Väggmålning (67 Bilder): Snygg Svartvittmålning Av Lägenheter, Modern Konst Akrylmålning I Vardagsrummet Och Andra Rum, Andra Typer Av Målningar

Innehållsförteckning:

Video: Väggmålning (67 Bilder): Snygg Svartvittmålning Av Lägenheter, Modern Konst Akrylmålning I Vardagsrummet Och Andra Rum, Andra Typer Av Målningar

Video: Väggmålning (67 Bilder): Snygg Svartvittmålning Av Lägenheter, Modern Konst Akrylmålning I Vardagsrummet Och Andra Rum, Andra Typer Av Målningar
Video: Tutorial för målning | Röd solnedgång | Akrylmålning Tutorial för nybörjare 2024, April
Väggmålning (67 Bilder): Snygg Svartvittmålning Av Lägenheter, Modern Konst Akrylmålning I Vardagsrummet Och Andra Rum, Andra Typer Av Målningar
Väggmålning (67 Bilder): Snygg Svartvittmålning Av Lägenheter, Modern Konst Akrylmålning I Vardagsrummet Och Andra Rum, Andra Typer Av Målningar
Anonim

Väggmålning i interiören - en av de mest populära trenderna inom modern design av lokaler, bostäder och offentliga, vars popularitet är förståelig. Moderna trender mot minimalism, rymlighet, ljusa färger tyder på den utbredda användningen av pittoreska paneler placerade på väggar, golv och till och med taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Väggmålning varierar i en mängd olika konststilar - från primitiv animerad graffiti till riktiga konstverk. Varje väggmålning passar organiskt in i det allmänna rummet med möbler, textilier, dekorativa detaljer, om det inte är rörigt och rörigt med onödiga element och hushållsartiklar.

De tilltalande egenskaperna hos denna teknik för att försköna lägenheter, rum i ett privat hus, kammarkontor och stora salar i offentliga byggnader är många och behöver inte mycket reklam.

Många designers tror att målning på väggar är en organisk del av människans natur , ett slags genminne, som spårar sin historia från stenmålningar, de gånger då en grotta fungerade som hem för människor.

Den moderna efterfrågan på målning i inredningen förklaras enkelt om vi kommer ihåg hur många medel för att skapa konstverk som finns i en modern människas arsenal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Törsten efter kreativitet och önskan om skönhet är två impulser som får en person att skapa en kreativ, original eller särskiljande design av ett bostadsutrymme, och inredning är ett bra sätt, med många betydande fördelar:

  • du kan skapa en dekorativ panel med hjälp av en konstnär eller designer;
  • du kan tillfredsställa din önskan att skapa skönhet även med minimala förmågor;
  • för varierande inredningsstilar kan du använda olika tekniker, organiskt sammanvävda eller omvänt kontrasterande motsägelsefulla;
  • detta är ett utmärkt sätt att få individualitet och originalitet till och med i en liten lägenhet, för att inte tala om de rymliga vardagsrummen i ett lanthus, gäst sovrum och rekreationsområden;
  • det finns inga begränsningar för val av plats (om ledigt utrymme tillåter det är det bättre att välja områden utom räckhåll för direkt solljus, men inte i ett mörkt hörn);
  • de tillämpade teknikerna gör det möjligt att göra bilden platt eller konvex, ljus eller svartvitt, utöka utrymmet eller visuellt minska den tomma blindpunkten i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns några nyanser som föreskriver valet av tekniker som skiljer sig åt i prestanda och konstnärliga medel . I interiören beror mycket på stilpreferenser, väggmaterialet (även om det i moderna förhållanden kan göras en separat beläggning för målning), belysningsgraden i rummet och dess konfiguration.

Allt detta kräver strikt omtanke, planering av inredningen som ska placeras och huvudsyftet med lokalerna.

I det senare tillståndet finns det en fin linje av relevans för den tänkta bilden, om inte huvudmålet naturligtvis inte är chockerande, avsiktlig kitsch eller eklekticism som är på modet nu.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metod

När prioriteringarna är fastställda och målen för progressiv inredning har beskrivits bör du tänka på valet av teknik och verktyg som är nödvändiga för att genomföra idén. Väggmålning dikterar vanligtvis acceptabla alternativ för författarna - mycket beror på förmågor och färdigheter hos mamman som kommer att förkroppsligar idén.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Målade väggar kan kräva en perfekt yta och kostsamma material, samt lång tid att översätta den ursprungliga idén:

  • konstmålning är en av de vackraste, men också en av de mest tidskrävande, det kräver teckningsförmåga, specialfärger, en pensel och en palett för blandning;
  • det enklaste sättet att skapa en bild på väggarna är stenciler, och med den skickliga tillverkningen av ett uttrycksfullt sätt blir stencilmålning det enklaste och mest prisvärda sättet för en amatör;
  • nu övar de olika typer - från att måla med en markör, penna eller bläck, till präglad teknik, där ett initialt konvext mönster skapas av gips och sedan målas;
  • den mest populära målningen är handmålad, men den kan också vara annorlunda - från geometriska mönster och abstrakta fläckar till sådana höjder som pricken, uppfunnen av impressionisterna eller patina, med skicklig åldrande av bilden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även den enklaste inomhusväggmålningstekniken kan vara ett spektakulärt visualiseringsverktyg om det kompletteras med dekorativa detaljer. Amatörentusiaster målar väggarna med primitiva barnritningar, blommiga ornament, geometriska former, bokstäver eller siffror.

Hantverkare kan använda vad som helst - akvarell, gouache, vaxkritor, sprayfärg för graffiti , och det kommer fortfarande att vara effektivt om rummets funktioner och dess konfiguration beaktas vid planeringen.

I vissa fall kan en fresko eller panel vara ett sätt att zonera, lägga till ytterligare dekorativitet eller skapa en stilistisk följe.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grisaille

Tekniken är inte ett enkelt sätt att försköna ditt hem, men när det görs skickligt skapar det ett exceptionellt sofistikerat och sofistikerat utseende. Metoden är endast föremål för specialister med uttalade konstnärliga förmågor, ett noggrant öga, begreppet chiaroscuro, som oftast ingjuts i undervisningen i måleri . Lusten att få en skicklig imitation av stuckatur i väggmålning råder emellertid ofta överväganden om begränsad budget och kostnadsbesparingar.

Grisaille kan visualisera de oumbärliga elementen av klassicism eller empirestil i inredningen, placera halvkolonner i hörnen och imitation av stuckaturer under taket . Det finns också mer moderna alternativ, men föredragsämnet är vanligtvis portiker, pelare, valv och skulpturer på piedestaler, vilket ger ett så realistiskt intryck att en falskhet bara kan upptäckas genom att komma nära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Det är ofta listat i listan över tekniker som du kan göra själv. Att måla med akryl är sällan svårt för en hemkonstnär. Naturligtvis, om han i sina planer inte har en kolossal målningspanel, vilket kommer att kräva målning med akrylfärger med vattenfärgsteknik och tillägg av variabla ytterligare komponenter.

Hemma kan du självständigt måla väggen med akryl i en primitiv, symbolisk, abstrakt skala, geometriska mönster eller blommotiv . De otvivelaktiga fördelarna med detta dekorativa material är fullständig frånvaro av lukt, relativ miljövänlighet, snabbtorkning och oöverträffad ljusstyrka.

Dessutom kommer en teckning med akrylfärger att hålla på väggen under en garanterad lång tid, även om rummet ständigt är fyllt med solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fluorescerande

Ett mycket effektivt och dekorativt medium som används i receptioner, fester, men knappast lämpar sig för ett sovrum eller barnkammare. Den största fördelen ligger i måleriets olika visuella effekt dagtid och nattetid . Relativt enkelt i dagsljus kan det fluorescerande mönstret vara fantastiskt om professionellt placerad belysning tillhandahålls för natt och dagtid.

Det spelar ingen roll om denna populära färg används i ett litet vardagsrum i en liten lägenhet eller i en rymlig lobby i en herrgård. Intrycket av gäster eller värdar förstärks om tematomter används - havet, stjärnhimlen med kometer, stadslandskap. Lysande färger används oftare i det inre av nöjesställen.

Användningen av fluorescerande teknik i heminredningen är bara fördelaktig om UV -lampor finns tillgängliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Graffiti

En vanlig missuppfattning är att denna stadsteknik bara är bra för staket, ytterväggar och ett övergivet industriområde. Faktiskt det har länge varit en allmänt använd teknik vid utformning av vardagsrum . Tidigare kan protestmålning, nära förknippad med informella, och nu vägggrafik, skapad av proffs med en sprayburk i händerna, ge unika effekter - från att minska eller öka utrymmet med färgvariationer, till volymetriska målningar som lämnar en vacker realistisk bild.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Abstraktion

Alltid ett populärt sätt att dekorera väggar, dessutom undergiven även för en person som först plockade upp verktyg - sprayburkar eller akrylfärger, en pensel, rulle, markör eller till och med en sprayflaska. Den här säsongen råder det geometriska temat, designers rekommenderar att man påminner om skolvetenskapen om torg, trianglar, parallellpiped och cirklar för att dekorera väggar och till och med fashionabla detaljer - ottomaner, kuddar.

Geometri, enligt moderna designers, är en outtömlig inspirationskälla, och också ett enkelt och prisvärt sätt att modellera din unika abstraktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Airbrushing

Innehav av ett specialverktyg - en airbrush, kräver en säker hand, ett noggrant öga och kunskap om professionella finesser . Nyligen används dock airbrushing alltmer inom inredning på grund av dess pittoreska och unika visualisering. Om de medel som tilldelats för renoveringen gör att du kan bjuda in en riktig mästare, blir det svårt att hitta något mer modernt, moderiktigt och imponerande än en professionell airbrushed -teckning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fresk

Det allmänna samlingsnamnet för en teknik för en komplex bild, vilken som helst med avseende på volymen på det täckta området och ganska svårt att implementera. För att skapa en fresko behöver du plastgips applicerat på ett metallnät, mästerlig användning av en pensel och speciella material.

Men bilden liknar en gammal och lämnar ett bestående intryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Volymetrisk

Ett mer vanligt namn är "lättnadsteknik ". Skrämmande uttalanden om svårigheten att skapa väggavlastning övervinns lätt, särskilt om en enkel bild är tänkt, med inslag av abstraktion eller blommiga anteckningar. Det finns en färdiggjuten stuckaturgjutning av polymermaterial på byggmarknaden. Att arbeta med gips är inte heller svårt om du lär dig att göra formar för gjutning av skrot.

Efter att ha skapat en tredimensionell ritning i vita toner kan du måla den med akryl, airbrush, pensel eller sprayfärg från en sprutpistol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenfärg

Fresco är en typ av akvarellväggmålning, precis som airbrushing, men hantverkare kan använda alsecco (billigare och mer hållbar målning på torrt gips).

Renoveringspublikationer hänvisar till akvarelltekniken som grisaille och graffiti - allt beror på hur tunt ett lager av färgen som används skapar suddiga konturer av imitation av en teckning med vattenlösliga färger

Bildens ljushet och luftighet gav ett indirekt namn på den tillämpade väggmålningstekniken. Vissa typer av väggmålningar eller paneler är enkla att genomföra, de kan göras oberoende, men huvudsaken uppnås endast om väggmålningen motsvarar den allmänna stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Idéer för kreativ design kan tillhöra både husets ägare eller älskarinna och en avancerad designer som tar kolossala medel för sina konsultationer. Men i alla fall kommer det mest prisvärda epitetet inte att vara så mycket "modern lägenhet" (lojalitet sträcker sig till användningen av valfri inredning), som den "snygga" recensionen. Detta betyder inte att det i rumsdesign är absolut nödvändigt att hålla sig till en enda rad . Vardagsrummet kan domineras av klassiker, empirestil, ekostil i ett träföljd och i badrummet-ultramodern eller antik målning.

Men de egyptiska sfinxerna kommer att vara malplacerade i verandans design om den har utsikt över den japanska trädgården, liksom Empire -möblerna i korridoren, där en av väggarna är täckt med symboliskt tegelverk.

De mest populära stilarna där väggmålning kan appliceras är följande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

En preferens för dem som älskar stora eller skickligt skapade utrymmen, ett minimum av möbler och maximalt med luft … Det är efterfrågat inom modern inredning på grund av de stora möjligheterna till självförverkligande.

Bild
Bild

japansk stil

Det kräver inte bara ett noggrant urval av detaljer, möbler, bilder, utan också kunskap om vissa finesser

Annars är det lätt att glida in i banalitet eller förvirra Japans attribut med kinesiska.

Bild
Bild

Provence

En populär stil för älskare av böjda ben, blommiga textilier, pastorala bilder och ljusa färger . Kök och sovrum är ofta inredda i Provence -stil, men det ser också ganska organiskt ut i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk stil

Övervägande av draperier, glitter, prakt, prydnader, aggressiva färger . Vanligtvis ägnar de mycket uppmärksamhet åt detaljer, noggrant urval av tillbehör.

Men för att skapa ett lämpligt intryck kan du fullt ut använda en viss blandning av eklekticism.

Bild
Bild

Modern

Luddiga linjer, lågkontrast, suddiga kombinationer, kombination av nytta och romantik utan skarpa hörn lämnar lite utrymme för användning i moderna rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Ge en chans ofta använda konstverk i dekoration , men det kräver måttlighet och god smak.

Bild
Bild

Design

Populariteten för användningen av väggmålning i moderna interiörer betyder inte att valet av tomt och utförandeteknik kan dikteras av bristen på färdigheter hos en hantverkare eller hans starka preferenser. Var och en av de vanliga alternativen har ett specifikt syfte.

Svartvitt grafik kommer lätt att passa in i ett loft, men kommer att vara på sin plats i Empire -stilen. Bilden av ett svart berg med en vit snötäcke, ett stiliserat japanskt landskap ser bra ut i japansk stil. En kreativ bild av natten med en lykta, en imponerande väggmålning passar vardagsrummet och världskartan passar barnkammaren.

Det finns standardstereotyper som du enkelt kan komma ifrån genom att skildra ett skimrande utrymme eller ett lockande hav på din sovrumsvägg för att vakna upp på gott humör. Men tropiska löv bör inte vara i Provence, Empire eller traditionell klassisk stil, liksom trä i ultramodern, som kännetecknas av metall och sten.

Du kan inte måla en bild på väggen bara för att den är vacker. Det bör organiskt passa in i den tänkta och genomförda idén.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Modetidningar, ibland under rubriken vackra exempel, ger interiörer som gör användaren förvirrad. För dem som ännu inte har bestämt sig för valet, nedan är riktiga konstverk, som du helt enkelt kan avundas dem som tillbringar tid i detta rum.

Rekommenderad: