Panel Av Sten: Av Natursten Och Konstgjord Sten På Väggen I Inredningen, Gör-det-själv-teknik

Innehållsförteckning:

Video: Panel Av Sten: Av Natursten Och Konstgjord Sten På Väggen I Inredningen, Gör-det-själv-teknik

Video: Panel Av Sten: Av Natursten Och Konstgjord Sten På Väggen I Inredningen, Gör-det-själv-teknik
Video: Klimex att sätta dekorativ sten (lång version) 2024, April
Panel Av Sten: Av Natursten Och Konstgjord Sten På Väggen I Inredningen, Gör-det-själv-teknik
Panel Av Sten: Av Natursten Och Konstgjord Sten På Väggen I Inredningen, Gör-det-själv-teknik
Anonim

Att dekorera ett rum med tapeter, gips, kakel och andra traditionella material är tråkigt. Därför är det så viktigt att veta allt om stenpaneler, om funktionerna i deras användning. Det är också nödvändigt att titta närmare på utföringsalternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är attraktivt att använda en stenpanel eftersom det är:

  • lyxigt;
  • helt modern;
  • extremt original.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att applicera en dekorationsbild på väggen. Alternativen för att placera den på golvet eller i taket ser också mycket bra ut. I vilket fall som helst måste det allmänna villkoret vara uppfyllt: panelen är en monolitisk komposition av separata delar. Vanligtvis har en stenbild en ram, men ibland måste du begränsa dig till bara en tydlig kant. Följande typer av bilder kan användas:

  • platt;
  • dekorativ;
  • präglat;
  • komplott.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns speciella preparat som gör att du kan bevara den dekorativa kvaliteten på kompositionen så länge som möjligt utan att skada människor, djur och miljö. För att göra en panel kan du använda en mängd olika typer av material. Konstruktioner tillverkade av naturliga råvaror är mycket populära. Professionella föredrar att använda marmor och onyx. Travertin och sandsten används mindre ofta.

Anledningen till denna distribution är enkel: granit och marmor har många nyanser. Med deras hjälp är det enkelt att skapa både skarpa kontraster och subtila övergångar. Men vissa människor föredrar att använda konstgjorda stenplattor. Denna lösning är lämplig i alla rum, med sällsynta undantag. Med hjälp av stenenheter i inredningen uppnår de andra mål som:

  • tydlig zonering;
  • skiftning av betoning;
  • döljer oegentligheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera taket med en sten kommer att se djärvt och ovanligt ut . Genom att variera texturer och nyanser kan naturlig och konstgjord sten vävas in i de mest invecklade kompositionerna. Tack vare modern teknik är det inte svårt att skapa paneler i olika former och storlekar.

Det finns speciella lim för stenbearbetning till förfogande för hemmet och professionella hantverkare, liksom polermedel som praktiskt taget eliminerar bildandet av sömmar.

Bild
Bild

Utförande teknik

Att göra stenpaneler med egna händer börjar med valet av material. Enligt experter är naturliga stenar det bästa alternativet . Småsten som poleras av vågor av hav och floder kommer att tjäna både för bildandet av ritningar och för grunden för färgglada kompositioner som ritas med tusch eller pensel. Mycket stora möjligheter öppnar sig när man använder naturliga stenar. Men fortfarande, av ekonomiska skäl, är många begränsade till småsten och uppnår ett bra resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att arbeta med småstenar behöver du:

  • ytterram;
  • platta eller ojämna småstenar;
  • limpistol;
  • akrylbaserade färger och lacker;
  • penslar;
  • bakgrunden som bilden ska placeras på.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När begreppet målning har tagit form väljs dess element mycket noggrant .… Det rekommenderas att omedelbart tänka på vilka ytterligare material som kan användas. Oftast används trä i kombination med en sten, som livar upp bilden och gör den mer romantisk. Men valet är praktiskt taget obegränsat och begränsas endast av fantasi och lämpligheten av detta eller det materialet i kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen är målad eller lackerad (det beror på panelens utförande) . Bakgrunden är ofta ett fotografi som valts som bakgrund. Oftast används landskap för detta ändamål, där man liksom lägger stenbilder.

I barnrummet är paneler vanligtvis fyllda med bilder av hus, leksaksbilar och liknande. I andra rum i huset används mer fasta kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När stenarna är målade och bakgrunden är klar kan du applicera dem på bilden. Först limmas en sandkudde, stenar för en kant, kvistar och andra material, om det behövs, med en limpistol. Sedan lägger de på och limar huvudfigurerna och elementen. För stabilisering är stenpanelen täckt med hårspray . Om den inte används förlorar sanden snabbt sin glans och smulas.

Ett alternativt alternativ innebär användning av gula smulor . Det här jobbet är inte så svårt som det ofta antas. Det är bara nödvändigt att tydligt definiera det mönster som ska bildas. I grund och botten skapar de landskap av stäpper och skogar, havsstränder och bergskedjor, individuella toppar. Gult flis limmas på ett 15-20 mm tjockt träsnitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den slipas noggrant med fin smör . Efter att ha ritat mönstret fortsätter de med att limma. Den vattenhaltiga lösningen av PVA måste torka noggrant. Slutligen bildas bilden med olja eller lim tempera färgämnen. Gouache och akvareller är absolut inte lämpliga för detta!

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

En stenpanel blir en logisk fyllning även för en grov vägg utan användning av fin efterbehandling. Du kan också placera den på en tjock falsk vägg . Men du behöver inte koka upp det för att bara dölja bristerna. Med hjälp av dekorativa paneler slås ofta elektriska ledningar. I vissa fall är en elegant målning utformad för att dölja ett värdeskåp eller till och med en fullvärdig dörr till ett annat rum.

I alla fall valet av plats samordnas med rummets funktionella syfte och dess stilistiska prestanda . I korridorer används väggkompositioner oftare, eftersom golvalternativ på något sätt inte är särskilt lämpliga där. De försöker visa teckningen så mycket som möjligt för alla som kommer, med hänsyn till ljusets och skuggans spel. Vi får inte heller glömma det dekorativa föremålets proportionalitet i interiören.

För små rum är det lämpligt att använda blomsterarrangemang och naturlandskap; endast en professionell designer kan passa in andra motiv i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

I korridorerna görs ibland ljusa väggpaneler, upplysta av lampor. Viktigt: i mycket små korridorer bör du begränsa dig till 2-3 målningar för att inte överbelasta utrymmet visuellt . Men där det finns mer än tillräckligt med utrymme kan du använda en hel kedja av stenmålningar. Samtidigt försöker de koppla dem efter ämne eller stil. Stilleben passar bäst i kök. Om det här alternativet verkar tråkigt kan du sätta skisser på mattemat där.

I rum och gemensamma rum är det lämpligt att fokusera på lugnande kompositioner . Lugna landskap med subtila nyanser är idealiska. Om det finns minst en stor vägg försöker de dekorera den med en bildkedja som förenas av en gemensam tomt. I sovrum är paneler oftast installerade mittemot sängen för att överväga det varje gång du vaknar. Genom att följa dessa enkla regler kan du uppnå en fantastisk effekt.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Det finns många alternativ för stenpaneler. Detta foto visar till exempel hela bilden. Topparna på "palmer" och "stenblock" gjordes med hjälp av en sten. Följande alternativ är också möjliga:

ett par mänskliga figurer "under ett träd"

Bild
Bild

en vägg av vild sten med en grov konsistens, kompletterad med en annan klassisk inredning (lampa, soffa och ljust trätak)

Rekommenderad: