Luftkonditionering Från Golv Till Tak (29 Bilder): Installation Av Luftkonditionering Av Växelriktartyp, Exempel I Husets Inre, Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Luftkonditionering Från Golv Till Tak (29 Bilder): Installation Av Luftkonditionering Av Växelriktartyp, Exempel I Husets Inre, Bruksanvisning

Video: Luftkonditionering Från Golv Till Tak (29 Bilder): Installation Av Luftkonditionering Av Växelriktartyp, Exempel I Husets Inre, Bruksanvisning
Video: Daikin air conditioning - Cassette Type 2024, April
Luftkonditionering Från Golv Till Tak (29 Bilder): Installation Av Luftkonditionering Av Växelriktartyp, Exempel I Husets Inre, Bruksanvisning
Luftkonditionering Från Golv Till Tak (29 Bilder): Installation Av Luftkonditionering Av Växelriktartyp, Exempel I Husets Inre, Bruksanvisning
Anonim

Sådana modeller är relevanta för lokaler med begränsat område; de kan användas av husägare som inte vill se skrymmande strukturer i sitt inre. De kommer inte bara att rädda dig från stora installationer, utan också från det direkta luftflödet till människor. Blåsriktningen i växelriktare golv-tak luftkonditioneringar är raklinje eller strålarna fördelas på sidorna, vilket utesluter möjligheten att bli förkyld.

Bild
Bild

Enhet

Invertermodeller finns i flera varianter, som skiljer sig åt i design, tekniska indikatorer och plats för inomhusenheten:

kassettanordningar är monterade i takets upphängda del

Bild
Bild
Bild
Bild

universell typ (golv-tak luftkonditioneringar) installeras både i taket och på golvet

Bild
Bild
Bild
Bild

vägg-tak monterat högre med en konsol

Bild
Bild
Bild
Bild

Hushållsapparater klassificeras som hushålls- eller halvindustriell utrustning. Det senare kan kombineras med ett ventilationssystem, respektive, och dess effekt blir högre.

Golv / tak luftkonditionering fungerar som ett delat väggsystem. Består av följande element:

  • utomhus- och inomhusenheter;
  • rörledningsmekanism;
  • kontrollsystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna utrustning är explosionssäker och har ett antal fördelar:

  • fungerar nästan tyst;
  • tillgänglighet för ett perfekt kondensatuppsamlings- och dräneringssystem;
  • antibakteriella rengöringsfilter;
  • turbofan med flera hastigheter;
  • luftkonditioneringen är utrustad med modern högteknologisk elektronik och en skärm för en jämnare fördelning av kyla.
Bild
Bild

Enheten med en effekt på 5 till 20 kW kan betjäna lokaler med en yta på upp till 80-100 kvadratmeter.

Funktionsprincip

Konstruktionens funktion beror på inomhusenheten, som monteras horisontellt i taket och vertikalt på golvet mot väggen. Luftkonditioneringen fungerar lika effektivt i både det första och det andra fallet . Luftflödet går ut från inomhusenhetens ände. Det finns prover med avgaser på båda sidor och, mindre ofta, med en ensidig version. När den placeras ovanför, uppstår varm eller kall blåsning (beroende på valt läge) längs taket och fördelas jämnt i rummet. Om luftkonditioneringen är installerad mot en vägg på golvet cirkulerar luftflödet från botten till toppen.

Bild
Bild

Principen för arbete med ytluftsfördelning är effektivare och bättre för människor än flödet från väggaggregatet. I det senare fallet påverkar luftkonditioneringen luftkonditioneringen för dem som andas cirkulerad luft. Installation av golv-takalternativ används i två fall.

  • I butikslokaler, där stativ hänger tätt på väggarna. I denna situation har inomhusenheten en plats i taket i horisontell vy.
  • På kontoret placeras luftkonditioneringen mot väggen på golvet, och den fördelar luften i rummet jämnt. Flödet kan riktas för att skapa både en termisk zon och en sval gardin. Detta uppnås genom att zonindela utrymmet i två halvor.
Bild
Bild

Luft kommer in i inomhusenheten genom ett brett filter på framsidan. Strömmen skjuts ut genom ett smalt munstycke - detta skapar en gradvis cirkulation över ett imponerande avstånd.

Fördelar och nackdelar

Luftkonditioneringsutrustning av typ golv-tak har en bekväm form och små dimensioner, vilket gör dem attraktiva att använda. Här är ett antal andra fördelar med sådana luftkonditioneringsapparater:

  • kraft och prestanda på en hög nivå;
  • enkel och bekväm drift på grund av automatisk kontroll;
  • gott om möjligheter att ställa in olika parametrar;
  • förbrukar lite el;
  • lämplig för sovplatser på grund av tyst drift;
  • vissa modeller kan automatiskt ändra driftläge beroende på vädret ute;
  • en variant av luftflödesfördelning acceptabel för en person och andra.
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar det höga priset för dessa typer av luftkonditioneringar, komplexiteten i installationen. Jobb kräver vissa färdigheter, kunskaper och förutsättningar. Nackdelarna med sådana anordningar inkluderar ineffektiv drift i uppvärmningsläge. Det är viktigt att följa kraven för takhöjden för installation: det måste vara minst 2,5 m.

Tillverkare

Uppmärksamhet lockas av de modeller som har etablerat sig på marknaden på grund av deras höga produktionsegenskaper, samt med hänsyn till konsumenternas feedback och tillverkarens betyg. Från dessa positioner presenterar vi en lista över de mest populära märkena och märkena.

Det kinesiska företaget GREE har tillverkat luftkonditioneringar sedan 1989 . Hon började uteslutande från hemmamarknaden, nu har hon fått erkännande i världsklass i produktionen av klimatstrukturer. I linjen för detta företag finns flersplittiga system. Serien av golv- och takinstallationer inkluderar följande modeller: GREE NAB-K, GMV-R36ZD, U-MATCH INVERTER, FREE MATCH IV och andra.

Bild
Bild

Den koreanska tillverkaren av elektronik och hushållsapparater LG har en särskild grupp av luftkonditioneringsapparater och energilösningar , som har utvecklat och tillverkat luftkonditioneringssystem sedan 1968. I ett halvt sekel har företaget förbättrat prover och produktionsteknik för klimatutrustning och presenterat sina innovationer för konsumenter från olika länder: luftkonditionering från golv till tak (standard) med UV12-märkning (18, 24, 30, 36, 48, 60), liksom CV09 -inverterare (12, 18, 24), UV30W (36, 42, 48, 60). Beroende på installationsplats, egenskaper, typ av köldmedium är enheten utrustad med den erforderliga versionen av den externa enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det japanska företaget Panasonic förser konsumenterna med serien PACi Inverter - detta är ett sortiment av inomhusenheter, modeller när det gäller kylkapacitet 3, 6-14, 0 kW och samma profilhöjd - 235 mm. För att skapa ett delat system måste du välja ett externt block.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det unga varumärket Ballu är känt i Östeuropa och OSS . Det producerar två serier av golv-tak luftkonditioneringar: BCFA och BLC CF med enfasiga strömförsörjningsmodeller (18HN1, 24HN1) och trefas (36HN1, 48HN1, 60HN1). Luftkonditioneringar av detta märke är monterade av importerade komponenter, inklusive de som tillverkats av det berömda japanska märket Toshibo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv-takprover av luftkonditioneringssystem representeras också av Haier, Mitsubishi Electric, Daikin, Fujitsu. Modellerna skiljer sig åt i produktionskapacitet, ytterligare funktioner och några andra parametrar. Denna typ av balsam kombinerar snygga former och säkerhet för människors hälsa.

Hur väljer man?

Valet av det erforderliga provet utförs enligt den allmänna algoritmen. Först och främst - fokusera på följande parametrar:

  • värme- och kylkapacitet;
  • prestandaindikatorer med hänsyn till omgivningstemperaturen.
Bild
Bild

Viktig information om inomhusenheten:

  • vad är effekt och luftförbrukning
  • mått och vikt;
  • ljud nivå;
  • närvaron av ytterligare funktioner för jonisering, befuktning (avfuktning), luftrening och så vidare.
Bild
Bild

Orientering på det externa blocket:

  • att brusa;
  • typ av kompressor;
  • mått och vikt;
  • indikatorer på effekt och luftförbrukning.
Bild
Bild

När du väljer utrustning måste du vara uppmärksam på produktionsegenskaper, garantivillkor. Det skulle vara trevligt att läsa recensioner av dem som redan använder luftkonditioneringssystem av denna typ.

Installationsalternativ

Installationsinstruktioner i detta fall kommer att utföras professionellt endast av mästare i deras hantverk. Luftkonditioneringsapparater från golv till tak fixeras med fästen på väggen eller installeras vertikalt på golvet:

  • I den första versionen är luftkonditioneringen installerad på en monteringsplatta (ingår i satsen), som är fixerad på takplattorna.
  • I den andra är enheten fixerad på väggen och på golvet. I denna installation är monteringsplattan fäst på väggen och ger ytterligare stöd till konstruktionskroppen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att överlåta installationsarbetet till proffs, eftersom kvaliteten på HVAC -utrustningens kvalitet i många avseenden beror på att installationen är korrekt. Endast en specialist med kunskap kan exakt ansluta freonrör, ordna kablar, ställa in de nödvändiga parametrarna. Specialiserade verkstadsföretag tillhandahåller denna typ av tjänster.

Tips för användning

Innan du använder tekniken måste du läsa bruksanvisningen. För att förlänga livslängden på din luftkonditionering är det viktigt att följa några enkla regler.

  • Observera enhetens optimala driftsläge inom 21-23 grader.
  • Minimera värmeförlusten genom att stänga fönster och dörrar innan du startar utrustningen.
  • Rengöring krävs regelbundet. För att förhindra att luftfiltren går sönder måste de regelbundet rengöras från damm och smuts. Det rekommenderas att skölja denna del med varmt vatten var 15: e dag. Efter noggrann torkning sätts filtret tillbaka i luftkonditioneringen. Du kan göra dessa steg själv.
Bild
Bild

Men en gång var sjätte månad är det lämpligt att ringa en mästare från servicecentret för en detaljerad kontroll av driftsparametrarna för att identifiera nödvändiga vätskor i kylkretsen. När luftkonditioneringen är planerad att stängas av under en längre tid, torkas dess inre element med hjälp av "ventilation" -läget.

Exempel i husets inre

Luftkonditioneringsapparater från golv till tak är enkla att passa in i alla interiörer, alla fästen ingår i den viktigaste klimatkontrollutrustningen. Till exempel, i en stor hall i ett privat hus med en trappa skulle det vara lämpligast att placera luftkonditioneringen ovanför soffan och fästa den på trappans botten högst upp … I ett vanligt angränsande rum kommer enheten att se organiskt ut nära dörröppningen på golvet mot väggen.

Bild
Bild

Sådana luftkonditioneringsapparater är ett bra alternativ för klimatkontroll i butiker och kontor . I dessa rum finns det många inte bara människor, utan också tekniska enheter, från vilka värme kommer från arbetet. Väggmonterad klimatkontrollutrustning klarar inte av att skapa en optimal atmosfär i stora områden. Därför är golv-till-tak-split-system under dessa förhållanden en idealisk lösning.

Rekommenderad: