Kök På Loggian (78 Bilder): Kök Kombinerat Med Balkong, Hur Man Kombinerar

Innehållsförteckning:

Video: Kök På Loggian (78 Bilder): Kök Kombinerat Med Balkong, Hur Man Kombinerar

Video: Kök På Loggian (78 Bilder): Kök Kombinerat Med Balkong, Hur Man Kombinerar
Video: LÄGENHETSRENOVERING ║ 35m²║ APARTMENT RENOVATION 2024, April
Kök På Loggian (78 Bilder): Kök Kombinerat Med Balkong, Hur Man Kombinerar
Kök På Loggian (78 Bilder): Kök Kombinerat Med Balkong, Hur Man Kombinerar
Anonim

Idén med att placera ett kök på loggian besöks av många som bor i små lägenheter. Moderna designprojekt gör det möjligt att väcka det till liv och gör detta rum inte bara så funktionellt som möjligt, utan också förfinat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Köket, kombinerat med en loggia, får mer användbart utrymme. Oavsett hur blygsamt tilläggsområdet är - 3 meter eller 6 meter - ser möjligheten att få det mycket lockande ut. Detta är särskilt viktigt för en liten lägenhet. På grund av loggiens breda fönster tränger dessutom mer ljus in i rummet, och det ser mer rymligt ut.

Bild
Bild

Tyvärr är det inte möjligt att genomföra idén om ett kök på en loggia överallt. Om väggen som skiljer dessa två rum är bärande är det förbjudet att ta bort den. Demonteringen av sådana väggar hotar hela hemmets integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturella väggar har vanligtvis en viss tjocklek och kan kännas igen oberoende. Så i ett panelhus är detta värde 12-14 cm, i ett monolitiskt hus - mer än 20 cm och i ett tegelhus cirka 40 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man legalisera?

Om du bestämmer dig för att flytta köket till loggian måste du legalisera ombyggnaden, men först få tillstånd från tillsynsmyndigheterna. Samtidigt, om du planerar att demontera fönsterbrädan, är det nödvändigt, men om du bara vill ta bort fönstret och dörren kan du försöka klara dig utan det. Dessutom, om du inte ska överföra olika kommunikationer till loggian, utan bara matplatsen och kylskåpet. Men om du planerar att utrusta ett handfat på denna plats, en spis med en huva, kan du inte klara dig utan godkännande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det lämpligt att legalisera ombyggnaden om du snart behöver sälja en lägenhet. Annars måste du återställa allt till sin ursprungliga form när du gör en affär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som redan nämnts kan den bärande väggen inte demonteras. Och vad mer kan förbjudas att göra under ombyggnad?

  • städa upp eller minska på gemensamma byggnadskommunikationer;
  • anslut golvvärme till vanliga byggnadens värmesystem;
  • överför batterier till loggian.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så först måste du beställa ett ombyggnadsprojekt från specialister, medan det är bättre att kontakta en licensierad organisation. När du tar med den till BTI för godkännande får du reda på vilka andra dokument du behöver. Vanligtvis är detta tillstånd från SES, ministeriet för nödsituationer etc. Nu är det kvar så att ditt projekt inte motsäger bostadskontorets tillstånd och är godkänt av bostadsinspektionen. Hon kommer också att utgöra den sista akten för ombyggnadsarbete.

Bild
Bild

Värmer loggian

För att skapa en behaglig temperatur på loggian måste den vara glasad och isolerad med hög kvalitet. Fönster bör helst vara två- eller trekammare, var också uppmärksam på glasets tjocklek, det är bra om fönsterprofilerna är tillräckligt breda och du kan lägga isolering där . Glöm inte att alla sprickor på loggian måste tätas med ett tätningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller isolering av väggar och tak är det bästa materialet för detta idag penoplex eller expanderad polystyren .… Ett mer budgetalternativ är polystyren. Dessutom används mineralull i rullar eller mattor, men vissa experter anser att det inte är hälsosäkert. Det värmeisolerande materialet fästs på väggarna antingen på pluggar eller på "flytande spikar", medan limet måste appliceras både på väggen och på isoleringen. Antalet pluggar bör väljas med en hastighet av ungefär en bit per 10 cm material. Sömmar kan passeras med polyuretanskum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För efterbehandling tas vanligtvis gips, foder eller plastpaneler. Taket kan göras upphängt och fodret döljer alla elektriska ledningar.

Om du vill isolera golvet noggrant kan du göra så här: lägg vattentätning med en överlappning på väggarna upp till 15 cm, sedan jämnas expanderad lera utmed fyrarna, sedan täcks allt med ett förstärkt nät och slutligen, betongbeläggningen slutför processen. Det kommer att ta nästan en månad att vänta tills golvet är helt torrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte slösa bort så mycket tid finns det ett "torrskikt" -alternativ. Till exempel kan det göras så här: lägg gipsfiberpaneler på ett lager av expanderad lera, lim fogarna och fäst dem med spik, lägg polyetenskum och efterfoder (laminat, linoleum, skiva) ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också möjligt att installera "varma golv" på loggian. De är av följande typer:

  • elektrisk som har en kabel eller uppvärmda mattor;
  • vatten -, det vill säga vattenkretssystem;
  • infraröd - på infraröd film.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje typen anses vara den mest moderna, ekonomiska och mobila . Elektrisk golvvärme kännetecknas av det faktum att den avsevärt ökar kostnaden för el och har elektromagnetisk strålning, vilket, om du ofta är i detta rum, kan vara skadligt för din hälsa. Vattenuppvärmda golv är inte det bästa alternativet för lägenheter, eftersom de är svåra att installera finns det risk för översvämning av grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder en loggia kan du ta samma material som användes för att dekorera köket, eller helt olika, både i färg och textur. Då kommer loggiazonen att sticka ut och detta kan också spelas upp i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter

Så, beroende på husets designfunktioner, kan du få tillstånd att riva väggen och kombinera kök och loggia. Det är svårt att uppnå ett sådant avtal, eftersom kalla och varma zoner kommer i kontakt. Det är att föredra att de separeras av åtminstone en fransk skjutdörr i hela väggens bredd, som ingen stör dig att hålla öppen hela tiden. Naturligtvis skulle det vara bra att öka den användbara ytan på lägenheten på detta sätt, men vad händer om det i ditt fall är förbjudet att gå med? Hur ska man då ansluta loggian till köket och flytta några av hushållsapparaterna dit, samtidigt som man behåller komforten i ditt hem?

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är möjligt att ta bort väggen endast delvis och lämna fönsterbrädan, kan en bardisk monteras på fönsterbrädans plats . Således kommer du att kunna kombinera de två rummen och uppnå en utbyggnad av det användbara området, men samtidigt undvika många svårigheter. Det är mycket funktionellt och ser kreativt ut samtidigt. Dessutom kan en sådan ombyggnad inte komma överens om.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur överför man teknik och kommunikation?

Vissa föremål kan placeras på loggian endast med tillåtelse från tillsynsmyndigheterna - ett handfat, ett vattenförsörjningssystem, en huva med en backventil etc. Om du lyckades få klartecken för en sådan omläggning, då kan du kan börja arbeta.

Bild
Bild

När du bär diskbänken måste avloppsröret förlängas, för att inte glömma den nödvändiga lutningen för enkel dränering av vatten nedåt. Vattenledningar tas från metall-plast. Gasspisen är ansluten med en flexibel slang, men det är mycket oönskat att göra detta, det är bättre att begränsa dig till en elektrisk spis. Det är bättre att ansluta elektriker på loggian med hjälp av en professionell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bestäm hur du bäst placerar dina köksredskap så att de alla passar in i det här lilla utrymmet: bänkskiva, spis, huva, handfat, matbord, skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest problematiska är att ansluta kaminen till loggian . Vissa hävdar att det inte är möjligt att leda gas dit och att du kan begränsa dig till en elektrisk spis (inte glömma jordning), medan andra inte utesluter detta alternativ om du följer alla regler. Istället för tapeter i plattan bör du välja en annan dekorativ beläggning - kakel eller gips. Om trots allt spisen på loggian är gas, bör fönstren vara mer än 30 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av en huva är nödvändig, eftersom materialen som används för värmeisolering gör ventilation i rummet. Rörets utlopp kommer att föras ut på gatan, vilket innebär att det måste täckas med en speciell kupol mot regn och snö. Med hjälp av en backventil kan du bli av med vinden som blåser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bakgrundsbelysningen kan göras spetslik - på matlagningsstället och vid matbordet . En stor ljuskälla är också möjlig. Det är bättre att hänga fönster på en ombyggd loggia med persienner eller korta gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska möblerna placeras?

Så, till att börja med, låt oss överväga det mest populära designalternativet för en kök -loggia - när fönsterblocket och dörren demonteras och en bänk eller bänkskiva är installerad på fönsterbrädans plats. Då kommer stolarna att stå bredvid henne, och inte vid fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att bänkskivan ser ut som en vanlig fönsterbräda, prova att beställa en modell med en våg . Om detta är en räknare kan den kompletteras med en minibar med drycker och till och med en kompakt isfrys. Om det finns plats kommer även glasställningar att placeras här.

Bild
Bild

För loggior kan du beställa möbler specifikt för sin storlek. Det här är ingen stor struktur, så det kommer inte att kräva mycket pengar. Då kommer allt nyttigt utrymme i detta rum att utnyttjas maximalt. Tillverkarna har också separata linjer med färdiga möbler avsedda för små utrymmen, till exempel en loggia.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ är att lämna det "våta" området i köket, och inte bry sig om kommunikation, utan flytta bordet och stolarna till den bifogade loggian. Här är ett par alternativ för kompakta loggior som fungerar om du bestämmer dig för att lämna fönstret och dörren på plats:

lägg ett skåp med en liten kakel och en ugn vid sidoväggen, ställ ett smalt bord längs fönstret, liksom skåp för köksredskap, fäst en skena med porslinskrokar ovanför fönstret

Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte bära stor utrustning till loggian, sätt ett kylskåp på ena sidoväggen och placera en mikrovågsugn på ett stativ på den andra. Ställ också ett elegant bord med kompakta stolar vid fönstret

Bild
Bild

Men du kan göra tvärtom. Det är inte ovanligt att ett bord, på grund av dess betydande dimensioner, lämnas utanför loggian, i vardagsrummet, utrustat på platsen för det tidigare köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

I inget fall ska du genast riva väggen som skiljer loggian från köket. Du kanske inte får tillstånd att göra detta, eller så får du bara ta bort ett fragment av det.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du kontaktar BTI med ett projekt är det bättre att säga att du planerar att bygga ett kontor, gym eller verkstad på loggian. Då blir det mycket lättare att godkänna ombyggnaden av väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att börja gå igenom myndigheterna under våren. Denna process kan ta flera månader, och det är lättare att utföra det nödvändiga arbetet under sommarsäsongen.

Bild
Bild

Intressanta idéer

Du kan få mer användbart utrymme om du gör utåtgående fönster på loggian. Med denna design av fönster verkar de gå framåt på ett avstånd av upp till 30 cm. Ändå kan även dessa centimeter användas rationellt. Till exempel kan fönsterbrädor installeras på de formade urtagen och upptas med burkar med mat eller köksredskap, krukor med blommor.

Bild
Bild

För att visuellt utöka loggias blygsamma dimensioner är det bättre att trimma det med ljusa material och inte mörka . Först och främst bör materialen i detta område vara praktiska, lätta att rengöra och inte vara rädda för temperatursteg.

Bild
Bild

Kaminen kan byggas in i ett brett köksskåp, och sedan kan utrymmet på sidorna upptas med olika nödvändiga småsaker - tallrikar etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ursprungliga elektriska spisar, vars brännare inte är placerade längs omkretsen av spisens yta, utan den ena över den andra. Detta alternativ sparar också värdefulla centimeter yta.

Bild
Bild

Design exempel

Inte bara en funktionell bänkskiva eller en bardisk kan installeras på fönsterbrädan. Här kan du bygga ett litet bord, som kommer att vara ett viktigt inslag i inredningen:

  • placera en stor vas med blommor på den eller placera plantor - gröna ger dig vitaminer året runt;
  • dekorera den som en ställning för en vacker tekanna, koppar, servetter och en skål med godis eller en fruktkorg;
  • gör på denna plats en invecklad design som uteslutande kommer att utföra dekorativa funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se finns det många alternativ för att överföra köket till loggian. Detta kan göras helt eller delvis, i alla fall kommer en sådan ombyggnad att ge detta rum ett nytt liv och förvandla lägenheten till oigenkännlighet.

Rekommenderad: