Design Av En Loggia Kombinerat Med Ett Rum (71 Bilder): Hur Man Förenar En Loggia Och Tänker över Interiören Efter Att Ha Gått Med

Innehållsförteckning:

Video: Design Av En Loggia Kombinerat Med Ett Rum (71 Bilder): Hur Man Förenar En Loggia Och Tänker över Interiören Efter Att Ha Gått Med

Video: Design Av En Loggia Kombinerat Med Ett Rum (71 Bilder): Hur Man Förenar En Loggia Och Tänker över Interiören Efter Att Ha Gått Med
Video: Plasma 3D Marble Effect LOGGIA 2024, Mars
Design Av En Loggia Kombinerat Med Ett Rum (71 Bilder): Hur Man Förenar En Loggia Och Tänker över Interiören Efter Att Ha Gått Med
Design Av En Loggia Kombinerat Med Ett Rum (71 Bilder): Hur Man Förenar En Loggia Och Tänker över Interiören Efter Att Ha Gått Med
Anonim

Nyligen är en av de ledande trenderna inom inredning av ett rum med en loggia deras kombination. Denna lösning låter dig öka ytorna i rummet, göra det ljusare och mer funktionellt. Dessutom kommer detta designdrag att tillåta dig att förvandla rummet till oigenkännlighet och maximera uppfriskande interiören som är tråkig för ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med enande

De positiva aspekterna av att kombinera de två utrymmena är uppenbara för många:

  • Den totala ytan av rummet blir större, vilket gör att du kan passa fler saker där eller att tilldela en extra yta. Genom att fästa en loggia får ägarna också ett stort panoramafönster genom vilket mer ljus kommer in.
  • En sådan lösning på det inre av rummet är i trend idag, så gästerna kommer att uppskatta lägenhetägarnas goda smak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Detta beslut har dock en baksida, som ofta glöms och underskattas

Om anslutningen av ytterligare utrymme beror på isoleringen av balkongen och demonteringen av balkongdörren och fönstret, finns det inga särskilda svårigheter. Ett annat sätt att kombinera loggian och rummet innebär att en del av husets yttervägg rivs, vilket inte är så lätt att göra

Bild
Bild
Bild
Bild

Behovet av att demontera ytterväggen kommer inte att vara en svår uppgift för arbetarnas besättning. Men innan arbetet påbörjas är det absolut nödvändigt att få godkännande av en specialist och ett rekonstruktionsprojekt undertecknat av honom

Bild
Bild

Olika myndigheter är inte alltid överens om sådana ombyggnadsalternativ, där syftet med balkongutrymmet ändras. Därför är det värt att avgöra om det är lämpligt att stoppa trösklarna för statliga institutioner under lång tid för ytterligare 3-5 meter i rummet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vid en brand är balkongen en plats för att rädda invånare, därifrån är det lättare för brandmän att evakuera dem. Och med ombyggnation förlorar denna zon sin funktion, och brandsäkerheten i lägenheten kränks. Vägen ut blir närvaron av en annan balkong, som förändringar i interiören inte berör.
  • När du utvecklar en design, glöm inte att överliggaren ovanför fönstret är ett bärande element och inte kan rivas. Därför är det maximala som kan göras en portal på platsen för den tidigare loggian och ett balkonggolv som höjs till rummets nivå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmning beräknas inte på balkonger och loggier, och det är förbjudet att installera radiatorer där. Under rekonstruktionen kommer det därför att vara nödvändigt att avsevärt isolera området på den tidigare balkongen

Bild
Bild
Bild
Bild
  • I panelhus är loggian en fortsättning på golvplattan. Därför har delen av väggen under balkongfönstret ett stort inflytande på plattornas balans och styrka. Vid ombyggnad av ett rum med balkong i ett panelhus är det förbjudet att riva en del av väggen, och designers spelar upp det som ett bord eller ett annat inredningselement.
  • I ett tegelhus är det möjligt att kombinera utrymmen. Och om väggarna på sidorna av loggian inte är bärande måste de förstärkas ytterligare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under inga omständigheter bör du påbörja ombyggnation utan föregående godkännande. Smakpreferenser och loppet om fashionabla interiörer kan förvandlas till en tragedi om byggnadens totala balans störs

Bild
Bild

Vi utvecklar ett designprojekt

Så när beslutet att omorganisera bostadsutrymmet fattas är det nödvändigt att samla ett paket med dokument - ett utdrag ur husboken, ett tekniskt pass, en kopia av ett personligt konto, dokument som bekräftar ägande. Sedan måste du utarbeta ett ombyggnadsprojekt och samordna det med centralstatens brandkår, brandförsvaret och förvaltningsbolaget. Det sista steget blir godkännande från arkitektkontoret, vilket kan ta upp till 45 dagar.

Bild
Bild

Efter registrering kan du börja öka ytorna på rummet på bekostnad av loggian. Vanligtvis, för detta, utvecklar en designer eller självständigt ett designprojekt för det framtida utrymmet, med hänsyn till funktionalitet, stil och personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang av den framtida delen av rummet bör börja med byte eller installation av nya fönster.

Vanligtvis utförs inglasning av balkonger och loggier med den kalla metoden med installation av gung- eller glidramar, vilket inte helt skyddar mot kyla och buller utanför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också ordentligt isolera golvet och väggarna i loggian. Vanligtvis isoleras utrymmet med expanderad polystyren, polystyren eller skum, och sprickorna förseglas med ett tätningsmedel eller polyuretanskum för att skydda mot fukt och vind.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar golvvärme kan du använda sten eller keramiska plattor för att avsluta det . Och matta eller linoleum i sig kommer att skapa extra värme och är billigare för många.

Bild
Bild

Designen och stilen för det framtida rummet beror direkt på dess syfte:

  • När du kombinerar en loggia och ett rum kan du skapa en utmärkt sittgrupp genom att placera en soffa med bokhyllor eller ett bord med fåtöljer och ett bord där.
  • Om loggian är placerad i barnrummet, kommer kombinationen av de två utrymmena att ge barnet mer utrymme för lek och förvaring av leksaker. På grund av loggian kan du zonera barnrummet och tilldela en plats för klasser och en lekplats, samt en plats att sova.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För dem som arbetar hemifrån kan du utrusta en arbetsplats i stället för balkongen . Detta alternativ kommer att vara perfekt för kreativa personligheter - konstnärer eller sömmerskor. På ett ställe kan du hänga ett stort antal hyllor, där det är bekvämt att ordna allt arbetsmaterial. En workshop på platsen för den tidigare balkongen låter dig utföra arbete eller vad du älskar utan att lämna din familj.
  • Ett annat intressant alternativ för att ordna detta utrymme är ett blomväxthus .… Genom att installera speciella ställ och hyllor för blomkrukor på loggian kan du organisera en vinterträdgård med dina favoritväxter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta blir loggian en slags fortsättning på köket . I det här fallet kan du installera en bardisk eller ett matbord på den så att du kan beundra utsikten från fönstret medan du äter, och inte TV -program.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men en riktigt bra inredning för ett nytt utrymme kan skapas genom att hålla sig till en viss stil. Flera populära riktningar för att dekorera en loggia:

Provence - användningen av naturmaterial och övervägande av ljusa pastellfärger för tak och väggar. Blommotiv och halvantika möbler målade i vit färg, färska blommor och smidda tillbehör är välkomna i inredningen

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern stil - ett brett utbud av färger från klassiska till extravaganta nyanser, möbler utan ram eller korgstolar. Tillbehör - målningar av samtida konstnärer, futuristiska lampor och ljusa persienner eller gardiner - hjälper till att betona stilen

Bild
Bild
Bild
Bild

Japansk stil - övervägande av röda och svarta färger i inredningen och mörkbruna lackerade möbler. Du kan hänga bambu persienner på fönstren, dekorera väggarna med bilder av japanska karaktärer eller volymetriska fläktar. Den orientaliska smaken kommer att kompletteras med konstgjord sakura och olika japanska vaser

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk-färger med en övervägande silvergrå och svart, ett minimum av föremål och ett stort antal tillbehör av glas och metall. Stilen förutsätter en visuell expansion av utrymmet, vilket uppnås genom överflödet av LED -lampor under taket

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft - begränsad palett av grått eller blått, minimal inredning och närvaron av de enklaste möblerna. Om utrymme tillåter kan flera zoner särskiljas med hjälp av partitioner och skärmar. Panoramafönster är välkomna

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör nyanser

På grund av det begränsade utrymmet i loggian har det inre arrangemanget några funktioner

  • Alla möbler i balkongområdet ska vara kompakta och ta minst ett utrymme.
  • Inbyggda garderober och hängande hyllor, en hopfällbar bordsskiva och stolar hjälper till att spara utrymme.
  • Nischer utrustade under taket på loggian är perfekta för förvaring av säsongsföremål och verktyg, liksom andra föremål.
  • Belysningsenheter bör också vara kompakta, men deras antal bör inte försummas. Strålkastare i taket eller vägglamporna kommer att göra.
  • För gardinfönster bör du välja mer kompakta persienner eller romerska nyanser, medan gardiner visuellt minskar utrymmet och kommer i vägen.
  • Det är bättre att välja mer praktiska och fuktbeständiga material för att avsluta loggiautrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

  • För att skapa en sommarstämning året runt kan du skaffa minst några växter på loggian. Vissa stadsbor odlar till och med gröna hemma och till och med gurkor med tomater.
  • Om platsen för den tidigare balkongen är reserverad för ett gym, är det bättre att ge multifunktionella simulatorer företräde som inte tar mycket plats.
  • Girlander som hänger runt loggiens omkrets, som kan ha samma färg eller flimmer, hjälper till att skapa en fantastisk känsla.
  • För att få en riktigt snygg inredning är det bättre att anförtro designen av den inbyggda loggian till proffs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Foton av den färdiga interiören visar visuellt de möjliga alternativen för att arrangera loggian

Unga mödrar kommer säkert att tycka om idén att organisera ett gym hemma. De kan öva sin figur medan barnet sover. Ett par träningsmaskiner och en fin grön färg ger dig en boost av energi under hela dagen

Bild
Bild

Lösningen för en smal och lång loggia med vacker utsikt blir bardisken, där du kan njuta av en kopp sutrakaffe eller chatta med vänner

Rekommenderad: