Avsluta Loggian (112 Bilder): Intressanta Idéer, Inredning Av Balkonger, Vad Och Vilka Material Som Ska Avslutas

Innehållsförteckning:

Video: Avsluta Loggian (112 Bilder): Intressanta Idéer, Inredning Av Balkonger, Vad Och Vilka Material Som Ska Avslutas

Video: Avsluta Loggian (112 Bilder): Intressanta Idéer, Inredning Av Balkonger, Vad Och Vilka Material Som Ska Avslutas
Video: BALKONG MAKEOVER 🌸 2024, April
Avsluta Loggian (112 Bilder): Intressanta Idéer, Inredning Av Balkonger, Vad Och Vilka Material Som Ska Avslutas
Avsluta Loggian (112 Bilder): Intressanta Idéer, Inredning Av Balkonger, Vad Och Vilka Material Som Ska Avslutas
Anonim

Loggian, liksom andra rum i lägenheten, kräver efterbehandling. Ett vackert inrett rum gör att du kan få ytterligare kvadratmeter och göra dem funktionella. Många människor vänder sig till denna teknik idag, släpper fantasin "i flygning" och skapar mycket vackra och originella rum i en loggia.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Att dekorera loggian ska alltid göras . I det här fallet spelar det ingen roll alls hur du ska använda det. Låt det vara ett rymligt förråd eller ett arbetsrum - du kan inte klara dig utan efterbehandling. Det kommer att bli mycket trevligare för alla ägare och värdinnor att komma in på en vacker och välskött balkong.

För att designa ett balkongblock kan du vända dig till en mängd olika material. Moderna tillverkare erbjuder kunderna ett brett utbud av inredningsprodukter och verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsplanen innehåller nödvändigtvis väggdekoration med skivor, sidor, paneler och andra intressanta material. Väggarna är förisolerade - och först då är de mantlade. Det är nödvändigt att utföra installationen av belysningsanordningar: glödlampor, ljuskronor eller små lyktor. Golvbeläggningen måste också vara vackert dekorerad.

Ett mycket viktigt steg är inglasningen av loggian. Naturligtvis kan du låta den vara öppen, men då kommer funktionen i rummet att minska avsevärt och du kommer inte att kunna använda den regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande, inne i loggierna, skapar ägarna studierum, små gym, rekreationsområden och rum för kreativitet. En bra lösning skulle vara att göra ett tråkigt rum till ett mysigt hörn för att läsa böcker och meditation . Det finns många alternativ. Allt beror bara på lägenhetsägarnas önskemål och ekonomiska kapacitet.

Området spelar ingen roll alls. Detta kan vara ett rum på 6, 8 eller 12 kvadratmeter. m. Var och en kan göras till ett paradis, om du närmar dig dekorationen och valet av lämpliga möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Människor kombinerar ofta loggior med vardagsrum, oftast med vardagsrum och kök . Detta skapar stora och multifunktionella områden där du kan laga mat, koppla av och träffa gäster. Det bör noteras det ursprungliga utseendet på sådana lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material, deras fördelar och nackdelar

Idag erbjuder olika företag kunderna ett stort urval av olika material, med hjälp av vilka du kan vackert och effektivt dekorera alla rum. Balkonger och loggior är inget undantag. För sådana områden finns det också en mängd olika konstruktions- och reparationsmaterial.

Bild
Bild

Glas

Glasrutor är en av de viktigaste aspekterna på efterbehandling av balkongblock . Välvalda och installerade fönster kan effektivt omvandla ett rum genom att släppa in naturligt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modernt glas är kallt och varmt . Det andra alternativet är så tätt som möjligt och isolerat från effekterna av den yttre miljön. Balkongen med sådant glas kommer att vara varm när som helst på året. Det kan också isoleras ytterligare med hjälp av värmare och golvvärmesystem. Denna metod för att dekorera en loggia har också några nackdelar. Vid varmt sommarväder kommer området att värmas upp märkbart och det kommer inte att vara särskilt bekvämt att bo där.

Den höga kostnaden för sådana strukturer bör också noteras. Alla har inte råd med dem.

Bild
Bild

Kallglasning är enklare . På vintern och hösten, med en sådan design, kommer rumstemperaturen inte att bibehållas på loggian. Sådana fönster installeras mycket snabbare och enklare. Deras kostnad är mer överkomlig.

Bild
Bild

Fönsterdesigner varierar också. De mest populära är klassiska fönster . De öppnas vid insidan, såväl som på ett vikbart sätt. Som regel är dessa alternativ gjorda av plast och är mycket hållbara.

Dubbelglasade PVC-fönster är tunga, så det rekommenderas inte att installera dem om din lägenhet ligger i en gammal byggnad.

Bild
Bild

Panoramaglas ser bra ut . Det lockar uppmärksamhet och öppnar upp en underbar utsikt för ägarna till lägenheten. Denna design rekommenderas för dem som bor på höga golv eller på pittoreska platser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kreativa och kreativa människor kommer att älska målat glas . De har varit efterfrågade i många år, men det rekommenderas att välja persienner för dem för att stänga ett sådant öppet utrymme något. Detta gäller även panoramafönster.

Många människor vänder sig nu till glas utan ram. De har inte sidoramar eller horisontella skiljeväggar.

Bild
Bild

För utvändig beklädnad

Det är värt att starta ytterbeklädnaden före inglasning . Detta är nödvändigt för att göra installationsprocessen av ramarna enklare och problemfri.

Först måste du börja förberedande arbete . Det är mycket viktigt att noggrant undersöka alla räcken i balkongblocket och dess bas (betongplatta). Om du hittar några defekter på dem måste du först eliminera dem - och först sedan gå direkt till efterbehandlingen.

Därefter måste du bestämma vilket material du ska använda för att dekorera utsidan . De vanligaste panelerna är vit eller flerfärgad plast (PVC), vinylfasad, metallfasad, wellpapp och träpanel. De vanligaste alternativen är plastpaneler eller PVC -foder . De har ett överkomligt pris, så många lägenhetsägare har råd med dem.

Bild
Bild

Nackdelen med detta material är dess känslighet för mekaniska skador. Det räcker att slå på panelen med något hårt - och ett märkbart märke kommer att visas på den. Dessa material är mycket lätta och lätta att arbeta med. Detta gäller beklädnad av både utsidan och insidan av balkongen.

Om du bestämmer dig för att gå till PVC -foder rekommenderas det att köpa förstärkta sorter. De är mer hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinyl, metallfasad är ett mycket praktiskt och hållbart material . Idag används han ofta för att dekorera utsidan av loggiorna. Utåt sett skiljer de sig lite från varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat efterfrågat material är wellpapp . Det är en korrugerad plåt gjord av tunt galvaniserat järn. Sådana delar är antingen målade eller omålade. De är täckta med speciella färgämnen som appliceras under högtemperaturförhållanden. Den wellpappade strukturen blir styv wellpapp. Det ser bra ut från utsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

De yttre och inre delarna av loggierna är dekorerade med träskiva . Detta material behandlas ständigt med speciella föreningar som skyddar det mot fukt och mögel. Fodret är täckt med färg och lack. Om du bestämmer dig för en sådan finish måste du då och då upprepa de sista stegen.

Det finns en annan typ av träfoder - blockhusfoder. Den skiljer sig i sitt utseende och imiterar en rundad stock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För inredning

För inredning av balkonger och loggior finns det också ett stort antal olika material. De skiljer sig åt i kostnad och utseende.

Bild
Bild

Golv

Valet av golv beror direkt på hur du ska hantera balkongrummet. Om du behöver det för att bara dricka en kopp te i ett trevligt sällskap kan du välja vilken design som helst - från enkelt linoleum eller kakel till trägolv.

Om du vill vända dig till dekoration som gör att du kan vara på balkongen när som helst på året, är denna fråga värd att överväga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga mer detaljerat de mest populära och vanliga golvdesignalternativen:

  • Det traditionella golvet är golvbräda. De främsta fördelarna med detta material är miljövänlighet och säkerhet. Dess hållbarhet bör också noteras. Om du säkerställer noggrann användning och regelbunden antiseptisk behandling, behåller brädan sitt attraktiva utseende under lång tid.
  • Korkgolvet har utmärkta värmebesparande och ljudisolerande egenskaper. Det är opretentiöst och inte särskilt krävande att ta hand om.
  • Laminat har ett vackert utseende. Detta material är slagtåligt och hållbart. Han är inte rädd för kemiska influenser. En annan viktig positiv egenskap hos laminatet är dess brandsäkerhet. Många ägare väljer det just för att laminatet är kompatibelt med golvvärmesystemet.
  • Kakel är slitstarka och underhålls lite. Du kan lägga sådant material även på icke-inglasade balkonger.
  • Mattan är varm och hållbar. Den är idealisk för varma loggior och balkonger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag har många balkonger specialanordningar för extra golvvärme.

Om du har installerat ett liknande system på din loggia, bör golvmaterialet väljas i enlighet med dess design och egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Innan du arbetar med den dekorativa finishen på väggarna i loggian är det nödvändigt att isolera dem:

  • Den mest populära och välkända isoleringen är mineralull. Grunden är organisk. Sådana råvaror är inte särskilt dyra, de har utmärkta värmeisoleringsegenskaper. Mineralull har också flera nackdelar. Det är benäget att ruttna på grund av rädslan för fukt.
  • Glasfiberull är mer hållbar och starkare. Det rekommenderas dock att applicera det på belagd vattentätning. Glasfiberull är brandsäker och har utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper.
  • Ofta används skumpolystyren eller izolonplattor för isolering. De skiljer sig åt att det för deras installation inte alls är nödvändigt att applicera ett tätskikt.
  • En annan isolering, penofol, kan skryta med en överkomlig kostnad och hållbarhet.
  • Om du vill behandla balkongen med en miljövänlig isolering är polyuretanskum det perfekta alternativet. Det behöver inga fästelement.
  • Skummet är resistent mot mögel. Det är erkänt som ett av de lättaste isoleringsmaterialen. Många föredrar skum för sin motståndskraft mot mögel och olika kemiska kompositioner. Det kan enkelt kombineras med många interiörmaterial.
  • Penoplex är ett material som kan hålla mer än tjugo år. Det är mindre värmeledande, men resistent mot de skadliga effekterna av fukt och fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Efter att ha arbetat med isoleringen kan du gå vidare till valet av dekorativa finish för loggian. Det finns ganska många material för inredning. Det är värt att överväga dem mer i detalj:

Ofta är balkonger färdiga med plastpaneler. Detta material är inte rädd för fukt och direkt solljus. Det är väldigt enkelt att montera och lämpar sig för många verktyg. Du kan enkelt gömma ledningarna under plasten. Moderna tillverkare erbjuder plastpaneler i olika färger, så loggian kan utformas i enlighet med alla preferenser och smaker. En sådan lösning gör balkongrummet visuellt längre och bredare - särskilt om vita paneler används för att täcka väggar och tak. Det är omöjligt att inte notera den överkomliga kostnaden för sådant material. Det blir mycket billigare än trä. Plast kräver ingen särskild vård - det rengörs enkelt från damm och smuts. Du behöver inte fylla på med speciella kemikalier för detta

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF -paneler . De har ett attraktivt utseende och utmärkta prestandaegenskaper. När det gäller deras egenskaper är sådana paneler mycket nära naturligt trä, men de är mer flexibla och motståndskraftiga. Sådan beklädnad kan dölja väggarnas ojämnheter, så de behöver inte jämnas ut först. MDF -paneler har emellertid nackdelar. De är rädda för fukt och fukt, som vilket trä som helst. Panelerna har ett skyddande laminatskikt som skyddar dem från negativa effekter, men de rekommenderas fortfarande inte för att täcka väggar i fuktiga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt material är sidospår . De kan dekorera både den yttre och den inre delen av loggian. Det kan vara annorlunda: vinyl, trä, trä. Träbeklädnad ser dyr och vacker ut. Den består av komprimerade träfibrer med lite harts. Träbeklädnad är gjord av massiva träplankor och kostar lite mer. Många husägare vänder sig till vinylfasader. Under tillverkningsprocessen tillsätts polyvinylklorid till det - det gör sidosidan mer hållbar och opretentiös. Detta material kräver lite underhåll och finns idag i ett stort utbud av färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste och bekvämaste materialet för inredning är gips . Många köpare vänder sig till det, eftersom det är miljövänligt och brandsäkert. Gips är inte rädd för aggressiv exponering för solljus. Det rekommenderas att använda ett speciellt fuktresistent material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten för dekorativ sten vid dekoration av balkonger (och inte bara) växer stadigt. Denna efterfrågan beror på materialets oöverträffade utseende. Få människor vet, men konststen är en högteknologisk produkt och har fantastiska egenskaper. En konststen som imiterar tegel är mycket efterfrågad idag. Ett sådant material är tillverkat på basis av vanligt cement. Sådana dekorativa element kostar lite mer och används för dekoration av inte bara balkongrum utan också vardagsrum, kök, sovrum. Varje person kan dekorera en loggia med så underbart material. Den är mycket enkel att installera och kräver inte specialverktyg eller komplicerade armaturer. För att installera det behöver du bara fylla på en speciell limblandning som säljs i många järnaffärer. Dekorstenen är icke brandfarlig. Han är inte heller rädd för temperaturförändringar. Den vackra dekorativa finishen kommer inte att ruttna eller deformeras med tiden

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Balkonger ser vackra ut, där väggarna kompletteras med dekorativt gips. Hon har ett originalt utseende. Mot hennes bakgrund kan du bygga ett rekreationsrum, ett läshörna eller ett arbetsrum. Allt beror bara på dina önskningar. Gips är ett miljövänligt material, det är helt säkert för hälsan . Konstruktionsexperter noterar hållbarheten hos sådan inredning, liksom dess praktiska och tillförlitlighet. Gipset kräver inget särskilt och komplext underhåll. Det rekommenderas att endast köpa material av hög kvalitet, eftersom de är motståndskraftiga mot mekaniska skador. En annan fördel med dekorativt gips är dess förmåga att snabbt absorbera obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

En mängd olika material kan användas för att dekorera taket:

  • Ett av de mest populära alternativen är gips. Med sin hjälp kan taket vara perfekt plant och vackert. Det rekommenderas dock att applicera på en sådan design endast om din balkong är varm.
  • Plastpaneler kan enkelt och snabbt installeras i taket. Dessa material väger väldigt lite och tjänar länge. De är inte rädda för fukt, men de tenderar att blekna med tiden.
  • Spackel eller dekorativ färg är ett annat populärt alternativ. För balkonger och loggier är det bättre att köpa inte vanliga beläggningar, utan speciella fasadfärger. De kommer inte att drabbas av extrema temperaturer och fuktighet.
  • Ofta används eurolining för att avsluta taket, liksom träfoder. Sådana alternativ är miljövänliga och hållbara, men de bör regelbundet behandlas med antiseptiska föreningar, vilket inte är särskilt bekvämt om de ligger i taket.
  • Laminatet ser originellt och dyrt ut i taket. Den är enkel att installera, billig och lätt att underhålla.

Alla ägare är inte engagerade i att avsluta taket på balkongen eller loggian. Detta är ett stort misstag, eftersom en sådan utelämnande kan förstöra rummets övergripande utseende avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designidéer

Här är några exempel på vackert designade loggior:

En balkong med vita plastfönster kommer att se harmonisk ut om golvet, väggarna och taket är trimmade med ljusskiva. Det kan vara trä eller trä. Mot denna bakgrund kommer plasten att se bra ut. För en mer komplett inredning kan ett högt skåp av brädor i fodrets färg installeras mot sidoväggen

Bild
Bild
Bild
Bild

Ensemblen av ett vitt plasttak med mörk chokladkant och väggar dekorerade med dekorativa stenar i beige och grå färger ser snygg och "dyr" ut. I en sådan miljö kommer plastfönster med vita karmar och öppna / stängande rullmekanismer att se harmoniska ut

Bild
Bild

Ett utmärkt rekreations- och integritetsområde kommer att bli om du avslutar väggarna i loggian med mjukt grönt dekorativt gips, golvet med rödbrunt laminat och taket med vit plast eller gips. Ett sådant rum kombinerar lugna färger som kommer att lugna och koppla av ägaren till lägenheten efter en hård dag på jobbet

Rekommenderad: