Väggmålning I Sovrum: Väggdesign I Sovrum För Vuxna Och Barn, Typer Av Målningar, Tips För Vård

Innehållsförteckning:

Video: Väggmålning I Sovrum: Väggdesign I Sovrum För Vuxna Och Barn, Typer Av Målningar, Tips För Vård

Video: Väggmålning I Sovrum: Väggdesign I Sovrum För Vuxna Och Barn, Typer Av Målningar, Tips För Vård
Video: Hur jag målar en STOR tavla med akrylfärg! 2024, Mars
Väggmålning I Sovrum: Väggdesign I Sovrum För Vuxna Och Barn, Typer Av Målningar, Tips För Vård
Väggmålning I Sovrum: Väggdesign I Sovrum För Vuxna Och Barn, Typer Av Målningar, Tips För Vård
Anonim

Väggmålning kan bli en uttrycksfull accent av interiören. Denna design anses särskilt lämplig i sovrummet. Men innan du väljer en eller annan typ av målning bör du få en uppfattning om dess sorter, funktioner, nyanser av design och omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Varje väggritning anses vara unik . Det kan skilja sig åt i tekniken för prestanda, ämnets intrig, färgschema. Samtidigt är konstnärlig målning en nyckelelement i inredningen. Det lockar uppmärksamhet, sätter en speciell stämning i inredningen, störtar in i en eller annan atmosfär.

Denna typ av inredning kännetecknas av sitt konstnärliga och estetiska värde .… Det kan vara omfattande, mångfacetterat och visuellt förändra rummets utrymme. Sådan inredning kan anpassa rummets geometri, utöka dess gränser och dölja väggfel.

Den kan placeras över hela väggytan eller i dess accentdel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmålningen övervägs specifik inredning … Det är inte lämpligt för varje inredning. I det här fallet beror bildelementens storlek på rummets yta, och färgomfånget beror på belysningen av ett visst rum. Som regel används dynamiska färger i sovrum sällan, vilket kan komplicera valet av färgschema.

Målning på väggarna i sovrummet görs specialfärger (akryl, olja, tempera) på en beredd (jämn, grundad) bas. Färger kan vara klassisk, lysande, osynlig . Jobba på skiss beroende på vald teknik används svampar, penslar med olika tjocklek, sprayfärger i arbetet.

Dessutom, när de målar väggar, använder de schabloner, pennor, murslev.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Tekniker för utförande av konstnärlig målning på sovrummets väggar kan vara annorlunda. Var och en av dem har sina egna egenskaper.

Klassisk målning består av att måla med akryl eller andra färger. I det här fallet kan målarstilen variera (till exempel kan det vara stilisering, landskap, renässansstil eller fotorealism).

Bild
Bild
Bild
Bild

Essensen i fresco -tekniken är att skapa en bild på vått gips med kalk i kompositionen … I slutet av arbetet är målningen täckt med en kalciumfilm.

Bild
Bild

Sgraffitoteknik innebär applicering av flera lager av gipskomposition i olika färger, följt av att klia ut mönstret. Detta görs av proffs.

Bild
Bild

3D -design handlar om skulpturell målning . Faktum är att detta är en stuckaturgjutning med bildandet av dekorativa element i bilden. I det här fallet används gips, som först sprids på väggen, och efter torkning målas det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alsecco liknar en fresko något . Kärnan i denna teknik är att arbeta med torrt gips. Men vid teckning fuktas den med vatten.

Bild
Bild

Airbrushing - en unik teknik, under vilken väggarna målas med en airbrush. Skikten i denna målning är mycket tunna, vilket gör att du kan justera nyanserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grisaille är en verkligt lyxig målning. I detta fall skapas ritningen med olika nyanser av samma färg. Denna teknik ligger inom erfarenhet av artister.

Bild
Bild

Encaustic består av användning av färg smält på vax (eller användning av oljefärg på en torr gipsbas). Dessutom kan det vara en teknik där en ritning skapas på en bas och sedan limmas på väggen.

Bild
Bild

Stencil -teknik den används när samma typ av inredningselement är utformade av design. Tekniken kan variera - det kan vara volymetriska och plana element. I det första fallet används gips, i det andra skapas ritningen med färg.

Bild
Bild

Angående att måla med lysande färger , då med sådana metoder används inte bara färgade, utan också transparenta färgämnen. Samtidigt används fluorescerande färger också för att skapa specialeffekter när sovrummets väggar är målade med akryl eller tempera.

Bild
Bild

Designalternativ

Designlösningar för den konstnärliga målningen av sovrummets väggar kan vara olika. Vanligtvis råder naturliga motiv här. Det kan vara landskap, temat för undervattensvärlden, grönska, blommor.

Som regel försöker de undvika mörka nyanser i design - de kan sätta press på en person på ett undermedvetet plan.

Vuxen sovrum kan dekoreras med fanz och sakura kronblad som flyger i vinden. Vissa människor föredrar bilder av regnskogar, paradisfåglar, medan andra föredrar vintage -motiv. Vissa människor föredrar ljusblommiga ornament, löv, stora blommor. Det kan till exempel vara silhuetter av maskrosor med paraplyer som flyger i vinden.

I barnrummet designtemat är annorlunda. Ett sådant rum kan dekoreras med ett magiskt landskap, stiliseringen av slottet, bilden av en älvskog. Pojkens sovrum kan dekoreras med en bild av rymden, en bild från din favorit -tv -saga (till exempel "Avatar", "Harry Potter"). Sovrum för tonåringar kan dekorera målningen i mangastil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Att ta hand om konstnärlig väggmålning beror på vilken typ av material som används och ritningstekniken . Du måste ta hand om ytan så noggrant och exakt som möjligt. Använd skonsamma tvättmedel för bearbetning. Om ytan är lackerad, torka av den med en fuktig trasa eller borste. En sådan beläggning är motståndskraftig mot nötning, den skyddar målningen från förlust av ljusstyrka och klarhet.

När det gäller vård av ytan gjord med fresco -tekniken finns det några nyanser här . Beroende på typ av utrustning kan det till exempel tillåta våt rengöring. Det är lättare att ta hand om fiberduken eftersom den är täckt med ett skyddande lack. Fläckar från bilden tas bort med tvålvatten och en mjuk borste.

Om väggen inte är lackerad måste du använda en torr trasa när du lämnar .… Denna yta bör regelbundet rengöras från damm. För att förhindra att beläggningen försämras är det nödvändigt att övervaka luftfuktigheten i rummet. Om ritningen droppar måste du röra upp den med en pensel och måla. Det är nödvändigt att uppdatera bilden efter behov.

Rekommenderad: