Vinterpanel: Hur Man Gör En Panel På Temat Vinter På Väggen Med Egna Händer? Vinterlandskap Och Andra Panelidéer

Innehållsförteckning:

Video: Vinterpanel: Hur Man Gör En Panel På Temat Vinter På Väggen Med Egna Händer? Vinterlandskap Och Andra Panelidéer

Video: Vinterpanel: Hur Man Gör En Panel På Temat Vinter På Väggen Med Egna Händer? Vinterlandskap Och Andra Panelidéer
Video: Snowboard Järnvägsparken 2001 2024, April
Vinterpanel: Hur Man Gör En Panel På Temat Vinter På Väggen Med Egna Händer? Vinterlandskap Och Andra Panelidéer
Vinterpanel: Hur Man Gör En Panel På Temat Vinter På Väggen Med Egna Händer? Vinterlandskap Och Andra Panelidéer
Anonim

Nålkvinnans hem andas alltid med värme och komfort. Hemmagjorda hushållsartiklar, målningar och paneler vill titta på dem länge och känna stämningen de förmedlar. Tips för att göra en vinterpanel av erfarna hantverkskvinnor hjälper dig att lägga till nyårsmagi i ditt hem med dina egna händer.

Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Trots formernas likhet skiljer sig panelen avsevärt från bilden. Du kan skapa en bild med hjälp av duk och målarfärg, medan en panel kräver volym och ytterligare dekorativa element, beroende på vald utförande teknik. Vanligtvis, needlewomen kan skapa ett mästerverk av alla tillgängliga material, eftersom de alltid har nystan av flerfärgade trådar, band, strass och pärlor.

Bild
Bild

Det är svårare för en nybörjare inom detta område, eftersom mer material måste köpas. De mest populära materialen för att göra vinterpaneler:

  • ull;
  • ulltrådar;
  • flingor;
  • grenar och bark av träd och annat naturmaterial;
  • bomull;
  • pärlor;
  • kartongmallar med bilden av fåglar, djur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De utför volymetriska målningar på duk, papper, glas och sträckt tyg.

Ämnena är:

  • vinterlandskap;
  • tjurfinkar, bröst, sparvar;
  • barnbilder med bilden av nyårshelger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att om panelen utförs tillsammans med barnet kan teman sammanflätas och överlappa varandra. Till exempel kan djur och fåglar läggas till vinterskogar. Förutom de grundläggande materialen behöver du också verktyg till hands. Så panelen klarar sig inte utan:

  • sax;
  • PVA -lim och superlim;
  • akrylfärger och gouache;
  • lack för att fixa resultatet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

För att skapa en vinterpanel med egen hand är det viktigt att presentera en framtidsbild eller skissa den. När du ägnar dig åt kreativitet med barn bör du börja med enkla och tillgängliga målningar . En av dessa kan vara en panel med inslag av ulltrådar. Fåglar gjorda av flerfärgade finhackade ulltrådar, som efter skärning limmas på skissen ser särskilt varma och realistiska ut. Samtidigt kan tjurfinkar eller tuttar vara en del av bilden, eller de kan klippas ut separat av kartong för en större volym och, efter fyllning med ull, limmas på det färdiga landskapet med dubbelsidig tejp.

Det bör noteras att skumtejp gör ett utmärkt jobb med att lägga till volym och vitalisering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med barnen kan du göra en panel om vinterns tema med egna händer med en lika intressant metod som säkert kommer att intressera unga skapare. För vit fluffig snö används i detta fall rakskum och PVA -lim i förhållandet 1: 1 . Ljus snövit färg appliceras på bilden och förvandlas till lättnadssnödriv och viktlös snö på träden. Efter torkning kan den volymetriska panelen ramas in.

En annan snygg målning på väggen görs med klassiska asfaltkritor . För att göra detta dras trådar, kransar och uttag på en svart eller annan mörk bakgrund, en lamphållare appliceras och målas med djärv över med krita. Mallen tas bort och kanterna smutsas med ett finger eller bomullsull. En ljus och original väggpanel på detta sätt är perfekt som ett hantverk för ett dagis eller en skola.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om önskan att skapa går längre än att slutföra ett uppdrag för ett dagis, kan du försöka skapa ett fantastiskt landskap på glas. För detta du behöver ett färdigt tryckt vinterlandskap, som installeras i en ram med glas . Dessutom fylls träd, buskar och julgranar med spannmål, till exempel ris eller bovete, beroende på trädtyp. Stammarna är gjorda av tunna kvistar och fästa på glaset med superlim, snödrivorna blir omfattande med hjälp av papper som rivits i små bitar. Avslutar arbetet med en primer och målning med akrylfärger. Bakgrunden under glaset kan tas bort och detaljerna kan ritas på ett stycke Whatman -papper med egna händer.

Bilder i form av fönster med ett landskap, skapade av trälister, ser intressanta ut . Ramen i ett sådant verk kan göras med egna händer eller köpas, men målas för att matcha bildens övergripande färgschema. Som du kan se kan du skapa från vilket material som helst. I hantverkarnas händer blir spannmål till trädens lövverk och rakskum - lyxiga magiska snödrivor, målade kaniner och björnar blir fluffiga när de dekoreras med ull. Detta är den största glädjen med handarbete - att skapa unika saker från enkla saker och förvandla dem till oigenkännlighet.

Bild
Bild

Ursprungliga idéer

Vintern utanför fönstret är en fascinerande tredimensionell bild skapad genom sammanvävning av olika material och tekniker. Kvistar och tjurfinkar gjorda av trådar är harmoniskt kombinerade med en snöboll i bomullsull och mysiga träfönsterlameller . En liten julkrans kompletterar bilden. En fantastisk vinterpanel av tunna kvistar återspeglar skönheten och lämpligheten i att använda naturmaterial i målningar. En filtad ullfink kompletterar det mysiga skapandet.

Det omfattande landskapet i en vinterby är gjord av en blandning av rakskum och PVA -lim . En ytterligare höjdpunkt är ramen, som går samman med bilden till en enda helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lätt och diskret panel av naturmaterial kan dekorera alla hem. Grenar och löv av träd är skickligt grundade, vilket ger bilden en speciell struktur och lättnad. En söt barnslig bild görs med flerfärgade lappar som sys in i en enda bild . Panelen är perfekt för vinterdekoration av ett barnrum.

En annan barnbild av söta snögubbar är gjord av saltdeg. Mjukt och smidigt, det gjorde det möjligt att förmedla hjältarnas nyårsstämning.

Den ursprungliga målningen av vinterstaden föddes med småsten och akrylfärger . Snälla rundade hus skapar en magisk stämning och glädje av mästarens kreativitet.

Rekommenderad: