Hur Fixar Jag Hörlurar Utan Lödkolv? Varför Fungerar Inte Ett öra I Telefonens öronsnäckor Och Hur Repareras Det? Hur Byter Jag Kontakten Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Fixar Jag Hörlurar Utan Lödkolv? Varför Fungerar Inte Ett öra I Telefonens öronsnäckor Och Hur Repareras Det? Hur Byter Jag Kontakten Hemma?

Video: Hur Fixar Jag Hörlurar Utan Lödkolv? Varför Fungerar Inte Ett öra I Telefonens öronsnäckor Och Hur Repareras Det? Hur Byter Jag Kontakten Hemma?
Video: How to repair earphone without soldering|earphone repair 2024, Mars
Hur Fixar Jag Hörlurar Utan Lödkolv? Varför Fungerar Inte Ett öra I Telefonens öronsnäckor Och Hur Repareras Det? Hur Byter Jag Kontakten Hemma?
Hur Fixar Jag Hörlurar Utan Lödkolv? Varför Fungerar Inte Ett öra I Telefonens öronsnäckor Och Hur Repareras Det? Hur Byter Jag Kontakten Hemma?
Anonim

Nästan alla ägare av hörlurar, förr eller senare, står inför det faktum att enheten slutar fungera på grund av felaktig användning eller force majeure -situationer. Lyckligtvis är det i de flesta fall fullt möjligt att fixa ett tillbehör själv, och även utan lödkolv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga störningar

För att bestämma metoden för att reparera hörlurar måste du förstå orsaken till haveriet och om det ligger i själva tillbehöret. För att göra detta kan du ansluta hörlurarna till en annan fungerande kontakt eller ansluta andra fungerande hörlurar till den befintliga kontakten. Om det efter kontrollen visar sig att problemet fortfarande finns i själva gadgeten, bör du utvärdera det för vanliga störningar.

Hörlurarna kanske inte fungerar på grund av en trasig kabel. Detta fel bestäms av ljudets "beteende": om musiken försvinner under böjning och avböjning av musiken, då visas den, då ligger problemet i kabeln.

Bild
Bild

Det kan visa sig att hörlurarna inte fungerar på grund av en trasig kontakt. Återigen, i det här fallet, visas ljudet och försvinner under tryckning eller vridning av delen i kontakten. Det finns en risk för trådbrott, både mellan kontakten och högtalarna, och i huvudet på själva kontakten.

Ett hörlursproblem kan vara ett högtalar- och volymkontrollfel, membrandeformation eller bristning . Det är också möjligt att något överflödigt helt enkelt har fallit i enheten, eller att delarna är ur funktion på grund av ålderdom. Om bara ett öra inte fungerar på hörlurarna kan det bero på kraftig smuts.

Bild
Bild

Reparationsprocess

För att fixa hörlurar som har en trasig tråd, utan lödkolv hemma, kan du använda AUX -kabeln, som säljs överallt och är mycket billig. För reparationer utan lödning behöver du dessutom en papperskniv, skraptejp och en tändare.

Det första steget är att klippa AUX-kabeln på ett avstånd av 5-7 centimeter från kontakten eller ännu längre bort . I nästa steg måste du skära flätan med en kniv.

Tryck inte hårt på bladet, eftersom flätan öppnas av sig själv genom att böja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att vrida tråden bör skärningarna göras tills cirkeln har passerat, varefter flätan tas bort. Det är mycket viktigt att inte skada ledningarna under processen . I detta skede måste du blotta cirka 2 centimeter ledningar. De är vanligtvis lackerade och nästa sak att göra är att rengöra dem med en mycket vass kniv eller tändare.

I det andra fallet är det nödvändigt att agera med stor omsorg . Trådens ände förs in i tändarens eld i bara en bråkdel av en sekund, vilket gör att den kan blossa upp och tändas något. Efter att ha väntat på en och en halv centimeter för att brinna ut måste elden släckas med fingrarna. Kolavlagringar från ytan rengörs enkelt med en nagel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel bryts hörlurstråden mycket nära kontakten, så bara 2–5 centimeter bredvid den slängs. Förresten kan själva delen omedelbart skickas till papperskorgen. Vidare avlägsnas isoleringen från de återstående ledningarna, på ungefär samma sätt som från AUX -kabeln . Slutligen måste trådarna på de två kablarna anslutas genom enkel skruvning. För att säkerställa maximal kontakt avrullas trådarna som används och läggs sedan ovanpå varandra och vrids tätt.

Varje vridning måste isoleras med bred tejp och vridas i 3-5 lager . Istället för kardborreband är även ett termorör med en diameter på cirka 1-2 millimeter lämpligt. De läggs på de resulterande vändningarna och värms sedan upp av någon slags värmare, till exempel en vanlig hårtork.

Ett annat värmerör är lämpligt för att skydda fogen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta måste du byta ut kontakten för att reparera hörlurarna på din telefon . I det här fallet måste du först köpa en ny kontakt, helt identisk med den gamla. Med en vanlig sax eller nippers skärs den gamla pluggen av och ett streck på 3 millimeter bör bibehållas. Sedan måste du byta ut delen på samma sätt som tråden. Det betyder att trådarna i den nya kontakten och de gamla hörlurarna först avslöjas, sedan avskalas och vrids ihop. Arbetet slutförs med hjälp av en termorör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ är att hitta ett alternativ till det vanliga lödkolven, eftersom lödning av hörlurarna fortfarande är den mest pålitliga och långsiktiga lösningen . Det kan till exempel vara ledande lim eller speciell lödpasta. I närvaro av kolofonium och tennlödning kan du värma en koppartråd eller en spik med en tändare och sedan löda trådarna. Också, från en tändare och koppartråd, bör du försöka göra en gaslödkolv själv.

Men i dessa fall bör du fortfarande ha vissa färdigheter och se till att följa säkerhetsåtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foliolödning är ett intressant alternativ. Denna metod är mer lämplig för anslutning av två ledningar. Det första steget är naturligtvis att ta bort det isolerande skiktet på ett avstånd av cirka 3 centimeter . Folien skärs i remsor, vars bredd sammanfaller med måtten på det exponerade gapet. Vidare rullas alla band upp till små spår, i vilka de vridna ändarna av kontakterna placeras en efter en. I nästa steg fylls spåren jämnt med en blandning av kolofonium och krossat löd så att fogens hela längd täcks.

Därefter lindas folien tätt runt trådarna så att inga luckor bildas och värms upp till den temperatur vid vilken lödet smälter . Själva lödningen utförs när folien tas bort och trådarna kläms fast med en tång. Överskott av lödning avlägsnas med sandpapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

För att bestämma den exakta platsen för trådbrottet är det vettigt att använda en multimeter, särskilt om den redan finns på gården. Det kommer dock inte att kosta för mycket heller. Innan du använder enheten bör du förbereda den: växla till ett läge som låter dig kontrollera elektrisk konduktivitet eller motsvarande. D Därefter ansluter den svarta sonden till kontakten märkt COM, och den röda sonden passar till kontakten märkt MA. Efter att ha avslutat förberedelsen kan du fortsätta till direkt verifiering.

Små snitt skapas nära kontakten och nära själva hörlurarna, vilket avslöjar trådarna, som också måste isoleras noggrant utan att skada . Sonderna är anslutna till nakna ledningar, varefter det kommer att vara nödvändigt att lyssna på multimetern. Närvaron av ljud indikerar att allt är i ordning med tråden, och problemet ligger antingen i kontakten eller i högtalaren.

I händelse av att det inte hörs något ljud kan du hitta den exakta platsen för pausen när du kontrollerar hela ledningen.

Rekommenderad: