Inverter Split System: Vad är Det? Fördelar Och Nackdelar Med System Av Växelriktartyp. Betyg Av De Bästa Systemen. Installationsfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Inverter Split System: Vad är Det? Fördelar Och Nackdelar Med System Av Växelriktartyp. Betyg Av De Bästa Systemen. Installationsfunktioner

Video: Inverter Split System: Vad är Det? Fördelar Och Nackdelar Med System Av Växelriktartyp. Betyg Av De Bästa Systemen. Installationsfunktioner
Video: Отмеченная наградами серия кондиционеров Panasonic 2024, April
Inverter Split System: Vad är Det? Fördelar Och Nackdelar Med System Av Växelriktartyp. Betyg Av De Bästa Systemen. Installationsfunktioner
Inverter Split System: Vad är Det? Fördelar Och Nackdelar Med System Av Växelriktartyp. Betyg Av De Bästa Systemen. Installationsfunktioner
Anonim

Den konstanta temperaturhöjningen på planeten tvingar forskare att arbeta med att skapa nya modeller av klimatanläggningar, som inte bara skulle göra människors liv mer bekvämt, utan också bidra till att avsevärt minska förbrukningen av elektrisk energi. En av de senaste uppfinningarna av ingenjörer är ett växelriktarsplittsystem som gör att du kan minska eller öka temperaturen i ett rum utan temperaturhopp, vilket har en fördelaktig effekt inte bara på enhetens driftstid utan också på människors hälsa. På grund av den höga kostnaden för enheten, dess ökade känslighet för spänningsförändringar, arbetar tillverkarna ständigt med att förbättra enheter och minska sina kostnader.

Bild
Bild

Vad det är?

Inverter split system betyder klimatutrustning med funktionen för självreglering av effektnivån, där periodisk ström av olika storlek och riktning omvandlas till ström med de nödvändiga kvaspartiklarna, vilket resulterar i att effektiviteten för att generera kyla och värme av enheten ökas.

Denna typ av enhet är oumbärlig i regioner med betydande temperaturfluktuationer i den yttre miljön.

Bild
Bild

Motorvarvtalet i ett växelriktarsystem med flera delar är steglöst justerbart beroende på de aktuella temperaturparametrarna i rummet. Rotationshastigheten beror på arbetet i den inbyggda styrenheten, som automatiskt bestämmer önskad effektnivå eller möjligheten att byta till ekonomisk drift . Under driften av enheten arbetar enheten med minimala temperaturavvikelser.

Bild
Bild

Inverter luftkonditioneringsapparater är mycket ekonomisk utrustning som har en låg energiförbrukningsklass och en minimal ljudnivå . Ett litet antal motorstarter minskar avsevärt antalet störningar och ökar enhetens livslängd.

Bild
Bild

Att spara elförbrukning beror på närvaron av en speciell omvandlare som fungerar i ett försiktigt läge. Frånvaron av kontinuerlig start och avstängning, liksom drift vid låga skaläreffektnivåer, ökar enhetens livslängd med 30 procent.

Bild
Bild

Vilken typ av lokaler är den lämplig för?

Inverter -luftkonditioneringsapparater är unika split -system, vars drift inte framkallar drag och plötsliga temperaturförändringar. Dessa enheter har utformats speciellt för hem och bostad, samt för medicinska och utbildningsinstitutioner.

Tack vare deras tysta drift kan växelriktarens luftkonditioneringsenheter användas i sov- och vilorum samt i vardagsrum.

Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar med växelriktarsystem rekommenderar experter inte att installera dem i området där människor alltid bor. I rum med balkong måste utomhusenheten tas ut på gatan, eftersom arbete på en varm balkong inte tillåter att enheten svalnar så effektivt som möjligt.

Bild
Bild

Experter rekommenderar inte att du installerar dessa enheter i klassrum, kontor och gym, där brum och temperaturfluktuationer inte kommer att ha en negativ inverkan på arbetets förlopp eller på utbildningsprocessen. Det är opraktiskt att köpa dyra luftkonditioneringsdelningssystem för industriella och tekniska byggnader, liksom för gemensamma rum.

För att kyla dessa områden måste du fokusera på klassiska enheter med en minsta uppsättning funktioner.

Bild
Bild

Design och driftsprincip

Väggmonterade luftkonditioneringsapparater med inverterstyrningstyp har en klassisk struktur och består av utomhus- och inomhusdelade system.

Bild
Bild

Utrustningssatsen innehåller följande föremål:

  • kompressoromvandlare;
  • freonmodul med fluor och mättat kolväte;
  • värmeväxlare;
  • lufttillförsel (kylmotor);
  • kontrollmodul med en uppsättning mikrokretsar;
  • löstagbara anslutningar.
Bild
Bild

Tillbehör för inomhusenhet:

  • värmeväxlare;
  • fläkt;
  • tvärgående och vinkelräta gardiner;
  • filtreringselement;
  • Fjärrkontroll;
  • kondensatbehållare.
Bild
Bild

Trots den externa likheten hos ett växelriktarsplittsystem med en klassisk luftkonditionering med forcerad ventilation har enheten fortfarande ett antal funktioner, vars huvudsakliga är styrkortet. Detta element är beläget i den yttre delen och tjänar till att reglera driften av hela systemet.

Bild
Bild

Kärnan i enheten är följande mekanismer:

  • slå på enheten med samtidig utjämning av temperaturen i enlighet med de fastställda indikatorerna;
  • införande av en injektor för snabbare kylning;
  • överföra kompressorn till lägsta lastnivå;
  • permanent fixering av den termiska regimen och bibehålla den med en noggrannhet på flera grader.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom all klimatutrustning har inverter -luftkonditioneringsapparater ett antal fördelar och nackdelar.

Låt oss börja med meriterna:

  • smidig temperaturkontroll;
  • enkel användning;
  • minimalt slitage på komponentdelar;
  • inga överspänningar i den elektriska kretsen;
  • omedelbar kylning av utrymmet i startläget;
  • problemfri drift i 15 år;
  • långsiktigt underhåll av ett givet värmeintervall;
  • kontinuerlig drift;
  • möjligheten att använda uppvärmningsläget vid en utomhustemperatur på -25 grader;
  • ekonomisk förbrukning av elektrisk energi;
  • lång driftstid;
  • låg brumfrekvens.
Bild
Bild

Brister:

  • hög prisklass;
  • komplexitet i reparation, höga kostnader för reservdelar;
  • kortets instabilitet för spänningsfluktuationer (de tolererar inte spänningsfall).
Bild
Bild

Tillverkare

Denna produktgrupp presenteras på marknaden av många tillverkare. Experter rekommenderar att uppmärksamma koreanska och japanska modeller, som håller högsta kvalitet. Specialister från japanska företag arbetar ständigt med att förbättra sina produkter, vilket gör dem ännu tystare och mer tillförlitliga.

De flesta japanska luftkonditioneringsapparater kan ändra effektintervallet från 25 till 75%, och vissa nya artiklar har effektförändringshastigheter från 5 till 95%.

Bild
Bild

Den koreanska produkten förtjänar också uppmärksamhet, som i jämförelse med den japanska är mycket billigare, men också något sämre i kvalitet . Produkterna från kinesiska märken är mindre efterfrågade på grund av möjligheten att bara ändra kapaciteten inom intervallet från 30 till 70%.

Bild
Bild

I rankingen av de 10 bästa tillverkarna av växelriktarsplitsystem är de mest kända företagen i spetsen

Daikin Är ett japanskt märke som specialiserat sig på produktion av klimatkontrollsystem. Alla tillverkade produkter genomgår noggranna tester, först varefter de bästa produkterna går till detaljhandelskedjor. Fördelar - lång driftstid, lågt brusområde, hög ergonomisk prestanda, mångsidighet, självdiagnostisk funktion.

Bild
Bild

Mitsubishi Electric Är ett japanskt företag som producerar de mest pålitliga split -systemen. Denna tillverkare använder endast modern utrustning och innovativ teknik, och alla tillverkade produkter genomgår de mest djupgående testerna. Ett särdrag är möjligheten att värma rummet vid en utomhustemperatur på -20 grader.

Bild
Bild

Toshiba Är ett japanskt märke som tillverkar alla modifieringar av luftkonditioneringsapparater. En utmärkande egenskap är en överkomlig prisklass. Tillverkaren arbetar med att släppa flera rader i systemet.

Bild
Bild

Fujitsu - ett företag vars produkter är av hög kvalitet, enkel användning och underhåll. Lågeffektsmodeller som installeras i bostadslokaler efterfrågas mycket. All utrustning är utrustad med ytterligare funktioner - avstängningstimer, viloläge, självdiagnos.

Bild
Bild

Samsung Är ett koreanskt märke som producerar billiga produkter. Trots den låga prisklassen är alla produkter av hög kvalitet och tillverkade i enlighet med fastställda normer och kvalitetsstandarder. Den låga kostnaden för luftkonditioneringsanläggningar beror på driftstiden på upp till 10 år, liksom bristen på ytterligare funktioner.

Bild
Bild

Lg Är ett koreanskt företag som tillverkar billiga modeller. På grund av hög kvalitet och överkomligt pris är alla modeller från denna tillverkare efterfrågade. Fördelar - tillförlitlighet, hållbarhet, mångsidighet, kreativ design, automatisk och plasma rengöringsfunktion, luftjonisering.

Bild
Bild

Granskningen av dessa företag är långt ifrån klar, och produkter från nya företag fyller på ständigt.

Urvalstips

På hyllorna i hushållsapparater kan du se en stor mängd av dessa enheter, som skiljer sig åt i utseende, pris, funktionalitet och tillverkningsland, vilket ofta provocerar valets komplexitet. Huvudkriteriet när du väljer en produkt är typen av teknik, som kan vara av följande typer:

  • American Digital Scroll -teknik;
  • Japansk utveckling DC Invertor.

Experter rekommenderar att uppmärksamma japanska modeller, som är mer effektiva och hållbara.

Bild
Bild

Parametrar som har en direkt inverkan på valet av produkten:

  • effektområde;
  • bullernivåerna;
  • tillgänglighet av ytterligare funktioner;
  • kvarhållningsstabilitet för det valda temperaturområdet;
  • omgivningstemperatur vid vilken uppvärmning är möjlig.
Bild
Bild

De flesta varor på hemmamarknaden är produkter tillverkade av utländska märken, men de senaste åren har även ryska luftkonditioneringsapparater börjat dyka upp. Det är mer ekonomiskt att välja exakt dessa produkter, och du bör inte betala för mycket för värdelösa funktioner.

Bild
Bild

Subtiliteter i installationen

Att installera en inverter -luftkonditionering är en uppsättning enkla aktiviteter som du kan utföra med egna händer, med lite övning och ha behärskat teorin. Experter rekommenderar att dessa åtgärder utförs vid reparationsstadiet i samband med behovet av grindning och borrning av väggar.

Bild
Bild

Innan installationen påbörjas måste du förbereda den nödvändiga uppsättningen verktyg i förväg:

  • vakuumpumpningsenhet;
  • multimeter;
  • parametermätningsindikator;
  • verktyg för skärning av rör;
  • Tryckmätare;
  • stansare;
  • verktyg för att ändra konfigurationen av rörkanten;
  • exempel.

Kopparlegeringsrör med modifierade ändar är oumbärliga för installation av luftkonditioneringen.

Bild
Bild

De viktigaste stadierna av arbetsprestanda:

  • fästelement av gatudelen i räckviddsområdet för efterföljande underhåll och rengöring;
  • installation av inomhusenheten;
  • kraftledningsanslutning;
  • rörläggning;
  • evakuering av systemet;
  • fyllning och testning.
Bild
Bild

För att fixa utomhusenheten, använd en vattenpass för att markera fästet på väggen och borra hål för stålstavarna. För att lägga kommunikation måste du göra ett genomgående hål i väggen med en diameter på 8 cm. Om byggnaden har tegel, rekommenderar experter att borra längs sömmen mellan tegelstenarna . Innan du fixar inomhusenheten måste du först bestämma dess plats.

Det är strängt förbjudet att montera detta element bakom gardiner, ovanför ett centralvärmesystem eller i rum med elektriskt buller som kan skada processorn.

Bild
Bild

Den valda väggen ska inte ha några lagda kommunikationer och elektriska ledningar . För att hänga inomhusenheten är det nödvändigt att fästa monteringsplattan, och kommunikationssystemen läggs i hålen på sidoväggen.

En förutsättning för installation av luftkonditionering är att lägga separata ledningar och installera en automatisk avstängning.

Bild
Bild

För att bestämma faserna vid anslutning av ledningar måste du använda indikatorn . För att korrekt ansluta alla ledningar är det nödvändigt att använda anslutningsschemat, som beskrivs i driftdokumentet från tillverkaren. Innan rören läggs måste de skäras, med ett specialverktyg för att göra nödvändiga böjar och isolera med värmeisolerande material. De förberedda elementen måste anslutas till enhetens inre och yttre delar enligt instruktionerna.

Bild
Bild

Systemevakuering är ett viktigt steg för att avlägsna all fukt och dammpartiklar. För att uppnå maximal effekt är det nödvändigt att utföra dammsugning först efter fullständig tätning, annars är det inte möjligt att pumpa ut all luft. Det sista steget i installationen är att fylla och testa enheten.

Rekommenderad: