Electrolux Luftfuktare: Bruksanvisning, En översikt över YOGAhealthline- Och EHU -modeller, Funktioner I Ultraljudsfuktare, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Electrolux Luftfuktare: Bruksanvisning, En översikt över YOGAhealthline- Och EHU -modeller, Funktioner I Ultraljudsfuktare, Recensioner

Video: Electrolux Luftfuktare: Bruksanvisning, En översikt över YOGAhealthline- Och EHU -modeller, Funktioner I Ultraljudsfuktare, Recensioner
Video: Electrolux CKP940X Pyrolys 2024, April
Electrolux Luftfuktare: Bruksanvisning, En översikt över YOGAhealthline- Och EHU -modeller, Funktioner I Ultraljudsfuktare, Recensioner
Electrolux Luftfuktare: Bruksanvisning, En översikt över YOGAhealthline- Och EHU -modeller, Funktioner I Ultraljudsfuktare, Recensioner
Anonim

Som ni vet påverkar inomhusmikroklimatet avsevärt människors hälsa. För att uppnå optimala inomhusklimatprestanda måste en luftfuktare användas. Idag föredrar många människor Electrolux luftfuktare. Låt oss titta närmare på typerna och modellerna av Electrolux luftfuktare, studera recensionerna och reglerna för deras användning.

Bild
Bild

Märkesinformation

Det svenska företaget Electrolux är en av världens ledande tillverkare av hushållsapparater. Många känner till produkterna från detta märke som högkvalitativa, snygga och lätta att använda. Tack vare ett brett utbud av hushållsapparater kommer varje köpare att kunna välja den som kommer att göra hans läxor så enkelt som möjligt. Electrolux märkesvaror kännetecknas av utmärkt kvalitet, tillförlitlighet, funktionalitet och hållbarhet . Dessa egenskaper gör det möjligt att skilja en märkesprodukt från andra liknande produkter.

Bild
Bild

Electrolux tillverkar inte billiga apparater. Varje modell är av hög kvalitet, enkel att använda och snygg. Det är nödvändigt att förstå att du måste betala för den svenska kvaliteten.

Electrolux erbjuder ett brett utbud av luftfuktare . De kan användas både hemma och för yrkesmässiga ändamål. Det är mycket viktigt att överväga vilket område produkten är avsedd för. Instruktionerna för luftfuktaren anger vilken typ av rum som kan vara, så att den "perfekt" klarar av att befukta luften i rummet. Vissa modeller ansvarar inte bara för befuktning, utan hjälper också till att rengöra luften från damm och patogena bakterier, samt obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

Luftfuktaren är speciellt utformad för att öka luftfuktigheten i rummet där den befinner sig. Den optimala luftfuktigheten i hemmet har en direkt inverkan på människors hälsa. Det är värt att överväga mer detaljerat principen för drift av denna utrustning. Låt oss först titta på hur en multifunktionell luftfuktare fungerar. Enheten innehåller följande element.

  • Pålitligt och hållbart hölje som skyddar den inre fyllningen från yttre faktorer. Många modeller lockar uppmärksamhet med snygga och ovanliga mönster.
  • En sensor som indikerar vattennivån - med hjälp av detta element övervakar de hur mycket vätska som finns i enheten. Vid behov måste den fyllas på.
  • Kontrollpanel - det här elementet visar vilken funktion och läge som är aktiverade för att vattnet ska avdunsta. Vissa luftfuktare kan kompletteras med en fuktindikator och en klocka, som presenteras på denna styrenhet.
  • Omvandlare - detta element är en av de viktigaste, eftersom det används för att bearbeta vatten, som ytterligare omvandlas till ånga.
  • Luftutlopp - detta element låter dig upprätthålla optimalt tryck för enhetens normala funktion.
  • Tanklock - förhindrar att fukt släpper ut från tanken. Den kan vara gjord av gummi eller plast, medan vissa modeller har revben som ger bekväm användning.
  • Filter - presenteras i form av en patron som säkerställer avlägsnande av salter, kalk och andra föroreningar. Denna del förhindrar frekventa störningar i enheten.
  • Vattentank - dess volym kan varieras beroende på modell.
  • Handtag - detta element är utformat för enkel transport av enheten. Det är vanligtvis silikon eller plast.
  • Kanalen som är avsedd att avlägsna fukt - den ligger i enhetens övre del. Genom det avlägsnas det avdunstade vattnet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu kan du titta närmare på principen för drift av Electrolux luftfuktare. Alla modeller bygger på samma princip.

  • Det är nödvändigt att samla vatten i en speciell behållare för enheten. Det passerar genom filtret och genomgår rengöring. Därefter kommer det renade vattnet in i kammaren, och från denna plats kommer det att avdunsta.
  • När vattnet har tappat in i kammaren längst ner på enheten måste du slå på enheten. Som ett resultat börjar ultraljudsmembranet att fungera. Dess frekvens är 20 kHz. Tack vare membranet krossas vatten till mikroskopiska droppar.
  • Fläkten skjuter sedan mikrodropparna genom kanalen in i rummet och bildar en dimma.
Bild
Bild

Visningar

Luftfuktare dök upp för inte så länge sedan, även om de snabbt blev efterfrågade. De köps inte bara för hemmet, utan också för kontorslokaler. De lockar uppmärksamhet med sin låga kostnad och de fördelar de kan ge. Tack vare deras funktionalitet är dessa enheter perfekta för användning under både kalla och varma årstider. Eftersom luftfuktare ofta också är renare köper många dem för att eliminera obehaglig lukt i rummet. Tänk på huvudtyperna av Electrolux luftfuktare, som inte bara skiljer sig i närvaro av ytterligare funktioner, utan också i principen för drift, liksom i prestanda.

Traditionell . Denna typ är ganska populär eftersom dess kostnad är den lägsta. Det fungerar tack vare närvaron av patroner som är mättade med vatten. Tack vare fläktens funktion börjar vattenpartiklar avdunsta och luften i rummet fuktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ånga . Denna sort fungerar genom att värma upp vattnet. Det befuktar luften perfekt och låter dig också öka temperaturen i rummet med flera grader, samtidigt som dekontaminerar miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultraljuds . Detta utseende är efterfrågat på grund av dess funktionalitet. Ånga genereras i enheten med ultraljud, sedan passerar luft genom denna ånga. En sådan anordning kompletteras med funktioner som dammrengöring och desinfektion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftrensning . Denna utrustning är utformad för att rengöra lokalerna från damm. Det används sällan för återfuktning, eftersom det är mindre effektivt i detta avseende än andra sorter. Att tvätta luften under drift gör mycket ljud och har också stora dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Låt oss titta närmare på de mest populära och populära modellerna från det svenska märket Electrolux.

Bild
Bild

EHU-3510D / 3515D

Denna enhet är utformad för att befukta luften i ett rum på upp till 60 m². Tankens volym är 6,5 liter, vilket helt enkelt är nödvändigt, eftersom enheten använder en stor mängd vatten under drift - 550 ml per timme . Med den här enheten kan du behålla luftfuktigheten i intervallet 40-75%. Det är värt att notera enhetens ytterligare funktioner - flytande uppvärmning, en gyrostat och ett demineraliserande element. Tack vare displayen och den elektroniska panelen styrs enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftfuktaren EHU-3510D / 3515D har följande fördelar:

  • överkomligt pris - det kostar mindre än modeller från andra tillverkare med liknande parametrar;
  • utmärkt byggkvalitet på produkten;
  • lättviktig;
  • variation av fuktintensitet;
  • tyst drift - ljudet från enheten kan jämföras med datorns funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna modell har också nackdelar, nämligen:

  • med tiden bildas kaliumavlagringar på utrustningens inre delar;
  • enheten fungerar effektivt i ett mindre område än tillverkaren hävdar;
  • enheten behöver använda rent vatten som har renats för att undvika utseende av stark plack;
  • känslighet för spänningsfall.
Bild
Bild

EHU-3710D / 3715D

Denna modell är mer funktionell än den föregående. Den är lämplig för arbete i 45 m² rum. Vattenförbrukningen är 450 ml per timme, så en 5 liters tank är ganska motiverad. Vanligtvis räcker det med en full tank för en arbetsdag. Ytterligare funktioner inkluderar Baby Mode och Auto Adjust. Utrustningens vikt är 2,3 kg. Luftfuktaren EHU-3710D / 3715D har sådana fördelar som:

  • Perfekt kvalite;
  • närvaron av babyläget;
  • den faktiska och deklarerade kapaciteten är densamma;
  • vattentanken har en antibakteriell beläggning.
Bild
Bild

Denna utrustning har sådana nackdelar som:

  • skärmen är ganska ljus på natten;
  • hygrometern, som är inbyggd i utrustningen, kännetecknas av ett högt fel.
Bild
Bild

Yogahealthline EHU-3815D

Denna modell har ett attraktivt utseende, den passar perfekt in i olika moderna stilar. Denna utrustning gör det möjligt att befukta ett rum på 50 m². Detta är en ultraljudsenhet som har en vattentank med en volym på 6, 3 liter. Det räcker för en dag med användning av enheten. Med Wi-Fi styrs enheten på distans. Denna utrustning, förutom befuktning, producerar luftjonisering, liksom dess aromatisering. Intensiteten för vattenavdunstning kan justeras. På grund av sin låga vikt och kompakta storlek är utrustningen lätt att transportera. Yogahealthline EHU-3815D-modellen har sådana fördelar som:

  • intensiv hydrering;
  • tillräcklig tankkapacitet;
  • närvaron av en speciell kammare för jonisering;
  • tack vare Wi-Fi styrs utrustningen via telefonen;
  • hygrometern är korrekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna modell, liksom de tidigare, har nackdelar:

  • pekpanelen fungerar inte bra, eftersom knapparna kännetecknas av låg känslighet;
  • komplexitet i ledningen.
Bild
Bild

EHU-3310D / 3315D

Detta är en annan ultraljudsfuktare som kan fungera upp till 13 timmar utan avbrott. Vattentankens kapacitet är 5,5 liter, medan vätskeförbrukningen är 400 ml per timme. Denna utrustning är tillräcklig för att befukta luften i ett 50 m² stort rum. Utrustningen styrs med en pekskärm. Displayen är tillräckligt ljus för att göra texten lättläst, även i dåligt ljus. Enheten har en luftjoniseringsfunktion. Dessutom kan du smaka luften. Modellen har ett luftfilter. Vattentanken har en antibakteriell beläggning. EHU-3310D / 3315D har följande fördelar:

  • ganska bekväm pekskontroll;
  • närvaron av en fjärrkontroll;
  • snygg design och belysning;
  • deklarerade och faktiska kapaciteter är desamma.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om bristerna, är det värt att notera följande:

  • nätsladden är inte tillräckligt lång;
  • hygrometern visar vanligtvis underskattade värden.
Bild
Bild

Yogahealthline EHU-3810D

Detta är ett ganska intressant alternativ för en luftfuktare. Det är lämpligt för rum med en yta på 50 m². Denna enhet kan fungera utan avbrott i 12 timmar, eftersom vattentankens volym är ganska stor - 6, 3 liter. Denna enhet har en vattenförvärmningsfunktion. Tack vare närvaron av en demineraliserande patron renas kranvatten. Luftdesinfektionssystemet fungerar bra. Denna funktion uppskattas särskilt under SARS och influensasäsongen. Du kan justera flödets intensitet och riktning, vilket inte kan sägas om andra modeller. Tack vare Wi-Fi-modulen kan enheten integreras med "smart home" -systemet. Luftfuktare Yogahealthline EHU-3810D har följande fördelar:

  • montering av enheten av hög kvalitet;
  • luftdesinfektionssystem, som är idealiskt för familjer med små barn;
  • ändra luftflödets riktning.
Bild
Bild

Denna utrustning har också nackdelar:

  • stora dimensioner av enheten, eftersom vattentanken är ganska imponerande;
  • vissa automatiska lägen är intermittenta.
Bild
Bild

Driftsregler

Electrolux luftfuktare har en ganska enkel bruksanvisning, men ändå är det värt att ta hänsyn till följande rekommendationer:

  • för att enheten ska fungera är det nödvändigt att fylla tanken med vatten och slå på utrustningen;
  • filterbyte bör göras minst en gång var fjärde månad;
  • tanken och pallen ska tvättas regelbundet;
  • om enheten är ur funktion behöver du inte reparera den själv, det rekommenderas att kontakta servicecenteret. Enhetens driftsprincip är enkel, men designen kräver viss kunskap.
Bild
Bild

Granska översikt

De flesta användare av Electrolux luftfuktare lämnar positiva recensioner om dessa enheter. Varje år ökar antalet ägare. Luftfuktare är idealiska för personer med allergier. Denna utrustning köps ofta till barnrum. På grund av närvaron av ett speciellt filter renar de vatten på en hög nivå . Många kunder föredrar Electrolux -märket, eftersom luftfuktare kännetecknas av effektiv drift, bred funktionalitet, enkel användning och snygg design. Men ibland finns det inte bara positiva recensioner, eftersom vissa modeller har stora dimensioner och höga kostnader, men kvaliteten och användarvänligheten förblir alltid på högsta nivå.

Rekommenderad: