Actionkameror SJCAM: SJ4000 Wi-Fi Och Andra Videokameror, Bruksanvisning, Egenskaper Och Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Actionkameror SJCAM: SJ4000 Wi-Fi Och Andra Videokameror, Bruksanvisning, Egenskaper Och Kundrecensioner

Video: Actionkameror SJCAM: SJ4000 Wi-Fi Och Andra Videokameror, Bruksanvisning, Egenskaper Och Kundrecensioner
Video: SJ4000 Wi-Fi (SJCAM) - Полный тест и обзор самой продаваемой китайской экшн-камеры! Full review! 2024, April
Actionkameror SJCAM: SJ4000 Wi-Fi Och Andra Videokameror, Bruksanvisning, Egenskaper Och Kundrecensioner
Actionkameror SJCAM: SJ4000 Wi-Fi Och Andra Videokameror, Bruksanvisning, Egenskaper Och Kundrecensioner
Anonim

Tillkomsten av GoPro förändrade videokameramarknaden för alltid och gav många nya möjligheter för extremsportentusiaster, videoentusiaster och till och med filmskapare. Tyvärr är produkterna från det amerikanska företaget ganska dyra, vilket får många fans av actionvideor att leta efter billigare alternativ till denna teknik. Därför är det värt att studera huvuddragen i SJCAM -actionkameror och bekanta dig med reglerna för deras val och användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Rättigheterna till varumärket SJCAM tillhör det kinesiska konglomeratet Shenzhen Hongfeng Century Technology, som förenar stora elektroniktillverkare. Låt oss beskriva de främsta fördelarna med SJCAM -actionkameror.

  • Lågt pris . SJCAM -kameror är mycket billigare än GoPro -modeller med liknande funktioner och utrustning. Så GoPro Hero 6 kommer att kosta nästan dubbelt så mycket som SJ8 PRO, medan egenskaperna hos dessa enheter är nästan desamma.
  • Hög tillförlitlighet teknik och kvalitet på video- och ljudinspelning i jämförelse med produkter från andra kinesiska företag. SJCAM -tekniken tog en ledande position på marknaden för budgetkameror, vilket till och med ledde till att förfalskningar uppträdde.
  • Brett urval Tillbehör.
  • Kompatibilitet med tillbehör från andra företag (t.ex. GoPro).
  • Möjlighet att använda istället för en DVR .
  • Gott om möjligheter och firmware -tillförlitlighet.
  • Frekvent utgång firmwareuppdateringar som kraftigt utökar enheternas möjligheter.
  • Närvaron i Ryska federationen av ett officiellt företagskontor för företaget och ett brett återförsäljarnätverk , vilket underlättar reparationen av utrustning och sökandet efter märkesaccessoarer för den.
Bild
Bild
Bild
Bild

SJCAM -produkter har också flera nackdelar

  • Lägre tillförlitlighet och kvalitet vid fotografering än GoPro . Flaggskeppsmodellerna av kinesisk teknik före utseendet på SJ8- och SJ9 -serien var märkbart sämre än premiumversionerna av amerikansk teknik. Numera är skillnaden i kvalitet och tillförlitlighet nästan omärklig, men den är fortfarande närvarande.
  • Problem med vissa modeller av SD -kort . Tillverkaren garanterar prestanda för sina kameror endast med enheter från kända tillverkare som Silicon Power, Samsung, Transcend, Sony, Kingston och Lexar. Användning av kort från andra företag kan orsaka fotograferingsproblem eller till och med förlust av data.
  • Förekomsten av förfalskade produkter på marknaden . SJCAM -produkter har vunnit så stor popularitet i världen att vissa företag från de "gråa" och "svarta" marknadssegmenten har börjat producera falska kameror.

Kontrollera därför kamerans ursprung med hjälp av "Autentisering" -funktionen på företagets officiella webbplats eller med en egen applikation (för modeller med en Wi-Fi-modul).

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i serien

Låt oss överväga funktionerna och kännetecknen för den nuvarande serien av actionkameror från det kinesiska företaget.

SJCAM SJ4000 -SERIEN

Denna serie kombinerar budgetkameror, som på en gång gav företaget världsomspännande popularitet. Den innehåller för närvarande modellen SJ4000 med en 12 megapixelsensor som kan ta bilder med upplösningar upp till 1920 × 1080 (Full HD, 30 FPS) eller 1080 × 720 (720p, 60 FPS). Utrustad med 2 LCD-display och utan extra tillbehör kan skjuta under vattnet på 30 meters djup. Batterikapaciteten är 900 mAh. Den maximala storleken på ett SD -kort är upp till 32 GB. Produktens vikt - 58 gram. Även i serien finns en modell SJ4000 Wi-Fi , som skiljer sig från basen genom närvaron av en Wi-Fi-modul.

Båda finns i svart, gult, blått och grått.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

SJCAM SJ5000 -SERIEN

Denna rad innehåller budgetmodeller som skiljer sig från sina motsvarigheter från SJ4000 -raden för stöd för SD -kort upp till 64 GB, samt en något större kameramatris (14 megapixlar istället för 12 megapixlar). Denna serie innehåller också SJ5000x Elite semi-professionell kamera med inbyggd gyrostabilisator och Wi-Fi-modul. I stället för Novatek -sensorn installerad i billigare modeller är en bättre sensor installerad i denna kamera. Sony IMX078.

Bild
Bild
Bild
Bild

SJCAM SJ6 & SJ7 & M20 -SERIEN

Dessa serier inkluderar toppmoderna pekskärmskameror som ger interpolering i 4K-upplösning. Vi bör också nämna modellen M20 , som på grund av sin kompakta storlek, reducerad till 64 gram vikt och ljusa färger (gula och svarta alternativ finns), ser ut som ett barns, men har samtidigt möjligheten att spela in video i 4K -upplösning med en bildhastighet på 24 FPS, installerad med en stabilisator och Wi -Fi -modul och Sony IMX206 -matris på 16 megapixlar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

SJCAM SJ8 & SJ9 SERIE

Denna serie innehåller flaggskeppsmodeller med Wi-Fi, pekskärm och ärlig 4K-fotografering. Några av dessa kameror (till exempel SJ9 Max) är utrustade med en bluetooth -modul, är vattentäta och stöder upp till 128 GB lagringsutrymme. Batterikapaciteten för de flesta enheter i denna serie är 1300 mAh, vilket räcker för 3 timmars fotografering i 4K -läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Förutom videokameror erbjuder företaget användarna ett brett utbud av tillbehör

  • Adapter och fästen , så att du kan montera actionkameror på olika typer av fordon och alla typer av ytor, samt säkerställa att de används i en uppsättning med andra SJCAM -kameror och till och med produkter från andra tillverkare. Utbudet av fästen inkluderar stativ, adaptrar, klämmor, sugkoppar för montering på vindrutan och specialadaptrar för installation på cyklar och motorfordon. Företaget erbjuder också flera typer av axel-, hjälm- och huvudfästen.
  • Bärbar stativ och monopoder .
  • Adapter för laddning från cigarettändaren.
  • Laddare och adaptrar.
  • Reserv ackumulatorer .
  • SD -kort .
  • Kablar FPV för fjärrkontroll av enheten.
  • Handled fjärrkontroller .
  • TV -sladdar för att ansluta kameran till videoutrustning.
  • Transparenta skyddslådor , inklusive stötsäker och vattentät.
  • Skyddsöverdrag och stötsäkra väskor.
  • Olika filter för linsen, inklusive skyddande och belagda, samt specialfilter för dykare.
  • Extern mikrofoner .
  • Flythållare för övervattensfotografering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Välj en lämplig utrustningsmodell, det är värt att överväga de viktigaste övervägandena.

  • Skjutkvalitet . Det är viktigt att ta reda på vilken maximal fotograferingsupplösning modellen du är intresserad av stöder, vad som filtrerar dess firmware och vilken matris den använder. 720p -alternativen är billiga, men inte särskilt bra kvalitet. Full HD-modeller kommer att tillgodose alla amatörers och semi-proffsas behov: idrottare, videobloggare och resenärer. Men om du planerar att göra journalistik eller filma, måste du gaffla ut en 4K -kamera. För filmning i Full HD räcker det med en matris på mer än 5 megapixlar, men för högkvalitativ nattfotografering behöver du kameror med en matris på minst 8 megapixlar.
  • Skydd mot yttre påverkan . Du kan omedelbart köpa en stöt- och vattentät modell eller köpa en extra skyddslåda för den. Beroende på modell och konfiguration kan något av dessa alternativ vara mer lönsamt. Tänk bara på att när du köper en låda kommer du sannolikt att behöva använda en extern mikrofon eller komma överens med den märkbart försämrade kvaliteten på det inspelade ljudet.
  • Kompatibel med andra enheter . Det är viktigt att omedelbart ta reda på om kameran är utrustad med en Wi-Fi-modul, om den stöder en direktanslutning till en TV eller PC, och om en fjärrkontroll kan användas med den. Det är inte heller överflödigt att i förväg ta reda på den maximala storleken på SD-kortet som stöds av enheten.
  • Batteriets livslängd . För tillfälliga actionbilder eller webbkameraläge räcker batterierna för att ge upp till 3 timmars batteritid, men om du planerar att använda enheten på långa resor eller i stället för en DVR, bör du leta efter ett alternativ med ett större batteri.
  • Betraktningsvinkel . Om du inte planerar att använda panoramaläge är det tillräckligt att välja en modell med en vy från 140 till 160 °. En större bild, särskilt på budgetkameralternativ, kan leda till märkbara snedvridningar i objektens proportioner. Om du behöver en hel panoramavy, bör du leta efter modeller av mellansegmentet med 360 ° -vy.
  • Utrustning . Billigare modeller kommer vanligtvis med en mycket begränsad uppsättning tillbehör, medan dyrare enheter ofta kommer med allt eller nästan allt du behöver för att bekvämt använda kameran under olika förhållanden.

Därför, innan du köper, är det värt att göra en lista över de ytterligare komponenter du behöver och välja en modell som följer med dem alla eller nästan alla. Annars sparar du pengar när du väljer en budgetmodell, du kommer fortfarande att spendera på tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Om du ska använda SJCAM -enheter som en actionkamera är alla deras modeller redo att användas efter att du har installerat SD -kortet och säkrat i fästet. Nyanserna i att ställa in individuella fotograferingslägen och använda olika tillbehör anges i bruksanvisningen , med vilka alla kameror av det kinesiska företaget är färdiga. För att visa och redigera den inspelade videon ansluter du helt enkelt kameran till en dator via en USB -kabel eller tar bort SD -kortet och sätter in den i kortläsaren. Vissa modeller är också utrustade med en Wi-Fi-modul, så att du kan ladda upp videor till din dator eller strömma dem direkt till Internet.

För att ansluta kameran till en mobiltelefon du måste använda SJCAMZONE -appen (eller SJ5000 PLUS för motsvarande kameralinje) . När du har installerat programmet på din smartphone måste du starta det, trycka på Wi-Fi-knappen på kameran, varefter du måste ansluta till Wi-Fi från din telefon och upprätta en anslutning med en signalkälla som motsvarar din videokameramodell. För alla kameramodeller är standardlösenordet "12345678", du kan ändra det med programmet efter att anslutningen upprättats.

Anslutningsproblem mellan telefon och kamera uppstår vanligtvis under en appuppdatering. I sådana fall måste du vänta på att programmet uppdateras och återupprättar en anslutning till kameran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

De flesta SJCAM -köpare tror det när det gäller tillförlitlighet och kvalitet på videoinspelning är moderna modeller av dessa kameror nästan lika bra som GoPro -utrustning och överträffar märkbart produkter från andra företag på marknaden.

Användare överväger de viktigaste fördelarna med denna teknik dess låga pris och ett stort urval av tillbehör och fotograferingslägen , och den största nackdelen är det instabila arbetet med telefoner och vissa SD -kort, liksom den begränsade mängden lagringsenheter som stöds av kamerorna (endast ett fåtal modeller fungerar med kort större än 64 GB).

Rekommenderad: