Boneco Luftbrickor: Bruksanvisning. Märkesfunktioner. För- Och Nackdelar Med Handfat. Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Boneco Luftbrickor: Bruksanvisning. Märkesfunktioner. För- Och Nackdelar Med Handfat. Recensioner

Video: Boneco Luftbrickor: Bruksanvisning. Märkesfunktioner. För- Och Nackdelar Med Handfat. Recensioner
Video: KITCHEN SINKS 2024, April
Boneco Luftbrickor: Bruksanvisning. Märkesfunktioner. För- Och Nackdelar Med Handfat. Recensioner
Boneco Luftbrickor: Bruksanvisning. Märkesfunktioner. För- Och Nackdelar Med Handfat. Recensioner
Anonim

Boneco är ett schweiziskt företag som har producerat olika typer av HVAC -utrustning i mer än ett halvt sekel. Enheter av detta märke är gjorda av material av högsta kvalitet med modern teknik, medan varje modell har en snygg design, så att du alltid kan välja det bästa alternativet för din interiör.

Bild
Bild

Varför behöver du luftbrickor?

Först en liten teori - låt oss prata om det verkligen är nödvändigt att tvätta luften. Tänk efter: alla rum står inför två huvudproblem - damm och obekväma luftfuktighetsnivåer. Det finns många dammkällor , vi lägger sina mikropartiklar på våra kläder och skor, damm blåser in i fönstren från gatan, det samlas på möbler, mattor och mjuka leksaker, damm bildas från sotpartiklar på spisen och från matrester, det flyger av obehandlade träytor, och kommer också in i rummet från dun- och fjäderfyllningar av kuddar och madrasser.

Ett betydande "bidrag" till dammbildning görs av datorer och hushållsapparater, vilket lockar dessa partiklar som en magnet. Och om det inte är så svårt att ta bort det från möbler och golv, så är det nästan omöjligt att bli av med små men många flyktiga partiklar. Men den innehåller ganska farliga komponenter: dammmidd, partiklar av allergener, skadliga hartser, salter av tungmetaller och svavel.

Det är inte förvånande att med frekvent inandning av en sådan "cocktail" börjar kroppen försvagas, immuniteten sjunker, en person börjar drabbas av allergier, hosta och rinnande näsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig roll för att skapa ett gynnsamt mikroklimat i en lägenhet eller hus spelas av fuktnivån . Det anses vara normalt luftfuktighetsparameter 40-60% . Om luften är torrare, inträffar uttorkning av kroppen, medan slemhinnan i näsan och munnen torkar, detta leder till sjukdomar i övre luftvägarna. Dessutom sker elektrifiering av flyktiga partiklar i torkad luft.

Brist på fukt påverkar inte bara en person - inomhusväxter börjar också vissna: bladen krullar och blir gula och knopparna faller av. Samtidigt, större delen av året, luftfuktighet i bostäder och kontorslokaler stiger inte över 30% det enda undantaget är badrummet, där det oftast är för mycket fukt. På vintern torkas luften av uppvärmningsanordningar och på sommaren av luftkonditioneringsapparater. I städerna kompliceras situationen av bristen på grönområden - detta gör luften ännu mer förorenad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våra mödrar och mormödrar kämpade torrt och dammigt med våt rengöring. Detta löser emellertid bara delvis problemet. Homebrew -metoder som att spraya från en sprayflaska eller placera ett öppet kärl med vatten i rummet är också mycket ineffektiva. Mycket mer användbar blir modern klimatutrustning - luftfuktare och dammsugare med vattenfilter.

Men dessa enheter löser också bara en del av uppgifterna att förbättra luften i ett vardagsrum och har många biverkningar. Till exempel ger ångfuktare en utloppstemperatur på 50-60 grader, så deras placering nära inomhusväxter och möbler är oacceptabelt.

Dessutom gör alla typer av luftfuktare, under långvarig användning, rummet vattentätt, och detta skadar också kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsmekanism

Standardarbetet på Boneco -diskbänken innehåller flera procedurer:

  • torr och förorenad luft kommer in i diskbänken;
  • passerar genom roterande inbyggda våta skivor;
  • skivorna behåller smutsmikropartiklar på ytan, samt damm och skadliga föroreningar - de lägger sig sedan i pallen;
  • luften släpps ut, in i vardagsrummet, redan fuktad och renad.

Bonecos handfat låter dig samtidigt lösa problemen med både luftrening och dess mättnad med fukt, medan det nästan inte finns några kontraindikationer för användning . Naturligtvis bör man komma ihåg att lufttvätt är något sämre i effektivitet än traditionella luftrenare med ett block av inbyggda filter, men för en vanlig stadslägenhet, om du inte bor nära en upptagen motorväg eller byggarbetsplats, dess kapacitet är mer än tillräckligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Boneco luftsänkor har etablerat sig som högkvalitativa produkter, praktiska och hållbara. Följande modeller är mest populära bland konsumenter.

W1355A

Denna diskbänk är en luftrenare med renande och befuktande funktioner . Tack vare den silverjoniserande staven ger utrustningen antibakteriellt skydd. Tillverkaren har utrustat enheten med en transparent vattentank med en kapacitet på 5 liter. På natten erbjuds ett bekvämt läge med låg ljudnivå. Användningen av plastskivor ger naturliga fuktnivåer.

Handfatet Boneco W1355A är avsett för inomhusbruk upp till 50 kvm. m. Strukturens vikt är 5, 9 kg, mått - 380x320x425 mm. Drivs med 220 V. Bland fördelarna med modellen noterar användarna:

  • en enkel funktionsprincip - skivan roterar analogt med knivarna i en vattenkvarn och tvättas ständigt med vatten i en kastrull;
  • diskbänken har inga förbrukningsmaterial och utbytbara filter;
  • om vattennivån i tanken sjunker kraftigt stängs systemet av automatiskt;
  • utrustning vård och underhåll är enkelt och enkelt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Boneco Air-O-Swiss 1355N

En kompakt diskbänk som kan användas inte bara hemma, utan också på kontor . Enheten låter dig ge ett gynnsamt inomhusklimat. Denna modell ger inte automatiskt underhåll - häll först vatten i en sump med en kapacitet på 7 liter . I början av driften fördelar enheten luftflödet över våta skivor som absorberar smuts och damm. Luften släpps ut från sidan, så att konsumenterna inte känner ett obehagligt andetag.

Bland fördelarna med modellen noterar användarna nästan fullständig ljudlöshet , vilket gör att systemet kan användas i hem med små barn. Tack vare den transparenta behållaren kan vätskevolymen i facket kontrolleras.

Enheten är utrustad med en silverstav som ger ytterligare jonisering av luften.

Bild
Bild

Boneco 2055DR

Ganska dyr biltvätt, som är en luftrenare med ett effektivt system för rengöring av förorenad luft . Systemet har en inbyggd jonisator, vilket bidrar till att skapa friskhet och antibakteriell behandling av rummet. Under rengöringen fuktas luften försiktigt, medan strukturen förstärks med en elektronisk hygrostat, tack vare vilken fuktnivån kan hållas under kontroll.

Diskbänken detekterar automatiskt vattenmängden i tanken, om dess mängd inte är tillräcklig stängs systemet av spontant . Bland fördelarna med diskbänken noterar användarna dess ljudlöshet och frånvaron av förbrukningsmaterial som måste bytas regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boneco W205

Kraften i detta handfat är utformad för att rengöra inomhusluft upp till 60 kvm. m. Vattentankens inre kapacitet motsvarar 7 liter. Denna diskbänk har ytterligare funktioner - luftaromatisering och fläkthastighetsreglering.

Bild
Bild

Boneco P2261

Modellen tillhör budgetsegmentet - en uppsättning filter är ansluten till enheten, som måste bytas när den blir smutsig. Detta minskar avsevärt modellens attraktivitet. Samtidigt har enheten flera ytterligare fördelar: inbyggd timer och jonisator. Dessutom kännetecknas utrustningen av en elegant modern design, och alla dess huvuddelar är gjorda av höghållfast material som praktiskt taget inte slits ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med lufttvättar

Det finns en uppfattning att lufttvättar är potentiellt hälsofarliga eftersom bakterier, mögel och mögelkolonier ackumuleras i enhetens kropp och på dess plattor. Samtidigt förökar de sig inte bara inuti enheten, utan sprider sig tillsammans med de utgående luftflödena i rummet och orsakar mikrobiologisk kontaminering av biocenosen. Faktum är att detta fenomen äger rum, men bara om vattnet i apparaten inte förändras på länge.

Enligt bruksanvisningen, För att skydda dig själv och din familj är det nödvändigt att tömma all förorenad vätska minst en gång var 3-4 dag , skölj delarna noggrant och fyll med rent vatten.

Andra nackdelar med Bonica -modeller noteras:

  • kontinuerlig drift av enheten krävs för effektiv befuktning;
  • handfat kan inte fånga upp de minsta allergenerna, vars partiklar är mindre än 10 mikrometer stora;
  • om enheten ska använda filter för flyttbar rengöring måste de bytas regelbundet.
  • efter ett års användning slutar silverstången att fungera och måste bytas ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellval

Innan du väljer en Bonica -handfatsmodell måste du uppskatta måtten på rummet som enheten köps för. Om du planerar att installera det i flera rum ett efter ett måste du fokusera på det mest rymliga. En enhet som är för liten kommer inte att klara uppgiften att effektivt rengöra ett stort vardagsrum, och för kraftfullt i ett litet utrymme kommer att ta för mycket plats.

Var uppmärksam på alternativ som jonisering och vattendesinfektion, liksom enkelheten att demontera strukturen. Detta kommer att göra enheten lite dyrare, men driften blir mer effektiv och underhållet av klimatutrustningen blir enkel och snabb.

Och naturligtvis bör du studera alla recensioner om modellen du gillar, dess fördelar, nackdelar och funktioner.

Rekommenderad: