Polaris Luftfuktare: Bruksanvisning, En översikt över PUH Ultraljudsfuktare Och Modeller Med En Jonisator. Hur Slår Jag På Luftfuktaren? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Polaris Luftfuktare: Bruksanvisning, En översikt över PUH Ultraljudsfuktare Och Modeller Med En Jonisator. Hur Slår Jag På Luftfuktaren? Recensioner

Video: Polaris Luftfuktare: Bruksanvisning, En översikt över PUH Ultraljudsfuktare Och Modeller Med En Jonisator. Hur Slår Jag På Luftfuktaren? Recensioner
Video: Homasy Cool Mist Humidifier, VicTsing 2200ml Ultrasonic Humidifier 2024, April
Polaris Luftfuktare: Bruksanvisning, En översikt över PUH Ultraljudsfuktare Och Modeller Med En Jonisator. Hur Slår Jag På Luftfuktaren? Recensioner
Polaris Luftfuktare: Bruksanvisning, En översikt över PUH Ultraljudsfuktare Och Modeller Med En Jonisator. Hur Slår Jag På Luftfuktaren? Recensioner
Anonim

I hus med centralvärme möter ägare av lokaler ofta problemet med ett torrt mikroklimat. Luftfuktare av Polaris varumärke kommer att bli en effektiv lösning på problemet med att berika torr luft med vattenånga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärkesbeskrivning

Historien om Polaris -varumärket går tillbaka till 1992, då företaget började sin verksamhet inom segmentet produktion och försäljning av hushållsapparater. Upphovsrättsinnehavaren av varumärket är ett stort internationellt företag Texton Corporation LLC registrerat i Amerika och har ett nätverk av dotterbolag i olika länder.

Bild
Bild

Polaris varumärke producerar:

  • Vitvaror;
  • alla typer av klimatutrustning;
  • termisk teknik;
  • elektriska vattenvärmare;
  • laserinstrument;
  • servis.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla Polaris-produkter erbjuds i mellanklassintervallet. Omkring 300 servicecentra i Ryssland sysslar med underhåll och reparation av de sålda produkterna, mer än 50 filialer verkar på OSS -ländernas territorium.

Under två decenniers drift har Polaris kunnat etablera sig som ett av de mest pålitliga varumärkena och upprepade gånger bekräfta sitt rykte som en stabil tillverkare och en lönsam affärspartner.

Bild
Bild

Fakta om företagets framgång:

  • över 700 artiklar i sortimentet;
  • produktionsanläggningar i två länder (Kina och Ryssland);
  • försäljningsnätverk på tre kontinenter.

Sådana resultat var resultatet av ett systematiskt arbete för att förbättra kvaliteten på tillverkade produkter och införandet av vetenskaplig utveckling i produktionscykeln:

  • den högsta tekniska basen;
  • avancerad forskning och utveckling;
  • användning av de mest moderna utvecklingen av italienska designers;
  • implementering av innovativa tekniska lösningar i arbetet;
  • ett individuellt förhållningssätt till konsumenternas intressen.

Produkter under varumärket Polaris köps i europeiska länder, Asien och Mellanöstern.

Bild
Bild

Alla produkter skyddas av patent.

Funktioner och arbetsprincip

Det minsta tillåtna fuktinnehållet i ett bostadshus är 30% - denna parameter är optimal för friska vuxna och barn; under en förvärring av virus- och bakteriella andningssjukdomar bör fuktinnehållet i luften ökas till 70-80%.

Bild
Bild

På vintern, när uppvärmningen är på, i processen med intensiv frisättning av termisk energi i luften, minskar mängden fukt kraftigt, därför används husluftfuktare av märket Polaris i hus och lägenheter för att upprätthålla ett gynnsamt mikroklimat.

De flesta av de tillverkade modellerna använder sig av tekniken för ultraljud ångförstoring

Under driften av luftfuktaren separeras de minsta fasta partiklarna från den totala massan av vatten med hjälp av ultraljudsvågor, som bildar en dimma under membranet, varifrån, med hjälp av en inbyggd fläkt, luft flyter runt rummet. En del av dimman omvandlas och befuktar luften, och den andra - när en våt film faller på golvet, möbler och andra ytor i rummet.

Bild
Bild

Alla Polaris-luftfuktare är utrustade med en inbyggd hygrostat.

Det ger effektiv kontroll och reglering av mängden ånga som produceras, eftersom överdriven befuktning också påverkar en persons tillstånd och fuktkänsliga inredningsartiklar negativt.

Vanligtvis, den frigjorda ångan har en temperatur som inte är högre än +40 grader - detta leder till en sänkning av temperaturen i vardagsrummet, därför är många moderna modeller dessutom utrustade med alternativet "varm ånga" för att eliminera den obehagliga effekten. Detta säkerställer att vattnet värms omedelbart innan det sprutas in i rummet.

Bild
Bild

Viktigt: man måste komma ihåg att kvaliteten på den genererade ångan direkt beror på vattnets kemiska sammansättning. Eventuella föroreningar i den sprutas ut i luften och lägger sig på utrustningsdelarna och bildar ett sediment.

Kranvatten, förutom salter, innehåller bakterier, svampar och annan patogen mikroflora, så det är bäst att använda filtrerat eller flaskvatten för en luftfuktare som inte innehåller något farligt för människor.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med Polaris luftfuktare i jämförelse med andra liknande modeller är ultraljudsprincipen för deras funktion.

Förutom, användare lyfter fram följande fördelar med detta märke av utrustning:

  • förmågan att styra luftfuktningens hastighet och intensitet;
  • vissa modeller kompletteras med alternativet "varm ånga";
  • låg ljudnivå under drift;
  • enkelt styrsystem (touch / mekanisk / fjärrkontroll);
  • möjligheten att inkludera en luftjonisator i designen;
  • systemet med utbytbara filter möjliggör användning av obehandlat vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla nackdelar gäller främst underhåll av hushållsapparater och rengöring av dem, nämligen:

  • användare av modeller utan filter bör endast använda vatten på flaska;
  • under drift av luftfuktaren är det oönskat att det finns elektriska enheter i rummet på grund av risken för att de går sönder;
  • besvär med att placera enheten - det rekommenderas inte att installera den nära trämöbler och inredningsartiklar.

Olika sorter

Luftfuktare av märket Polaris är praktiska att använda i alla bostadslägenheter och hus. I tillverkarens sortiment hittar du enheter för alla smaker . - de kan skilja sig åt i storlek, design och funktionalitet.

Bild
Bild

Enligt driftsprincipen kan alla luftfuktare delas in i tre huvudgrupper: ultraljud, ånga och luftbrickor.

Ångmodeller fungerar som en vattenkokare . När enheten är ansluten till nätverket börjar vattnet i behållaren snabbt värmas upp och sedan kommer ånga ut från ett speciellt hål - det befuktar och renar luften. Vissa ångmodeller kan användas som inhalator, för detta ingår ett speciellt munstycke i satsen. Dessa produkter är enkla att använda och prisvärda.

Bild
Bild
Bild
Bild

De är dock inte säkra, så de bör inte placeras i barnrum. Det rekommenderas inte heller att installera dem i rum med mycket trämöbler, målningar och böcker.

Polaris ultraljudsfuktare arbetar med ultraljudsvågor . Enheten sprider de minsta dropparna från vattenytan - luften i rummet är mättad med fukt. Sådana luftfuktare kännetecknas av en minskad risk för skada, därför är de optimala för rum där barn bor. Vissa modeller erbjuder ytterligare filter för luftrening, de måste bytas ut ofta.

Bild
Bild

Luftfuktaren med funktionen att tvätta luften ger effektiv befuktning och renar dessutom luften. Filtersystemet fångar upp stora partiklar (husdjurshår, ludd och damm), liksom de minsta pollen- och andra allergenerna . Sådana enheter skapar det mest gynnsamma mikroklimatet för barn och vuxnas hälsa.

De är dock mycket bullriga och dyra.

Bild
Bild

Laguppställningen

Polaris PAW2201Di

Den mest populära Polaris -luftfuktaren med tvättfunktion är modellen PAW2201Di.

Denna produkt är en 5W HVAC -utrustning. Det tilldelade bruset överstiger inte 25 dB. Vätskeskålen har en volym på 2,2 liter. Det finns möjlighet till beröringskontroll.

Designen kombinerar två huvudtyper av arbete, nämligen: producerar befuktning och effektiv luftrening. Denna enhet är bekväm, ergonomisk och ekonomisk i energiförbrukning. Samtidigt är luftfuktaren i denna modell extremt enkel att använda, kräver inte regelbundet filterbyte och innehåller en jonisator.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära enheterna bland användarna är multifunktionella luftfuktare. Polaris PUH … De låter dig undvika att torka luftmassorna i rummet samtidigt som de är de mest bekväma och säkra att använda.

Låt oss stanna kvar vid beskrivningen av de mest populära modellerna.

Polaris PUH 2506Di

Detta är en av de bästa luftfuktarna i serien. Den utförs i en traditionell klassisk design och har en ganska rymlig vattentank. En luftfuktare av detta märke är dessutom berikad med ett joniseringsalternativ och ett auto-off-system. Kan användas i rum upp till 28 kvm. m.

Fördelar:

  • ett stort antal lägen;
  • hög effekt -75 W;
  • touch -kontrollpanel;
  • multifunktionell display;
  • inbyggd hygrostat låter dig automatiskt behålla den nödvändiga luftfuktigheten;
  • möjligheten till preliminär desinfektion och desinfektion av vatten;
  • turbo befuktningsläge.
Bild
Bild

Minus:

  • stora dimensioner;
  • högt pris.

Polaris PUH 1805i

Ultraljudsenhet med förmåga att jonisera luft. Designen kännetecknas av ökade prestandaparametrar och användarvänlighet. Modellen tillhandahåller ett keramiskt vattenfilter avsett för 5 liter. Det kan fungera upp till 18 timmar utan avbrott. Strömförbrukningen är 30 watt.

Fördelar:

  • möjligheten till fjärrkontroll;
  • spektakulär design;
  • elektronisk kontrollpanel;
  • inbyggd luftjonisator;
  • nästan tyst arbete;
  • möjligheten att automatiskt bibehålla en viss luftfuktighet.
Bild
Bild

Minus:

  • brist på förmåga att justera intensiteten av ångutsläpp;
  • högt pris.

Polaris PUH 1104

En mycket effektiv modell som innehåller högteknologisk belysning. Utrustningen kännetecknas av hög prestanda, den har en ganska rymlig vattentank med en antimikrobiell beläggning. Möjligheten till självreglering av ångnivån är tillåten. Enheten kan fungera utan avbrott i upp till 16 timmar, den är utformad för att bearbeta luftmassor i ett rum upp till 35 kvm. m.

Fördelar:

  • spektakulärt utseende;
  • inbyggda filter för rengöring av hög kvalitet;
  • automatisk kontroll av luftfuktigheten i rummet;
  • ekonomisk energiförbrukning;
  • nästan tyst arbetsnivå;
  • säkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • har bara två driftsätt;
  • låg effekt 38 W.

Polaris PUH 2204

Denna kompakta, nästan tysta utrustning - luftfuktaren är optimal för installation i barnrum, liksom i sovrum. Elektronisk styrning tillhandahålls, tanken är avsedd för 3,5 liter vatten, har en antibakteriell beläggning. Gör att du kan justera intensiteten i arbetet i tre lägen.

Fördelar:

  • liten storlek;
  • låg ljudnivå;
  • hög effektivitet;
  • låg energiförbrukning;
  • demokratisk kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

låg effekt

Polaris PPH 0145i

Denna design kombinerar alternativen för att tvätta luften och dess effektiva befuktning, den används för att upprätthålla ett gynnsamt mikroklimat i rummet och aromatisera luftmassorna. Den strömlinjeformade kroppen är gjord i en klassisk design, bladen är pålitligt skyddade, vilket gör enheten säker för barn och äldre.

Fördelar:

  • en inbyggd behållare för eteriska oljor låter dig aromatisera luften i rummet och mätta den med användbara ämnen;
  • snyggt utseende;
  • ökad arbetshastighet;
  • högkvalitativ luftrening från sot, dammpartiklar samt husdjurshår;
  • det finns ingen plastlukt när den används.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • betydande strömförbrukning jämfört med ultraljudsmodeller;
  • ger högt ljud även i nattläge, vilket är obehagligt för användarna.

När du väljer en luftfuktarmodell måste du först och främst fokusera på dina behov, driftsförhållanden, ekonomiska möjligheter och preferenser. Tack vare det stora modellutbudet har varje användare alltid möjlighet att välja det bästa alternativet för alla rum och varje budget.

Hur väljer man?

När du väljer en luftfuktare från Polaris Följande parametrar måste beaktas:

  • kraften i installationen;
  • nivån på det utsända bullret;
  • tillgänglighet av alternativ;
  • typ av kontroll;
  • pris.

Först måste du utvärdera enhetens effekt. Så, högpresterande enheter kommer snabbt att befukta luften, men samtidigt förbrukar de mycket elektrisk energi, vilket ökar elräkningarna. Mer ekonomiska modeller går långsammare, men med möjlighet att automatiskt bibehålla den nödvändiga luftfuktighetsnivån blir det mycket mer lönsamt.

Nivån på det utsända bullret är också viktigt. För barnrum och rum där sjuka människor bor är det bättre att föredra enheter med nattläge.

Bild
Bild

Ultraljudskonstruktioner fungerar tystast.

Med en mängd olika Polaris -befuktare kan du alltid hitta den rätta för alla rumsstilar. Tillverkarens sortiment innehåller både klassiska modeller av luftfuktare och högteknologiska luftrenare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på konstruktionens dimensioner. För små rum är modeller optimala där vätskebehållarens volym inte överstiger 2-3 liter. För stora rum bör du välja apparater med en 5-liters tank.

Graden av luftföroreningar är viktig . Om fönstren i det behandlade området vetter mot motorvägen, liksom om det bor djur i huset, är det bäst att välja en Polaris luftbricka. Sådana modeller kan fungera i kallt läge, samtidigt som de effektivt behåller sotpartiklar, ull, damm, effektivt renar luften från växtpollen, dammkvalster och andra starkaste allergener.

Bild
Bild

Om luften i rummet är torr, är det bättre att föredra modeller med möjlighet att justera ångtillförseln, liksom joniseringsalternativet.

Priset på enheten beror direkt på antalet ytterligare funktioner. Om du räknar med enkel befuktning är det ingen mening att köpa produkter med tre eller flera driftslägen, inbyggd jonisering och luftaromatisering . En antibakteriell tankbeläggning, en bakgrundsbelyst display, samt beröring eller fjärrkontroll kan vara överflödig.

Var noga med att överväga användarrecensioner när du köper en luftfuktare - vissa modeller kännetecknas av en ökad ljudnivå, under drift värms de snabbt upp och avger en obehaglig lukt av plast … Köpare noterar graden av strömförbrukning, fördelarna och nackdelarna med utformningen av varje specifik modell, enkel installation och den faktiska drifttiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att kontrollera om det finns en garanti, om filtren behöver bytas, vad deras kostnad är och hur ofta de måste bytas.

Användningsinstruktioner

Rekommendationer för användning av luftfuktare ingår vanligtvis med grundutrustning. Låt oss stanna vid huvudpunkterna i instruktionerna.

För att Polaris luftfuktare ska fungera utan avbrott måste den monteras på en plan yta så långt som möjligt från dekorativa föremål och värdefulla möbler.

Om vätska kommer in i enheten, på sladden eller fodralet - dra omedelbart ut kontakten från elnätet.

Innan du sätter på utrustningen för första gången rekommenderas att du lämnar enheten i rumstemperatur i minst en halvtimme.

Endast kallt vatten hälls i tanken, det är bäst att använda renat vatten på flaska - detta eliminerar uppkomsten av skal inuti behållaren.

Bild
Bild

Om vätskan tar slut stängs systemet av automatiskt under drift.

Aromatiska oljor får endast användas i modeller med en speciell behållare för dem

Efter varje användning är det nödvändigt att rengöra utrustningen; för detta får aggressiva kemiska syra-alkaliska lösningar samt slipande pulver inte användas. Till exempel kan en keramisk behållare med en antibakteriell beläggning rengöras med vanligt vatten. Sensorerna och ånggeneratorerna rengörs med en mjuk borste, och huset och sladden ska rengöras med en fuktig trasa. Observera: Innan du rengör utrustningen måste du koppla bort den från eluttaget.

Om sediment visas på ånggeneratorn är det dags att byta filter - vanligtvis filtrerar de senaste 2 månaderna. All information om nödvändig förbrukningsutrustning finns alltid i medföljande dokumentation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Genom att analysera användarrecensioner av Polaris -luftfuktare kvar på olika platser kan det noteras att de mestadels är positiva. Användarna noterar användarvänligheten och modern design, samt tyst drift. Det finns en hög kvalitet på luftfuktning, förekomsten av många alternativ, liksom möjligheten att justera de inställda parametrarna.

Allt detta gör luftfuktare optimala för användning under olika förhållanden, beroende på det ursprungliga mikroklimatet i huset, luftföroreningar och förekomst eller frånvaro av personer med virusinfektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla negativa recensioner är främst relaterade till underhåll av enheter, snarare än resultaten av dess arbete. Användare gillar inte det faktum att för att bibehålla enhetens effektivitet är det nödvändigt att avkalka behållaren, liksom systematisk byte av filter . För rättvisans skull bör det noteras att köp av filter inte utgör några problem - de kan alltid beställas på tillverkarens webbplats eller köpas hos något handelsföretag där Polaris -utrustning säljs.

Enheten är lätt att använda, hållbar och funktionell.

Bild
Bild

Granskning av ultraljudsfuktare Polaris PUH 0806 Di i video.

Rekommenderad: