Smidesjärn Balkonger (93 Bilder): Staket Och Räcken Med Smide, Galler I Privata Hus, Externa Rabatter

Innehållsförteckning:

Video: Smidesjärn Balkonger (93 Bilder): Staket Och Räcken Med Smide, Galler I Privata Hus, Externa Rabatter

Video: Smidesjärn Balkonger (93 Bilder): Staket Och Räcken Med Smide, Galler I Privata Hus, Externa Rabatter
Video: smidesmaskin, bockmaskin, smide 2024, April
Smidesjärn Balkonger (93 Bilder): Staket Och Räcken Med Smide, Galler I Privata Hus, Externa Rabatter
Smidesjärn Balkonger (93 Bilder): Staket Och Räcken Med Smide, Galler I Privata Hus, Externa Rabatter
Anonim

Konstnärligt smide, som balkongdekoration, har använts i stor utsträckning i mer än hundra år. Och även om ljusare, moderna, praktiska och billiga material idag har ersatt metall, förblir sanna finsmakare av smidd konst konstnärliga mot denna inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En balkong i smidesjärn är inte bara ett pålitligt skydd för huset, det är också dess verkliga dekoration.

Fördelar och nackdelar

Balkongen är en fortsättning på en lägenhet eller ett hus, så jag vill att den här platsen ska se inte mindre vacker, snygg och attraktiv ut. Det moderna överflödet av bygg- och efterbehandlingsmaterial gör det möjligt att dekorera balkonger i en nästan exklusiv färg och stilistisk lösning. Och idag står balkongerna inför plastpaneler, metall- och vinylfasader, fibercementpaneler, plåt och andra material.

Bild
Bild

Smidesjärn balkonger mot deras bakgrund ser mycket mer sofistikerade, dyra och aristokratiska . Även om vi pratar om ett vanligt metallgitter, och ännu mer om ett staket med en komplex geometrisk form, dekorerad med böjda lockar och fina blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De otvivelaktiga fördelarna med denna typ av staket inkluderar följande egenskaper:

  1. Motståndskraftig mot atmosfärisk nederbörd och hög luftfuktighet . För detta förbehandlas beläggningen med ett speciellt korrosionsskyddande medel.
  2. Styrka, hållbarhet . Det är svårt att föreställa sig ett mer tillförlitligt material än metall. Smidda strukturer kan användas i mer än hundra år, medan deras utseende praktiskt taget inte förändras med korrekt omsorg och periodisk målning.
  3. Dekorativa egenskaper . Designers gränslösa fantasi och materialets plastiska möjligheter gör att du kan skapa fantastiskt vackra kompositioner som ger balkongen ett respektabelt, välskött och modernt utseende.
  4. Unikhet . Det är nästan omöjligt att se två identiska balkonger på grund av olika former, mönster och andra specifika egenskaper hos smide. Detsamma kan inte sägas för balkonger dekorerade med plast- och metallpaneler, som ibland bara skiljer sig åt i färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidd metall har ett antal funktioner och nackdelar i jämförelse med analoger:

  1. Den höga kostnaden för både själva metallen och tillverkningen av strukturen (vi pratar dock om en produkt som har varit i drift i mer än ett dussin år).
  2. En lång tillverkningsprocess (och det här ögonblicket är relativt, när det gäller att bygga ditt eget hus, till exempel kommer 2-3 månader inte att spela någon särskild roll).
  3. Komplexiteten i installationen (balkongen i sig är ganska svår att installera).
  4. Omöjligheten att inglasa balkongen, därför används smidda strukturer vanligtvis för balkonger som inte är avsedda för hushållsbehov.
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidd konstruktion är inte bara det mest originella, hållbara och hållbara alternativet för att dekorera en balkong, utan också det säkraste . Starka metallstavar och smidda räcken skyddar själva balkongen på ett tillförlitligt sätt från att lossna och deformeras och barn eller husdjur faller från en höjd.

Och hur trevligt det är att koppla av på en vacker, mysig balkong, dekorerad med en metallisk spindelnät, vackra möbler, blommor. Ett riktigt paradis för avkoppling med en kopp te och trevlig konversation med vänner eller familj!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkonghöjd

Balkongens höjd bestäms i varje fall individuellt, baserat på olika anledningar - byggnadens designfunktioner, ägarens preferenser, optimalitet, byggnormer. Till exempel för små byggnader (upp till 30 m höga) är den optimala höjden 1 m.

I byggnader med större höjd, liksom i förskoleinstitutioner, bör balkongens höjd vara i intervallet 1,1-1,2 m

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa regler gäller både standardkonstruktioner och öppna balkonger. Detta alternativ utförs ofta för att utöka det användbara området på balkongen. Det vanligaste alternativet anses vara expansion eller borttagning längs fönsterbrädan. Denna metod gör att du kan utöka balkongytan med cirka 30 cm på varje sida. Det andra alternativet är mer material och energikrävande - expansion längs plattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Enligt form kan balkonger i smidesjärn delas in i:

  • överdriven;
  • radie;
  • i form av en båge;
  • hetero;
  • blandad form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulära balkonger anses vara ett klassiskt alternativ, de är i perfekt harmoni med vilken fasad som helst, är ganska enkla att installera och praktiska att använda.

Bild
Bild

Halvcirkelformade eller blåsta balkonger ser mer originella och ovanliga ut. Blandade modeller är de svåraste att tillverka och installera, men de ser också lyxiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Staket och räcken, beroende på själva balkongens form, kan också ha olika former:

  • rak (den klassiska versionen som oftast används för dekoration);
  • halvcirkelformad (en originalversion som låter dig späda byggnadens strikta, lakoniska stil);
  • krökt (används för att dekorera balkonger med komplexa geometriska former);
  • hörn (sådana räcken skyddar balkonger med ovanlig form).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa sådana balkonger används vanligtvis en platt vertikal profil. Det ser bra ut både som ett traditionellt galler och i böjda, invecklade designdetaljer. Används som material: brons, aluminium, mässing, titan, andra metaller och legeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av smide

Det finns två huvudtyper av smide: varmt och kallt. Det kalla alternativet tar mindre produktionstid och är mer kostnadseffektivt. Separata element görs på specialutrustning, varifrån ett klassiskt galler eller en mer komplex komposition sedan monteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hela processen med denna metod kan villkorligt delas in i flera steg:

  • förberedelse av en skiss;
  • beräkning och inköp av erforderlig mängd material;
  • produktion av ämnen;
  • stämpling av element;
  • installation av strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den heta smidesmetoden är mer mödosam, men slutresultatet är också mer graciöst och vackert. Den färdiga strukturen kännetecknas av hög hållfasthet och utmärkta korrosionsskyddande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna med denna metod är den höga kostnaden för den färdiga balkongen och den långa produktionstiden (upp till flera månader).

Stilar

Möjligheterna till konstnärligt smide är nästan oändliga. Med dess hjälp kan du förvandla även den minsta och mest oansenliga balkongen till ett riktigt konstverk. Bland de mest populära och älskade stilistiska trender som används för att dekorera balkongutrymmet idag finns det flera huvudsakliga.

Barock

Denna stil kännetecknas av lite pompa, överdriven smycken. Det kännetecknas av ett stort antal åsar i olika storlekar, frodiga lockar och andra dekorativa detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gotiskt

En tydlig, korrekt geometrisk komposition med ett stort antal vertikala och lansettelement - en sådan balkong blir inte bara en snygg och praktisk dekoration för vilken lägenhet som helst, utan också ett bra ställe att koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Det kännetecknas av mjuka, strömlinjeformade former och flytande linjer. Ljusa, luftiga prydnadskompositioner, mjuka och suddiga, används för att dekorera staketet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rysk stil

Ett originellt designalternativ med traditionella prydnader, mönster, samt ett stort antal blommiga element i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Renässans

Lyxig inredning i form av ett stort antal blad, knoppar eller druvborstar. Ofta kompletteras kompositionen av element i form av åttor och pärltrådar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rokoko

Denna trend kännetecknas av en stor användning av lockar, stora knoppar, böljande skal, spiraler och lockar. Det är intressant att den färdiga kompositionen utmärks av asymmetrin hos vissa detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Franska balkonger har varit mycket populära de senaste åren. De är smidda staket av oklanderligt utförande, med en sofistikerad, lakonisk design och en ganska överkomlig kostnad. Många modeller har inte ens eget golv och fungerar mer som ett dekorativt element för ett fönster eller en balkong än ett funktionellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av franska balkonger. Det kan vara ett litet galler med vertikala stavar eller ett elegant staket dekorerat med blommönster. Utåt sticker en sådan balkong ut endast något från den bärande väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den uppenbara yttre elegansen och lättheten är denna struktur fortfarande ganska massiv, därför är det nödvändigt att tillhandahålla en förstärkt bas innan du installerar den.

Färglösningar

Färgintervallet för tillverkning av smidda staket kan vara ganska varierat, eftersom metallen lämpar sig väl för målning . Innan staketet målas i den valda färgen måste metallen grundligt grundas och behandlas med en värmebeständig förening för att fixera färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta köpare föredrar fortfarande ett ganska återhållsamt, naturligt färgschema . Den är svart, grå eller vit. Färgerna brons, koppar, guld eller silver anses inte vara mindre populära. Balkongerna, inredda i patineringstekniken - konstgjord åldrande av metall, ser väldigt originella ut. Denna typ av dekoration ger staketet ett antikt och ädelt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast har balkongräcket en monokrom design, men ibland används dekorativa element i kontrastfärg, till exempel ett svart galler med en gammal guldpatina.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare inredning

En balkong i smidesjärn i sig fungerar som en värdig dekoration för alla fasader. Det spelar ingen roll om det är en lakonisk design eller en genombruten sammansättning av metallstavar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blommig prydnad är ett av de vackraste och mest attraktiva elementen . Till exempel en klättrande vinstock, tät flätning av en balkong och klättring uppför en böjd metallsträng.

Ett annat alternativ är korgar med blommor. Dessa dekorationer används särskilt för att dekorera krökta eller cirkulära staket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Externa blomsterflickor gör balkongen i smidesjärn ännu mer attraktiv . Lätta metallställningar gör att du kan placera flera små, snygga krukor med frodig grönska eller färgglada knoppar. En sådan "häck" kommer att glädja andra i flera månader med en delikat, behaglig doft och ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ytterligare dekoration av en balkong i smidesjärn används ibland transparenta eller färgade glasinsatser. Sådana glasmålningar kan dekoreras med små geometriska element i gallret - cirklar, romber, kronblad eller större fragment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räckenas ursprungliga form kan också vara en del av dekorationen. Bred eller smal, räfflad eller slät, rak eller böjd - de är ett komplett dekorelement och en funktionellt viktig del av balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design exempel

Den graciösa metallkonstruktionen, trots den skenbara lättheten och luftigheten, är mycket hållbar och pålitlig. Hon kommer inte bara att skydda små hushåll eller husdjur från att falla, utan också skapa ett mysigt hemhörna för morgonté och läsa den senaste pressen.

Bild
Bild

Om du väljer en originaldesign av ett smidesjärnstaket för en stadslägenhet måste du bygga på inte bara dina önskningar och förmågor utan också från byggnadens allmänna arkitektoniska stil. En balkong i smidesjärn i ett privat hus är en helt annan sak! Här kan du ge utrymme för fantasi. Produkten kan ha valfri storlek, form, design. Hus ser särskilt snygga ut, där smidda element används inte bara för att dekorera balkongutrymmet, utan också som andra dekorativa detaljer i fasaden.

Bild
Bild

Den klassiska franska balkongen fungerar som en elegant, modern dekoration av byggnadens fasad, snarare än ett funktionellt och praktiskt element. Detta har dock också sin egen charm. Luftiga metalliska lockar ser väldigt eleganta och sofistikerade ut mot byggnadens strikta klassiker.

Rekommenderad: