Gardiner På Loggian (57 Bilder): Rullgardiner, Romerska Modeller Från Solen, Hur Man Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Gardiner På Loggian (57 Bilder): Rullgardiner, Romerska Modeller Från Solen, Hur Man Gör Det Själv

Video: Gardiner På Loggian (57 Bilder): Rullgardiner, Romerska Modeller Från Solen, Hur Man Gör Det Själv
Video: Solskydd och gardiner 2024, April
Gardiner På Loggian (57 Bilder): Rullgardiner, Romerska Modeller Från Solen, Hur Man Gör Det Själv
Gardiner På Loggian (57 Bilder): Rullgardiner, Romerska Modeller Från Solen, Hur Man Gör Det Själv
Anonim

I de flesta hus började loggior fungera som extra rum. Gardiner är ett mycket viktigt element för att skapa en mysig inredning. Värdinnorna behandlar fönsterinredningen med särskild oro, eftersom de i detta rum upptar nästan hela delen av väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Gardiner för loggior har ett antal funktioner, eftersom fönsteröppningarna som de måste stänga skiljer sig väsentligt från de i andra rum:

  1. På loggior är det mycket viktigt att gardinerna inte stör förekommande öppning och stängning av fönster.
  2. Det är lämpligt att stoppa ditt val på modeller med infästning på ramen. Då tar inte gardinerna plats, vilket är så viktigt för en liten loggia.
  3. Det lilla utrymmet i rummet tillåter inte mycket att dekorera interiören, därför är den huvudsakliga dekorativa funktionen tilldelad gardinerna. Samtidigt ska de vara utan krusiduller för att inte ta upp extra utrymme och inte "belasta" interiören.
  4. Om loggian ligger på husets norra sida, är det bättre att gardinera fönstren med en tyg av varma nyanser, och om från söder, då ska gardinerna vara kalla så att rummet inte värms upp.
  5. Gardiner på loggian och i nästa rum eller kök bör kombineras i stil och färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller, deras fördelar och nackdelar

Idag erbjuder specialbutiker ett brett urval av olika gardiner för fönster på loggior. Varje modell har sina egna fördelar och egenskaper.

Ditt val bör stoppas på de gardiner som kommer att vara i harmoni med andra element i inredningen, samt motsvara rummets syfte.

Bild
Bild

Rullgardiner

Denna typ av gardin är bekväm på grund av att deras längd kan justeras efter behov - en tveklös fördel för icke -standardiserade fönsteröppningar . De består av en tät bit tyg som lindas runt en rulle.

Rullgardiner är lämpliga för de rum där belysningsgraden är mycket viktig. En sådan modell kan ge både maximal tillgång till ljus och fullständigt skydd mot solen. Denna funktion beror inte bara på tygets täthet utan också på modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En typ av rullgardiner är modellen "dag-natt ". Huvuddelen av strukturen består av remsor av transparent och ogenomskinligt tyg, som kan kombineras eller varvas, samtidigt som belysningsnivån justeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Romerska gardiner

När de fälls ut passar de tätt mot fönstret, vilket är viktigt för ett litet loggiautrymme. För att låta solljus komma in i rummet är gardinerna upphöjda underifrån och fixerade. I denna position liknar de ett luftigt draperi. Romerska nyanser kan kombineras med andra typer av gardiner.

Det finns många variationer på temat för romerska persienner, eftersom denna typ av konstruktion tillåter användning av tyg av valfri densitet och färg. Modeller av romerska persienner gjorda av ett vanligt ljust genomskinligt tyg eller tätt material med en liten blomma kan skilja sig radikalt från varandra.

Av denna anledning kan denna typ av gardin användas i alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Persienner

Det finns två typer av persienner: horisontellt, vertikalt. Både de och andra kan användas på fönstren i loggian.

Horisontell

När det gäller deras fördelar liknar de romerska persienner. De är också fixerade på skärmen, vilket eliminerar besväret med att öppna och stänga och inte tar upp onödigt utrymme. Bambu och trä horisontella persienner är belagda med ett speciellt medel som stöter bort damm.

De kan användas i en duett med gardiner, som kommer att kombineras med det inre av det intilliggande rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikal

Mindre populära (jämfört med horisontella) eftersom de tar mer plats. Oftast används de på loggior, där det inte är nödvändigt att ofta öppna och stänga fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Veckade persienner

I utseende liknar de horisontella persienner, bara vecket är inte gjort av separata horisontella delar, utan av korrugerat tyg. Reglerad, som deras andra "bröder", med en kedja eller sladd.

Det finns olika utföranden som gör att de kan fästas på icke-standardfönster: triangulära, halvcirkelformade eller trapetsformade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Österrikiska och franska

Sådana gardiner ser väldigt fina och luftiga ut (trots att de använder mycket tyg) . De sys av ett enda tygstycke, snörda på längden på flera ställen. Med hjälp av snörning justeras gardinernas längd och ett vackert draperi skapas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är österrikiska gardiner gjorda av tyll, medan franska gardiner är gjorda av siden med ett blommönster. Sådana gardiner kompletteras ofta med olika dekorativa ytor i form av fransar, flätor eller rosetter.

De ser bäst ut på fönster på långa, rymliga balkonger.

Bild
Bild

Gardiner och gardiner

Glöm inte bort klassiska gardiner och gardiner. För att underlätta åtkomsten till fönstren kan gardinerna monteras med lambrequins. De kommer inte bara att tillåta solljus att tränga in, utan kommer också att utföra en viktig dekorativ funktion.

För fönster som upptar nästan hela väggens höjd är gardiner den mest framgångsrika typen av gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och tryck

När du väljer gardiner för en loggia är det lämpligt att först och främst överväga ljusa (eller till och med transparenta) modeller. Pastellfärger av oliv, persika eller beige är perfekta.

På fönstren i loggian kommer gardiner med ett blommigt tryck att se väldigt bra ut (särskilt om det är ett ljust mönster på en ljus bakgrund) . Gardinernas stil och färgschema ska överensstämma med interiören - både loggian själv och rummet som den ansluter till.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer gardiner för en loggia bör flera faktorer beaktas:

  1. Syftet med rummet. I varje hus kan en loggia utföra olika funktioner - från ett extra grovkök till ett arbetsrum.
  2. Fyrkant. Skrymmande gardiner är inte alls lämpliga för ett litet rum. Som regel är en loggia ett litet utrymme där varje centimeter är viktigt.
  3. Belysningsgrad. Det är bäst om gardinerna på loggian släpper in dagsljus så mycket som möjligt. Om rummet ligger intill sovrummet, kommer direkt solljus in i fönstren, då ska gardinerna ge komfort.
  4. Husets allmänna stil. Interiören i loggian ska inte sticka ut från den allmänna stilistiska inriktningen för inredningen i andra rum. Det är viktigt att gardinerna dekorerar rummet, men inte lockar för mycket uppmärksamhet till sig själva.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Ibland är det bara att göra gardiner med egna händer om loggian har icke-standardfönster eller en originalinredning.

Det enklaste att sy hemma är romerska persienner. För dem behöver du:

  • tätt tyg;
  • trälister för veck;
  • metallringar;
  • bar för botten av gardinerna;
  • sladd (som två längder och en bredd av framtida gardiner);
  • Kardborreband över produktens bredd.
Bild
Bild

Tygstycket för romerska persienner ska vara lika med fönstrets yta, plus 2 cm i varje kant för sömmarna. Först måste du klippa ut det och sy fast fickorna till lamellerna. Markera sedan vikarna med krita eller stift, sy kanterna. Efter det måste du sy på en del av kardborren, böja nedre kanten och sy med en dubbelsöm.

När basväven är förberedd kan viktstången och lamellerna sättas in. Ringar är gängade längs den övre kanten genom vilken sladden dras. Det visar sig en riktig romersk persienn som kan fästas vid fönsterskärmarna.

Exempel på vackra lösningar

Franska gardiner i Provence -stil ser väldigt mysiga ut - med ett litet blommigtryck och inredning längs nedre kanten. Låt gardinerna uppta den övre tredjedelen av fönstret, medan resten av det kommer att vara justerbara, veckade persienner i en ljus nyans.

Denna kombination av gardiner kommer att se bra ut på träfönster med frekventa skiljeväggar.

Bambu persienner är lämpliga för alla interiörer. De bryter direkt solljus, så att rummet fylls med mjukt, behagligt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massiva rullgardiner kan kombineras med luftig tyll med ett intressant mönster. I detta fall kommer tyllet att ta över den dekorativa funktionen, och rullgardinsväven skyddar mot starkt solljus. Vertikala randiga romerska persienner kommer att muntra upp dig. De passar in i både ljusa och lakoniska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan kombinera olika typer av gardiner gjorda i liknande färger. Till exempel kan du fästa gardiner i hela längden på en fönsteröppning med två kontrasterande färger.

Rekommenderad: