Bardisk På Balkongen (49 Foton): Funktioner I Disken Istället För Balkongblocket Och Från Fönsterbrädan

Innehållsförteckning:

Video: Bardisk På Balkongen (49 Foton): Funktioner I Disken Istället För Balkongblocket Och Från Fönsterbrädan

Video: Bardisk På Balkongen (49 Foton): Funktioner I Disken Istället För Balkongblocket Och Från Fönsterbrädan
Video: 1024 foton på min hårddisk 2024, April
Bardisk På Balkongen (49 Foton): Funktioner I Disken Istället För Balkongblocket Och Från Fönsterbrädan
Bardisk På Balkongen (49 Foton): Funktioner I Disken Istället För Balkongblocket Och Från Fönsterbrädan
Anonim

Loggia har länge upphört att vara associerat med en plats som enbart används för att lagra gamla saker. Rummet kan förvandlas till en elegant förlängning av köket eller en separat matsal. För dessa ändamål, använd bardisken på balkongen.

Bild
Bild

Utnämning, fördelar och nackdelar

Bardisken i köket eller i en studiolägenhet har blivit ett välbekant inslag i interiören. Detta är dock inte det enda alternativet för att placera ett sådant bord. Disken på balkongen blir en ny designlösning som är praktisk och funktionell. Detta alternativ är lämpligt för smala loggior, där det finns brist på ledigt utrymme. Möbeln tar liten plats och är lämplig för inredning i jugendstil.

Bild
Bild

Barräknare fördelar:

  • Bänkskivan är tillgänglig från kökssidan och loggian, tack vare vilken fler kan sitta bakom den, medan den själv tar mindre plats.
  • Disken kommer att ersätta köksbordet. I det frigjorda utrymmet kan du placera ytterligare skåp, garderober, headset.
  • Multifunktionalitet av en möbel. Hyllor för förvaring av rätter, drycker, mat passar över den.
  • Låg kostnad. Om du väljer spånskiva (spånskiva) som grund blir det relativt billigt att skapa och installera ett bord.
Bild
Bild
Bild
Bild

Racket har också ett antal nackdelar:

  • Modellen är inte alltid lämplig för en fullständig måltid. Detta märks särskilt i familjer där det finns barn: det är obekvämt för spädbarn att äta vid ett bord med denna design.
  • Glas och flaskor placerade på baren täcks snabbt av damm och kräver konstant torkning.
  • Om det finns många föremål och tillbehör ovanför bordet, överbelastar detta köket visuellt. Nackdelen är märkbar i mycket små rum.
  • Du kan bara sitta i baren på barnstolar, vilket kanske inte är bekvämt för alla.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att installera en bardisk mellan köket och loggian krävs inget särskilt tillstånd om väggen som ska rivas mellan dem inte är bärande … Dessutom används denna bordsmodell för rumszonering. I synnerhet kan du dela matlagningsutrymmet och matsalen.

Typer och former

Det finns två typer av bardiskar, beroende på design och designfunktioner. Var och en av dem har sina egna egenskaper, som beaktas när man tänker på den framtida interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska modeller är stora och skrymmande ställningar. De installeras som en separat möbel med många hyllor och möjlighet att bygga in elektriska apparater. Minirack har en liten bänkskiva och används som ersättning för ett köksbord i begränsat utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsalternativ

Innan de köper eller gör en bardisk, utvecklar de ett projekt för en framtida loggia. Baserat på syftet med att använda balkongen och designidén för lägenhetens ägare bestäms bordets storlek, dess designfunktioner och det utrymme den upptar. Det finns flera alternativ för att placera baren:

  • Istället för ett balkongblock . Det mest funktionella och vanliga alternativet, som är enkelt att installera.
  • I stället för fönsterbrädan . Den inre fönsterbrädan demonteras, fönsterkarmen flyttas till sidan av rummet eller köket och en liten bardisk finns i det lediga utrymmet.
  • I en tom dörröppning … Utrymmet mellan köket och loggian frigörs helt, så det blir ingen avsats under fönstret.
  • Direkt på balkongen . Modellen installeras från en av ändarna på loggian, stolar eller stolar är placerade bredvid den. Sitter vid bordet kan du beundra utsikten från fönstret, så att du får en fullfjädrad plats att koppla av.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också fästa stativet på väggen så att det börjar på balkongen och slutar i köket. I det här fallet har modellen sitt eget stöd. När du installerar bordet kan du välja mellan rektangulära eller rundade ställningar, utrustade med metalldelar eller olika i minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Bänkskivor varierar i färg, mönster och material. Externa egenskaper väljs med hänsyn till det inre av rummet och inredningselementen. Naturmaterial ser ädla ut, har bättre prestandaegenskaper och håller längre. De är dock dyrare. För tillverkning av bardiskar, använd:

Trä

Stativet i massivt trä är massivt och ser ädelt ut. Populära arter inkluderar tall, nålar, björk, ek. Sådana bänkskivor är miljövänliga: de släpper inte ut skadliga ämnen i luften. Samtidigt behöver de konstant vård, annars kommer fläckar kvar på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskivor

Ett vanligt material som kombinerar lågt pris och bra prestanda. En sådan bordsskiva är täckt med en film eller plast, den är motståndskraftig mot vätska. Materialet är inte rädd för aggressiva miljöer, det är hållbart och tillverkat i ett stort antal färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metaller

Hållbarhet och enkelt underhåll är fördelarna med detta material. Det rostar inte, det är motståndskraftigt mot yttre mekanisk belastning. Installation görs på en solid bas, det är möjligt att få en monolitisk bordsskiva. En särskiljande egenskap är det faktum att på sådana modeller kan du inte sätta underlägg under det heta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Detta flexibla material kan användas för att göra en bardisk av vilken form och storlek som helst. I synnerhet är den lämplig för att skapa konvexa eller konkava bänkskivor. Om det behövs är akryl dekorerat med ett stort antal dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sten

När du skapar en bardisk kan konstgjord eller natursten användas. Det första materialet är mer formbart för bearbetning, det är lämpligt för att skapa inte bara en bordsskiva, utan också en bas. Inuti kommer alternativet att se bra ut när ett bord och ett köksuppsättning är gjorda av sten. Materialet är hållbart, motståndskraftigt mot höga temperaturer och kemiska föreningar. En bänkskiva i natursten kommer att hålla i flera decennier, men den kommer med en hög prislapp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Ett ställ med en sådan bordsskiva passar in i en modern inredning. Glas är sämre än andra material i praktiken, men det har goda yttre egenskaper. Bardisken reflekterar ljuset väl och är gjord i ett stort antal nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Stativet kännetecknas av hög funktionalitet. Tillsammans med det installeras behållare för frukt, gångjärn, vikbara och glidande hyllor, takräcken. Användningen av tillbehör låter dig spara utrymme i köket, de kan också bli en del av interiören och låta dig placera färg accenter. Delar är gjorda av metaller och glas, och deras färg varierar, vilket gör det lättare att välja element för en specifik bordsskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör är indelade i flera typer, beroende på syfte och funktioner. Bardiskarnas design innehåller hållare för glas och flaskor, galgar för instrument, muggar, servetter. Det finns också universella element som används för att lagra tallrikar, mat och andra saker. Barstolar hör också till tillbehör. De köps i en stil som matchar stället.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

En ovanlig lösning för att göra balkongen till en del av köket är installationen av en hörnbardisk, som har en strömlinjeformad form. Alternativet är lämpligt för en loggia med en icke-standardform. I kombination med dekorativa föremål med kontrasterande nyanser kommer det att vara möjligt att skapa ett elegant utrymme för avkoppling och sammankomster med vänner.

Bild
Bild

Ett halvcirkelformat stativ med glasinsatser kommer att ge konceptet till interiören. Du kan välja två eller tre grundläggande nyanser för att välja alla möbler och inredningselement. Och den ovanliga storleken på bänkskivan kommer att frigöra utrymme längs kanterna på bardisken. Om det behövs kan belysning tillhandahållas till stället.

Bild
Bild

Trämöbler används i en mängd olika stilar. Bardisken, gjord av massivt trä och installerad från bordets sida, kännetecknas av avsiktlig enkelhet. Alternativt kan den placeras utan ben och sockel och fästas direkt på väggen. I motsats till minimalt med detaljer kan man göra brokiga väggar.

Rekommenderad: