Split Systems Rating: De Bästa Billiga Och Elit Split -systemen För Lägenheter år 2021. Topptillverkare När Det Gäller Pris Och Kvalitet

Innehållsförteckning:

Video: Split Systems Rating: De Bästa Billiga Och Elit Split -systemen För Lägenheter år 2021. Topptillverkare När Det Gäller Pris Och Kvalitet

Video: Split Systems Rating: De Bästa Billiga Och Elit Split -systemen För Lägenheter år 2021. Topptillverkare När Det Gäller Pris Och Kvalitet
Video: 6 Best Ductless Air Conditioners (Mini-Split Reviews) 2024, April
Split Systems Rating: De Bästa Billiga Och Elit Split -systemen För Lägenheter år 2021. Topptillverkare När Det Gäller Pris Och Kvalitet
Split Systems Rating: De Bästa Billiga Och Elit Split -systemen För Lägenheter år 2021. Topptillverkare När Det Gäller Pris Och Kvalitet
Anonim

Alla som har funderat på att köpa ett delat system i flera år, men tvekar, förstår: det handlar inte bara om pengar. Ibland har vi helt enkelt inte tillräckligt med kunskap för att välja en luftkonditionering. Denna artikel är avsedd att hjälpa dig att ta reda på vad du ska leta efter när du köper dyr utrustning som sparar dig från sommarvärmen, höstfuktigheten och vinterkylan.

Bild
Bild

Huvud urvalskriterier

Den dubbla konfigurationen av split -systemet gör att du kan spara utrymme i rummet avsevärt genom att placera en utomhusenhet med en kompressor, fläkt och kondensor på väggen från gatsidan. I huset (lägenheten) är endast ett internt block installerat för kylning, uppvärmning, luftfiltrering . Å ena sidan förbättrar detta konstruktionens utseende avsevärt och förenklar underhållet. Å andra sidan tillåter det inte att använda systemet vid låga temperaturer (varje modell har sina egna temperaturgränser, som anges i det tekniska passet). Därför, om du är intresserad av ett byggnads luftkonditioneringssystem vid utomhustemperaturer under noll, bör ett delat system väljas särskilt noggrant (till exempel är Mitsubishi Electrics Zubadan -serie lämplig för detta ändamål).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I alla andra fall, när du väljer luftkonditionering för en lägenhet eller hus, var uppmärksam på följande kriterier

  • Rumsområde . Modellens namn innehåller alltid nummer som låter dig få en uppfattning om vilket område enheten är avsedd för, även om dessa siffror anger komplexets kraft. Till exempel anger 07H, 09H, 18H, 24H att dessa luftkonditioneringsapparater kommer att kunna kyla ett område på 20, 26, 52, 70 kvadratmeter. Men glöm inte att för ett hus med högt i tak, ett stort antal utrustning eller värmeutrustning måste du ta kraftfullare utrustning.
  • Plats . Det har länge varit känt att de som ständigt är under luftkonditionering ofta förkyls. Orsaken är fel placering av enheten eller en analfabetisk inställning av luftflödesridåerna.
  • Installation av utomhusenheten . Invånare i privata hus har rätt att installera en utomhusenhet där det passar dem. Men i flerbostadshus finns det ett förbud mot att installera en extern enhet på husets vägg. Du kan installera det på balkongen. Under alla omständigheter bör avståndet mellan inomhus- och utomhusenheten inte överstiga 5 m. Om det är tekniskt omöjligt att göra detta och avståndet blir större, bör du inte använda budgetmärken som LG, Samsung, Beko.
  • Monteringstyp inomhusenhet . Alla delade system klassificeras som väggmonterade (kan installeras på en bärande vägg), golv till tak (inomhusenheten installeras antingen på golvet mot väggen eller på taket), kassett (monterad i en falskt tak och diffus luft i fyra riktningar), kanaler (installerade på stora ytor, dolda bakom paneler), pelare (fästa på golvet, beror inte på väggens närhet). Det finns också industriella klimatsystem: hustak eller centrala luftkonditioneringar, vars installation är mycket svårare och kräver konstant underhåll.
  • Antal inomhusmoduler . Moderna system tillåter användning av flera inomhusenheter med olika modifikationer i närvaro av en utomhusenhet.
  • Värme-kylkapacitet anges i dokumentationen . Detta är mängden energi som frigörs av systemet. Ju högre dessa indikatorer desto starkare och effektivare är splitsystemet. Värmeeffekten kan till exempel vara antingen 2100 W eller 4200 W.
  • Filtreringssystemet kan vara antingen det enklaste eller mer komplexa, med jonisatorer . En viktig punkt är möjligheten till självrengöring av filter för att spara pengar på underhåll av luftkonditionering. Detta kriterium bör inte förväxlas med ventilationssystemet. Inhemska luftkonditioneringsapparater är inte avsedda för ventilation, därför måste rummet regelbundet ventileras för att avlägsna obehaglig lukt.
  • Kontrollmetoden beror på modellen: antingen kommer det bara att vara en fjärrkontroll (d / u) eller ytterligare kontroll via wi-fi-mottagare.
  • Möjligheten att värma luften kommer att öka kostnaden för utrustning , men kommer att spara energi på våren och hösten upp till 65%. Experter säger att "värme / kyla" luftkonditioneringar köps flera gånger oftare än "kylning".
  • Energieffektivitet . Det anges i dokumentationen med bokstaven A. Ju fler plus det finns bredvid denna bokstav, desto högre energieffektivitet för denna luftkonditionering. Single split -system från Daikin och Mitsubishi Electric anses vara de bästa i sin klass (A +++).
  • Inverter eller konventionell apparat . Kärnan i inverterkompressorn är att efter att den inställda temperaturen har uppnåtts stängs den inte av, utan minskar effekten och fortsätter att behålla de inställda parametrarna. Detta sparar energi, det ger mindre buller. Men produktionen av sådana enheter är mycket mer komplicerad. Endast elitmärken kan garantera tillförlitligheten hos sådana system. Du bör inte välja omformare av budgetmärken.
  • Ljudnivå . Moderna luftkonditioneringsapparater är ganska tysta. Men om systemet är avsett för sovrummet, så borde det vara det tystaste. I det här fallet är det värt att välja utrustning från de bästa märkena: Mitsubishi Electric (Panasonic), Daikin, Toshiba, Mitsubishi Heavy, Fujitsu. Dessa tillverkare har en låg ljudnivå för inte bara inomhus utan även utomhusenheter.
  • Utrustad med ytterligare alternativ som skyddar enheten från brott mot driftsregler eller ogynnsamma miljöförhållanden.
  • Riktiga recensioner användare och expertutlåtanden.
  • Pris / kvalitetsförhållande mot bakgrunden av delningssystemets utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bestämt vilka kriterier som kommer att vara av yttersta vikt för dig är det värt att noggrant studera tillverkarna av hushållssplittsystem.

De bästa tillverkarna av luftkonditioneringsapparater för hushåll

Det är alltid bättre att börja köpa dyr utrustning först med en teoretisk studie av ämnet, eftersom du i butiken bara kommer att annonseras för de modeller som finns i försäljningsområdet. Experter delade villkorligt upp alla varumärken i tre grupper: elitmärken (de mest pålitliga, men också de dyraste), varumärken i mellansegmentet (bra kvalitet, rimliga priser), märken vars produkter är budgetmässiga, men om de kommer att hålla länge beror på den specifika varugruppen.

Bild
Bild

Japanska elitmärken är otvetydigt erkända som de bästa företagen för tillverkning av delade system:

Daikin - världsledande inom sin bransch, som förblir ouppnåelig även för sina japanska konkurrenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toshiba - ett transnationellt varumärke som producerar ett brett utbud av medel- och överklasshushållsapparater.

Bild
Bild

Matsushita Electric (Panasonic) och Mitsubishi Heavy Industries - konkurrenter med gemensamma rötter;

Bild
Bild
Bild
Bild

Fujitsu General .

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa tillverkares klimatutrustning kommer att hålla upp till 15 år. Nyligen började de försäkra sina produkter, eftersom de är helt säkra på kvaliteten. Allt detta påverkar produktens höga pris, men kvalitet, tillförlitlighet och komfort är värt det.

Luftkonditioneringsapparater i medelprisgruppen produceras av välkända varumärken i Ryssland

Electrolux Är ett svenskt varumärke, en av de mest pålitliga europeiska tillverkarna. Rimlig kombination av pris och kvalitet på den genomsnittliga nivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lg Är en värdig sydkoreansk konkurrent för Electrolux och Toshiba. Det har länge varit bekant för ryska köpare och har förtjänat deras förtroende.

Bild
Bild

Ballu Är ett kinesiskt märke med ett brett utbud av hushållsapparater. Ett särdrag är produkter av olika priskategorier av god kvalitet, som gradvis blir allt populärare bland ryska köpare.

Bild
Bild

Royal Clima Är en italiensk tillverkare på en av topplinjerna i rankningen av split-systemförsäljning i Ryssland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hisense . Experter kallar detta företag för en av de bästa i Kina och erbjuder funktionella modeller till ett rimligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

I medelklassen ingår också varumärkena Hitachi, Samsung, Zanussi, Kentatsu, Hyundai, Sharp, Haier, Lessar, Gree, Pioneer, Aeronik, Airwell, Shivaki . Dessa varumärken tillhör olika länder, men deras produkter har en livslängd på 10-12 år, ett enklare skyddssystem och en mindre uppsättning ytterligare alternativ.

Bild
Bild

När du väljer en budgetluftkonditionering bör du inte bara vara uppmärksam på funktionaliteten utan också på plastens kvalitet. Avståndet till servicecentret bör spela en viktig roll. Med lika prestanda för olika enheter är det värt att välja den med större garanti.

Men experter nämner en annan grupp tillverkare vars produkter har lite förtroende. Ja, sådana luftkonditioneringsapparater är billiga, men det är vettigt att köpa dem för tillfälliga bostäder eller ett lanthus, eftersom deras kvalitet beror på satsen. Bland dem finns fabriksfel ofta och livslängden är kort. Vi pratar om produkterna från Beko, Midea, Valore, Jax, Digital, Kraft, Aux, VS och andra kinesiska märken.

Bild
Bild

Om det är värt att köpa ryska split-system är en ganska komplicerad fråga. Till att börja med finns de, men du hittar dem inte i de bästa betygen. Det betyder inte att de är dåliga. Men de jämför dem med kineser och till förmån för ryska varor. Vi pratar om sådana märken som Elemash, Artel, MV, Kupol, Evgo . Experter kallar vissa modeller ganska pålitliga, medan dessa luftkonditioneringsapparater blir billigare än sina utländska motsvarigheter. Men det vore orättvist att kalla dem de bästa split -systemen i världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av billiga delningssystem

Om vi betraktar alla hushålls luftkonditioneringsapparater ur en prissynpunkt, kan du bland de billiga och budgetalternativen hitta mycket högkvalitativ utrustning. När allt kommer omkring har elittillverkare också rader med billiga delningssystem med färre alternativ. Experter gör betyg för många indikatorer . Toppen av de bästa märkena som presenteras nedan är baserad på tillförlitlighet och ett relativt lågt pris.

Bild
Bild

Bland konventionella klimatsystem var följande split -system de tre bästa

Royal Clima RC-P29HN - ett väggsystem som har tillfredsställt många köpare i alla åldrar. Serviceområde - 30 m2, hög kapacitet. Fungerar både för kylning och uppvärmning. Förutom. det finns ett torkalternativ. Närvaron av en fjärrkontroll, en bekväm display, en mycket låg ljudnivå, speciella deodoriserande filter gör italiensk teknik önskvärd i många hus och lägenheter. Genomsnittspriset är 16 500 rubel (utan installation).

Bild
Bild

Ballu BSW-07HN1 / OL / 15Y - Kinesiskt väggmonterat estetiskt tilltalande split system, designat för en yta på 20 m2. Det finns inga särskilt sofistikerade funktioner här, men allt som behövs för att skapa ett bekvämt mikroklimat finns: värme- / kylläge, minnesfunktion, vitamin C-filter, anti-is-funktion, fjärrkontroll, på / av-timer. Nackdelen med denna modell är ökningen av buller i torkläget. Det genomsnittliga priset är 14 500 rubel.

Bild
Bild

Pioneer KFR25BW / KOR25BW - detta japanska balsam är erkänt som det bästa när det gäller pris / kvalitetsförhållande. Enligt dess egenskaper kan modellen ta en högre position i betyget, men enligt experter kan priset för inte så enastående parametrar vara lägre. Pioneer KFR25BW / KOR25BW har låg ljudnivå, anjongenerator (pålitligt antiallergent medel), serviceområde 25-28 m2. Pålitlig modell med bra utrustning. Det genomsnittliga priset är 16 500 rubel.

Bild
Bild

Med tanke på att växelriktarsplittsystem per definition är dyrare kan de tre nästa inte kallas billiga. Men detta är ingen elitklass. Snarare den mellersta prisgruppen, där sätena är fördelade enligt följande.

Toshiba RAS-10N3KV-E / RAS-10N3AV-E - en kombination av japansk kvalitet och tillförlitlighet. Denna modell kyler, värmer eller torkar en yta på 25 m2. 5-växlad fläkten justerar exakt den intensiva cykeln. Enheten har en hög effekt, ett stort temperaturintervall för kylning / uppvärmning / torkning med optimal energiförbrukning. Nackdelarna inkluderar bristen på bakgrundsbelysning i fjärrkontrollen. Ett mer betydande problem är priset - 29 700 rubel.

Bild
Bild

LG S09SWC - denna sydkoreanska invertermodell är ännu dyrare (32 700 rubel). Men det är erkänt som det bästa när det gäller ljudnivån i inomhusenheten. Dess bästa kvaliteter erkänns som stabilitet vid kylning / uppvärmning, närvaron av en luftjoniserare och ett luktfuktande filter och ett elegant utseende. Det höga priset bör ses som en garanti för kvalitet och tillförlitlighet. Klimatsystemet kan kyla eller värma ett rum till en förutbestämd temperatur på 10 minuter.

Bild
Bild

Allmänt klimat GC / GU-EAF09HRN1 . I denna grupp är denna kinesiska modell bäst för priset (19 950 rubel) och värmeeffekt (3500 W). Men det är bättre att använda det på en yta på upp till 22 m2. Luftkonditioneringen har en anjongenerator, ett deodoriseringsfilter, en fläkt med fyra hastigheter, en fjärrkontroll, en automatisk avstängningstimer. Enheten har ett bra pris, men inte ett särskilt stort serviceområde.

Bild
Bild

Betyg av elitmodeller

Elit av en produkt bestäms inte av kostnad, utan av den kvalitet som tillverkaren garanterar. Ett noggrant kontrollsystem gör utrustningen dyrare. Och den utökade funktionaliteten, men inte alltid nödvändig, höjer också priset. Men om det finns en önskan att köpa ett utmärkt premiumdelningssystem för anständiga pengar - varför inte.

Flera experter presenterade samtidigt den första platsen Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE … Med ett genomsnittligt pris på 68 000 rubel har denna modell den bästa strömförbrukningen. Luftkonditioneringen har en fläkt med 5 justerbara lägen, deodoriserande och plasmafilter, en inverter för smidig reglering. Denna modell är ett exempel på låg strömförbrukning (485 W kylning och 580 W uppvärmning) vid hög effekt. En klar nackdel är det lilla serviceområdet - 20 m2.

Bild
Bild

Toshiba RAS-10SKVP2-E har en 5-växlad fläkt, ett plasmafilter, en anjongenerator, ett anti-is-system, möjligheten att justera luftflödets riktning, funktionen att memorera inställningar, varmstart. Flerstegs luftrening, elegant design, inte särskilt högt pris för elitklassen (37 500 rubel).

Bild
Bild

LG A09AW1 har den mest originella designen av alla presenterade modeller. Men den har också bättre kylkapacitet och tre renare (deodoriserande, plasma och fina filter). Detta är ett bra alternativ för personer med allergier. För en premiumklass har ett split -system ett genomsnittspris på 58 300 rubel.

Bild
Bild

Daikin FTXB35C / RXB35C kännetecknas av det bästa priset bland elitmodeller (48 500 rubel) med full överensstämmelse med höga tillförlitlighetsstandarder. Den låga kostnaden är förknippad med närvaron av endast tre fläktdriftslägen, ett rengöringsfilter - i allmänhet inget överflödigt. Klimatanordningen är utformad för 35 m2, vilket är en hög siffra.

Bild
Bild

Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S den utmärks av sin tystnad vid hög effekt. Utomhusenheten kan arbeta vid en utomhustemperatur på 15 grader under noll. Det finns ventilationssätt, torkning, natt, temperaturunderhåll. Enheten har 2 filter och en fjärrkontroll. Genomsnittspriset för en invertermodell är 61 300 rubel.

Bild
Bild

Daikin FTXG20L - en elegant modell som inte bara kan utföra direktuppvärmnings- / kylfunktioner utan också kan dekorera alla rum upp till 20 m2 stora. Inverter -luftkonditioneringen har införlivat alla tekniska innovationer: ett deodoriserande filter och ett fint filter, ventilation, torkning, temperaturunderhåll, rörelsesensor (närvaro av personer i rummet), energibesparings- och skyddssystem, fjärrkontroll. Det genomsnittliga priset är 109 700 rubel.

Bild
Bild

Hitachi RAK-70PPA / RAC-70WPA placerad som det mest kraftfulla kylsystemet för en stor lägenhet eller hus. Japanerna skapade en maskin med en kylkapacitet på 7000 W och uppvärmning av 8000 W på en yta på 70 m2. Luftkonditioneringen har inga speciella klockor och visselpipor, det viktigaste för det är kraft, tillförlitlighet, hållbarhet. Det genomsnittliga priset är 135 000 rubel.

Bild
Bild

De som vill köpa ett split-system i elitklass kommer förmodligen att ha problem med att hitta lämpliga modeller. När allt kommer omkring är standardhypermarknaderna för hushållsapparater inriktade på produkter som efterfrågas. Det är säkrare att söka efter produkter av sådana märken i auktoriserade center och hushållsapparater.

Granska översikt

Delningssystemet har länge upphört att vara en lyx. Ett stort antal köpare använder denna teknik och lämnar feedback om den. Tack vare dem kan vi utvärdera produktens kvalitet och andra egenskaper. Till exempel uppskattar alla köpare utseendet på alla Electrolux luftkonditioneringsapparater. Men resten av egenskaperna är mycket beroende av modellen. Enligt kundrecensioner är modellen Electrolux EACS / I-09HSL / N3 praktiskt taget tyst och svalnar snabbt . Modellen har många funktioner: självrensande, omstart, nattläge och andra. Men i EACM-14 ES / FI / N3-modellen är köparna inte nöjda med kanalens dimensioner och längd, men de gillar verkligen resten av egenskaperna, inklusive priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Delade system Jax -märken tillhör budgeten . Detta är vad kunderna säger som en positiv sak. Sammantaget är de nöjda med detta märke. De noterar ett stort antal nödvändiga funktioner, 5 driftlägen, bra effekt. Som nackdelar indikerar vissa användare en obehaglig lukt, ett litet antal ytterligare funktioner och ökat buller.

Bild
Bild

Gree GRI / GRO-09HH1 tillhör också klassen billiga delningssystem . Köpare skriver i recensioner att denna modell är den bästa kombinationen av pris och kvalitet. Hög energieffektivitet, utmärkt kvalitet, låg ljudnivå, estetisk attraktion - det är vad användarna älskar.

Bild
Bild

Kinesiska Ballu BSUI-09HN8, Ballu Lagon (BSDI-07HN1), Ballu BSW-07HN1 / OL_17Y, Ballu BSLI-12HN1 / EE / EU enligt användarrecensioner visade de sig vara mycket bra. Bland bristerna anges den genomsnittliga ljudnivån, uppvärmningen är 1-2 grader under den inställda temperaturen. Samtidigt finns det en allvarlig nackdel - service: vid ett haveri efter 1 månaders arbete (!) Fick köparen vänta 4 månader på de nödvändiga delarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kunderna är mycket nöjda med Toshiba RAS-13N3KV-E / RAS-13N3AV-E . Enligt recensioner är detta en utmärkt luftkonditionering för uppvärmning och kylning. Dessutom har den ett vackert utseende, bekväma dimensioner och utmärkt energieffektivitet.

Bild
Bild

Roda RS-A07E / RU-A07E är efterfrågad på grund av priset . Men recensioner säger att det låga priset inte påverkar arbetets kvalitet. Det är bara att det inte finns något överflödigt i systemet, men det utför perfekt sina funktioner.

Bild
Bild

Daikin FTXK25A / RXK25A lockade köparnas uppmärksamhet med sitt utseende . Detta är vad som noteras i första hand. Recensionerna tyder på att detta är ett högpresterande delningssystem med 5 års garanti. Bland bristerna finns avsaknaden av en rörelsesensor och andra avancerade funktioner.

Bild
Bild

Panasonic CS-UE7RKD / CU-UE7RKD kallades en riktig räddning både på sommaren och under lågsäsong: luftkonditioneringen har snabb uppvärmning och kylning. Det är nästan tyst. Den har också en avtagbar frontpanel som kan tvättas och desinficeras. Tekniken gör ett utmärkt jobb med sina uppgifter.

Bild
Bild

Efter att ha analyserat kundrecensioner utsåg experter till de bästa split -systemen de senaste åren när det gäller pris och kvalitetsförhållande. Dom är:

Daikin FTXB20C / RXB20C

Bild
Bild

Ballu BSLI-07HN1 / EE / EU

Bild
Bild

Mitsubishi Electric MSZ-DM25VA / MUZ-DM25VA

Bild
Bild

Electrolux EACS-07HAT / N3

Rekommenderad: