Luftfuktare Timberk: Instruktioner För Användning Av Ultraljudsfuktare Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Luftfuktare Timberk: Instruktioner För Användning Av Ultraljudsfuktare Och Andra Modeller

Video: Luftfuktare Timberk: Instruktioner För Användning Av Ultraljudsfuktare Och Andra Modeller
Video: The Hazard of Humidifiers- This Thing ALMOST KILLED ME 2024, April
Luftfuktare Timberk: Instruktioner För Användning Av Ultraljudsfuktare Och Andra Modeller
Luftfuktare Timberk: Instruktioner För Användning Av Ultraljudsfuktare Och Andra Modeller
Anonim

Numera lider allt fler av sjukdomar i andningsorganen. Dammpartiklar kommer in i kroppen på grund av att de är mycket lätta. Absolut torr luft gör dem så. Helst bör luften innehålla mer än 60% fukt för en behaglig vistelse för en person . Faktum är att i våra lägenheter och hus, särskilt under uppvärmningssäsongen, är luftfuktigheten mycket låg. Hur ska man hantera detta problem? Köp en luftfuktare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kinesiska tillverkare distribuerar sina produkter över hela världen. Bland dem har en utmärkt modell fått berömmelse - det här är en luftfuktare från Timberk. Denna typ av enhet mättar luften med fukt i hemmet och renar den avsevärt. Vår kropp behöver få fukt när vi bara andas. Huden och luftvägarna är särskilt känsliga för dess brist.

För att korrigera miljöstörningar är det nödvändigt att söka hjälp från en apparat som t.ex. en luftfuktare . Efter att ha slagit på värmen kan rummet "torka ut" så mycket att endast 20% luftfuktighet återstår i det. Vi kan säga att luften kommer att vara densamma som i öknen. Naturligtvis rekommenderar experter att placera behållare med vatten i lägenheten så att den avdunstar och mättar luften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna metod är emellertid extremt obekväm. Det kommer alltid att finnas någon som av misstag slår över fartyget och vattnet översvämmar golvet. En annan metod är att hänga våta handdukar runt huset. Den här bilden är svår att föreställa sig. Vilket fult utseende bostadsutrymmet då kommer att få. En luftfuktare kan skapa rätt mikroklimat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten fungerar bäst i ett slutet område. Moderna modeller kan stödja det läge du ställer in själv. Denna funktion ökar fordonets säkerhet och ekonomi. Tack vare användning av denna enhet kommer dina nära och kära, och särskilt barn, praktiskt taget att sluta nysa och drabbas av andningssjukdomar, eftersom virusaktiviteten minskar under driften av ovanstående produkt.

Du måste veta att hög torrhet i luften påverkar föremålen som omger en person dåligt: böcker, möbler, trätrappor, etc . Många föremål torkar ut och försämras av detta. Glöm inte att inomhusväxter också lider av torr luft. De utvecklas dåligt. Från vilket vi kan dra slutsatsen att fukt är nödvändig för alla, utan undantag, både livlösa föremål och människor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

För att göra rätt val till förmån för en produkt måste du veta hur det fungerar. Hur fungerar luftfuktare? Hur fungerar de? Vatten kan förångas både genom kokning och genom att vibrera membranet, som utförs med ultraljud. För att enheten ska börja fungera räcker det med att hälla vatten renat från föroreningar i den, slå på elen och ställa in det optimala läget. Du bör välja det efter eget gottfinnande, baserat på hushållsmedlemmars personliga behov och behov.

Luftfuktarens funktion är ganska enkel och kräver inga färdigheter för att använda den . Dessutom är varje enskild enhet utrustad med detaljerade instruktioner som måste följas noggrant. Förutom huvudfunktionen kan luftfuktare rena luften från mikropartiklar, eliminera elektrostatiska laddningar och till och med fungera som en lampa. Dessa enheter ser väldigt eleganta och mystiska ut när skymningen faller. Det svaga ljuset skyms av en ångridå som långsamt sprider sig runt objektet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att luften i ditt hem ska ha helande egenskaper, köp speciella naturliga smaker. På så sätt kan du behålla din hälsa med läkande ångor. Fördelarna är tredubbla. Du behöver inte köpa speciella aerosoler för att eliminera obehagliga lukter i rummet, luften i det kommer att fuktas och renas avsevärt.

Det finns produkter som kan fungera tyst och utan avbrott i mer än 15 timmar . De behöver inte förebyggande avstängning. Dessutom ger dessa enheter inte ljud när de arbetar. Ett antal modeller har olika tillägg, därför skiljer de sig från andra i ett högre pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt driftsprincipen är luftfuktare indelade i följande alternativ:

  • ånga;
  • sjunker;
  • klassisk;
  • klimatkomplex;
  • ultraljuds.

Och de har alla sina egna fördelar och nackdelar. Av dessa modeller måste du välja dem som har följande fördelar:

  • låg kostnad;
  • trevligt utseende;
  • rymlig tank;
  • enkel användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Artlistan bör börja med den enklaste typen av luftfuktare. I den traditionella mekanismen är enhetens funktion baserad på avdunstningsprocessen. Denna modell jämförs med en kokpanna. Endast ångan blir inte varm, och detta kommer inte att ändra temperaturen i rummet. Så fungerar denna luftfuktare:

  • vatten som hälls i tanken passerar genom sumpen och stiger i form av ånga;
  • inbyggd fläkt ger ånghöjning, vilket fyller rummet med fukt;
  • flerskiktspapper, nämligen förångaren, har en antibakteriell impregnering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna enhet har sina positiva egenskaper: budgetpris, säkerhet, användarvänlighet, ekonomi. Naturligtvis finns det också nackdelar: behovet av att bara använda renat vatten, kassetter blir snabbt smutsiga, fungerar mycket långsamt och ger lite ljud samtidigt. Nedan listar vi de modeller som fungerar lite annorlunda. De är mer moderna och funktionella.

Ångfuktaren fungerar som en vattenkokare . Dess rörelseprincip är följande: vatten finns i en plasttank. Den stänger tätt och sedan slås luftfuktaren på. Därefter värms vätskan upp till 75 grader, och så här erhålls ånga, som kommer ut genom speciella hål. Dessa modeller har speciella tillägg för installation av en aromoljebehållare. Tack vare denna funktion kan luftfuktaren också bli en inhalator. Enheter av denna typ har sina fördelar: vatten är till och med lämpligt för arbete, inte renat, de rengör luften från bakterier, arbetar snabbt och effektivt. Dessa modeller har också sina nackdelar: fodralet överhettas, vattnet kokar högt och värms upp starkt, de renar inte luften.

Bild
Bild

Ultraljudsfuktaren använder destillerat vatten . Det hälls i ett kärl, och därifrån går det in i förångningskammaren. I samma kammare finns ett membran som producerar högfrekventa vibrationer. Denna process tar bort de minsta partiklarna från vattenytan. Således erhålls en dimma, som skjuter fläkten inbyggd i höljet till ytan. Det finns produkter som har tillsatser i form av vattenrening och i form av bakteriedödande behandling. De är dyrare. Dessutom har dessa luftfuktare förbättrats. Och nu är några av de mer moderna produkterna kombinerade komplex. De är utrustade med filter: vatten, antibakteriellt, fotokatalytiskt. Vissa har en hygrometerfunktion och kan oberoende mäta luftfuktigheten. Därför har de olika lägen som du kan ställa in själv. Utvecklarna gick längre och installerade jonisatorer på enskilda produkter som ökar mängden negativa joner. Tack vare denna funktion lägger sig damm i rymden ner och kommer inte in i andningsvägarna hos en person. Dessa nya föremål har också sina nackdelar - det är en stor intolerans mot hårt vatten (på grund av detta misslyckas enheten).

Det finns dock fler fördelar: den har en effektiv "kall ånga" -funktion, ger inget ljud under drift, vatten värms inte upp till en kritisk nivå, därför är enheten säker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tvättbara luftfuktaren levereras med plastskivor . De "bryter" ner vattnet till de minsta partiklarna. Fungerar med skivor som snurrar och blir blöta. Luft passerar genom dem och är mättad med fukt. Samtidigt rensas det från damm. Denna enhet kan utrustas med en jonisator och till och med en silverstav (den dödar bakterier). Vissa modeller har också inbyggda behållare för eteriska oljor. Liksom alla andra har denna art sina nackdelar: den eliminerar nästan inte lukten av tobak och andra luktande ämnen. Och det finns fler fördelar än minus: det finns funktioner för luftjonisering och desinfektion. Dessutom är luftfuktaren energieffektiv och kräver inte inköp av förbrukningsvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klimatkomplexet fungerar enligt principen för ovanstående enheter . Det kan dock samtidigt rena luften och mätta den med fukt. Dess filter eliminerar mikroorganismer, damm och till och med djurhår. Denna enhet har bara solida fördelar när det gäller arbete. Nackdelarna inkluderar ett ganska högt pris både för själva enheten och för förbrukningsvaror, stora mått på fodralet, hög förbrukning av el. Dessutom fungerar inte enheten effektivt utan att byta patroner och filter ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Av de mest populära modellerna av Timberk luftfuktare noterar vi följande.

Luftfuktare Beauty Art UL 16M -serien . Har en tankvolym på 6, 7 liter. Tjänar en yta på 24 kvm. m. Fungerar upp till 16 timmar utan avbrott, enhetens effekt är 25 watt.

Bild
Bild

Luftfuktare Serie H2O Art UL 15M har en pålitlig mekanisk kontroll, tankens volym är 2, 6 liter. Fungerar upp till 8 timmar. Serviceområde 25 kvm m.

Bild
Bild

Modell av Bonica UL 32E -serien . I 5 timmar kan den bara spendera 5 liter vatten. Det finns ett Smart Match -system, en aromkapsel, ett luftfilter, ett bekvämt handtag, ett automatiskt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftfuktare Albus UL 23E / 35E -serien har en tankvolym 2? 2 l, elektronisk styrning, reglering av ångutmatningens intensitet, roterande stöd för tanken, har också ett övre vattenintag. Kan arbeta 11 timmar.

Bild
Bild

Moraine Series Model: UL 28E utrustad med elektronisk styrning, luftfuktare och jonisator, hygrostat, kontrollpanel. Tankens volym är 3,7 liter. Fungerar ca 16 timmar.

Bild
Bild

Beauty -enhet i UL 16E -serien utrustad med elektronisk styrning är tankens volym 5,7 liter. Servicearealet kan arbeta upp till 16 timmar och är 25 kvm. m.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Varje elektrisk enhet kräver ökad uppmärksamhet för långsiktig prestanda och säkerhet. Därför bör de allmänna reglerna för användning följas.

  • Om det är skada på enheten är det bättre att vägra att använda den.
  • En luftfuktare - inte för barn att leka med.
  • Först efter att behållaren är helt fylld med vatten kan du slå på produkten.
  • Ytan som enheten ska stå på måste vara helt plan.
  • Vid driftstörningar måste du kontakta servicecenterna och självreparation är förbjudet.
  • Vatten bör bara hällas i tanken genom öppningen som är avsedd för detta.
  • Skydda luftfuktaren från stötar och vältning. Undvik att få fukt på produktens kropp.
  • Koppla ur apparaten när den inte används.
  • Täck inte över ångutloppet under drift.
  • Lägg inte till smakämnen direkt i vattnet.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att slå på eller stänga av luftfuktaren måste du trycka på en speciell knapp. Sedan tänds indikatorn och alla funktioner visas på displayen. Efter det kan du ställa in önskat läge. Vid kraftig användning, kom ihåg att byta patroner och följ alla felsökningsinstruktioner.

Rekommenderad: