Canon-objektiv (37 Foton): EF Och EF-M, RF Och L, Andra Serier, Fotolinser För Makrofotografering Och För Videofotografering, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Canon-objektiv (37 Foton): EF Och EF-M, RF Och L, Andra Serier, Fotolinser För Makrofotografering Och För Videofotografering, Recensioner

Video: Canon-objektiv (37 Foton): EF Och EF-M, RF Och L, Andra Serier, Fotolinser För Makrofotografering Och För Videofotografering, Recensioner
Video: REVIEW of the Sigma 30mm f/1.4 vs Canon 32mm f/1.4 EF-M / Which is the better buy? 2024, April
Canon-objektiv (37 Foton): EF Och EF-M, RF Och L, Andra Serier, Fotolinser För Makrofotografering Och För Videofotografering, Recensioner
Canon-objektiv (37 Foton): EF Och EF-M, RF Och L, Andra Serier, Fotolinser För Makrofotografering Och För Videofotografering, Recensioner
Anonim

Fotografering är en populär hobby och vanlig aktivitet. Men för att dina bilder ska vara av högsta kvalitet måste du inte bara se till att köpa en bra kamera utan också välja ett lämpligt objektiv. Idag är ett av de mest populära märkena för fotografisk utrustning Canon -märket. I vårt nya material kommer vi att prata i detalj om linserna från detta företag.

Särdrag

Först och främst måste det sägas att Canon idag har en ledande position på marknaden för fotografisk utrustning (Canon tillverkar kameror, objektiv och ytterligare komponenter). Detta beror på att produktionsprocessen för utrustningen är baserad på den senaste vetenskapliga och tekniska utvecklingen . Dessutom är endast erfarna och högkvalificerade specialister involverade i produktionen. Det är också viktigt att notera det breda sortimentet och olika linser, tack vare vilken varje köpare kommer att kunna välja exakt den produkt som uppfyller hans individuella behov och önskemål.

Bild
Bild

Modell Beskrivning

Det bör noteras att det finns ett brett utbud av modeller och serier av fotografiska linser i Canons sortiment. Var och en av modellerna skiljer sig från den andra i sina tekniska egenskaper och utseende. Så, Du kan hitta vidvinkel, fullformat, mångsidiga enheter med hög bländare, fisheye-produkter, linser med stabilisator, linjal, helformat, etc . Dessutom skiljer sig objektiv från Canon i pris: både dyra och budgetmodeller finns på marknaden. I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt markeringar och konventioner (EF, EF-M, RF, L, STM, EOS R), enligt dessa indikatorer rekommenderas det att jämföra linserna med varandra. Idag i vår artikel uppmärksammar vi de bästa modellerna av Canon-objektiv så att du kan jämföra dem med varandra och välja det bästa alternativet för dig själv.

Bild
Bild

Zoomlinser

Låt oss ta en titt på några av de bästa optiska Canon -systemen i zoomkategorin.

Canon EF-S 17-55mm f / 2.8 IS USM

Denna enhetsmodell erbjuder användaren en mångsidig APS-C-zoom. Det är lämpligt för dem som är missnöjda med kvaliteten på vanliga zoomobjektiv (sådana tillbehör säljs vanligtvis tillsammans med kameran). De viktigaste kännetecknen för en sådan enhet inkluderar en hög nivå och konstant bländarförhållande, skärpa av hög kvalitet, ett öppet bländarmembran, snabb ultraljuds autofokus, som också är tyst, en effektiv stabilisator etc. Det är på grund av dessa egenskaper som Canon EF-S 17-55mm f / 2.8 IS USM är populärt och efterfrågat bland användare. Det kortaste fokuseringsavståndet är 0,35 m, tack vare vilket motiv av hög kvalitet är tillgängligt för objektivanvändare. Om så önskas kan Canon EF-S 17-55mm f / 2.8 IS USM-användaren suddas i bakgrunden när du tar porträtt med en bländare med sju blad, en brännvidd på 55 mm och en bländare på f / 2.8 . Det är också viktigt att notera det faktum att det med denna enhet är möjligt att utföra reportage.

Om vi pratar om fotolinsens totala vikt, så är det 645 gram, respektive, är obekvämt vid användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon EF-S 55-250mm f / 4-5.6 IS STM

Canon EF-S 55-250mm f / 4-5.6 IS STM är utrustad med APS-telezoom . Denna enhet hjälper till att ta högkvalitativa bilder vid fotografering av reportage, porträtt, djur, landskap etc. Linsens direkta drift är tyst. Modellen har också en smidig STM -enhet. Objektivets funktion underlättas av den inbyggda stabilisatorn, som är effektiv vid 3,5 EV-stopp. Tack vare de beskrivna egenskaperna dämpas oavsiktliga vibrationer på stativet lätt, panoramadrift säkerställs smidigt i videoläge etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fast brännvidd

Bland objektiv med fast brännvidd bör flera enheter särskiljas.

EF 14mm f / 2.8L II USM

De distinkta egenskaperna och egenskaperna hos denna modell inkluderar hög noggrannhet och vidvinkelindikatorer. Modellen i sig är 14 mm. Enheten har ultra-låg dispersion (UD) och asfäriska optiska element, vilket påverkar den slutliga bildkvaliteten positivt. En fördel med EF 14mm f / 2.8L II USM är att själva objektivet är ett objektiv av L-typ . Det finns också ett damm- och fuktskyddssystem. Linsen kan klassificeras som rätlinjig.

Bild
Bild
Bild
Bild

EF 20mm f / 2.8 USM

Denna enhet har en bred betraktningsvinkel och ökat skärpedjup. därför EF 20mm f / 2.8 USM är ett populärt objektiv för landskaps-, arkitektur- och reportagefotografer . Fotolinsens synvinkel är 94 grader. Även i designen finns en ultraljudsfokuseringsenhet med konstant manuell fokusjustering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Makrolinser

För makrofotografering av hög kvalitet måste du köpa ett makroobjektiv. Låt oss överväga flera alternativ.

Canon EF-S 60 mm f / 2.8 Macro USM

Canon EF-S 60mm f / 2.8 Macro USM tillhör kategorin APS-C, därför har den en sensor. Objektivets brännvidd är mycket praktiskt. Detta beror på att synvinkeln är ganska liten, så det är inte nödvändigt att komma för nära motivet. Det bör också noteras att tack vare de beskrivna egenskaperna är inramningsprocessen mycket förenklad. Det kortaste fokuseringsavståndet är 20 cm från sensorns plan. Canons EF-S 60 mm f / 2.8 Macro USM garanterar skärpa vid valfri bländare (öppen eller stängd) . Dessutom bör det noteras den höga kvaliteten på kvarhållandet av det mötande ljuset, vilket är en betydande fördel jämfört med andra modeller. Designen inkluderar EF-S 60 / 2.8 Makro USM autofokus, som har en snabb ultraljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon EF 100mm f / 2.8L Macro IS USM

Det kortaste möjliga fokuseringsavståndet är 30 cm. Tack vare detta kan användaren fotografera tydliga objekt även på kort avstånd … En av de unika egenskaperna hos Canon EF 100mm f / 2.8L Macro IS USM är den avancerade optiska stabilisatorn . Dessutom inkluderar fördelarna med enheten ultraljuds autofokus, låg vikt, överkomligt pris, möjligheten att justera fokuseringsområdet etc. Bland nackdelarna är dålig fixering av standardhuven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tilt-Shift

Låt oss ta en titt på de viktigaste funktionerna i Canons bästa Tilt-Shift-objektiv.

Canon TS-E 24 mm f / 3.5L II

Marknadsvärdet för denna enhet är cirka 158 000 rubel. Respektive, man kan dra slutsatsen att köpet av denna enhet inte är tillgängligt för varje person . Motsvarande brännvidd är 24 mm. I detta fall är bländarindexet f / 3,5. Den totala vikten av enheten är cirka 800 gram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon TS-E 17 mm f / 4L

För att köpa detta objektiv måste du spendera 175 000 rubel. Det minsta fokuseringsavståndet är 0,25 m. Filterdiametern är 77 mm.

Således, vi kan dra slutsatsen att det finns ett stort antal modeller av fotolinser i Canons sortiment . Dessutom har var och en av modellerna sina egna individuella egenskaper, vilket innebär att varje köpare kommer att kunna köpa exakt en sådan enhet som uppfyller hans behov och önskningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valfria tillbehör

Beroende på vilken objektivmodell du köper kan paketet endast innehålla en enhet eller kombineras med tillbehör. Dessutom förvärvar professionella fotografer ofta olika ytterligare element för att förbättra kvaliteten på fotografering. De viktigaste inkluderar:

  • ljusfilter;
  • adapterringar;
  • telekonverterare;
  • makroringar;
  • omslag;
  • omslag;
  • munstycken;
  • blandningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av fotolins bör närma sig så noggrant och ansvarsfullt som möjligt. Samtidigt rekommenderar experter att fokusera på flera viktiga parametrar.

Utnämning

Först måste du bestämma för vilket syfte du ska använda linsen. Så för video, ämne, landskap, studio, reportage, nattfilmning är det nödvändigt att använda helt andra enheter.

Bild
Bild

Bajonett

Generellt sett är en bajonett ett sätt att fästa ett objektiv direkt på en kamera. Respektive, När du köper en enhet måste du vara säker på att den fungerar bra med din befintliga fotografiska utrustning.

Bild
Bild

Brännvidd

Denna egenskap är en av de viktigaste. Om vi pratar om vad denna indikator betyder, bör det noteras att det faktum att brännvidden i sig speglar hur långt från linsoptiken till brännplanet. Brännvidden kan vara antingen konstant eller variabel.

Bild
Bild

Betraktningsvinkel

Denna indikator påverkar hur mycket yta som faller direkt in i ramen.

Bild
Bild

Bländarförhållande

Beroende på den specifika Canon -objektivmodellen kan bländarförhållandet vara konstant eller variabelt. När det gäller dess prestanda är det omvänt proportionellt mot brännvidden, som vi pratade om ovan. Generellt, bländarfiguren i sig indikerar hur mycket ljus linsen sänder direkt in i kameran.

Bild
Bild

Stabilisator

En stabilisator är en enhet som ger bekvämligheten med att använda kameran. Om stabilisatorn håller hög kvalitet eliminerar den oönskade skakningar och vibrationer i fotografisk utrustning. En kvalitetsstabilisator är särskilt viktig om du inte använder ett stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motor

Motorn är elementet som justerar objektiv med variabel brännvidd. Ljudlösheten i dess arbete är av stor betydelse (särskilt om du filmar).

Bild
Bild

Pris

Generellt bör det noteras att fotolinser från Canon är ganska dyra. Men även i denna prisklass finns det flera kategorier.

Experter rekommenderar inte att man köper de billigaste alternativen, det är bäst att fokusera på mellansegmentet.

Bild
Bild

Köpsort

För att köpa ett objektiv av hög kvalitet måste du bara kontakta officiella butiker och återförsäljare. Där kan du ta hjälp av professionella försäljningskonsulter, och du kommer också att vara säker på att du köper en enhet som uppfyller alla internationella krav och standarder.

Bild
Bild

Användarrecensioner

Om du lockas av den eller den här modellen av ett fotografiskt objektiv, ska du inte gå direkt till affären för att köpa det. Till att börja med rekommenderas det att i detalj studera användarrecensionerna om enheten för att se till att de egenskaper som tillverkaren deklarerar motsvarar det verkliga läget.

Med tanke på alla de egenskaper som beskrivs ovan kan du köpa ett fotolins som uppfyller alla dina behov och önskemål, och som också kommer att hålla under en lång tid.

Bild
Bild

Tips för användning

Det är mycket viktigt att läsa bruksanvisningen innan du använder objektivet du har köpt. Detta dokument är obligatoriskt i standardpaketet och beskriver också i detalj funktionerna i att använda linsen ., till exempel: hur man installerar och tar bort det, hur man rengör, justerar, etc.

Under inga omständigheter ska du motsäga bruksanvisningen under dina handlingar - sådana åtgärder kan leda till oönskade driftstörningar.

Bild
Bild

Granska översikt

I allmänhet bör det sägas att användarrecensioner av fotolinser från Canon är positiva. Många noterar egenskaper som hög kvalitet, tillförlitlighet och lång livslängd. men konsumenter rekommenderar att ta hänsyn till alla urvalsparametrar som beskrivs ovan, för att inte bli besvikna över sitt köp i framtiden . Det är också viktigt att komma ihåg att Canon -objektiv är dyra och därför inte tillgängliga för alla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således kan vi dra slutsatsen att Canon -objektiv är kvalitets- och pålitliga enheter som är populära bland konsumenter . För att inte bli besviken på ditt köp i framtiden bör alla viktiga egenskaper och parametrar för enheten beaktas under förvärvsprocessen.

Rekommenderad: