Störningar Och Detektorer För Röstinspelare: Mobilstörare, "Tambourine-ultra" Och Inspelningsskyddsdetektorer

Innehållsförteckning:

Video: Störningar Och Detektorer För Röstinspelare: Mobilstörare, "Tambourine-ultra" Och Inspelningsskyddsdetektorer

Video: Störningar Och Detektorer För Röstinspelare: Mobilstörare,
Video: РАБОТАЮТ ПОРТАТИВНЫЕ ИЗОЛЯЦИОННЫЕ СТЕНДЫ / ОТРАЖАТЕЛЬНЫЕ ФИЛЬТРЫ? 2024, April
Störningar Och Detektorer För Röstinspelare: Mobilstörare, "Tambourine-ultra" Och Inspelningsskyddsdetektorer
Störningar Och Detektorer För Röstinspelare: Mobilstörare, "Tambourine-ultra" Och Inspelningsskyddsdetektorer
Anonim

Undertryckare och detektorer för röstinspelare, "mobila störare" och andra informationssäkerhetsverktyg har blivit en integrerad del av företagskulturen inom medelstora och stora företag. Med deras hjälp säkerställer de konfidentialitet i förhandlingarna, utesluter läckage av viktig information. Det är värt att förstå mer i detalj hur "Tambourine-ultra" -modellerna och inspelningsskyddsdetektorerna kan hjälpa.

Bild
Bild

Vad är det och vad används det till?

Undertryckare och detektorer för obehöriga inspelningar är elektroniska enheter som genererar störningar eller störande kommunikationssignaler som syftar till att överföra data. Några av dem är enbart detekterande enheter som hjälper till att identifiera förekomsten av inspelnings- eller avlyssningsanordningar. Med hjälp av andra enheter kan du blockera mobiltelefonsignalen. Men huvudmålet är oftast skrivskydd av konfidentiell information: konversationer, diskussioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att förstå det 100% skyddsgaranti ges inte av några "jammers " … Erfarna säkerhetspersonal föredrar att kombinera enheter med olika intervall och typer av ljudundertryckning. I detta fall blir effektiviteten högre.

Dessutom ger användningen av en elektromagnetisk signaldetektor också bra resultat, men mot mekaniska enheter med kassetter för inspelning. Mot digitala enheter kommer dessa åtgärder att vara värdelösa, det skulle vara mycket mer rimligt att helt enkelt undertrycka signalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla informationssäkerhetsenheter kan delas in i flera kategorier. Huvudklassificeringen är direkt relaterad till metoden för exponering för ljudinspelningsanordningar. Bland de populära alternativen kan vissa sorter särskiljas.

Ljuddämpare för kommunikation … De fungerar som ett sätt att blockera signalen från en mobiltelefon, effektiviteten beror ofta på cellens märke och modell. Mångsidiga modeller gör hela rummet ogenomträngligt för signalöverföring - både trådlöst, Wi -Fi eller Bluetooth och konventionellt. Du kan inte ringa, överföra filer eller annan data, skicka SMS.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultraljuds anti-diktofon . Även om denna typ av akustiska maskerare används, anses den inte vara så tillförlitlig som möjligt. Ett sådant hinder kommer inte att stoppa en diktafon i en mobiltelefon, den är pålitligt skyddad från sådana påverkan. Dessutom, för att framgångsrikt blockera signalen, är det nödvändigt att använda högintensiv strålning, vilket är osäkert för människors hälsa. Inspelningsundertryckningsområdet är också begränsat till 1-2 meter, det vill säga det är värt att använda enheten endast om det finns förtroende för ljudinspelningen.

Bild
Bild

Akustiska generatorer av "vitt brus ". Enkelt uttryckt, en ljudkälla med en volym på mer än 90 dB slås på i rummet, diskordant eller genereras baserat på de röster som hörs under konversationen. Eftersom det är omöjligt att föra en konversation i det här fallet används speciella headset för kommunikation för att lösa detta problem. Du kan prata med dem utan att skrika över det”vita bullret”.

Bild
Bild

Elektromagnetiska antidiktofoner . Även känd som EMP Shockwave, de undertrycker framgångsrikt signalen från röstinspelare. Men det här alternativet är kraftlöst mot inspelning i mobiltelefoner. Annars är den nästan felfri, har ett betydande utbud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Röstinspelningsdetektorer . De representeras av olinjära sökare som är känsliga för enheter av olika typer och klasser, inklusive detekteringsenheter med ett "dött" batteri. Sådana röstinspelningsdetektorer är användbara när man undersöker lokaler för planterade och dolda inspelningsenheter.

Bild
Bild

Metalldetektorer . Om ett företag eller en organisation implementerar ett system för personlig screening av besökare, kommer även en bärbar metalldetektor att upptäcka en diktafon eller en dold mobiltelefon. Men säkerhetstjänsten har inte rätt att beslagta enheten.

Bild
Bild

Det mest använda vid konfidentiella förhandlingar riktade brusgeneratorer i stationär eller bärbar design … Mobila versioner av sådana enheter är vanligtvis monterade i ett fodral, har en autonom strömkälla i 30-60 minuters drift. Signalen undertrycks riktat, inkoppling sker från manöverpanelen, på distans.

Stationära modeller installeras i ett skrivbord eller skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärken

Det finns ledare bland företagen som tillverkar röstinspelningsdämpare och detektorer. Under varumärket " Tamburin-ultra " en hel serie bärbara enheter produceras - från den klassiska modellen till alternativ förklädda som en koppling eller ljudhögtalare. Ett särdrag hos utrustningen som produceras under detta märke är förmågan att undertrycka signaler från röstinspelare på mobila enheter i olika klasser, inklusive flaggskeppssmartphones.

Arbetet använder ultraljud, talliknande och komplex akustisk störning, batteriets livslängd når 4 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultra sonisk är en annan marknadsledare inom dämpare för röstinspelning. Företaget är specialiserat på utveckling av komplexa och mycket riktade enheter. Bland modellerna finns 2 i 1 jammare med en kommunikationsdämpare inkluderad, enheter förklädda som vanliga högtalare. Med hjälp av även de mest bärbara modellerna kan du utesluta ljudinspelning på videokameror, röstinspelare, telefoner och undvika att spåra din plats. Med en knapptryckning på fjärrkontrollen aktiveras också fullständig dämpning av alla signaler i mobilens och trådlösa räckvidd i nätverket.

Bild
Bild

Företag " Logotyper " tillverkar produkter under varumärket Chameleon. I sitt sortiment kan du hitta bärbara ultraljudsdämpare i form av pärlor, kopplingar och högtalare. Enheterna kan inte bara blockera funktionen av mikrofoner utan även andra källor för kommunikationssignaler.

Bild
Bild

Urvalstips

Det finns vissa regler så att du kan välja en lämplig dämpare för röstinspelning.

  1. Driftsförhållanden . I rum med låg ljudnivå kan du använda inte alltför kraftfulla blockerare, i bilen, på gatan, på restauranger och offentliga platser, rekommenderas att använda suppressorer med signalförstärkning.
  2. Bärbarhet . Mobil - bärbara modeller är användbara i en bil eller vid förhandlingar i ett rum som inte är utrustat med stationära enheter. På kontoret är det bättre att tilldela ett separat rum, vilket garanterar fullständig informationssäkerhet i det med hjälp av en speciell stationär signaldämpare. Bättre om det är en universell modell som kan störa mobilkommunikation.
  3. Undertryckningstyp … De mest effektiva är fortfarande akustiska exponeringssystem som genererar "vitt brus". Alla andra är inte lika tillförlitliga.
  4. Kontrolltyp . Närvaron av fjärrkontrollen möjliggör dold aktivering av enheten. Detta gör det mycket lättare att utlösa skydd mot ljudinspelning vid rätt tidpunkt. Flera moduler med olika typer av signaldämpning gör att du snabbt och effektivt kan växla enheten till önskat läge.
  5. Frekvensomfång . Alla enheter klarar inte av störningar i röstinspelare i mobila enheter. Om det finns risk för läckage av information är det bättre att välja det alternativ som kan eliminera alla hot.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för användning

När du använder diktafonstoppare är det viktigt att förstå det dessa enheter har ett begränsat intervall . Till exempel, när det gäller ljudinspelningsanordningar i ett plasthölje, bör avståndet till dem inte överstiga 5-6 m. För röstinspelare i ett metallhölje reduceras räckvidden till signaldämparen till 1-2 m. Detta faktor är just den största nackdelen.

Bild
Bild

Det är viktigt att ta hänsyn till att dämpare för röstinspelning inte finns med i listan över enheter som är förbjudna att använda på Ryska federationens territorium, men cellulära signalstörare har inte sådana fördelar.

Berövande av rätten att använda mobilkommunikation är olagligt, om avsiktlig användning av sådana enheter upptäcks utan att meddela berörda tillsynsmyndigheter kan olika sanktioner följa upp till straffansvar.

Bild
Bild

Röstinspelarens elektromagnetiska störare har en riktningseffekt . Täckningsvinkeln överstiger inte 60-70 grader - detta är viktigt att tänka på när du placerar utrustningen. Vid användning av utrustning som genererar "vitt brus" bibehålls röstförståelsen på 30-40%. Detta kan vara tillräckligt för att tillåta informationsläckage.

Bild
Bild

Funktioner för att välja en jammerundertryckare presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: