Mini USB Bärbar Luftkonditioneringsfuktare: Aicok USB -driven Luftfuktare Granskning, Funktioner I Ultraljudsmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Mini USB Bärbar Luftkonditioneringsfuktare: Aicok USB -driven Luftfuktare Granskning, Funktioner I Ultraljudsmodeller

Video: Mini USB Bärbar Luftkonditioneringsfuktare: Aicok USB -driven Luftfuktare Granskning, Funktioner I Ultraljudsmodeller
Video: Cheap Portable Air Conditioner | Does it Work? [CORRECTION: Swamp Cooler] 2024, Mars
Mini USB Bärbar Luftkonditioneringsfuktare: Aicok USB -driven Luftfuktare Granskning, Funktioner I Ultraljudsmodeller
Mini USB Bärbar Luftkonditioneringsfuktare: Aicok USB -driven Luftfuktare Granskning, Funktioner I Ultraljudsmodeller
Anonim

Bärbar mini-USB luftfuktare är en riktig gåva för stadsborna, utmattad av värmen. En sådan enhet tar inte mycket plats på skrivbordet, fungerar helt tyst och är lätt att underhålla . Miniatyrenheter klarar enkelt av att skapa en bekväm klimatzon på arbetsplatsen, eliminerar torr luft i rummet, du kan ta dem med dig till ditt lanthus eller hotell och inte tänka på hur du överlever de varma sommardagarna inomhus.

Vilka egenskaper hos ultraljudsmodeller bör tas med i beräkningen när du väljer en ovanlig enhet? Hur ansluter jag en sådan mini-luftkonditionering till nätverket? Behöver luftfuktaren särskild vård och byte av patroner?

Innan du fattar ett slutligt beslut bör du bekanta dig mer med funktionerna, fördelarna och nackdelarna med de tillgängliga alternativen. En genomgång av Aicock USB-driven luftfuktare och andra populära modeller hjälper dig att räkna ut allt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och arbetsprincip

Mini USB -driven bärbar luftkonditioneringsfuktare - en användbar enhet som är utformad för att reglera klimatindikatorer i en separat del av rummet eller i hela rummet . Mättar luften med kall ånga, sprider en sådan enhet de minsta vattenpartiklarna, vilket skapar förutsättningar för att sänka temperaturen. I genomsnitt kan du med hjälp av en sådan mini-luftkonditionering uppnå en ökning av luftfuktigheten med upp till 60%.

Bärbara apparater innebär användning av inte en vanlig nätverksanslutning, utan en USB -port på en dator, bärbar dator eller annan utrustning . För att komma igång, placera bara en miniatyrluftkonditioneringsapparat på en plan plan yta och fyll tanken eller en vanlig flaska med rent filtrerat vatten.

Efter det kan du ansluta enheten till USB -porten och starta den. Det är värt att överväga att det kommer att ta lite tid att justera klimatet - i genomsnitt känns resultaten av enhetens drift inom 20-30 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Mini USB Luftkonditioneringsluftfuktaren erbjuder enorma fördelar jämfört med sina fullstora motsvarigheter. Det är värt att överväga alla dess fördelar mer i detalj.

  1. Kompakthet . Den bärbara enheten är lätt att transportera, ta med dig, ansluta till vilken enhet som helst (från en mobiltelefon till en powerbank) och skapa en bekväm klimatzon efter eget tycke.
  2. Obegränsad användning … Den kan till och med användas utomhus, om det finns en aromlampa, kommer en sådan enhet att skrämma bort insekter och svalna samtidigt.
  3. Säkerhet för kontorsutrustning . Du kan enkelt placera enheten bredvid en dator eller bärbar dator, skrivare eller telefon.
  4. Snygg design . Du behöver inte oroa dig för att enheten inte överensstämmer med omgivningen.
  5. Fördelaktig effekt på människokroppen … Att skapa en bekväm inomhustemperatur är mycket viktigt för ditt välbefinnande. Och ytterligare luftfuktning är fördelaktigt för både barn och vuxna.
  6. Riktningsåtgärd … Du kan justera luftfuktigheten och temperaturen i rummet så att endast 1 person blir sval. Personlig klimatkontroll tillhandahålls definitivt inte av konventionella luftkonditioneringsapparater.
  7. Enkel anslutning … USB -porten eliminerar behovet av att söka efter ett eluttag eller en lämplig adapter. Och om du vill kan du köpa ytterligare tillbehör och ansluta enheten till nätverket på vanligt sätt.

Finns det några nackdelar med sådana miniatyr luftkonditioneringsapparater-luftfuktare? De kräver demontering av elementen vid varje rengöring . - Att lämna kan verka svårt i början. Behållarens kapacitet kan också vara ett allvarligt problem . Minimodeller är sällan designade för att fungera med flaskor större än 1 liter, medan kapaciteten på 0,5 liter räcker till 4 timmars arbete. Lokalområdet för användning av sådan utrustning är också begränsat. I genomsnitt är den konstruerad för 5-8 m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla luftkonditioneringsapparater med luftfuktare har en inbyggd mekanisk eller ultraljudsförångare och används inte för att generera varm ånga. Nedan är de mest populära modellerna.

Polaris PUH 3102 äpple . Den ursprungliga ultraljuds mini-luftkonditioneringen med luftfuktningsfunktion från ett känt märke från Ryska federationen. Endast 2 W effekt räcker för fullvärdigt arbete. Med en tankvolym på 200 ml stöder enheten autonom drift i 4 timmar, är utformad i form av ett ljust äpple, 4 färger att välja mellan. Setet innehåller 1 utbytbart fint filter, resten måste köpas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aicok . En av de mest populära modellerna, den kan användas på natten med en kompatibel LED -lampa (ingår). Enheten har en ekonomisk strömförbrukning - endast 5 W, plastfodralet har en snygg design och en ergonomisk form.

Bild
Bild

Arctic Air . Bärbar mini -luftkonditionering med egen inbyggd vattentank - bekvämare än modeller som kräver byte av vätskeflaskor. Det finns en bakgrundsbelysning med 7 färgalternativ, 3 utrustningshastigheter. Enhetens effekt är bara 10 W, en tank på 750 ml räcker i 8 timmars autonom luftkylning. 1, 8 m USB -kabel ingår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftfuktare USB . Ljus och snygg modell tillverkad i Kina, med futuristisk design och enkel utförande, lämplig för användning i bilen. Enheten är utrustad med en 180 ml behållare, det räcker för 6 timmars drift utan tankning, bullret är något högre än för andra alternativ - 32 dB, effekten är bara 2 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitek VT-1777 … Snygg enhet i ett silver-svart fodral förbrukar endast 8 W, är utrustad med en USB-kabel och en cigarettändaradapter. Kylaren arbetar med 2 hastigheter, samtidigt fuktar och renar luften med 2 filter samtidigt. Alternativet att tända UV-lampan för luftdesinfektion ser intressant ut, den här funktionen är sällsynt för mini-luftkonditioneringsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ballu AP-105 . Den eleganta designen i kombination med den låga strömförbrukningen på 8 W gör att den kan konkurrera med marknadsledarna. Tillverkaren har tillhandahållit ett HEPA -filter och luftjonisering. Det finns ett inbyggt fack för aromoljor. Den ultraljudstyp av avdunstning är säker, enheten fungerar nästan tyst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer din USB mini luftkonditionering / luftfuktare, det räcker att uppmärksamma de viktigaste punkterna som är viktiga i hans arbete.

  1. Tank kapacitet . Ju större den är, desto mindre frekvent tankning krävs. I genomsnitt räcker en standardanordning för 4-8 timmars drift.
  2. Apparatmått … Det är det kompakta formatet utformat för 1 användare som är mycket uppskattat.
  3. Det område som enheten är avsedd för … I genomsnitt kommer det att räcka till 10 m2, mer kraftfulla modeller är inriktade på ett område på 20 m2.
  4. Enhetens kraft . Normalt är det 5-25 W, vilket gör att du inte kan överbelasta din dator eller hemnätverk.
  5. Ljudnivå . För miniklimaanläggningar av denna typ bör den inte överstiga 25 dB.
  6. Tillgänglighet för ytterligare användbara funktioner … Dessa inkluderar luftjonisering, timer på och av, kontroll över närvaron av vatten i förångaren. För hemmabruk i ett sovrum eller en plantskola är en modell med växling mellan dag- och nattläge användbar.

Med uppmärksamhet på denna grundläggande uppsättning funktioner kan du enkelt hitta en enhet som är lämplig för både hem och kontor eller sommarstuga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt vård

För att mini-luftkonditionerings-luftfuktaren ska hålla så länge som möjligt, det är värt att strikt följa tillverkarens rekommendationer för att ta hand om det från början.

  1. Regelbundet byte av filter . Dess frekvens är inställd av tillverkaren. Överträd inte denna regel, annars kommer kvaliteten på reningen av den passerade luften att reduceras avsevärt.
  2. Vattenbehållaren måste rengöras regelbundet med en lösning av bakpulver och citronsyra . Behandlingen utförs 2 gånger i månaden, varannan vecka.
  3. Antibakteriell behandling utförs med klorblekmedel . Det är nödvändigt att eliminera mögel, svampar och andra patogena mikroorganismer.
  4. Locket med ett munstycke och en adapter behandlas med matvinäger 3 gånger i månaden . Frekvensen av sanitära åtgärder beror också på vattnets övergripande kvalitet. På sommaren kan du utföra proceduren varje vecka.

Efter dessa regler behöver du inte oroa dig för att enheten inte fungerar under drift. Dessutom kommer regelbundet underhåll att hjälpa till att hålla luften som flyter genom mini -luftkonditioneringen säker för din hälsa.

Rekommenderad: