Inbyggd Garderob På Balkongen (43 Bilder): Inbyggda Modeller För En Loggia, Hur Man Monterar En Garderob Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggd Garderob På Balkongen (43 Bilder): Inbyggda Modeller För En Loggia, Hur Man Monterar En Garderob Med Egna Händer

Video: Inbyggd Garderob På Balkongen (43 Bilder): Inbyggda Modeller För En Loggia, Hur Man Monterar En Garderob Med Egna Händer
Video: Elfa Assembly instruction: Top hung sliding doors 2024, Mars
Inbyggd Garderob På Balkongen (43 Bilder): Inbyggda Modeller För En Loggia, Hur Man Monterar En Garderob Med Egna Händer
Inbyggd Garderob På Balkongen (43 Bilder): Inbyggda Modeller För En Loggia, Hur Man Monterar En Garderob Med Egna Händer
Anonim

Som regel är en balkong eller loggia en plats där människor lägger onödiga saker. Som ett resultat blir balkongen till ett lager med glömda saker. Men du kan använda utrymmet på balkongen klokt och placera en inbyggd garderob där, som skulle dölja alla hushållsartiklar från nyfikna ögon och samtidigt passa perfekt in i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer, deras fördelar och nackdelar

En inbyggd garderob på balkongen är ett bra alternativ för alla värdinnor från den röriga röran i lägenheten. Sådana modeller skapas enligt individuella mätningar av en specifikt vald balkong eller loggia, eftersom väggarna i en sådan struktur är direkt väggarna på din balkong. Hyllor kan placeras inuti den.

Fördelen med denna design är att den tar liten plats, passar perfekt in i interiören, inte kräver extra materialutgifter och en lång livslängd på produkten . Dörrarna kan enkelt öppnas och stängas; i den öppna vyn kan man enkelt se alla olika saker som finns på hyllorna. Nackdelen är att det är omöjligt att flytta eller bli av med skåpet utan en fullständig analys av strukturen.

För närvarande har designers utvecklat ganska många alternativ för sådana skåp, låt oss bekanta oss med några av dem

Bild
Bild

Svängande

Det är en tidlös klassiker, men opraktisk i ett trångt utrymme. Faktum är att det utrymme som dörrarna upptar i det öppna tillståndet används irrationellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Garderober

De är mycket bekväma på breda balkonger, eftersom de lika delar strukturen i oberoende områden.

Bild
Bild

Hörnmodeller

Väggarna i själva loggian fungerar också som grunden för denna struktur; hyllor är placerade inuti strukturen. Fördelen med denna modell är att den får ut det mesta av balkongutrymmet, du kan till och med placera den på en icke-standardbalkong, till exempel en hörnbalkong . En sådan skåpmodell låter dig också ändra balkongens utrymme om det inte passar dig med sin form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell med öppna hyllor

Öppna hyllor låter dig också placera objekt efter eget gottfinnande, det är bekvämt att organisera utrymmet i loggian. Denna modell kan ses som en inredning genom att placera vackra designprodukter där. Nackdelen med denna design är det faktum att öppna hyllor på balkongen kommer att samla damm från gatan när dörrarna är öppna.

Bild
Bild

Dragspelskåp

Sparar plats, tillräckligt rymlig, lämplig för små balkonger. Nackdelen är att dörrarna inte passar tätt mot konstruktionen, varför de tappar sina värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild

Med rullgardiner

Sparar utrymme, lätt att montera, passar perfekt in i balkongens inre, hållbart, skyddar dina tillhörigheter från damm. Du kan välja modellens nyans beroende på din balkons design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer ett material för att bygga ett skåp bör du fokusera på designidén, såväl som din ekonomiska förmåga.

De mest fördelaktiga materialen är följande:

  • plast;
  • Spånskiva;
  • trä;
  • gipsvägg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast är praktiskt, passar perfekt i alla interiörer, lätt att använda. Skåpställen är oftast gjorda av timmer, eftersom det kommer att bära mer vikt. Fördelen med träkonstruktion är också att den är den mest hållbara och naturliga strukturen. Men nackdelen med trä är att det ändrar storlek beroende på luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också ett bra alternativ att montera en gipsram, fuktproblem är inte fruktansvärda för honom, det är ganska enkelt att montera och installera, bara hantera och måla, det finns praktiskt taget ingen deformation. Men detta material har lägre slagmotstånd, och hela strukturen tål mindre vikt än trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllorna är bäst gjorda av spånskiva.

Urvalstips

Innan du väljer ett skåp för din loggia eller balkong, bör du förstå kriterierna för att välja en design. Först och främst måste du ta hänsyn till dess storlek, för detta måste du mäta: balkongens höjd, bredd . När du gör mätningar bör du inte glömma de utskjutande fönsterbrädorna, eftersom detta också kommer att vara en viktig faktor när du installerar skåpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också vara uppmärksam på materialet . När man väljer ett material måste man utgå från temperatur- och luftfuktighetsskillnader på balkongen. Möbler ska tåla fukt och låga temperaturer väl. En garderob vald enligt alla kriterier kommer att tjäna dig länge och kommer inte att orsaka några besvär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man monterar med egna händer?

Att montera en inbyggd garderob på egen hand är inte så svårt om du har en anlag för manuellt arbete och du gillar att göra något med dina egna händer.

Här är en steg-för-steg-instruktion för montering av skåpet:

  • Inledningsvis bör du ta bort måtten på det framtida skåpet: höjd, bredd, djup, med hänsyn till måtten på de saker som lagras i det i framtiden.
  • Därefter bestämmer vi materialet och köper nödvändiga tillbehör. Under konstruktionen behöver du följande material: en elektrisk borrmaskin, en skruvmejsel, spånskiva, träblock, en sticksåg, färdiga dörrar eller plywood för tillverkning, självgängande skruvar.
  • Sedan görs ett skåpdiagram eller en ritning. När diagrammet är klart och alla detaljer är avskurna från det inköpta materialet är det dags att gå vidare till installationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inledningsvis görs en ram, för detta installeras träblock i den övre delen och på golvet. Sedan fästs klädpaneler på den färdiga ramen. Bakväggen kan eller kan inte göras efter behag, eftersom dess funktion faktiskt utförs av balkongens vägg

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen bör utformas med en byggnadsnivå så att dörrarna till ditt skåp inte vrider sig och inte öppnas spontant i framtiden. Om du vill är det också möjligt att införa en lampa i din modell, för detta måste du klippa ett extra hål i locket och sätta trådar och en glödlampa där

Bild
Bild

Vidare klipps de ut och installeras på hyllstängerna som är fixerade i förväg horisontellt. Förutom horisontella fack är det också möjligt att göra vertikal uppdelning av hyllor i designen

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter installeras dörrar på gångjärnen. För att hålla strukturen från fukt- och temperaturförändringar bör den lackeras. Skåpet är klart

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Oftast används följande typer av skåp i interiören: gunga, garderob och dragspel

Dragspelsskåpet har färre dörrar än designen med svängdörrar, detta sparar utrymme på balkongen … De träffar inte heller i fönsterbrädan. Priset på sådana produkter är inte särskilt högt, vilket också utan tvekan är ett plus. Modellen som visas på bilden ser enkel, naturlig ut. Designen matchar perfekt interiörens övergripande stil, eftersom skåpet är tillverkat av trä, liksom klädseln på själva balkongen.

Bild
Bild

Garderoben är mycket rymlig … Dörrarna glider, och när de öppnas tar de inte extra plats. Men priskategorin är högre än för "dragspelet". På bilden kan du se två alternativ för skjutbara garderober: med vanliga dörrar och med spegeldörrar. Fördelen med spegeldörrar är det faktum att de visuellt ökar utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda garderober med gångjärnsdörrar är lämpliga för tillräckligt stora balkonger . De är också rymliga, men med dörrarna öppna tar de mer plats än tidigare alternativ. Bilden visar ett underbart, rymligt alternativ. Blandad harmoniskt i interiören, vit färg ger modellen elegans, inte rör upp balkongen.

Bild
Bild

Modellen av skåp med öppna hyllor som visas på bilden kompletterar perfekt designen på balkongen ., tack vare en sådan garderob förlorar balkongen sitt vardagliga funktionella syfte och blir till en viloplats för ägaren.

Rekommenderad: