Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min TV? Anslutning Av Akustik Från Ett Musikcenter Och Hemmabio, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min TV? Anslutning Av Akustik Från Ett Musikcenter Och Hemmabio, Andra Alternativ

Video: Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min TV? Anslutning Av Akustik Från Ett Musikcenter Och Hemmabio, Andra Alternativ
Video: SVEN MS-2100 högtalare, recension, 4 års erfarenhet. Bra TV-högtalare 2024, April
Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min TV? Anslutning Av Akustik Från Ett Musikcenter Och Hemmabio, Andra Alternativ
Hur Ansluter Jag Högtalare Till Min TV? Anslutning Av Akustik Från Ett Musikcenter Och Hemmabio, Andra Alternativ
Anonim

När du tittar på dina favoritfilmer, tecknade serier och tv -serier är inte bara bildkvaliteten utan även ljudet av stor betydelse. Tyvärr kan de inbyggda högtalarna, som är utrustade med både föråldrade och moderna TV-apparater, inte helt överföra ljudeffekter och musikaliskt ackompanjemang. Du kan åtgärda problemet genom att ansluta ytterligare akustisk utrustning till TV -mottagaren.

Tillverkare har tänkt på många alternativ för parningsteknik, som låter dig välja den mest lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningstyper

Innan du fortsätter med synkroniseringsprocessen måste du noggrant inspektera TV: n om det finns anslutningar. Först därefter kan du bestämma vilken port som ska användas för att ansluta utrustningen. Antalet och typen av kontakter kommer att skilja sig om du jämför de gamla och nya TV -mottagarmodellerna . De vanligaste och mest använda portarna är.

Bild
Bild

Alla moderna TV -apparater är utrustade med en HDMI ARC -port. Det är ett gränssnitt som ger högkvalitativ ljudöverföring.

Ett 3,5 mm -uttag är ett standardalternativ för anslutning av hörlurar och annan akustik

För att synkronisera högtalare med äldre TV-apparater används specialportar som RCA (tulpaner)

Scart. Kablarna för dessa kontakter är liknande, men det finns en signifikant skillnad. "Tulpan" - en sladd med färgade pluggar i båda ändar. Scartfärgade klackar på ena sidan och en speciell bred plugg på den andra

Linjeingången används mindre ofta än alternativen ovan, men den är också efterfrågad

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tulpanportarna kan du ansluta högtalare utan inbyggd förstärkare . I det här fallet måste du välja rätt akustisk utrustning. Dess effekt bör inte vara högre än en viss indikator. Om du har tulpankontakter på din TV -mottagare men inte på dina högtalare kan du använda en adapter och para ihop.

Line-out och en standard 3,5 mm jack används när det inte finns andra portar på utrustningen . Som regel väljs de för att ansluta föråldrad musikutrustning med en inbyggd förstärkare. HDMI ARC är ett bekvämt alternativ när du använder modern utrustning, inklusive hemmabiosystem och andra system.

Standard HDMI -ingång fungerar inte för parning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använda kabeltyper

Idag är nästan alla moderna enheter utrustade med automatisk ljudkontroll. Som ett resultat kommer ljudkvaliteten att nå maximal kvalitet. Det är inte bara valet av högtalarsystem som spelar roll, utan också kabeln som används för parning. Det är upp till varje användare att bestämma vilken kabel som ska användas, men rekommendationer från experter hjälper till att bestämma.

Bild
Bild

De vanligaste ljudutmatningsmetoderna och kabeltyperna

  • Scart . Huvuddragen i denna sladd är längden på en viss storlek. Med dess hjälp kan du utföra parning genom speciella kontakter.
  • AUX . För denna metod behöver du en kabel med följande konfiguration - 2 RCA -ljud. Utrustningen ansluts med identiska kontakter på högtalarna och TV: n. Experter rekommenderar att du väljer denna metod för synkronisering med en begränsad budget, eftersom det är det mest praktiskt överkomliga alternativet.
  • RCA . Genom "tulpaner" är det möjligt att ansluta utrustning utan adaptrar, om utrustningen har nödvändiga kontakter. Parning sker efter färg. Om du använder en 3-polig kabel används den vita och röda porten för att överföra färgsignalen.
  • Jack 3, 5 mm . Med en vanlig 3,5 mm kabel kan många typer av högtalare anslutas direkt till TV: n.

Om TV -mottagaren är utrustad med en 2RCA -utgång och högtalarna har ett 3,5 mm -uttag, rekommenderas att para ihop med en Jack 3, 5–2RCA -adapter. Att använda en sådan kabel säkerställer tillförlitlig synkronisering. Om din TV bara har en utgång är det bättre att använda ett adaptersystem för att ansluta den akustiska utrustningen.

Användningen av ytterligare utrustning förbättrar ljudsignalens kvalitet. En DVD -spelare används ofta som mellanhand mellan TV och akustik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluter olika högtalare

Genom att känna till funktionerna i varje typ av akustik kan du enkelt ansluta högtalare till din TV och ta ljudkvaliteten till en ny nivå. För parning kan du använda vilken utrustning som helst, inklusive datorhögtalare och högtalare från musikcentret.

Enkel

Aktiva högtalare

Vid tillverkning av moderna TV -apparater följer tillverkarna kompakta mått, vilket inte tillåter kraftfulla högtalare att byggas in i utrustning. Det är därför många användare klagar över ljudkvaliteten. Även vanliga datorhögtalare låter bättre än de inbyggda högtalarna . De flesta användare använder aktiva högtalare som extra extern akustik. Deras främsta fördel är den inbyggda förstärkaren. Denna typ av utrustning kan anslutas till alla TV -apparater.

Närvaron av en inbyggd förstärkare ökar ljudnivån . Du behöver inte heller spendera pengar på ytterligare utrustning. Även de mest budgetaktiva högtalarna har detta element. Utrustningen är ansluten via ett speciellt gränssnitt. Parningsprocessen för en sådan teknik är mycket enkel. Användaren behöver bara ansluta högtalarkontakten direkt till motsvarande port på TV: n och slå på utrustningen. Det finns ingen anledning att ansluta och konfigurera förstärkaren.

Kom ihåg att ansluta den innan du startar och testar enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du undersöker TV -mottagarens baksida avslöjar en mängd olika kontakter. För att hitta rätt port bör du noggrant studera märkningen . Tillverkare använder speciella etiketter för att identifiera och underlätta parningsprocessen. För att ansluta vanliga datorhögtalare till din TV måste du hitta ett uttag för ljudenheter. Som regel betecknar tillverkarna det med vitt och rött. Detta märke är internationellt och används av de flesta märken. Bredvid portarna kan det finnas etiketter Audio-R (för höger kanal) och Audio-L (för vänster kanal).

Ett annat enkelt sätt att para direkt är via 3,5 mm -porten (minijack) . Du behöver bara sätta in kontakten i motsvarande port (det finns ofta en ikon i form av hörlurar bredvid den), och ljudsignalen kommer genom den nya utrustningen. På framsidan av högtalarutrustningen placerar tillverkarna en spak för justering av volym och andra inställningar. När du kopplar högtalare med en föråldrad TV -modell är alternativet tulpananslutning lämpligt. Om sådana kontakter finns på högtalarna görs anslutningen direkt, utan användning av adaptrar och adaptrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Passiva högtalare

Den andra vanliga typen av akustik skiljer sig från den ovan beskrivna varianten genom frånvaron av en inbyggd förstärkare. Processen med att para ihop musikutrustning börjar med att akustiken måste anslutas till förstärkaren och sedan anslutas till TV -mottagaren . För att upprätta anslutningen parar användaren högtalarna med TV: n med hjälp av sladdarna som medföljer satsen. Om de inte är standard måste de köpas separat. Om den medföljande kabeln inte passar kontakterna på TV: n används en adapter.

Vid anslutning av inaktiv akustik bör en regel följas . Kraften hos mottagaren som används måste vara minst 30% av denna parameter för den akustiska utrustningen. Föråldrad musikutrustning är huvudsakligen ansluten via "tulpaner" eller port 3,5 millimeter. Om du behöver ansluta flera högtalare till din TV rekommenderar vi att du använder en AV -mottagare. För arbete behöver du en speciell kabel. Denna metod är den enklaste och enklaste. Ett annat sätt är att ansluta via HDMI ARC. Det bästa alternativet för modern och funktionell teknik.

Denna metod låter dig överföra ljud av högsta kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multimediacenter

Användningen av multimediecentret ger klart, rymligt och realistiskt ljud. Detta alternativ är betydligt bättre än vanliga datorhögtalare och budgetakustiska alternativ. Denna typ av utrustning är ansluten via TRS -uttaget (uttag) och motsvarande kontakt. För att ansluta utrustning måste du hitta OUT -utgången på TV -panelen och IN -porten på musikutrustningen . Det andra praktiska och praktiska sättet är att använda tulpaner. Det räcker att ansluta utrustningen enligt färgerna på kontakterna och kontakterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmabio

Ett hemmabiohögtalarsystem kommer att göra vanlig filmvisning till ett riktigt nöje. Ljudutrustning är utformad för den mest realistiska överföringen av effekter och musik från olika genrer . Vid tillverkningen av denna utrustning använder tillverkarna kraftfulla mottagare, på grund av vilka ljudsignalen får volym och djup.

Innan synkroniseringen påbörjas rekommenderar experter att du noggrant läser bruksanvisningen och följer dem . Parningsprocessen börjar med att TV -mottagaren stängs av, annars finns det stor sannolikhet för kortslutning. Hitta samma kontakter på din TV och hemmabio och gör anslutningen med lämplig kabel.

Om det inte finns några identiska portar används en speciell adapter eller adapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansatt stereoanläggning

Denna typ av utrustning inkluderar flera passiva högtalare och en flerkanalig, kraftfull förstärkare som kombineras till ett system. En obligatorisk komponent är också en aktiv lågfrekvent högtalare (subwoofer). Det finns följande vanliga typer av system:

2.1 - 2 högtalare och en bashögtalare

5.1– 5 högtalare och en subwoofer

7.1 - 7 högtalare och en subwoofer

Synkronisering kan utföras med valfri kabel, beroende på tillgängligheten av kontakter på stereoanläggningen och TV: n. Experter rekommenderar att du förbereder en TRS- eller RCA -adapter i förväg. Det finns också aktiva system till försäljning, vid anslutning som är bättre att använda proprietära adaptrar. Detta är nyckeln till pålitlig och oavbruten signalöverföring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös

Många ägare till "smarta" TV -apparater använder trådlösa högtalare som synkroniseras via Bluetooth. Det här är praktiska, bärbara, praktiska och multifunktionella enheter som efterfrågas på akustikmarknaden. Modeller av det amerikanska varumärket JBL fick stor popularitet. Även om utrustningsanslutningsdiagrammet kan skilja sig åt beroende på högtalarmodell, kan arbetet utföras i den allmänna sekvensen.

  • Slå på din TV.
  • Gå till inställningsavsnittet och öppna fliken som är ansvarig för driften av Bluetooth -modulen.
  • Slå på högtalarna och aktivera parningsläge.
  • Sök efter TV -mottagaren efter lämpliga parkopplingsenheter. Hitta namnet på den kolumn du vill ha och välj den.
  • Efter några sekunder är tekniken klar att användas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Obs: Mobila trådlösa högtalare måste laddas regelbundet. Låg batterinivå påverkar uppspelningskvaliteten negativt.

Rekommenderad: