Gör-det-själv-panel Från Skal (25 Bilder): Från Stenar Och Snäckskal, Alternativ För Hantverk För Nybörjare På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-panel Från Skal (25 Bilder): Från Stenar Och Snäckskal, Alternativ För Hantverk För Nybörjare På Väggen

Video: Gör-det-själv-panel Från Skal (25 Bilder): Från Stenar Och Snäckskal, Alternativ För Hantverk För Nybörjare På Väggen
Video: Vinyl sidospår! Installationshemligheter och användbara knep som få människor känner till! 2024, April
Gör-det-själv-panel Från Skal (25 Bilder): Från Stenar Och Snäckskal, Alternativ För Hantverk För Nybörjare På Väggen
Gör-det-själv-panel Från Skal (25 Bilder): Från Stenar Och Snäckskal, Alternativ För Hantverk För Nybörjare På Väggen
Anonim

En panel gjord av skal blir en höjdpunkt i alla interiörer. Det är särskilt bra om det är skapat med egna händer, och varje element som används, erhållet på semester, har sin egen historia.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av material

Som namnet antyder, en panel med snäckskal skapas på grundval av olika havsgåvor . Helst är de naturligtvis monterade med egna händer under ett sommarlov, men det är också möjligt att köpa en färdig uppsättning i en specialaffär eller till och med på marknaden. Formen på skalen väljs i enlighet med dina egna preferenser, men det bör komma ihåg att ju mer ovanligt det är, desto mer unikt kommer det färdiga verket att se ut. När man samlar skal av blötdjur i en tät behållare med ett stängande lock är det också värt att lägga några grenar av exotiska träd eller till och med bitar av korall, liksom stenar i olika storlekar som har ändrat form under påverkan av vatten.

Man bör komma ihåg att skal som samlats in på semestern kräver lämplig förberedelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst kokas allt material i minst 60 minuter i vatten, till vilket ättika tillsätts . En matsked av produkten räcker till en liter vätska. Sedan rengörs blötdjurens skal noggrant från sand eller rester av deras invånare och torkas också. Trasiga kanter det rekommenderas att bearbeta det med sandpapper eller en vanlig nagelfil . Om färgen på några skal inte passar mästaren, skulle det vara bra att färga dem med akrylfärg, fläck eller lack av valfri nyans innan du påbörjar arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla plywood- eller träskivor är lämpliga som grund för panelen . För att dekorera bakgrunden används oftast en tygduk eller en bit säckväv, men alternativ med användning av sisal, dekorativt nät eller till och med sand kommer att vara intressant. Det är mest praktiskt att fixa enskilda element i kompositionen med en varm limpistol. Det färdiga verket, dessutom dekorerat med pärlor, fjädrar, knappar och strass, är placerat i en ram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka paneler kan du göra?

En panel gjord av skal gör att mästaren kan visa kreativitet med kraft och huvud och förverkliga även de mest ovanliga idéerna.

Naturligtvis är det enklaste sättet att skapa något slags abstrakt verk genom att ordna de befintliga bestånden av skal och stenar i en kaotisk ordning. Ett lite mer komplicerat alternativ är att på förhand skapa en specifik bild, som sedan fylls med en tredimensionell inredning. Till exempel, från samma skal kan du lägga upp en bild av en blomma, sjöhäst, fartyg, person, bil, träd eller havslandskap. Genom att använda lim eller gips av parissand som bakgrund expanderar det nautiska temat och ökar påminnelsen om sommarlovet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten behöver själva panelen inte vara rektangulär alls: som grund kan du ta en halvcirkel, som för en krans, en bild av ett havsdjur eller en annan geometrisk figur. En ovanlig lösning är kombinationen av en skaldekor och en väggspegel. Det volymetriska verket ser ännu mer originellt ut, i slutändan är det helt täckt med svart färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

För att nybörjare ska göra en skalpanel på väggen med sina egna händer, de måste behärska en enkel handlingssekvens.

  • För att skapa det enklaste hantverket skal i olika former och storlekar förbereds , plywoodplåt, lim, akrylfärger, träram och tillhörande inredning som småsten, pärlor och sjöstjärnor.
  • Förbehandlade skal sorteras efter typ och storlek … Det kommer att vara möjligt att ge dem en mer mättad, men naturlig färg med hjälp av en fläck eller en stark lösning av kaliumpermanganat. Användning av akrylfärger rekommenderas när detaljerna inte är abstrakt spridda över ytan, utan kombineras till någon form av ritningar. Till exempel, om en del av skalen ska representera solen, måste de målas med akrylfärg i en gul nyans.
  • Om de dekorativa elementen ska limmas omedelbart på plywoodskivan måste det först bearbetas med sandpapper för bättre fixering . Dessutom trimmas brädan för att passa den valda ramen. Snäckskal, stenar och annan inredning limmas med varmt lim, antingen på ett kaotiskt sätt eller enligt ett specifikt mönster eller mönster. Det färdiga verket är inramat med en ram målad med akrylfärg.
  • En skalpanel ser väldigt intressant ut, för att skapa sand som bakgrund .… Fixeringen av enskilda element sker i detta fall med vanlig gips. Sammansättningen av skal, småstenar, koraller, barkbitar och sjöstjärnor bör först sammanställas på ett ark vanligt papper. Det är nödvändigt att varna för att stora element ser mycket bättre ut på en sandig bakgrund. För panelen behöver du också en färdig ram med bakgrund.
  • Enligt instruktionerna späds gips ut med vatten tills konsistensen liknar flytande gräddfil . Ämnet hälls omedelbart i en träram, och alla dekorativa element överförs snabbt till ytan i en eftertänksam ordning. Varje skal eller småsten måste pressas lätt till gips. Därefter beströts ytan med sand, samtidigt med lätt tryck. Så snart gipset hårdnar kan det färdiga arbetet beläggas med akryllack.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Panelen ser väldigt elegant ut som grund för vilken den används maskcirkel som ger lätthet till arbetet . Skalen är ordnade på ett sådant sätt att de bildar knopparna på tre blommor av olika sorter och flera insekter: sniglar och en fjäril. Tunna försilvrade kvistar bildar stjälkar och bladen skärs av papper. Ett vanligt persikafrö används som kärnan i en av blommorna. Snigelkropparna är gjorda av plasticin, och fjärilens antenner kan hämtas från vinstocken.

Bild
Bild

Arbetet, vilket är bild av en fisk på havets bakgrund . Alla element i panelen är fästa på gips. I den nedre delen av målningen är den praktiskt taget gömd under pärlor och små snäckskal som bildar sand, och i den övre delen berörs den bara lite av färg för att bilda havet. Själva fisken är också gjord av skal och pärlor. Flera glänsande småstenar - transparenta och blåa i färgen - är utspridda över panelens yta. Ramens övre vänstra hörn är täckt med ett nät, och resten är dekorerade med stora rapabönor.

Bild
Bild

Särskilt anmärkningsvärt är panelen, vilket är blomsterarrangemang av snäckskal, dekorerad i en strikt mörk träram … Sådant arbete kräver särskilt noggrant arbete, eftersom skalen som används för att skapa enskilda element måste se helt identiska ut, ha samma form, färg och storlek. Både stora och små skal används i arbetet. Några av dem bildar öppna knoppar, några är stängda, vissa bildar kronblad och andra bildar kvistar med miniatyrblommor, som klockor.

Den ganska ljusa naturliga nyansen på skalen gör det möjligt att göra utan ytterligare färgning.

Rekommenderad: