Kök På Balkongen (110 Bilder): Hur Man Kombinerar Och Dekorerar Fönster Med Gardiner Och Tyll, Idéer För Ombyggnad, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kök På Balkongen (110 Bilder): Hur Man Kombinerar Och Dekorerar Fönster Med Gardiner Och Tyll, Idéer För Ombyggnad, Recensioner

Video: Kök På Balkongen (110 Bilder): Hur Man Kombinerar Och Dekorerar Fönster Med Gardiner Och Tyll, Idéer För Ombyggnad, Recensioner
Video: Användning av Nika Balkonginglasning 2024, April
Kök På Balkongen (110 Bilder): Hur Man Kombinerar Och Dekorerar Fönster Med Gardiner Och Tyll, Idéer För Ombyggnad, Recensioner
Kök På Balkongen (110 Bilder): Hur Man Kombinerar Och Dekorerar Fönster Med Gardiner Och Tyll, Idéer För Ombyggnad, Recensioner
Anonim

Balkongen har länge upphört att bara vara ett förråd av skidor, pulkor, en mängd olika säsongsartiklar och oanvända byggmaterial. För närvarande finns det fler och fler projekt för ombyggnad av loggior och ge nya funktioner till dessa områden. När du slutar lagra skräp på balkongen kan du frigöra denna ljusaste och närmaste miljöplats för något mer nödvändigt och trevligt - till exempel ordna ett kök där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med anslutningen

Eventuella förändringar har sina egna fördelar och nackdelar, och en så stor störning i den ursprungliga layouten som överföringen av köket till balkongen kunde inte klara sig utan dem. Det är viktigt att beräkna om en sådan storskalig handling är värd pengarna som investerats i den - kanske är spelet inte värt ljuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De positiva aspekterna av att kombinera dessa zoner inkluderar:

  • möjligheten att skapa en ytterligare relaxavdelning;
  • möjligheten att använda det extra utrymmet som bildas för möbler eller köksuppsättning (du kan flytta ett kylskåp, spis eller bord till loggian);
  • ett utvidgat och enat utrymme låter dig väcka liv i de mest vågade designidéerna;
  • med hjälp av speciella efterbehandlingsmaterial kan du förbättra ljud- och värmeisolering, vilket innebär att det blir mycket trevligare att vara i ett uppvärmt och tyst kök;
Bild
Bild
Bild
Bild

Betydande nackdelar, som kan överlappa de positiva aspekterna av reparationen, inkluderar:

behovet av att spendera mycket tid på att få alla tillstånd från myndigheter

ganska stora kontantkostnader, eftersom du förutom att betala för alla typer av certifikat behöver glas, isolering, lägga ett "varmt" golv, ny inredning av rummet

Det är viktigt att sådana stora förändringar kräver mycket mental styrka och tålamod

Bild
Bild

Därför är det viktigt att kunna bedöma i tid om det är värt att ta ett sådant företag överhuvudtaget, eftersom det inte längre kommer att vara möjligt att stoppa eller ändra åsikt mitt i processen.

Bestäm typ av vägg

Innan väggen deformeras, är det nödvändigt att bestämma vilken typ den tillhör - bärande vägg, gardinvägg eller skiljevägg . Du kan ta reda på det från det tekniska passet i lägenheten eller genom att skicka en förfrågan till Bureau of Technical Inventory. Om dessa åtgärder av någon anledning inte kan vidtas kan du själv bestämma konstruktionstypen. För detta övervägs en del av väggen utan beklädnad.

Bredden på lagerväggen i ett panelhus kan variera från femton till femtiofem centimeter. Om dimensionerna efter mätningar visade sig ingå i detta intervall är det nödvändigt att konsultera en specialist.

I ett tegelhus är bärande väggar ofta cirka tre tegelstenar breda, eller cirka fyrtio centimeter . Skiljeväggar av sådant material kan nå tjugo, högst, tjugosex centimeter.

I en monolitisk byggnad bärs stödfunktionen av strukturer med en bredd på tjugoen centimeter. Det är viktigt att komma ihåg att om byggnaden är monolitisk, så finns det inga bärande väggar alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsolideringstillstånd

Alla planeringsändringar måste börja med att utarbeta ett projekt, som kommer att indikera rummets faktiska dimensioner (före ombyggnad) och uppskattat efter. Uppenbarligen måste alla ändringar som påverkar tekniska system eller stödstrukturer utföras strikt efter att ha fått tillstånd för sådana ingrepp från specialorganisationer.

Störningar med den bärande väggen är under det strängaste förbudet, eftersom det kan leda till deformation av de allmänna byggnadens bärande strukturer och förstörelse av byggnaden.

Dessutom måste alla ändringar göras i lägenhetsdokumentationen - dess tekniska pass. För att göra detta måste du få en specialists uppfattning att sammanslagningen av lokalerna inte stred mot de nuvarande tekniska standarderna och den nuvarande bygglagstiftningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att genomföra ombyggnation enligt alla regler måste du gå igenom flera steg . Det första steget är att hitta specialister som inte bara kan skapa ett projekt i enlighet med kundens önskemål, utan också ha en licens för att utföra sådana uppgifter.

Sedan är det nödvändigt att godkänna detta projekt i flera stadsorganisationer, till exempel: Bureau of Technical Inventory, Sanitary and Epidemiological Service, Ministry of Emergency Situations, bostadskontor, teknisk övervakningstjänst. BTI -specialister måste ringas hemma, denna operation betalas och registreras i kvittot.

Bild
Bild

Efter att ha fått en godkännande dom i alla dessa fall kan du ansöka om ett slutgiltigt beslut till bostadsinspektionen. Först efter ett positivt svar från denna organisation kan reparationen av loggian påbörjas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Absolut alla ändringar som görs genom ett domstolsbeslut införs i lägenhetens tekniska pass, detta är nödvändigt för att undvika problem i framtiden med arvsrätt, försäljning och helt enkelt böter från tillsynsmyndigheter och bortkastade finansiella kostnader. Det är viktigt att komma ihåg att de rättsliga myndigheterna också kommer att behöva följande dokument för att kunna avge en positiv dom:

  • intyg om frånvaron av något objekt av arkitektoniskt eller historiskt värde;
  • ett utdrag om den kvantitativa sammansättningen av familjen som bor på lägenhetens territorium;
  • skriftligt godkännande av alla registrerade hyresgäster;
  • en notariencertifierad kopia av dokument som bekräftar rättigheterna till bostäder (detta inkluderar ett intyg från ägaren, ett köpeavtal, hyresavtal);
  • ett uttalande om de planerade förändringarna med en lista över kommande händelser, läge, arbetsschema och tidpunkt för deras genomförande;
  • fältövervakningsavtal ingått med projektföretaget;
  • försäkring av personer som utför reparationsarbete under hela processen;
  • sopkontrakt, utdrag från underhålls- och reparationsavdelningen;
  • uttalanden om frånvaro av skulder på elräkningar, som förresten rekommenderas att tas emot i sista stund, eftersom de har en mycket begränsad giltighetstid - bara en månad;
  • hjälp från husboken
Bild
Bild

I genomsnitt tar det allmänna godkännandet av en ombyggnad från en till två månader, om stödstrukturerna inte förväntas påverkas kan processen ta tre till fyra månader . Tja, om deformation av stödstrukturerna är nödvändig kan godkännandet ta från fyra till sex månader.

Efter avslutad ombyggnad och efterbehandling av balkongen är det nödvändigt att ringa representanterna för bostadskontrollen igen, som kommer att utfärda ombyggnadslagen, förutsatt att det inte finns några kränkningar, naturligtvis. För att få godkännande från kommissionen måste följande villkor vara uppfyllda:

  • full överensstämmelse av det utförda arbetet med de som anges i projektet;
  • författarens kontroll över hela processen;
  • tidig omregistrering av tillåtande papper i berörda myndigheter.
Bild
Bild

Kombinationsalternativ

Du kan kombinera ett kök med balkong på flera olika sätt. Så köksutrymmet kan ökas på grund av den partiella deformationen av väggen . I detta fall elimineras dörröppningen, fönstret och tröskeln demonteras. Resten av väggen fungerar som en stångräknare eller skiljevägg - på grund av detta, uppdelning i funktionella zoner, uppnås visuell expansion av utrymmet, men väggens bärförmåga går inte förlorad.

Det enklaste sättet att få tillstånd för sådana ändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet innebär fullständig förstörelse av loggiväggen . Således uppnås en betydande utbyggnad av utrymme och en ökning av köksytan med flera kvadratmeter. Men denna metod är endast möjlig om stödstrukturen inte påverkas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tredje alternativ för överföring av köket till balkongen är också möjligt - men för genomförandet måste rummet vara tillräckligt stort, eftersom det antas att arbetsköket är helt överfört dit. I det här fallet, i det lediga angränsande rummet, kan du ordna en matsal eller vardagsrum. Det svåraste i en sådan överföring är att placera teknisk kommunikation.

För att frigöra utrymmet i rummet kan du placera hushållsapparater på loggian (kylskåp, mikrovågsugn, ugn, kaffemaskin eller diskmaskin) - för att inte glömma att utföra nödvändiga elektriska nät innan dess.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För enheten i ett fullvärdigt kök på loggian måste stora förändringar göras, till exempel för att lägga ytterligare vattenförsörjnings- och avloppsrör - de kan byggas in i golvet eller täckas med en speciell låda. Ytterligare belysning krävs också.

Funktioner för ombyggnad

Det är viktigt att komma ihåg att det finns flera huvudbegränsningar vid ombyggnad av en balkong som inte går att kringgå, eftersom detta kan leda till en minskning av byggnadens säkerhet. Så när man kombinerar ett kök och en loggia är det strängt förbjudet att riva eller deformera stödstrukturerna. Du får inte heller vidröra och ändra vanliga byggnadsverktyg: gas, avloppsledningar . Ett extra avloppsrör kan endast installeras om lägenheten ligger på bottenvåningen, annars måste den vara utrustad med en speciell pump.

Bild
Bild

Dessutom är det omöjligt att flytta värmebatterier till loggian eller hänga dem på väggarna, i kombination med angränsande lägenheter, och ansluta "varma golv" -systemet från det allmänna värmesystemet. För att säkerställa en behaglig temperatur på loggian kan du använda ett varmt golv eller elektriska uppvärmningsanordningar.

Det är viktigt att noggrant och eftertänksamt närma sig valet av efterbehandlingsmaterial - de bör inte utöva onödigt tryck på golvplattan. När du installerar huven är det nödvändigt att tillhandahålla säkerhetsventiler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gör ett kök från balkongen: steg för steg instruktioner

Efter att ombyggnadsprojektet har godkänts av alla statliga myndigheter kan du gå vidare direkt till de kvalitativa förändringarna i interiören:

Förarbeten i lokalerna

För det första är det nödvändigt att vidta åtgärder för att säkerställa att befintliga möbler skyddas från skador - bärbara inredningsartiklar bör föras till andra rum, köksuppsättningen kan täckas med en speciell skyddsfilm. Sedan kastas allt skräp, som ofta lagras på balkongen, ut. Efter att ha rensat och lämnat de ändrade lokalerna utförs en våt allmän rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inglasning av en tidigare inte glaserad loggia eller byte av inglasning med en ny

Det rekommenderas att välja nya dubbelglasade fönster, två- eller trekammare, för att säkerställa högsta möjliga värmeisolering och ljudisolering. Förresten, moderna tre-kammare tvåglasfönster är inte täckta med en isskorpa och bildar inte kondens.

Det finns till och med speciella bullerskyddande genomskinliga strukturer som rekommenderas att installeras i byggnader som ligger nära stora motorvägar eller andra källor för ökat buller.

Bild
Bild

Rivning av dörröppningar

Efter inglasning av balkongen kan du fortsätta eliminera befintliga fönster- och dörröppningar som leder till köket. Först och främst tas dörren bort från gångjärnen, sedan tas fönsterramen bort.

Därefter rivs väggen . Om elimineringen av väggen inte är tillåten eller inte föreskrivs i projektet, omvandlas i detta skede väggen till en bänkskiva eller bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Isolering av balkongområdet

Kombinationen av sådana rum kan störa temperaturbalansen i lägenheten, därför kan du inte göra utan att lägga ett extra värmeisolerande lager. Det rekommenderas att isolera inte bara väggarna utan även golvet och taket. Det är strängt förbjudet att ta ut värmeradiatorer eller kranar från den gemensamma byggnadens huvudlinje till loggian, därför läggs kommunikationer av det "varma golvet" i detta skede.

Ett sådant system är ganska enkelt att installera, förbrukar inte energi och inga ytterligare tillstånd krävs för installationen. Dessutom garanterar ett sådant golv en hög komfort för invånarna - det är mycket trevligt att gå på det med bara fötter, dessutom behöver du inte oroa dig för små barn som kryper och leker på golvet.

Bild
Bild

För att säkerställa god värmeisolering används penoplex, penofol, skummad polystyren och glasfiber oftast - innovativa material som inte absorberar fukt och gör ett bra jobb för att hålla en behaglig temperatur i huset . Du kan också lägga ett lager av folieklädd polyeten. Det är viktigt att inte glömma att vattentäta alla ytor innan du isolerar dem - det finns speciella filmmaterial för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det nödvändigt att utföra en mycket noggrann tätning av alla sömmar och skarvar (detta kan göras med polyuretanskum och sedan täckas med metalltejp), annars kommer det resulterande utkastet från sådana sprickor att upphäva allt värmeisoleringsarbete som utförs. Om det isolerande skiktet läggs från utsidan av balkongen måste arbetet utföras av specialister som har tillstånd för arbete på hög höjd - industriklättrare.

Hur du isolerar balkongen själv, se videon nedan mer detaljerat

Överföring och förlängning av teknisk kommunikation

Innan arbetet med kommunikation läggs till rekommenderas det att kontrollera rummet för avsaknad av genomgående luftrörelser, platser för ackumulering av kondensat och platser för potentiell ansamling av svamp. Därefter utförs behandling med antiseptiska medel.

Alla nödvändiga linjer måste förlängas längs väggarna. Om ett handfat är installerat på balkongen, förlängs avloppsröret till det genom metoden för sekventiell uppbyggnad av sektioner, medan man inte får glömma att skapa en liten lutning för att säkerställa oberoende dränering av vätskor. Vattenledningar är gjorda av metall-plast. Elspisen är ansluten med metall-plastmaterial. Alla sådana anslutningar måste göras av specialister för att garantera maximal processäkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att loggian är isolerad och de tekniska motorvägarna läggs skapas en låda av en metallprofil, på vilken fuktresistenta material läggs för att jämna ut ytorna

För dessa ändamål används oftast gipsskivor, plywoodskivor, spånskivor och fina sågspånskivor (MDF).

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang av arbetsområdet

I det här skedet måste du kontrollera att all nödvändig kommunikation har överförts och anslutits, att huven är korrekt utformad, att ventilationssystemet är genomtänkt och att bänkskivor är installerade. Det är också värt att förbereda väggarna - behandla dem med gipsblock, limmade tapeter eller använd panelplast eller metallplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

När allt grovt byggnadsarbete är klart kan du gå vidare till slutstadiet

Denna del av renoveringen är den roligaste, eftersom den låter dig låta din fantasi springa iväg och väcka de mest vågade designidéerna till liv. De valda materialen är desamma som i det traditionella köket. Det kan vara hållbara och praktiska keramiska plattor, fuktresistent laminat, plastpanelmaterial. Elektriska apparater och lampor är utvalda med en fuktsäker beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för att dekorera fönster och hela rummet

Kompetent design av utrymmet hjälper till att skapa en mysig hematmosfär där familjemedlemmar gärna dröjer kvar. Experter rekommenderar att ordna möbler på balkongen och i ett angränsande rum, gjorda i samma stil - detta skapar känslan av ett enda stort utrymme. Om arbetsköket kommer att ligga på loggian kan du beställa möbler enligt dina egna mått så att det passar perfekt in i rummets dimensioner. Om det bara finns en matplats på balkongen, bör du föredra vikbara möbler.

Bild
Bild

Det är bättre att välja gardiner för fönster från ljusa, genomskinliga tyger (tyll är perfekt för balkonger i norr), men om fönstren vetter mot den starkt upplysta södra sidan är det bättre att föredra romerska eller rullgardiner eller persienner. Du kan till och med överge gardiner till förmån för ett öppet glasutrymme, på grund av vilken en känsla av fusion med miljön kommer att uppnås.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av välorganiserad belysning kan du åstadkomma en illusion av en ökning av rymden. Inbyggda lampor eller LED-remsor som ligger runt rummets omkrets hjälper till att uppnå kompetent zonindelning av utrymmet, samtidigt som det inte bryts upp i separata delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsalternativ

Delvis eller fullständig förening av köket med balkongen låter dig skapa en original och verkligt unik design av det resulterande rummet.

Om ägarna till lägenheten älskar högteknologisk stil och minimalism, och köksytan, även i kombination med en balkong, inte är stor, är det värt att föredra ljusa färger och strikta linjer - de passar bra in i alla interiör. Glaspaneler, transparenta skiljeväggar och reflekterande golv kommer att se bra ut. En utmärkt designlösning skulle vara att skapa ett gemensamt golv för hela köksutrymmet och balkongen, detta kommer dessutom att kombinera dem visuellt.

Bild
Bild

Professionella designers råder att inte störa upp golvet för att frigöra utrymme, till exempel välja ett bord med ett stöd, inte fyra. Dessutom är det önskvärt att ge företräde åt den inbyggda tekniken.

Om de nya lokalerna är mer än tio kvadratmeter kan du använda olika mönster för varje funktionsområde och dessutom införa kontraster mellan texturer och färger. Du kan också blanda stilar - till exempel kommer en kombination av klassisk design och country att se spektakulär ut, och romantiska älskare av Provence kommer att älska tanken på att komplettera den med blommotiv eller levande växter i krukor. Högteknologi kan kompletteras på ett mycket originellt sätt med mysiga ottomaner i orientalisk stil.

Bild
Bild

Alla dessa idéer kan användas om köket är mer än tretton meter. Men i detta fall finns andra designlösningar också tillgängliga. I stora utrymmen ser designen i industriell stil spektakulär ut: transparenta geometriska lampor i olika former, råa väggar med tegel, läderinredning.

Bild
Bild

Recensioner

Att flytta köket till balkongen är en ovanligt tidskrävande aktivitet som kräver stora ekonomiska investeringar, liksom den ansträngning och tid som kommer att krävas för att få alla nödvändiga tillstånd och certifikat. Därför är önskan hos människor som tänker på denna fråga, att ta reda på åsikten från dem som redan har bestämt sig för att ta ett sådant steg, ganska motiverad. Lyckligtvis är det nu väldigt enkelt att hitta recensioner från likasinnade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Ofta vidtas sådana åtgärder på grund av kökets lilla yta och önskan att öka utrymmet. Av de flesta svaren att döma är denna uppgift helt löst, och en stor familj eller besökande vänner kan bekvämt bo i det renoverade rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Mestadels positiva recensioner råder. Folk noterar att utrymmet har förändrats till det bättre, det ser mycket mer fördelaktigt ut. Dessutom kan en ovanlig och intressant design av ett nytt rum utvecklas, vilket inte var så enkelt med en vanlig kökslayout. Värdinnorna konstaterar gärna att det är mycket trevligare att laga mat medan de står vid fönstret på det varma golvet i den tidigare loggian - också för att den naturliga belysningen av arbetsområdet ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Av nackdelarna med en sådan ombyggnad noterar folk den stora ekonomiska kostnaden för ett sådant evenemang och behovet av många byråkratiska godkännanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Rekommenderad: