Skrivbordsluftkonditionering: Kompakt Mini -luftkonditionering För Ett Rum I Huset, Enheter Av Förångningstyp Utan Luftventil Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Skrivbordsluftkonditionering: Kompakt Mini -luftkonditionering För Ett Rum I Huset, Enheter Av Förångningstyp Utan Luftventil Och Andra

Video: Skrivbordsluftkonditionering: Kompakt Mini -luftkonditionering För Ett Rum I Huset, Enheter Av Förångningstyp Utan Luftventil Och Andra
Video: Arctic Air personal air conditioner review 2024, April
Skrivbordsluftkonditionering: Kompakt Mini -luftkonditionering För Ett Rum I Huset, Enheter Av Förångningstyp Utan Luftventil Och Andra
Skrivbordsluftkonditionering: Kompakt Mini -luftkonditionering För Ett Rum I Huset, Enheter Av Förångningstyp Utan Luftventil Och Andra
Anonim

När man uttalar frasen "klimatutrustning" föreställer sig många stora lådor med kompressorer inuti. Men om du bara behöver ge ett bra mikroklimat för rummet, är en stationär luftkonditionering ett utmärkt val. Denna enhet har ett antal positiva funktioner, som kommer att diskuteras.

Bild
Bild

Särdrag

Ett exempel på en kompakt mini-luftkonditionering av förångningstyp är Evapolar-produkten. Utåt ser det ut som en vanlig plastlåda. Ett vattenfack finns inuti. Förutom en fläkt för att cirkulera den avdunstade vätskan använder den ett basaltfiberfilter. Det som inte är mindre viktigt, denna design uppfanns av ryska utvecklare och tar idealiskt hänsyn till kraven för drift i vårt land.

En förångningsanordning för hemmet fungerar genom den så kallade adiabatiska processen. När vatten förvandlas till gasform tar det upp värmeenergi. Därför blir miljön genast kallare. Men formgivarna gick längre, med hjälp av en speciell typ av basaltfibrer.

Avdunstningsfilter baserade på dem är mycket mer effektiva än traditionella cellulosakomponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med denna lilla vattenbalsam är:

  • stöd för luftreningsfunktion;
  • 100% miljöneutral;
  • ingen risk för bakteriekolonier;
  • lägsta installationskostnad;
  • förmågan att klara sig utan en luftkanal.

Bland nackdelarna:

  • lägre än för väggmonterade modeller, effektivitet, kyls enheten långsammare;
  • inte alltid bekvämt, kan störa arbetet;
  • kännetecknas av en ökad ljudnivå.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

I praktiken är det mycket viktigt att utrusta enheten med en timer. Tack vare det kan utmärkt styrbarhet för klimatteknik och energibesparingar garanteras. Samtidigt uppnås optimal hemmakomfort. Naturligtvis är det nödvändigt att kontrollera med vilken hastighet fläkten på ett kontorsklimat kan fungera. Vid höga varvtal är prestandan högre, men mycket buller genereras.

Nästan alla moderna bärbara modeller är tillverkade med en annan uppsättning driftlägen . Ju fler av dem, desto mer praktiska apparater och desto bredare villkor under vilka den kan användas. För att välja rätt individuell mobil luftkonditionering måste du också ta hänsyn till dess storlek. Det finns vanligtvis inte mycket utrymme på bordet, och för att maximera platsbesparingar bör du föredra "platta" modifieringar.

Trots de begränsade dimensionerna kan värmeeffektiviteten för sådan utrustning nå 1500 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att den personliga rumsapparaten ska fungera stabilt och inte upptar en extra cell i uttaget används vanligtvis en USB -anslutning. Sanning, strömmen som erhålls på detta sätt är liten, den kan bara leverera en enhet med begränsad effekt … Men om du bara behöver upprätthålla ett optimalt mikroklimat runt datorn är detta den perfekta lösningen. En svamp är installerad inuti, som framgångsrikt ersätter en fullvärdig förångningsenhet. El förbrukas enbart för att skapa luftflöde med en inbyggd fläkt.

En batteridriven luftkonditionering kan också läggas på bordet. Sanning, Som standard är de utformade för bilar, men de visar sig lika bra i byggnader . Man bör komma ihåg att även om enheten inte "svalnar" i ordets bokstavliga bemärkelse kommer känslorna fortfarande att förbättras. Ett mer perfekt alternativ är modeller med freoncirkulation. Men denna lösning utmärks också av den högsta energiförbrukningen, här måste du använda ett uttag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Minifan - avancerad kinesisk utveckling. Det uppskattas för sin flexibilitet i anslutningen: du kan använda batterier och en USB -anslutning och ström från elnätet. Systemet fungerar helt enkelt, det kan använda både vatten och is. Tillsammans med kylning kan enheten aromatisera och befukta luften. Konsumentbedömningar tyder dock alltid på att ett fullvärdigt Minifan-luftkonditioneringssystem fortfarande inte ersätter.

OneConcept , tillverkat av ett tyskt företag, tillhör "mini" -gruppen endast villkorligt. Men tillsammans med denna omständighet bedömer konsumenterna positivt närvaron av 4 funktioner samtidigt. Du kan också förvänta dig att täcka ett stort område. Samtidigt är en allvarlig nackdel att det snarare är en golvstående enhet, och dess användning på ett bord är inte särskilt optimal.

Och här Fast Cooler Pro mycket närmare den ideala klimatanordningen för arbetsplatsen. Det serverar inte mer än 2 kvm. m., men det gör det perfekt. Enheten är uppskattad för sin exceptionella tystnad under drift. Även om ett skrivbord med en dator finns i sovrummet, kommer luftkonditioneringen fortfarande inte att störa dig på natten. Enheten får också ett positivt betyg för sin förmåga att arbeta både från elnätet och från batterier. Man måste bara komma ihåg att den maximala drifttiden vid en bensinstation inte är mer än 7 timmar, och därför är Fast Cooler Pro knappast bekvämt för personer med en lång arbetsdag.

Rekommenderad: