådor, som är vattentäta lock för en mängd olika utrustningar.

De är mycket bekväma, eftersom de inte stör kamerans funktion, försämrar inte fotograferingskvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna lösning har dock flera nackdelar:

  • aquabox ökar konstruktionens totala vikt avsevärt;
  • de ursprungliga fästena är långt ifrån alltid lämpliga för masker;
  • formen på vattenlådan ger inte möjlighet till effektivisering, och detta leder till ökad energiförbrukning för dykaren.
Bild
Bild

Även i butiker kan du hitta fristående modeller som gör att du kan dyka i vatten till ett djup av 20 m utan några speciella enheter . - sådana medel är vanligtvis tillverkade i miniatyr, fästelement för en hjälm finns inte i dem.

Dykande entusiaster kommer säkert att njuta av den maskmonterade versionen av kameran, även om denna design skapar vissa begränsningar för användningen av enheten.

Nackdelarna med sådana enheter inkluderar det faktum att de ökar maskens vikt något - med långvarig användning kan detta leda till smärta i nacke och ryggrad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa bästa modellerna

Det finns ett stort utbud av undervattenskameror på marknaden idag för en mängd olika plånböcker. Vi erbjuder dig att bekanta dig med betyget för de mest populära modellerna inom budgetsegmentet och i premiumkategorin.

Budget

Piranha

Pris: 7500 rub. Med hjälp av en sådan kamera kan du enkelt spåra allt som händer i vattenpelaren. Med kameran kan du spela in video och ljud, alla klipp sparas i Micro SD . Sladdens längd är 20 m, så du kan använda en sådan kamera även i ganska djupa vattendrag. Designen är baserad på användning av infraröda lysdioder - de skrämmer inte bort fisk, eftersom dessa varelser helt enkelt inte kan se infrarött ljus. Displayen med en diagonal på 4,3 tum gör det möjligt att spåra allt som händer i vattenpelaren med maximal detaljrikedom.

Det finns också ett antal betydande nackdelar . Så displayen ger inte vattenbeständighet, så användaren måste vara extremt försiktig när man använder designen - annars misslyckas den helt enkelt.

Förutom huvudkameran har enheten också en främre kamera. Dess kvalitet är ganska tveksam, dessutom, som praktiken visar, är dess driftstid kort.

Bild
Bild
Bild
Bild

CRAFT FISHEYE 110R

Pris: 7000 rubel. Detta alternativ erkänns av konsumenterna som den bästa av alla kameror i budgetsegmentet. Det ger skydd mot temperatureffekter, så att modellerna kan användas i ett brett temperaturintervall . Displayen har flexibla inställningar, så att operatören får den mest exakta bilden av allt som händer i vattenpelaren. Det är anmärkningsvärt att ett typiskt problem för budgetundervattenskameror är oförmågan att vända objektivet åt olika håll. På grund av den breda betraktningsvinkeln hos denna modell känns dock denna nackdel praktiskt taget inte.

Ett extra batteri ingår så att du kan använda din enhet dubbelt så länge utan att behöva ladda om på långa resor . I allmänhet är detta ett mycket gediget alternativ, vilket är optimalt för dem som vill prova undervattensfotografering, men inte är redo att betala mycket pengar för det direkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

EKEN H9R

Pris: 4000 rub. En av de billigaste 4K -kamerorna. Naturligtvis är nackdelarna med en sådan anordning stora. men om vi tar hänsyn till dess kostnad blir det uppenbart att denna kamera fullt ut motiverar sitt pris . Fördelarna med modellen inkluderar ett stort antal fästen och alla typer av tillbehör, en låda för undervattensfotografering tillhandahålls - för en sådan billig pryl är utrustningen ganska rik. En 2-tums skärm tillhandahålls, tack vare vilken användaren kan justera ramen och justera de grundläggande fotograferingsparametrarna, och även i den ljusa solen är den väl läsbar. Kameran kan drivas av en powerbank. Bildkvaliteten är inte dålig för sitt värde. Naturligtvis finns det några allvarliga nackdelar - ljudkvaliteten är mycket låg.

Förutom, användaren kan inte börja fotografera i realtid, eftersom startknappen måste hållas intryckt i minst 3 sekunder för att aktivera inspelningen, följt av en ganska långsam laddning . Satsen innehåller inte ett linsskydd, så den här enheten kan endast transporteras i en speciell påse eller vattenlåda. Det finns ingen stabilisering, så alla videor ser ryckiga ut.

Faktum är att utan en extern stabilisator är en sådan enhet inte lämplig att använda - vanligtvis köps den som den första prövningsapparaten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

Sony FDR-X3000R

Pris: 32 000 rubel. En av de bästa modellerna, en erkänd ledare inom video- och ljudkvalitet. Den otvivelaktiga överlägsenheten i ljudinspelning tillhandahålls av ett par stereomikrofoner som sitter på framsidan av fodralet, medan kameran inte hålls i handen när de hålls i handen.

Förresten, det finns mycket kontroverser kring ergonomin för denna typ av kamera … Många extrema entusiaster är missnöjda med designfunktionerna hos den här enheten, eftersom det långsträckta fodralet inte är särskilt bekvämt för att fästa det på hjälmar eller användarens skyddsutrustning. De är dock alla överens om att ännu ingen bättre enhet har uppfunnits för handhållen undervattensfotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild

GoPro HERO7 Svart

Pris: 27 500 rubel. Under de senaste åren har GoPro varit långt ifrån bäst - i premiumsegmentet är de "slagna" av Sony -kameror, och inom ekonomikategorin är många kinesiska produkter i spetsen. Från år till år har märkets kameror förblivit praktiskt taget oförändrade, men samtidigt har de inte blivit sämre, därför har HERO 7 Black genom åren varit ledande inom försäljning. Den största fördelen med denna kamera är dess stabilisatorprestanda.

Lådan är vattentät, tål nedsänkning till ett djup av 10 m utan användning av ytterligare tillbehör . Designen har en intuitiv meny och bekväm röststyrning. Bland bristerna kan man notera inkommande klagomål från användare om kamerans periodiska frysning; sådana brister måste åtgärdas genom att ta bort batteriet.

Dessutom försämras bildkvaliteten i svagt ljus, trots att den i allmänhet är högre än konkurrenterna.

Bild
Bild

MarCum LX-9 ekolod

Pris: 98 000 rubel. Det är den dyraste men också den bästa vattentäta undervattenskameran som finns tillgänglig för fjärrfotografering medan du reser. Den har inte bara standardfunktioner, utan har också ett fullvärdigt ekolod som hjälper fiskare att spåra fiskskolor. Om du kommer till en reservoar som är okänd för dig, kommer det inte att ta dig för lång tid att avgöra var de mest fiskiga platserna är - tekniken kommer att göra det för dig . Den 8-tums skärmen överför bilder i högsta kvalitet.

Objektivt sett har denna enhet inga brister - den är bra i nästan alla aspekter . Men för ett sådant mirakel av teknik måste du betala mycket. Om kostnaden är sekundär för dig kan du vara helt säker - den här kameran kan ta din hobby till den högsta nivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att skjuta under vattnet skiljer sig mycket från vad man gör på land. Först och främst beror detta på det faktum att ett antal externa faktorer spelar in i vattenpelaren, och även brytning av ljus uppstår när solens strålar passerar gränsen mellan luft och vatten. Det är lite ljus under vatten - detta beror på att vattnets densitet är ganska hög, dessutom är det ofta ganska grumligt.

Därför bör du definitivt ta hänsyn till ett antal nyanser när du väljer en kamera för undervattensfilmning

  • Aqubox . Ett praktiskt och pålitligt undervattenshus är det viktigaste för filmning när det är nedsänkt i vatten. Nu har nästan alla actionkameror en obligatorisk vattenlåda, men inte alla ingår i satsen, även om det inte är ett problem att beställa den.
  • Värmeavledning . Under fotografering under vattnet ska kameran inte bli för varm, annars börjar aqualådan dimma och ramarna blir förstörda. Denna nackdel är typisk för de allra flesta budgetmodeller, särskilt från lite kända asiatiska tillverkare. Observera att ju högre upplösning för videokameran är, desto mer värme genereras av kroppen - så när du fotograferar i 4K -format blir belastningen maximal.
  • Bild och stabilisering . Kameratillverkare av hög kvalitet har tagit hänsyn till att det är svårt att skjuta under vattnet. På grund av den höga densiteten och egenskaperna i miljön uppstår konstant skakningar, så det är lämpligt att köpa en kamera som är utrustad med en bildstabiliseringsfunktion. För filmning i vattenpelaren är det bättre att använda enheter med smalare linser, som inte har "fish eye" -effekten, och under vatten görs alla videofilmer på nära håll, så att "fisheye" inte är meningsfullt där. Det är bäst att välja en kamera som har ett 90-graders synfält. Alternativt kan du köpa en enhet med en videoförvrängningskorrigeringsfunktion.
  • Ljuskänslighet . Alla vet att ljus har den viktigaste effekten på bildkvaliteten. Det är lite ljus under vatten, så det är lämpligt att välja en kamera som tar bra bilder även på mörka platser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det viktigt att uppmärksamma sådana fallparametrar som:

  • hög nivå av fuktbeständighet;
  • isolering av elektriska element;
  • ökad hållfasthet, vilket gör att höljet tål högt vattentryck.

Konventionella actionkameror har ofta inte alla dessa egenskaper, vilket innebär att utbudet av lämpliga enheter för undervattensfotografering minskar avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutningsvis skulle jag vilja beskriva de grundläggande reglerna för användning av videokameror under vatten

  1. Efter varje användningstillfälle behöver enheten torkas för att ta bort all överflödig fukt.
  2. Det är mycket viktigt att hålla linsen ren och rengöra den när den blir smutsig.
  3. Förvara kameran på platser med en genomsnittlig luftfuktighet: för hög parameter kan försämra optikens kvalitet och överdriven torrhet påverkar enhetens täthet negativt.
  4. Under drift är det viktigt att övervaka batteriets laddningsnivå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista punkten förutsätter behovet av att upprätthålla en viss nivå av batteriladdning, även under lagring. Att hålla en undervattenskamera helt urladdat kommer snabbt att försämra batteriet och måste bytas ut. Se GoPro HERO7 Black -översikten.

Rekommenderad: