Huvudmonterade Mikrofoner: Välj öronmikrofonen. Typer Av Huvudmikrofoner För Sång. Att Ställa In Dem För Scenframträdande

Innehållsförteckning:

Video: Huvudmonterade Mikrofoner: Välj öronmikrofonen. Typer Av Huvudmikrofoner För Sång. Att Ställa In Dem För Scenframträdande

Video: Huvudmonterade Mikrofoner: Välj öronmikrofonen. Typer Av Huvudmikrofoner För Sång. Att Ställa In Dem För Scenframträdande
Video: Omni-Directional & Uni-Directional Headworn Microphones 2024, April
Huvudmonterade Mikrofoner: Välj öronmikrofonen. Typer Av Huvudmikrofoner För Sång. Att Ställa In Dem För Scenframträdande
Huvudmonterade Mikrofoner: Välj öronmikrofonen. Typer Av Huvudmikrofoner För Sång. Att Ställa In Dem För Scenframträdande
Anonim

Mikrofoner används vanligtvis inte bara för professionell inspelning av musikgrupper. Det finns alternativ för enheter som används vid uppträdande på scen, vid genomförande av alla typer av omröstningar, medan du spelar in program på tv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvudmonterad mikrofonutrustning, eller, som det ofta kallas, huvudutrustning, dök upp relativt nyligen i vårt land . Detta gäller särskilt för mer avancerade alternativ som har använts under lång tid i europeiska länder och Amerika.

Huvudmonterad mikrofon dess utseende underlättade starkt livet för tv -presentatörer, deltagare i olika evenemang, skådespelare som uppträdde på scenen. Detta hände på grund av de positiva egenskaperna som skiljer denna utrustning från klassiska produkter. Enheten har:

  • miniatyrstorlek;
  • speciell infästning på huvudet;
  • indikatorer som är känsliga för röstfrekvenser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa funktioner har bestämt ett speciellt användningsområde för sådana mikrofoner . De används av människor för att uppträda på scenen, specialister i mästarklasser som försöker förmedla all information till allmänheten, men samtidigt måste de ha rörelsefrihet. Detta gäller också moderna musiker som använder huvudmonterad mikrofonutrustning som ett alternativ till lavalier. De har funnit stor tillämpning i utbildningsinstitutioner, under föreläsningar, öppna lektioner och helgdagar.

Trådlösa huvudmonterade mikrofoner är mycket riktad utrustning som kan ta upp ljud på ganska nära avstånd. Under drift av enheten avbryts helt enkelt främmande brus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av montering kan mikrofoner delas in i två kategorier:

  • i ett öra;
  • på båda öronen.

Öronmikrofonen har occipital båge och har en säker fixering … Därför, om artisten rör sig mycket under föreställningen, då för scenen, sång, är det bättre att använda det här alternativet.

Det finns också något att vara uppmärksam på i designfunktionerna. Huvudmikrofonens huvuduppgift är en bekväm fastsättning på högtalarens huvud. Om du vill att tittaren inte ska vara uppmärksam på huvudmikrofonen under programmet kan du köpa en produkt i en färg nära hudtonen (beige eller brun).

Bild
Bild

Funktionsprincip

Funktionsprincipen för en huvudmonterad mikrofon är ganska enkel

  1. Dess design inkluderar en kropp som är fixerad på huvudet, och en enhet vars uppgift är att överföra en signal, den är belägen i området för bältet under kläderna.
  2. När du startar en konversation överförs ljudet av din röst till högtalarna med hjälp av enheten.
  3. Den överför signaler till kontrollpanelen, där operatören har möjlighet att styra ljudfrekvensnivån.
  4. Den senare överförs sedan till högtalarna.

Det händer så att det kanske inte finns någon överföring till ljudkontrollpanelen och rösten kommer omedelbart att gå till högtalarna enligt principen för radiosignalöverföring, vilket är särskilt märkbart vid föreläsningar eller seminarier på utbildningsinstitutioner.

Bild
Bild

Översikt över arter

Den huvudmonterade mikrofonen kan vara av två typer: trådbundet och trådlöst.

Trådlös

Detta är en sort du kan använda utan att gå med i basen , samtidigt har den ett bra utbud av aktiviteter. Att arbeta med trådlösa mikrofoner är ganska bekvämt och enkelt. Eftersom utrustningen inte är trådbunden är den lätt att flytta runt.

De viktigaste parametrarna för trådlösa mikrofoner är miniatyr och kvalitet på talåtergivning . Billiga alternativ återger i de flesta fall tal i frekvensområdet från 30 till 15 tusen Hz. Dyrare modeller kan känna av ljudfrekvensen från 20 till 20 tusen Hz totalt. Här är den viktigaste parametern t.ex. förmågan att plocka upp frekvenser , eftersom tillverkare vanligtvis anger ungefärliga siffror. En av typerna av en sådan enhet kan vara sångmikrofon med trådlös sändare … Vanligtvis är dessa universella mikrofoner, som kan ställas in för att lösa specifika problem.

Bild
Bild

Trådbundet

Trådbundna enheter ansluten till basen med en kabel . När rörelse runt scenen är minimerad kan du använda liknande alternativ. En sådan enhet är lämplig för ett nyhetsankare som praktiskt taget inte rör sig, vilket gör att han kan använda trådbundna modeller.

Mikrofonkroppen bärs över huvudet och är ansluten med en kabel till ett ljudsystem eller högtalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Hörlurar finns i en mängd olika material - stål, plast, vävt tyg.

Följande modeller är de bästa alternativen för dessa mikrofoner

AKG C111 LP … Detta är ett bra budgetalternativ, som väger 7 gram. Den här enheten är lämplig för nybörjare. Kostnaden är ganska budget, frekvensområdet är från 60 Hz till 15 kHz.

Bild
Bild

Shure WBH54B BETA 54 … Varianten är en dynamisk kardioidmikrofon. Detta är en dyrare modell jämfört med den föregående. Dessutom är skillnaderna av god kvalitet, en sladd som är resistent mot skador, arbetsförmåga, oavsett väderförhållanden. Mikrofonen ger högkvalitativ ljudöverföring, röstspektrumet är från 50 Hz till 15 kHz.

Bild
Bild
Bild
Bild

DPA FIOB00 . Denna mikrofonmodell är väl lämpad för dem vars arbete innefattar en scen. Enheten är lätt att använda och passar i ett öra. Frekvensspektrumet sträcker sig från 0,020 kHz till 20 kHz. Dyrare alternativ jämfört med de tidigare.

Bild
Bild

DPA 4088-B … Det är en kondensatormodell tillverkad i Danmark. Det skiljer sig från tidigare modeller genom att pannbandet kan justeras - detta gör det möjligt att fästa utrustning på huvudet i olika storlekar. En annan skillnad är närvaron av vindskydd. Versionen är tillverkad av fuktbeständiga material, så den kan användas under alla väderförhållanden. Lämplig för en underhållare eller presentatör.

Bild
Bild

DPA 4088-F03 . Detta är en ganska välkänd modell, vars största skillnad är fixering på båda öronen. Modellen ger högkvalitativt ljud, tillverkat av material som är särskilt hållbara. Har skydd mot fukt och vind.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper mikrofonutrustning måste du bestämma vad den är till för … Om du vill blogga så kan du inte spendera pengar på dyra modeller. Scenpersoner och programledare behöver modeller som ger utmärkt ljudkvalitet, så man måste ta hänsyn till direktitet och frekvensspektrum. Om du planerar att använda utrustningen av endast en person kan storleken väljas direkt vid försäljningsstället. Om du planerar att använda flera användare är alternativet med en kant i flera storlekar väl lämpat.

Dessutom är det viktigt ta hänsyn till det material som produkten är tillverkad av, fodralets säkerhet, och i ett separat fall också färgen.

Om du tar hänsyn till allt du behöver kan du välja mikrofonen som uppfyller alla dina behov och kommer att vara det bästa i pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Kondensator- och elektretmikrofonenheter tål inte damm, rök och fukt . Vilken som helst av dessa faktorer kan påverka membranet negativt. Ljudkvalitetsmikrofoner är dyra och rätt vård skyddar dem.

Hantera mikrofonutrustning med försiktighet . Efter användning måste den tas bort medan lådan får inte stängas med våld eftersom primern kan skadas. Förvara enheten i en sluten låda fodrad med skumgummi på en mörk plats.

Bild
Bild

Elektretmikrofonutrustning kan i de flesta fall drivs av batteri eller fantommatning . Om ett alternativ är tillgängligt är en fantomkälla att föredra eftersom den förhindrar plötslig batteriladdning i den bättre delen av inspelningen. Dessutom kommer förförstärkaren att ha ett högre dynamiskt omfång och lite brus.

Om användaren föredrar att enheten körs på batterier, då de bör tas bort när enheten inte används . I denna procedur rengörs kontakterna något eftersom mikrofonen använder minimal ström, så att även subtila spår av korrosion kan minska förförstärkarens tillförlitlighet.

När enheten har slagits på bör du låta den värmas upp i ett par minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

I samtliga fall du bör försöka hitta rätt kombination av inställningar innan du vrider utjusteringsspakarna. Det tar ganska lång tid, men resultatet är värt det. Se Sennheiser Ear Set 1 hörlurar översikt nedan.

Rekommenderad: