Installation Av En Mobil Luftkonditionering: Installation I Ett Plastfönster I En Lägenhet, Korrekt Anslutning Av Satsen Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av En Mobil Luftkonditionering: Installation I Ett Plastfönster I En Lägenhet, Korrekt Anslutning Av Satsen Med Egna Händer

Video: Installation Av En Mobil Luftkonditionering: Installation I Ett Plastfönster I En Lägenhet, Korrekt Anslutning Av Satsen Med Egna Händer
Video: Installation av Airpatrol WiFi 2024, April
Installation Av En Mobil Luftkonditionering: Installation I Ett Plastfönster I En Lägenhet, Korrekt Anslutning Av Satsen Med Egna Händer
Installation Av En Mobil Luftkonditionering: Installation I Ett Plastfönster I En Lägenhet, Korrekt Anslutning Av Satsen Med Egna Händer
Anonim

Mobila luftkonditioneringsapparater är ett bekvämt alternativ till standardenheter som kräver lång professionell installation. Enheten är mycket enkel att installera och kan sedan flyttas från rum till rum om det behövs.

Val av luftkonditionering

Mobil, de är också bärbara, luftkonditioneringar fungerar genom att kyla varm luft och dess efterföljande utsläpp från rummet genom en speciell slang. Denna process är möjlig tack vare köldmedier. För att säkerställa att den mobila luftkonditioneringen faktiskt fungerar måste du se till att varm luft kommer ut ur rummet (helst genom ett fönster utåt). Den absorberade värmen gör att köldmediet avdunstar, varefter den kylda luften återförs till rummet med den installerade utrustningen.

Innan du beställer någon form av luftkonditionering för en lägenhet eller ett hus måste du studera dess effektbehov . Mängden elektricitet som förbrukas av en mobil luftkonditionering beror direkt på enhetens storlek, läge och driftstimmar samt modellen. Om en person letar efter en enhet som inte kommer att tömma sin plånbok, skulle det vara bättre att välja en enhet, förbrukar en minimal mängd el.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora mobila luftkonditioneringsapparater har fläktar och massiva kompressorer som kräver mer kraft än små enheter. Av denna anledning ägare till små eller medelstora lokaler ska inte köpa enheter med mer kapacitet än rummet kräver . Som regel anger tillverkare av mobila luftkonditioneringsapparater det rekommenderade utrymmet för att installera enheten, vilket förenklar processen med att välja enhet mycket. Det betecknas med ett tal som kallas poäng.

För bästa prestanda, välj en uppskattning som är något större än rummets storlek.

I detta fall enheten kommer inte att överanstränga sig och slösa extra energi . Vanligtvis levereras ett monteringssats med själva luftkonditioneringen.

Bild
Bild

Var man ska installera

Om du vill förbättra atmosfären hemma genom att justera temperaturen i den med hjälp av en mobil luftkonditionering, det är viktigt att tänka på den optimala installationsplatsen . Till skillnad från centrala system kräver en bärbar mobil luftkonditionering ingen lokal punkt, vilket är obligatoriskt för standardenheter. Detta innebär också att enheten kan packas upp och installeras på en bråkdel av en timme utan att behöva en specialist.

En mobil luftkonditionering kräver dock ett ventilationssystem . Detta är vanligtvis ett dubbelglasfönster eller någon annan lämplig öppning. Det är genom det som enheten släpper ut varm luft från rummet till den yttre miljön. Detta gör att du kan ställa in de parametrar som krävs för lägenhetens temperatur.

Ventilationssatsen för den mobila luftkonditioneringen är lämplig för de flesta plastfönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns några i rummet i fråga kan du göra några enkla ändringar i inredningen. De kommer att göra rummet perfekt för driften av luftkonditioneringen. Det är dock viktigt att notera det förlängning av utloppsslangen kan avsevärt minska kylsystemets effektivitet.

Även om de flesta bärbara luftkonditioneringsapparater är installerade på samma sätt, är det viktigt att följa instruktionerna från tillverkaren när du ansluter enheten. Det är starkt avskräckt att avvika från riktlinjerna i guiden och bidra med egna idéer. Dina installationsalternativ kan avsevärt påverka prestanda för ditt kylsystem. därför Det är mycket viktigt att läsa bruksanvisningen noggrant innan du installerar enheten och om du har några problem, be om hjälp.

Bild
Bild

I allmänhet är det viktigaste att ta hänsyn till närvaron av ett ventilationshål när du väljer en plats att installera ett mobilt luftkonditioneringsapparat på.

Det bästa alternativet skulle vara ett standardfönster . Men i avsaknad av detta kan du slå ett ventilationshål i duken eller göra det på något annat sätt. Detta kommer att bli mycket svårare och kommer att kräva hjälp av specialister. Av denna anledning är det starkt avskräckt att installera mobila luftkonditioneringsapparater i rum utan fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg och armaturer

Det är särskilt viktigt att du har alla nödvändiga verktyg och tillbehör innan du startar installationsprocessen. Vissa tillverkare innehåller vissa delar i satsen, men ofta måste en del inventarier köpas till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Objekt som kommer att behövas under installationen av den bärbara luftkonditioneringen:

  • måttband;
  • markör eller penna;
  • förseglingstejp;
  • en såg som är till nytta om du behöver göra några ändringar i installationsområdet;
  • rörmunstycke;
  • verktygskniv;
  • tvåligt vatten.

Man bör komma ihåg att den möjliga uppsättningen nödvändig utrustning inte är begränsad till dessa artiklar. Om rummet inte ventileras genom ett vanligt fönster kan ytterligare verktyg behövas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Att ansluta en mobil luftkonditionering med egna händer förutsätter att följande regler följs:

  • den mobila luftkonditioneringen är direkt ansluten till elnätet - att använda en förlängningssladd eller adapter är oacceptabelt;
  • kan inte installeras i badrummet;
  • korrekt installerad utrustning bör vara minst en halv meter från andra föremål i rummet;
  • sätt inte en säkring på en jordad kabel - luftkonditioneringen kan frysa;
  • efter installationen bör det vara möjligt att fritt ta ut kontakten;
  • enheten kan inte slås på när skyddspanelen tas bort.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett kompetent arbetssätt kan du packa upp och ansluta luftkonditioneringen själv inom en timme. Men om det inte finns ett fönster eller något annat ventilationssystem i rummet är det inte möjligt att installera en bärbar luftkonditionering.

Installationsmetoder:

  • när det är nödvändigt att ta bort luftavgasröret genom fönstret;
  • när röret förs ut på gatan genom andra ventilationssystem.

I de flesta fall är enheterna monterade så att utloppsröret kunde ledas ut genom glasenheten.

Bild
Bild

Innan installationen påbörjas rekommenderar många tillverkare att kompilera en grov handlingsplan med ett konstruktionsschema för avlägsnande av varm luft . Det är nödvändigt att mäta alla föremål som är involverade i processen: först och främst öppningen av fönstret för läggning, liksom kanalens diameter. Därefter måste du ta en verktygskniv eller såg och skära ut en särskild insats från metallen, som motsvarar de erhållna måtten. Som ett resultat får du en platt rektangel där du måste skära hål med en diameter på cirka en halv centimeter. Detta kommer att behövas för att säkra röret.

Sedan finns det tätning av ett tvåglasfönster . För detta är det bästa alternativet att använda självhäftande tejp eller tätningsmedel. Den tidigare skurna insatsen måste fästas på glasenheten. För själva installationen måste du bestämma om platserna där luftkonditioneringen kommer att stå och var den ska monteras. Sedan sätts dräneringsslangen helt enkelt in i luftutloppet. Det bör komma ihåg att flera timmar bör gå innan den mobila luftkonditioneringen slås på efter installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta misstag

Mobila luftkonditioneringsapparater är särskilt populära bland ägare och hyresgäster på kontor, blomsterbutiker och personer som tillfälligt hyr lägenheter eller andra lokaler. Detta beror på den extrema bekvämligheten och rörligheten för enheten både vid installation och under drift. Luftkonditioneringen kan flyttas om till ett annat rum med ett fönster, och om du behöver flytta kopplar du helt enkelt bort den och tar den med dig till en ny plats.

Ändå lär man sig allt genom jämförelse. Ja, den mobila luftkonditioneringen är mycket enkel att installera, men för det mesta är detta uttalande sant jämfört med montering av en standardhängsenhet. Ganska ofta innebär mobila bärbara enheter också vissa utmaningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de vanligaste misstagen som görs under installationen av mobila luftkonditioneringsapparater

  • Parametrarna för minsta strecksats respekteras inte . Det är starkt avskräckt att installera mobila luftkonditioneringsapparater nära väggen. Det är viktigt att avståndet är minst 30 centimeter. Glöm inte att genom sidoradiatorer med filter måste enheten suga in luft för kylning, vilket kräver en viss mängd utrymme.
  • Den mobila luftkonditioneringen är installerad inomhus utan ytterligare friskluftstillförsel . När det bara finns ett fönster i rummet och frisk luft från andra platser inte kommer in, blåser den bärbara luftkonditioneringen, även om den normaliserar temperaturen, en enorm del av syret från rummet.
  • Klimatanläggningens korrugering har fel slutsats . Den här delen kan bli väldigt varm, så det är särskilt viktigt att se till att den är på ett visst avstånd från huvudblocket.
  • Fel slanglängd har valts . Det är viktigt att utloppsslangens längd hålls så kort som möjligt. Annars förbrukar enheten ytterligare elektricitet bara för att transportera varm luft till utgångspunkten.
  • Fel plats väljs för att skapa ett hål i fönsterglaset . Det finns en uppsättning grundläggande regler som inte alltid följs. När enheten är i fönsterbrädan ska hålet vara så högt som möjligt. När enheten är på golvet måste ett hål göras i glasets nedre del.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och slutligen är den viktigaste aspekten av en mobil luftkonditionering att enheten nödvändigtvis kräver ett ventilationshål. Ett vanligt fönster är det bästa alternativet, men inte alltid. Det viktigaste är att komma ihåg att installationen av en mobil luftkonditionering är omöjlig i stängda rum utan närvaro av något ventilationssystem eller oförmåga att skapa det.

Rekommenderad: