Mini-split System: Urval Och Tillverkare Av De Mest Kompakta Split-systemen Med Ett Smalt Internt Block För En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Mini-split System: Urval Och Tillverkare Av De Mest Kompakta Split-systemen Med Ett Smalt Internt Block För En Lägenhet

Video: Mini-split System: Urval Och Tillverkare Av De Mest Kompakta Split-systemen Med Ett Smalt Internt Block För En Lägenhet
Video: Are Mini Split Air Conditioners Worth It? - Top 5 Pros & Cons 2024, Mars
Mini-split System: Urval Och Tillverkare Av De Mest Kompakta Split-systemen Med Ett Smalt Internt Block För En Lägenhet
Mini-split System: Urval Och Tillverkare Av De Mest Kompakta Split-systemen Med Ett Smalt Internt Block För En Lägenhet
Anonim

Luftkonditioneringsapparater har blivit en del av vårt dagliga liv, eftersom de låter dig skapa en optimal temperaturregim i rummet. Beroende på rummets storlek och andra faktorer finns det behov av system av olika storlekar. Små delade system installeras ofta i små utrymmen, där varje centimeter räknas. Du kommer att lära dig mer om kompakta enheter från den medföljande artikeln.

Särdrag

Klimatkontrollsystem används både i hus och lägenheter och i industriella miljöer. Men i det senare fallet krävs kraftfulla och stora enheter, medan de minsta modellerna ofta räcker till bostadslokaler. I sådana rum installationen av minisplittsystem anses lämpligare, eftersom konventionella luftkonditioneringsapparater kommer att ta för mycket plats … Dessutom kommer de inte att användas till sin fulla kraft och funktionalitet.

Den genomsnittliga längden på miniatyr luftkonditioneringsapparater är 60-70 cm, och de minsta versionerna är 30-50 cm (dessa är vanligtvis ganska tunna sorter).

Bild
Bild

Modeller med en liten inomhusenhet har ett antal fördelar

  • De kan skapa den optimala temperaturen i ett litet rum.
  • De har en lägre prislapp jämfört med de större och kraftfullare alternativen. Men för en kraftfull, men liten modell måste du betala såväl som för en stor och ibland mer.
  • De hjälper till att spara utrymme och kan installeras även i de minsta rummen.
  • Det finns nya modeller som inte är sämre i prestanda och funktionalitet än större system.
  • Det finns bärbara alternativ som körs på batterier eller laddningsbara batterier. Du kan ta dem med dig till naturen eller en sommarstuga.

Den största nackdelen med sådana system är det relativt höga priset på kraftfulla alternativ. Vissa modeller ger också för mycket ljud, särskilt när du reser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det viktigt att kontrollera alla dess komponenter och deras dimensioner innan du köper en luftkonditionering. Problem uppstår ofta eftersom nätsladden är för kort eller att korrugeringen är för liten för att leda ut genom fönstret.

Sådana system har samma inre struktur som deras större motsvarigheter. De har vanligtvis följande funktioner: luftfuktning, rening, luktavlägsnande, kylning eller uppvärmning.

Experter skiljer två huvudtyper av minimodeller:

  • stationär;
  • mobil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg

Stationära alternativ

Den moderna marknaden erbjuder ett brett urval av olika minisplittsystem som är perfekta för små utrymmen. Låt oss överväga de mest populära modellerna med bra recensioner.

Ballu BSWI-09HN1

Denna platta version anses vara optimal för användning i ett litet rum. Den är utrustad med flerstegsfilter som effektivt renar luften, vilket gör det efterfrågat i köket och i andra små rum. Denna sort tar perfekt bort även de minsta partiklarna av damm och alla slags insekter från luftmassorna . Tillverkningsföretaget ger 3 års garanti för modellen som helhet och 5 år för kompressorn.

Mått - 70 × 28, 5 × 18, 8 cm. Anti -isbildningssystemet gör att du kan ta bort kondensat i kompressorn. Det är också en ekonomisk och effektiv luftkonditionering.

Dess nackdel är en relativt hög ljudnivå. Och även dräneringsröret är regelbundet förorenat i det.

Bild
Bild

Ballu BSWI-12HN1

Detta är en ganska smal luftkonditionering som enkelt kan placeras i ett litet rum. Den är kraftfullare än den första modellen, dess produktivitet är 7,5 kubikmeter per minut. Storleken på denna sort är 70 × 28,5 × 18,8 cm. Dessutom har denna modell är hållbar, energieffektiv och utrustad med ett effektivt filtreringssystem … Enligt kundrecensioner är den största nackdelen dess höga kostnad.

Bild
Bild

SUPRA US410-07HA

Företaget från Japan har länge varit känt av konsumenterna som tillverkare av hushållsapparater av hög kvalitet med lång livslängd. Detta alternativ kännetecknas av både bra pris och utmärkt kvalitet. Detta är en modell med måtten 68x25x18 cm och en relativt hög prestanda . Dess kapacitet är 6, 33 kubikmeter per minut, vilket är bra för små utrymmen. Dessutom har detta alternativ en lakonisk och snygg design.

Det enda är att luftkonditioneringsstyrsystemet inte är enkelt och bekvämt nog.

Bild
Bild

Pioneer KFR20IW

Denna luftkonditionering kännetecknas av ett mycket lågt pris och hög prestanda, som är 8 kubikmeter. Sådana egenskaper gör denna modell efterfrågad och sätter den i nivå med produkter från ledande tillverkningsföretag. Denna luftkonditionering kräver bara 685 watt för att fungera . Och dess storlek är 68 × 26, 5 × 19 cm. Dessutom har modellen ett flerstegsfiltreringssystem som gör att du kan rena och desinficera luften. Temperaturområdet är dock inte tillräckligt stort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zanussi ZACS-07 HPR

Denna tillverkare anses vara ledande bland svenska företag. Detta beror på den perfekta kombinationen av pris och kvalitet. Modellen har en låg ljudnivå och är utrustad med många olika funktioner, så den kan även installeras i sovrummet . Luftkonditioneringens effekt varierar från 650 till 2100 watt, beroende på läge. Mått - 70 × 28, 5 × 18, 8 cm. Den betydande nackdelen är att det är nödvändigt att rengöra dräneringssystemet ofta.

Bild
Bild

Mobila modeller

Minimihöjden för de transportabla varianterna är 50 centimeter. Alla mobila modeller är golvstående, så att de kan installeras i alla rum i lägenheten . Dessutom är de lätta att flytta från ett rum till ett annat, vilket kommer att betydligt spara pengar. De bästa mobilalternativen är svenska. Låt oss ta en titt på de fem bästa mobila luftkonditioneringsapparaterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux EACM-10DR / N3

Detta alternativ är idealiskt för rum upp till 22-24 kvadratmeter. Detta är en ganska kraftfull modell med måtten 45 × 74, 7 × 38, 7 cm. Men luftkonditioneringen har också nackdelar: den kännetecknas av en hög ljudnivå och priset är också för dyrt.

Bild
Bild

Electrolux EACM-12EZ / N3

Mer kompakt modell jämfört med den första. Kapaciteten är 8 kubikmeter, vilket gör den lämplig för olika lokaler. Måtten är 43, 6 × 74, 5 × 39 cm. kroppen är gjord av värmebeständig plast och har också ökat stöttålighet … Luftkonditioneringen är ekonomisk och kännetecknas av hög kvalitet och lågt pris. När det gäller nackdelarna är alternativet bullrigt, det saknar funktionen att reglera luftflöden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux EACM-12EW / TOP / N3_W

Denna modell har lägre prestanda jämfört med de två första alternativen, men den är mer ekonomisk. Produktiviteten är 4, 83 kubikmeter. Det rekommenderas att använda den i rum upp till 25 kvadratmeter . Det rengör dock luften perfekt från damm och lukt. Storleken på detta alternativ är 43, 6 × 79, 7 × 39 cm. Denna modell har en låg kostnad och högkvalitativ montering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zanussi ZACM-09 MP / N1

Denna modell är utrustad med ett bra styrsystem. Dess kapacitet är 5,4 kubikmeter per minut, så det rekommenderas att använda den i rum upp till 25 kvadratmeter. m. Den har ganska små dimensioner - 35x70x32, 8 cm, vilket gör att du kan installera den i alla rum. Luftkonditioneringen är gjord av hållbar plast och har ett attraktivt utseende . Den har dock ingen luftflödesregleringsfunktion och har inte en lång livslängd.

Därför är det viktigt att avgöra vilka egenskaper hos modellen som är viktigast för dig. Endast i det här fallet kommer du att kunna välja det bästa alternativet som skapar och bibehåller det ideala mikroklimatet i ditt hem.

Rekommenderad: