Luftfuktare För Nyfödda: Varför Behövs Du? Vilket är Det Bästa Valet För För Tidigt Födda Barn?

Innehållsförteckning:

Video: Luftfuktare För Nyfödda: Varför Behövs Du? Vilket är Det Bästa Valet För För Tidigt Födda Barn?

Video: Luftfuktare För Nyfödda: Varför Behövs Du? Vilket är Det Bästa Valet För För Tidigt Födda Barn?
Video: BÄSTA & SÄMSTA KÖPEN TILL BEBIS (0-6 månader) 2024, April
Luftfuktare För Nyfödda: Varför Behövs Du? Vilket är Det Bästa Valet För För Tidigt Födda Barn?
Luftfuktare För Nyfödda: Varför Behövs Du? Vilket är Det Bästa Valet För För Tidigt Födda Barn?
Anonim

Små barn är särskilt känsliga för inomhusklimatet. Det är viktigt för dem att temperaturen är behaglig och luften är fuktig. Om den första parametern observeras med hjälp av värmare och snabba öppning / stängning av fönster, tillhandahålls den andra av speciella luftfuktare.

Det är värt att lära känna dessa enkla enheter som ger ditt barn en vilsam sömn och skyddar honom från virusinfektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte och funktionsprincip

En luftfuktare behövs för att inte provocera torrhet i nässlemhinnorna hos det nyfödda, eftersom detta minskar immuniteten och ökar risken för att viruset tas upp. Även om barnet inte blir sjukt orsakar andningssvårigheter genom näsan obehag och leder till hög trötthet. Som ett resultat blir barnet humörigt och gnälligt, sover inte bra och skriker på natten. Förutom, torr luft i en lägenhet uttorkar barnets kropp, eftersom hos barn avdunstar fukt genom huden … Huden blir sårbar för olika mikroorganismer. Huden blir röd och flagnar, och föräldrarna förstår inte varför detta händer. Barnläkare hävdar att endast en luftfuktare i rummet hjälper till att bibehålla optimal luftfuktighet och förhindrar obehagliga symptom.

Alla modeller av dessa enheter fungerar på samma princip: upp till 8-10 liter vatten per dag hälls i dem och ett läge ställs in som är lämpligt för ett visst rum. Filtret byts ut var 2-3 månader (varje tillverkare anger sin egen livslängd för filterelementet). Eftersom luftfuktaren kommer att vara i barnkammaren måste du vara medveten om dess fördelar och nackdelar. Det är trots allt så viktigt att din älskade bebis hälsa är helt säker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördel och skada

Den obestridliga fördelen med luftfuktaren för nyfödda är stödet av termoregulering: barnet svalkar inte och överhettas inte. Fuktkräm minimerar risken för allergiska reaktioner . Det förbättrar tillståndet hos den nyfödda huden, skyddar den mot uttorkning och stöder immunsystemet. Barnet mår bra, reagerar aktivt på allt som händer under dagen, och på kvällen sätter frisk trötthet och god sömn in. Denna enhet har emellertid vissa nackdelar.

Särskilt, luftfuktare kräver regelbundna utgifter för filterelement … Om ägarna bryter mot reglerna för användning av enheten visas en vit beläggning på möblerna. All smuts som kommer in i luftfuktaren utgör ett hot mot barnets hälsa. Det är nödvändigt att kontrollera luftfuktigheten, eftersom mögel bildas på grund av luftens höga luftfuktighet. Enheten måste placeras så att elektriska stötar undviks. Således kan luftfuktaren vara skadlig om ägarna låter den användas vårdslöst. Men eftersom de flesta pappor och mammor bryr sig om sitt älskade barns hälsa, kommer de att vara intresserade av att lära sig om typerna av sådana användbara enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns tre huvudtyper av luftfuktare. Det första fungerar med kall ånga. Under drift passerar torr luft genom enhetens nät, som är belagd med ett fuktgivande medel som dödar bakterier och bakterier . Sådana enheter är billiga och förbrukar ett minimum av el. Föräldrar kan välja enhetens batteritid och ställa in det läge som passar barnet. Om filterelementet misslyckas ändras det och "stör" inte köpet av en ny enhet.

Den kalla ångfuktaren är svår att reglera. Föräldrar måste pyssla för att ställa in önskat luftfuktighetsläge. Kall ånga sänker temperaturen i rummet, vilket har en gynnsam effekt på klimatförhållandena på sommaren, men är helt oacceptabelt på vintern. Luftreningsnivån är låg . För bästa rengöringsprestanda bör du köpa filter med en antibakteriell beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varma ångfuktare finns tillgängliga under den kalla årstiden. Funktionsprincipen är enkel: vatten som placeras i en luftfuktare värms upp till en viss temperatur och ändrar luftens luftfuktighet. Filtret ändras inte i det. Het ånga fyller rummet och är ett tillförlitligt förebyggande av andningssjukdomar . Det är inte förvånande att denna enhet är efterfrågad.

Det har dock också ett antal nackdelar. Denna modell äter upp mycket el. Föräldrarnas sida kräver konstant övervakning av luftfuktarens funktion. Du måste ändra eller justera inställningarna.

Het ånga är en källa till ökad fara eftersom det kan bränna både vuxna och barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ultraljudsfuktare anses vara det bästa alternativet för nyfödda och för tidigt födda barn. Det genererar inte buller och bibehåller automatiskt det inställda luftfuktighetsläget. Ångnivån regleras av en speciell sensor. Filtreringsenheten ändras utan att köpa en ny enhet. Innan du byter ut filtret måste du stänga av sensorerna och sedan konfigurera dem i föregående läge. Ultraljudsenheten kan manövreras med en fjärrkontroll.

Föräldrarna säger att den enda nackdelen med en ultraljudsfuktare är den höga kostnaden och efterfrågan på vattenkvalitet . Om användaren häller ofiltrerat vatten i luftfuktaren kommer alla möbler att täckas med en vit beläggning. Annars är det en pålitlig enhet som kommer att hålla mer än fem år om den hanteras väl. Som ett alternativ eller förutom luftfuktare är det värt att titta närmare på jonisatorer. Dessa enheter skapar en naturlig lukt av friskhet i rummet, som efter en dusch. Spädbarn känner sig bekväma, sover gott och vaknar utvilade, och luftens naturliga friskhet gör att de kan undvika många förkylningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Butikerna erbjuder ett brett utbud av luftfuktare. Men bara fem modeller har förtjänat sina föräldrars förtroende.

GX. Spridare

Först och främst är det den kompakta GX -jonisatorn. Spridare som kan placeras i alla hörn av barnkammaren. Den har tyst drift och användarvänlighet . Eteriska oljor kan tillsättas till joniseraren om så önskas. Enheten är utrustad med en timer och inbyggd bakgrundsbelysning. När vattnet har avdunstat stängs joniseraren av automatiskt. Dess enda nackdel anses vara en lös passform av kroppen till vattentanken.

Bild
Bild

SALAV

SALAV -luftfuktaren utmärker sig genom sin snygga design och blir därför inte bara en hushållsapparat, utan också ett organiskt tillskott till interiören. Den är utrustad med två ångutgångar och sju belysningsfärger. Inbyggd ultraljudsterilisering dödar skadliga bakterier. Tack vare den stora tanken kan denna luftfuktare fungera kontinuerligt i mer än 10 timmar . Nackdelen med SALAV är bristen på en timer.

Bild
Bild

VITEK VT-2351

Luftfuktaren VITEK VT-2351 tillåter inte bara att reglera befuktningens intensitet utan även att befukta luften i ett visst område av rummet. Dessutom har föräldrar möjlighet att justera ångflödeshastigheten. Enheten har en platt topp, så det är bekvämt att fylla den med vatten. Denna luftfuktare är utrustad med en stor tank som varar en eller flera nätter i rad . VITEK VT-2351 stör inte sömnen. Samtidigt har den ingen timer, och det är inte särskilt bekvämt att tvätta den.

Bild
Bild

BALLU UHB-805

BALLU UHB-805 är utrustad med en patron som rengör vatten från skadliga föroreningar och luft från grovt damm. Denna apparat varar upp till 12 timmar, sprutar 360 grader ånga utan att generera buller . Den har en inbyggd vattenindikator, så att användaren alltid vet när han ska fylla på luftfuktaren.

Det enda negativa är att en svag lukt kommer från kapseln, som kan varna föräldrar till ett allergiskt barn.

Bild
Bild

Galaxy GL 8004

Galaxy GL 8004 går också tyst och använder lite ström. Han har ingen timer, inte heller en fjärrkontroll. Men det bibehåller automatiskt det förinställda luftfuktighetsläget. När vattnet förångas tänds en röd indikator på fodralet och enheten stängs av automatiskt . Vatten hälls i en avtagbar skål som är lätt att ta bort och sätta tillbaka.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att hitta en högkvalitativ enhet bör du lyssna på experternas åsikter. Exempelvis rekommenderar experter att du bara väljer märkesvaror. Och det här är inte nödvändigtvis dyra enheter. Det samma GX. Spridare, SALAV, VITEK VT-2351, BALLU UHB-805 och Galaxy GL 8004 säljs till riktigt pris … Enligt experter är det bättre att köpa en luftfuktare med en inbyggd hygrometer, som noggrant mäter luftfuktigheten. Om luftfuktaren inte är utrustad med en måste hygrometern köpas separat.

Dessutom måste du köpa en luftfuktare utrustad med en hygrostat. Den senare behåller det inställda luftfuktighetsläget och stänger av enheten om denna nivå överskrids. En annan viktig egenskap är tankens volym.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel är en luftfuktare med en 2-3 liters tank lämplig för ett litet rum. Om enheten köps för ett rymligt rum räcker det med en 5 liters tank.

Vattenförbrukning anses vara en lika viktig indikator. Som regel avdunstar luftfuktare 8-12 liter vatten per dag, vilket är tillräckligt för ett medelstort barnrum. Hur många gram per timme en specifik enhet spenderar kan du ta reda på från dess tekniska egenskaper . På samma sätt lärs data om det område där enheten kommer att ge maximal nytta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Många användare undrar över hur luftfuktaren fungerar korrekt. Experter säger att de grundläggande reglerna avser installationen i barnkammaren. Först och främst bör luftfuktaren placeras så att barnet inte kan nå den . Placeringens höjd bör vara minst en meter från golvet. Apparaten ska placeras på en plan yta så att ångan inte riktas mot spjälsängen. Befuktarens placering bör vara svår att passera. Helst bör en luftfuktare placeras mellan barnets säng och centralvärmebatteriet, som skyddar barnet från torr luft.

Om det inte kommer ut ånga från enheten, talar de om en störning av generatorn eller fläkten . Enheten kan oxidera kontakter eller försämra membranet (vid ultraljudsfuktare).

Bild
Bild
Bild
Bild

Sök i alla fall inte orsaken själv. Det är bättre att överlåta detta till en specialist som kommer att hantera orsakerna till funktionsstörningar, reparera enheten och ge råd om fortsatt drift.

Om barnet har avundsvärd hälsa kan en vanlig luftfuktare placeras i hans rum . Men för astmatiker, allergiker eller barn som bor i de mest förorenade stadsområdena är det värt att välja ett klimatkomplex. Denna enhet joniserar, rengör, kyler och värmer luften i rummet, vilket hjälper till att lindra barnet från obehagliga symptom.

Rekommenderad: