Möbler För Balkongen (80 Foton): En Liten Soffa Med En Låda Och En Säng För En Loggia Med Egna Händer, En Hängande Stol, Korgbalkongmöbler

Innehållsförteckning:

Video: Möbler För Balkongen (80 Foton): En Liten Soffa Med En Låda Och En Säng För En Loggia Med Egna Händer, En Hängande Stol, Korgbalkongmöbler

Video: Möbler För Balkongen (80 Foton): En Liten Soffa Med En Låda Och En Säng För En Loggia Med Egna Händer, En Hängande Stol, Korgbalkongmöbler
Video: Synthetic Rattan Chair #2 2024, April
Möbler För Balkongen (80 Foton): En Liten Soffa Med En Låda Och En Säng För En Loggia Med Egna Händer, En Hängande Stol, Korgbalkongmöbler
Möbler För Balkongen (80 Foton): En Liten Soffa Med En Låda Och En Säng För En Loggia Med Egna Händer, En Hängande Stol, Korgbalkongmöbler
Anonim

Nästan alla lägenheter i modern stil har balkong. Ett utrymme på flera kvadratmeter hjälper till att personifiera olika designbegär. Från detta lilla område kan du göra en bekväm plats för de boende i lägenheten.

Beroende på storlek kan balkongen förvandlas till en extrasäng, kontor, sommarterrass eller kombineras med ett rum. Korrekt valda möbler för balkongen kommer att bidra till att uppnå komfort och inte förlora praktisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga lägenhetsmöbler och balkongmöbler varierar . Det sistnämnda hos det senare var dess visuella tilltalande, kompakthet och funktionalitet. Balkontillbehör som är specialtillverkade för detta rum äter inte upp utrymmet. Samtidigt använder sådana möbler rummet till fullo.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Det finns flera regler för ett framgångsrikt urval av möbler

Material (redigera)

Det är värt att utgå från närvaron eller frånvaron av glas, valet av material för att göra möbler beror på detta. I ett oglasat rum bildas en hög luftfuktighet på grund av nederbörd. I det här fallet är det värt att välja möbler av metall och plast eller av ett material med en fuktbeständig beläggning.

Om det finns oro för att möblerna kan försämras från nederbörd kan du överväga att fälla möbler. Sådana enheter kräver inte mycket ansträngning: det räcker att sprida ut dem och lägga dem på balkongen när du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Storleken på balkongen spelar en viktig roll när utrymmet är fyllt. Allt som kommer att vara i rummet måste motsvara längd och bredd, med hänsyn till öppningen av dörren och fönstren, gå in i dörröppningen.

Om du har en liten balkong är fällbara möbler igen en utmärkt lösning. Ett hopfällbart bord och stolar kommer att spara utrymme och kommer inte att störa fri rörelse runt balkongen. Vid behov kan de vikas eller fällas ut. En bra förvaringslösning är att fästa dem på väggen.

Man bör inte bara tänka på det sparade utrymmet, interiören, funktionaliteten; personlig komfort bör beaktas när man väljer. Ingenting bör störa vila och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Utbudet av balkongmöbler är lika stort som för lägenhetsmöbler. Allt beror på stilen och den avsedda designen.

För en bekväm vistelse på balkongen har ett stort antal soffalternativ med olika funktioner skapats:

  • Små;
  • Med en låda;
  • Smal;
  • Med kaj.

En liten soffa är perfekt för en avkopplande paus efter en hård dags arbete. Här kan du läsa en bok, titta på en film - vad ditt hjärta än önskar. Storleken på en sådan soffa är för liten i bredd, du kan placera den på vilken liten plats som helst. Dess blygsamma storlek gör att du kan placera ett litet bord eller andra föremål bredvid det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en modell med en vikplats, välj ett arrangemang som kommer att driva strukturen framåt. Balkongen ska vara tillräckligt lång eller bred för att rymma andra föremål du behöver när soffan är utfälld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen med en låda fungerar som en bekväm förvaringsenhet.

Bild
Bild

Det finns en modell där du inte behöver dra ut ramen för att skapa en sovplats - det här är en färdig bäddsoffa. Det här alternativet "äter upp" hela balkongens utrymme, men i gengäld får du en mysig sittgrupp.

Bild
Bild
Bild
Bild

En hopfällbar säng är en annan lösning för en liten balkong. Den enda nackdelen med en sådan enhet är att du behöver en separat plats för att lagra sängkläder (madrass, sängkläder, kuddar och filtar).

Den mest mångsidiga metoden för att spara mycket utrymme på en ganska rymlig balkong är en garderobssäng. Detta alternativ är idealiskt för små utrymmen, eftersom det kombinerar två funktioner: en garderob och en sovplats. Bland de märkbara fördelarna är användarvänlighet och liten storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädda möbler representeras inte bara av soffor, utan också av fåtöljer . Cabriolet stolar är universella och kan användas både som fåtölj och som säng. Transformatorns lilla storlek hjälper till att skapa den önskade interiören, mysig och unik. Sant, denna semester destination har sina nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av platser på en version är inte begränsat. Modeller korg eller på en metallram tillåter att undvika massivitet.

Metallprodukter skapar lätthet och romantik i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korgfåtöljer ger komfort . Sådana modeller påminner om sommarlovet, havet. Om du installerar en sådan stol på balkongen, kan du skapa en illusion av havsstil och avkoppling.

Det finns ett stort antal varianter av korgstolar, även för den minsta balkongen kan du plocka upp en ministol, eftersom en av fördelarna med sådana produkter är kompakthet.

Ett slående plus är det faktum att designers erbjuder olika originalformer. Till exempel en rund version av Papasan fåtölj eller en benstol med stöd under fötterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängda fåtöljer ger rörlighet och unikhet i rummet. Sådana modeller har ett antal funktioner:

  • Ljusa originaldesigner gör balkongen mycket mer intressant.
  • Spara golvyta.
  • Det finns mobila versioner av hängande stolar som har sin egen ram. De behöver inte borra väggen för installation, bara häng stolen från ramen. Detta gör att den kan transporteras till andra rum och utrymmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda möbler är till stor hjälp för att spara horisontellt utrymme och använda vertikalt utrymme. Huvudkomponenterna för fastsättning kommer att vara verktyg på golv, väggar och tak. Sådana mönster är idealiska för små balkonger, eftersom här deras mångsidighet manifesteras maximalt.

Inbyggda balkongmöbler är ett bekvämt och praktiskt tillbehör.

Bild
Bild

Material och färg

Materialet måste behandlas med omsorg och väljas med särskild omsorg. Det är ofta hög luftfuktighet på balkongen. Konstanta temperaturfall kan negativt påverka produkternas material.

Det rekommenderas att använda fuktbeständiga föremål av aluminium och metallplast, laminerad spånskiva. Dessa produkter kännetecknas av sin styrka, hållbarhet, absoluta fuktbeständighet och förmågan att klara olika temperaturer.

Färglösningar baseras på individuella preferenser. Bland de mest populära färgerna på balkongen är vitt, en nyans av naturligt trä och grädde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på möbler

Höga krav ställs på balkongmöbler:

  1. Det är nödvändigt att särskilt noggrant närma sig valet av material från vilket produkten är tillverkad. Ett kvalitetsmaterial är ett material som är motståndskraftigt mot fukt och extrema temperaturer.
  2. För små rum är det värt att välja transformatormodeller som är multifunktionella och hjälper till att spara utrymme.

Ju lättare föremålet är, desto lättare blir det att ta bort och flytta det inuti balkongen. Lätt vikt är ett viktigt kriterium för att fälla möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Öppna och kalla balkonger

Det är trevligare att tillbringa varma sommarkvällar inte i ett täppt rum, utan på en mysig öppen balkong med en kopp te eller ett glas vin.

När du anordnar en semesterplats bör du styras av personliga preferenser, men designers erbjuder sina råd om hur du organiserar balkongens inredning.

  • För att göra utrymmet bekvämt och trevligt måste du först ta bort alla onödiga saker för att ta bort illusionen av ett "skafferi". Om du behöver förvara några saker på en öppen eller kall balkong, till exempel burkar och pickles, kan du göra speciella öppna eller slutna nischer som passar perfekt in i interiören.
  • Enkla bänkar kommer att fungera som ett bra alternativ för att organisera ett balkongutrymme.
  • För att göra kvällssammankomster mer bekväma kan du dekorera balkongen med ljus och ta filtar med dig vid svalka. Detta kommer att skapa den perfekta romantiska atmosfären. Kuddar, mattor, blommor hjälper till att ge ett lätt humör.
  • Vissa människor gillar att organisera en hel plantage på balkongen, och vissa bara en kruka. Det viktigaste är att allt ser organiskt ut och inte stör rörelse.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Möbler för den isolerade loggian

Till skillnad från öppna loggior, för en sluten isolerad version kan du använda bra stoppade möbler, även en soffa eller en säng kommer att göra: det finns inga begränsningar här.

Läderklädda möbler kommer att tillföra stil och prydlighet till inredningen.

Bild
Bild

Utrymmet kan användas som hemmakontor genom att installera en bekväm stol och bord där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en soffa med egna händer?

Du kan göra en soffa med dina egna händer. För att göra detta måste du ha minst minimal kompetens i att arbeta med byggmaterial.

För arbete behöver du följande material:

  • Byggnivå och måttband;
  • Sticksåg och bågfil;
  • Skruvmejsel;
  • Sander;
  • Hammare med tång;
  • Limpistol.

Av materialet behöver du:

  • Spånskiva;
  • Trästänger;
  • Skruvar, limspikar;
  • Skumgummi för klädsel;
  • Medel för att skydda trä mot fukt;
  • Omslagstyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  1. Gör ett soffprojekt . Ritningen behöver inte vara professionellt utformad, en skissartad skiss räcker. Soffans dimensioner är viktiga.
  2. Börja med trådramen . För dess tillverkning behöver du stänger. För att göra ryggen, sätena, sidodelarna behöver du en spånskiva. Gå sedan till ämnena. Alla klipps och skärs i storlek och provas på balkongen.
  3. Med hjälp av en kvarn bearbetas färdiga element . Efter bearbetning behandlas allt med en speciell lösning som skyddar mot fukt. Efter det kan du måla och lackera delarna.
  4. Börja montera ramen . Stängerna fästs med självgängande skruvar och sömmarna limmas för hållfasthet.
  5. Börja skapa sätet och ryggstödet . För att göra detta måste du fästa skumgummit till huvudformen med en häftapparat. Därefter fäster du tyget med en limpistol (fäst ovanpå skumgummit). För att göra det lättare att luta sig mot bör ryggen fästas snett.

En enkel version av balkongsoffan är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Balkongen ska bli det utrymme där du vill komma för att koppla av ensam eller umgås med familj eller vänner. Interiören ska locka och locka, så att du vill återvända till balkongen igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, för blomsterälskare, kan du göra ett blomma växthus. När du utvecklar ett sådant designprojekt, börja med att arrangera blommor. Kom dock ihåg att det ska vara bekvämt att flytta runt och koppla av i växthuset, så överbelasta inte utrymmet med växter.

Blomkrukor matchas bäst med samma färgschema och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vita väggar är perfekta för en liten balkong. Trä kan användas som dekoration, vilket ger rummet ett naturligt utseende. En sådan balkong kommer att kompletteras väl med små stolar och ett bord av metall eller korgprodukter. Mörkfärgade möbler kommer att se spektakulära ut mot bakgrunden av vita väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I avsaknad av utrymme för att organisera ett arbetsområde i en lägenhet kan ett kontor göras på balkongen.

Om utrymmet överlämnas helt till arbetsrummet, ska rummet inte staplas. Solida, neutrala väggfärger maximerar fokus. Mestadels grå, vita och metalliska färger används för en sådan inredning.

Bild
Bild

Det borde inte vara något överflödigt på kontoret. Allt är precis vad som behövs för att skapa en bekväm arbetsmiljö: ett bord, en dator, nödvändigt material för arbete.

Små hyllor kan installeras på väggarna.

Rekommenderad: