Saltad Degpanel: Hur Man Gör Blommor Med Egna Händer I Etapper? Andra Bilder För Nybörjare

Innehållsförteckning:

Video: Saltad Degpanel: Hur Man Gör Blommor Med Egna Händer I Etapper? Andra Bilder För Nybörjare

Video: Saltad Degpanel: Hur Man Gör Blommor Med Egna Händer I Etapper? Andra Bilder För Nybörjare
Video: DIY: Gör din egen festdukning med levande blommor 2024, April
Saltad Degpanel: Hur Man Gör Blommor Med Egna Händer I Etapper? Andra Bilder För Nybörjare
Saltad Degpanel: Hur Man Gör Blommor Med Egna Händer I Etapper? Andra Bilder För Nybörjare
Anonim

Du kan dekorera interiören med en mängd olika produkter, inklusive de som är gjorda för hand. Ett utmärkt exempel skulle vara en panel gjord av salt deg, gjord i vilken version som helst, vare sig det är blommor, en ram, en docka eller något annat. Det är värt att notera att denna handarbetsteknik har sitt ursprung i slavisk kultur och är efterfrågad även idag. Dekorativa element av saltdeg är starka och hållbara, dessutom kan allt göras av sådant material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Om du vill ge interiören originalitet kan du börja skapa en panel av salt deg. En sådan produkt kommer att dekorera alla hörn av huset och kan vara en bra present.

I forntida Ryssland användes degen överallt. De förberedde inte bara olika rätter av det, utan gjorde också dekorationer, amuletter, amuletter. Kvinnor älskade att göra smycken, eftersom vilken figur som helst kunde skulpteras. Julgranar hängdes med sådana produkter, och detta har blivit en tradition ..

Bild
Bild
Bild
Bild

Saltade degpaneler ska vara estetiskt tilltalande för inredningen. Om rummet är väl upplyst görs materialet två nyanser mörkare så att arkitekturen inte smälter samman med konstverket .… Ljusa färger är bra för mörka rum. Rummets stil och inredning spelar en viktig roll, så de bör beaktas när du väljer typ av hantverk.

Det rekommenderas inte att lämna biten i direkt solljus: färgen kan, precis som degen själv, smälta och biten deformeras. När det gäller de tillgängliga materialen för beredning av råvaror är det bättre att omedelbart välja de rätter som kommer att utformas för en sådan uppgift.

Bild
Bild

Varför måste degen vara salt? Och varför behövs så mycket näringstillskott? Tack vare denna ingrediens kommer formen på den framtida produkten att bibehållas mycket bättre.

Det är värt att notera att detta är ett säkert material, så även barn kan skulptera av det, eftersom degen inte orsakar allergier. Processen kommer att ge många trevliga intryck och gott humör, och resultatet kommer utan tvekan att glädjas.

Med hjälp av denna teknik utvecklas fantasi och motorik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en panel kräver inga stora investeringar, det räcker med att avsätta tid, och ingredienserna finns i varje hem. Skulptureringsprocessen är lugnande, dessutom kan du förkroppsliga de mest vågade idéerna och skapa något unikt med dina egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga ingredienser

För att skapa en vacker komposition måste du förbereda en minsta uppsättning förbrukningsmaterial och verktyg till hands.

Du kommer behöva:

  • ett glas fint salt;
  • två glas mjöl;
  • ca 160 g vatten;
  • en sked torrt tapetlim;
  • en sked handkräm och oraffinerad vegetabilisk olja.
Bild
Bild

De listade ingredienserna blandas i en stor behållare, och det är viktigt att använda premiummjöl - detta påverkar utgångsmaterialet. Blandningen måste vara tillräckligt flexibel så att du kan skulptera figurer från den.

Ofta tillsätts aromatisk olja, kanel eller muskotnöt till arbetsstycket för att ge kompositionen en behaglig touch.

När du har förberett basen kan du gå vidare till nästa steg, vilket är att skapa en produkt av salt deg.

Andelen ingredienser kan variera beroende på hur mycket förbrukningsmedel som krävs.

Bild
Bild

Utförande teknik

Du behöver inte göra något svårt första gången. Bländar vackra blommor som kommer att dekorera din köksinredning. Du kan välja soliga prästkragar i samband med gott humör, sommar och trevliga dofter i luften.

Du kan först förbereda en ram för att rama in den framtida bilden

  • Till att börja med bör en vas vara gjord av salt deg, välj formen efter eget tycke. Efter det, börja göra blomma element.
  • Huvudet är gjort enligt följande. Små degbitar rullas till bollar, varefter cirklar görs. Från dem måste du klippa ut kronbladet med en vanlig sax. När det gäller kärnan rullar den ut från samma kompakta bollar.
  • Hitta eller rita mallar för bladformer och klipp ut samma för din egen komposition.
  • Du kan göra så många prästkragar som du vill. Fäst dem sedan i bakgrunden.
  • För att få blommorna att se så naturliga ut som möjligt behöver du gul akrylfärg. Det är absolut nödvändigt att göra vener så att kronbladen blir mer naturliga - för detta kan du ta formar eller använda en enkel tandpetare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en steg-för-steg-guide som kommer att vara tydlig för alla. Genom att göra allt i etapper kan du skapa fantastiska bilder inte bara med blommor utan också med djur, skildra en fisk, en uggla eller ett helt landskap. Riktiga proffs gör olika dockor av saltdeg - du kan lära dig detta på egen hand, det viktigaste är att förbereda blandningen ordentligt.

Materialet är lätt att forma, så du kan göra träd, människor, djur, abstraktion, mönster och olika dekorativa element av det.

Mästarens arbetsstation kan vara ett vanligt köksbord, vars yta måste vara slät så att den efter avslutning lätt kan rengöras från resterna av degen.

Hantverkets bas är alltid gjuten för hand, som för olika element kan du fylla på formar eller använda sax och klippa ut allt du behöver själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

Storleken på den framtida kompositionen kan vara vilken som helst, huvudsaken är att den uppfyller personliga krav. Ju större duk, desto rymligare bör platsen vara där din skapelse kommer att ligga .… Med hjälp av sådana produkter kan du betona komforten i härden, lägga till en "glädje" i interiören.

Tecknade eller sagokaraktärer kommer att se bra ut i barnrummet. En panel som visar frukt eller ett byhus är lämplig för köket. Under säsongssemestern kan du också använda saltdeg för att skapa träddekorationer eller temamålningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att fixera elementen rekommenderas att du tar smältlim, eftersom det håller ihop inredningsdetaljerna väl.

Rekommenderad: